08/31/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ηγουμενίτσα: 1ο Seaside Art Night Festival: Κάλεσμα Συμμετοχής

Αυγούστου 31, 2022 0
Ηγουμενίτσα: 1ο Seaside Art Night Festival: Κάλεσμα Συμμετοχής

O Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας διοργανώνουν τo 1o Ηγουμενίτσα Seaside Art Night Festival, στην παραλία της Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Καλούμε Αρχιτέκτονες, Γλύπτες, Δημιουργούς κοσμημάτων, Ζωγράφους, Λογοτέχνες, Μουσικούς, Ποιητές, Φωτογράφους και κάθε είδους καλλιτέχνες, που θέλουν να αναδείξουν την τέχνη τους, να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: pol.syl.ethnikisantistasis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6943497366.


Συνέχεια...

Αιχμηρή δήλωση Κάτση για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών

Αυγούστου 31, 2022 0
Αιχμηρή δήλωση Κάτση για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης ασκεί δριμεία κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος μόνο 3 φορές το μήνα και με μετακινούμενο προσωπικό.

Ακολουθεί η ανάρτηση:
Η κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ανεκδιήγητου Υπουργού Υγείας Πλεύρη δεν έχει όριο!
Τους παραδώσαμε το 2019 προκήρυξη στον αέρα για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου τελευταίας τεχνολογίας για πρώτη φορά στο νομό Θεσπρωτίας. 

Μάλιστα δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες διαδικασίες μιας και ο μαγνητικός αυτός ήταν από τους 13 που είχε υποχρέωση να χρηματοδοτήσει η Siemens σε κάποια νοσοκομεία της χώρας στο πλαίσιο του (απαράδεκτου) εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο προηγούμενων κυβερνήσεων...

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ο νομός μας να έχει μαγνητικό τομογράφο σε δημόσια δομή ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται με μήνες αναμονής πηγαίνοντας στα Γιάννενα, ο τότε Υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis από τα εγκαίνια του ΤΕΠ δεσμεύτηκε ότι ο ένας από τους 13 τομογράφους θα έρθει στη Θεσπρωτία. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

3 χρόνια και πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει τους πολίτες. Ύστερα από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μου και ερωτήσεις στη Βουλή εγκατέλειψαν τις σκέψεις που υπήρχαν να μεταφέρουν το μαγνητικό σε άλλο νομό. Καθυστέρησε 3 και πλέον χρόνια να εγκαταστήσει τον μαγνητικό τομογράφο στο ΓΝΦ ταλαιπωρώντας τους πολίτες, δεν φρόντισε για προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού ώστε να το χειριστούν. Οι πολιτικές της κυβέρνησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων με ισχυρές δόσεις πελατειασμού έχουν φέρει τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας σε οριακό σημείο, ενώ είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια με μετρήσιμα αποτελέσματα την 4ετία 2015-2019. Ακόμα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση μου για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών. Προφανώς δεν έχει τίποτα να μας πει.

Και τώρα; Ύστερα από την πίεση και σε μια προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών προεκλογικά αποφάσισαν να λειτουργήσουν τον μαγνητικό με δανεικό προσωπικό από τα Γιάννενα 3 φορές το μήνα! Και πολύ μας είναι! Φαίνεται για τον κ. Μητσοτάκη είμαστε μια επαρχία των Ιωαννίνων μιας και τα στελέχη του στη Θεσπρωτία πανηγυρίζουν αλληλοσυγχαιρόμενοι (ή μήπως αλληλοκατηγορούμενοι;) για την εξέλιξη αυτή.

Δεν μας αξίζει αυτή η κακομοιριά που βιώνουμε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ. Το βλέπει απλά σαν πεδίο κερδοφορίας μεταπρατικών συμφερόντων και σαν πεδίο ρουσφετιών και συλλογής ψήφων. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από αυτούς. Η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία θα αποκαταστήσει τα τραύματα που προκάλεσε η πιο καταστοφική και ανίκανη κυβέρνηση, θα στηρίξει το ΕΣΥ για να έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν στο αγαθό της Υγείας σε περίπτωση ανάγκης και θα δώσει μόνιμη λύση ώστε ο μαγνητικός τομογράφος να λειτουργήσει όπως σχεδιάζαμε το 2019.
Συνέχεια...

Συνάντηση Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας με το Διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών

Αυγούστου 31, 2022 0
Συνάντηση Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας με το Διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών

Συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Τσουρά Χρήστο και τους νευρολόγους κ.κ. Μπούτσουρα Κων/νο και Τσέλιου Δώρα, είχαν σήμερα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας νομού Θεσπρωτίας, Γεώργος Βασίλειος (πρόεδρος) Μπέης Σπύρος (αντιπρόεδρος) και Παπαζώη Αγλαΐα (γραμματέας).

Η συνάντηση, που είχε καθυστερήσει λόγω πανδημίας, είχε σκοπό την ενημέρωσή μας από το διοικητή του νοσοκομείου και των δύο νευρολόγων στο κατά πόσο ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορούν να εξυπηρετηθούν στο ιατρείο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν, ασθενείς που χρειάζονται χορήγηση κορτιζόνης, ή ενδοφλέβια αγωγή ocrevus, ή tysabri, ακόμα και γνωμάτευση, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους δύο νευρολόγους στο νοσοκομείο. Οι νευρολόγοι θα είναι σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς αυτών των ασθενών.

Ακόμα, ο κ. Τσούρας μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Μπορούν πλέον οι ασθενείς κατόπιν ραντεβού, από 10 Σεπτεμβρίου και μετά, στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου να πραγματοποιούν την εξέταση δωρεάν χωρίς το κόστος συμμετοχής που δίνεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά ιατρεία.

Για όσους ασθενείς ενδιαφέρονται, το νούμερο τηλεφώνου του ιατρείου είναι: 2664360365.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ              ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Συνέχεια...

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την αξιοποίηση της προσέγγισης κρουαζιερόπλοιου στην Ηγουμενίτσα μεθαύριο

Αυγούστου 31, 2022 0
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την αξιοποίηση της προσέγγισης κρουαζιερόπλοιου στην Ηγουμενίτσα μεθαύριο

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις της πόλης της Ηγουμενίτσας ότι την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2022 και από ώρα 09:30 έως και 21:00 θα βρίσκεται στους χώρους του Λιμένα Ηγουμενίτσας κρουαζιερόπλοιο δυναμικότητας περίπου 800 επιβατών.

Καθώς εκτιμάται ότι περίπου 500 επιβάτες θα παραμείνουν στο πλοίο, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας αποφάσισε να παράσχει την δυνατότητα μετακίνησής τους από το πλοίο μέχρι την πόλη κι αντίστροφα, καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στην Ηγουμενίτσα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την σύνδεση του Τουρισμού Κρουαζιέρας και του Λιμένα με το Εμπορικό τμήμα (και όχι μόνο) της πόλης.

Καλούμε τις επιχειρήσεις μας, που επιθυμούν να υπάρξει συνέχεια και μέλλον στην προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Ηγουμενίτσα με επίσκεψη των επιβατών τους στην τοπική αγορά, να προσαρμόσουν ανάλογα την λειτουργία τους την συγκεκριμένη ημέρα και να μεριμνήσουν για την αυτονόητη εξυπηρέτηση των πιθανών πελατών και δυνάμει διαφημιστών της Ηγουμενίτσας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...