11/15/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Νοεμβρίου 15, 2022 0
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

ΠΟΛΥΤΕΧΕΙΟ 1973 – ΠΟΛΥΤΕΧΕΙΟ 2022

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
την Πέμπτη 17/11 και ώρα 19.00
στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και όλα τα σωματεία και συνδικάτα που βρίσκονται στη δύναμή του χαιρετίζουμε και τιμάμε την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανη δικτατορία και η συνεπής αλύγιστη στάση χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για το δικό μας καθημερινό βηματισμό.

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα όλων των εργατών και των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων συμμετέχουν στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΛΗΣΤΩΝ!

Το περιεχόμενο και το μήνυμα της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου που ανέδειξε την αναγκαιότητα αλλά και αποτελεσματικότητα της οργανωμένης και συντονισμένης δράσης εργατών, εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει ο εργαζόμενος λαός.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ. ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία, που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις.

Να σταματήσει η παροχή «γης και ύδατος» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε «ορμητήρια πολέμου» αλλά και πιθανούς στόχους.

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!!!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο, η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων πανελλαδικά και η πρωτόγνωρη συμμετοχή τόσων συνδικάτων και φορέων και στο νομό μας, δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στο διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα. Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα απέδειξαν για ακόμη μια φορά και σε αυτή την απεργιακή μάχη και στο σύνολο των καθημερινών αγώνων ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα και τα καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass που είναι δικά μας λεφτά ούτως ή άλλως, με τα επιδόματα-κοροιδία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε το λογαριασμό της ενέργειας από τις «πράσινες» μπίζνες τους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξή τους, τους πολέμους τους. Όσοι μιλούν για βαρυχειμωνιές για να εξασφαλίσουν την άνοιξη της κερδοφορίας τους, τους υπενθυμίσαμε ότι λογαριάζουν χωρίς το βασικό παραγωγό του πλούτου που είμαστε εμείς, όλοι οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, το σύνολο του λαού, που χωρίς τον ιδρώτα, την εργασία και το μυαλό μας τίποτα δε θα προχωρούσε προς τα εμπρός, τίποτα δε θα λειτουργούσε, τίποτα δε θα βρισκόταν σε κίνηση.

Σήμερα απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και δείχνει με τραγικό τρόπο τα απάνθρωπα όρια που βάζει παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που πληθαίνουν γύρω μας, απέναντι στην πολιτική που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, μοναδική διέξοδος είναι ο συνεχής, συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωσή μας, η διεκδικητική πάλη σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Είναι ο αγώνας που θα στοχεύει στο κέντρο τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, ο αγώνας δηλαδή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
την Πέμπτη 17/11 και ώρα 19.00
στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα

Σημείωση: Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΝΘΕΟΝ!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (14 - 20/11)

Νοεμβρίου 15, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (14 - 20/11)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 14 έως 20 Νοεμβρίου 2022)τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

14/11/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

15/11/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

16/11/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

17/11/2022

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι - Δονάτος - Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18/11/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

20/11/2022

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα