02/02/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γ. Γόγολος για την καταψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας: "τυφλός τά τ' ὦτα τόν τε νοῦν τά τ' ὄμματ᾽ εἶ"

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Ο Γ. Γόγολος για την καταψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας: "τυφλός τά τ' ὦτα τόν τε νοῦν τά τ' ὄμματ᾽ εἶ"

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2022.

Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει την αξία της συνεδρίασης και να περιορίσει τον διάλογο, βάζοντας ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μιας ώρας, για να συζητηθεί το κορυφαίο ίσως θέμα του Δήμου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μια ουσιαστική συνεδρίαση, που κατέδειξε την πραγματικότητα για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται σήμερα και θα βαδίσει το 2022 ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Από τη συζήτηση φάνηκε ότι ο κ. Δήμαρχος ήθελε να περιορίσει το χρόνο της συνεδρίασης, για να μην αναδειχθούν τα προβλήματα, οι ατέλειες, αλλά και οι βασικές στοχεύσεις του προϋπολογισμού. Πίσω από τους τεχνοκρατικούς κωδικούς και τους αριθμούς, κρύβεται μια πραγματικότητα αρνητική για τους δημότες.

Είναι ένας προϋπολογισμός ασαφής, χωρίς εξειδικευμένους στόχους, χωρίς συνέργεια με το Τεχνικό Πρόγραμμα και χωρίς πλαίσιο εφαρμογής. Από την Δημοτική Αρχή δεν δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οι φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας, δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν τα εμφανή κενά και τις αντιφάσεις.

Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν απαντά στα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα του Δήμου και δεν δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης. Ένας προϋπολογισμός που δεν χρηματοδοτεί κανένα νέο έργο ή μελέτη, αλλά απλώς αποτυπώνει λογιστικά τη χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων έργων - από πηγές εκτός του Δήμου - η πορεία εκτέλεσης των οποίων κυριολεκτικά " σέρνεται ".

Λείπουν τα κονδύλια για την κάλυψη αναγκών κοινωνικής πολιτικής, καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μελετών ωρίμανσης έργων, αλλά και εκτέλεσης εμβληματικών έργων τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη.

Ένας προϋπολογισμός άχρωμος, λογιστικός, χωρίς καμία αναπτυξιακή χροιά στους δύο πυλώνες, του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.
Ένας προϋπολογισμός χωρίς Αρχή και τέλος που να συνδέει την πόλη με τα Δημοτικά Διαμερίσματα και το παραλιακό τόξο.

Ο Δήμαρχος εγκλωβισμένος στους αυλικούς, των ημετέρων, των κολλητών, των κομματικών οπαδών που οι απευθείας αναθέσεις είναι μονόδρομος ΜΌΝΟ γι αυτούς.
Τείνετε να γίνετε Δημοτική Αρχή ‘’Α.Ε.’’

Ο Δήμαρχος έχει την τύχη να έχει απέναντι του μια Αξιωματική Αντιπολίτευση χωρίς αγκυλώσεις να προσφέρει ανά πάσα στιγμή τις γνώσεις και την τεχνοκρατική αντίληψη για το Δήμο μας, έχει επίσης την ευτυχία να έχει παρατάξεις με γνώσει και διάθεση να προσφέρουν.
Αλλά η αλαζονεία και η έπαρση δεν τον αφήνει να ξεκολλήσει από την καρέκλα που βρίσκεσαι κολλημένος τα τελευταία χρόνια.

Ο προϋπολογισμός είναι μόνο αριθμούς χωρίς το θετικό στοιχείο χωρίς προσδοκίες για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.
Είμαστε εδώ και ευχόμαστε να μας διαψεύσετε με τις τροποποιήσεις που σας δίνει ο νομοθέτης και όπως γνωρίζετε έχουμε το πολιτικό ανάστημα να σας συγχαρούμε .

Επίσης θέλω να κάνω γνωστό ότι ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 13 ψήφους της παράταξης του Δημάρχου και καταψηφίστηκε από 13 συμβούλους μεταξύ αυτών και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας κύριος Δημάκος Δημήτρης.

Για του παραπάνω λόγους η Παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2022.
Συνέχεια...

Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη χθες (1-2-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός διωκόμενος.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν:

- ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και

- απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (12) μηνών και χρηματική ποινή -1.000- ευρώ για παράνομη οπλοφορία από κοινού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και ακολούθως παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε κατάστημα κράτησης.
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο: "Πιο γρήγορες διαδικασίες, με ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Β. Γιόγιακας για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο: "Πιο γρήγορες διαδικασίες, με ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανάπτυξη της περιφέρειας, οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και η ειδική μέριμνα για τους νέους επιχειρηματίες είναι τέσσερα από τα χαρακτηριστικά του νέου Αναπτυξιακού Νόμου τα οποία υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κατώτατα όρια των δαπανών με τα οποία ενισχύονται οι επιχειρήσεις - 100 χιλιάδες ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις 50.000 για τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών – καθώς και στην πρόβλεψη ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης για νέους που ιδρύουν επιχείρηση για πρώτη φορά σε κλάδους όπως η παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, η αλιεία, η υδατοκαλλιέργεια, η εφοδιαστική αλυσίδα. Τόνισε επίσης ότι με τον νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, που η Κυβέρνηση κατάφερε να εγκριθεί ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις μηνών, τα μέγιστα ποσοστά ενίσχυσης για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο αυξάνονται από το 2022 ενώ προβλέπονται ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά για επιχειρηματικά σχέδια σε ορεινές ή και παραμεθόριες περιοχές. «Παρά τις έκτακτες συνθήκες και τις δυσκολίες συνεχίζουμε, με σχέδιο, με μέθοδο, να βάζουμε τις βάσεις για περισσότερες δουλειές, υψηλότερα εισοδήματα, για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς!», υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας κλείνοντας την ομιλία του. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι νομίζω χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ο αναπτυξιακός νόμος είναι ένα εργαλείο πολιτικής.
Ένα εργαλείο με το οποίο δίνονται κίνητρα για να αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις.
Για να αυξηθεί το παραγωγικό κεφάλαιο και κατά συνέπεια η παραγωγικότητα της εργασίας.
Που θα επιτρέψει στην οικονομία μας να πετύχει μια ανοδική σπείρα απασχόλησης, ανάπτυξης και, τελικά, ευημερίας των πολλών.

Πώς θα ενισχυθεί η παραγωγικότητα;
Με σταδιακή αύξηση των εξαγωγών και, ειδικότερα, των εξαγωγών προϊόντων.
Με περισσότερες μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και με πιο ισχυρές μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.
Με περισσότερες επενδύσεις των επιχειρήσεων σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.
Με νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες σε τομείς που έχουν υψηλή ζήτηση και σε αγορές του εξωτερικού, στη μεταποίηση, τη γεωργία, την παραγωγή ενέργειας, την ψηφιακή τεχνολογία.
Αυτή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η στρατηγική της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη.
Αυτή τη στρατηγική μας έχει εμπιστευθεί να κάνουμε πράξη η ελληνική κοινωνία!
Και αυτή τη στρατηγική υπηρετεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος!

Ένας νόμος για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Που λαμβάνει υπόψη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Που συντομεύει και απλουστεύει τις διοικητικές διαδικασίες.
Και που φροντίζει ειδικά τους νέους επιχειρηματίες.
Πρώτα απ’ όλα, το νέο πλαίσιο αναγνωρίζει την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να καινοτομήσουν, να διαφοροποιηθούν, να επεκταθούν.

Προβλέποντας ένα πολύ ρεαλιστικό, ελάχιστο ύψος δαπανών που επιλέγονται προς ενίσχυση, στις 100 χιλιάδες ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις 50.000 για τα αγροτικά σχήματα, όπως οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών.
Υπάρχουν 13 διαφορετικές κατηγορίες ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, τα λεγόμενα καθεστώτα ενίσχυσης -το κάθε ένα με τον δικό του προϋπολογισμό– κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ενίσχυσης και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μάλιστα στο νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων 2022-2027 τα ποσοστά ενίσχυσης που προβλέπονται για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις είναι αυξημένα κατά περίπου 20%.
Μια μεγάλη υπόσχεση του νέου νόμου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι να μειώσει τη γραφειοκρατία.

Γνωρίζουμε όλοι μας -και τις ανέφερε και ο κύριος Παπαθανάσης– πόσο χρειαζόταν να περίμενε ένας επενδυτής για να αξιολογηθεί η αίτησή του προκειμένου να ενταχθεί στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους.
Πόσο περίμενε για να ελεγχθεί η ολοκλήρωση της επένδυσής του, και πόσο περίμενε ή και ακόμα περιμένει για να πάρει το υπόλοιπο της ενίσχυσης, καιρό αφότου έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η επένδυση.
Όπως γνωρίζουμε ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια ήταν ένας βασικός λόγος που ο προηγούμενος αναπτυξιακός νόμος δεν κινητοποίησε το αναμενόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σωστά, λοιπόν, στο νέο πλαίσιο μειώνεται το διοικητικό βάρος, μειώνονται οι διοικητικές διαδικασίες ενώ αυξάνονται οι ανθρώπινοι πόροι, με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και ειδικούς.
Με το ειδικό πληροφοριακό σύστημα τυποποιείται η διαδικασία σε όλα τα στάδια, εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και καλύτερη εξυπηρέτηση.
Μειώνονται οι χρόνοι για την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, στις 30 για την άμεση αξιολόγηση και στις 45 ημέρες για τη συγκριτική αξιολόγηση.
Δίνονται επιλογές ως προς τους φορείς και τους επαγγελματίες οι οποίοι θα κάνουν την αξιολόγηση και τον έλεγχο υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

Ένα τρίτο χαρακτηριστικό του νέου αναπτυξιακού νόμου που αξίζει να συγκρατήσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα!
Με την πρόβλεψη ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης για νέες και νέους που επενδύουν και επιχειρούν για πρώτη φορά.
Στην πρωτογενή παραγωγή, στη μεταποίηση αγροτικών και άλλων προϊόντων, στην αλιεία, στην υδατοκαλλιέργεια, στην έρευνα και εφαρμοσμένη καινοτομία, στον ψηφιακό και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Και με ποσοστό ενίσχυσης για τις επιλέξιμες δαπάνες που φτάνει το 100% του ποσοστού του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.
Μέσα σε αυτές θα χρηματοδοτείται η κάλυψη επιχειρηματικού κινδύνου, με επιδότηση του επιτοκίου δανείων μειωμένης εξασφάλισης ή των εξόδων ασφάλισης των δανείων υψηλού κινδύνου, καθώς και οι δαπάνες εκκίνησης για τις νεοσύστατες και υπό ίδρυση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Κοντά σε αυτά, στη στήριξη του νέου επιχειρείν, στη μείωση της γραφειοκρατίας και στις ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ας σημειώσουμε και κάτι ακόμα:
Ότι με τον νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, που η Κυβέρνηση κατάφερε να εγκριθεί ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις μηνών, δίνονται ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα για επενδύσεις στην περιφέρεια.
Τα μέγιστα ποσοστά ενίσχυσης σε 12 περιφέρειες της χώρας μας με ΑΕΠ κάτω από το 75% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, αυξάνονται από 5% έως και 25%.
Ενδεικτικά στη Θεσπρωτία και στην Ήπειρο, το «ταβάνι» των επενδυτικών ενισχύσεων πηγαίνει στο 50% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 60% για τις μεσαίες και 70% για τις μικρές.
Ποσοστό που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πάει ένα ακόμα 10% για κάθε κατηγορία επιχείρησης.

Λαμβάνεται επίσης ειδική μέριμνα ώστε τα επενδυτικά σχέδια σε ορεινές ή και παραμεθόριες περιοχές καθώς και σε νησιά με λιγότερους από τρεις χιλιάδες εκατό κατοίκους, να επιχορηγούνται με το μεγαλύτερο προβλεπόμενο ποσοστό ενίσχυσης που δίνει ο Περιφερειακός Χάρτης Ενισχύσεων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος υπόσχεται να είναι πιο ελκυστικός και πιο αποτελεσματικός από τους προκατόχους του.
Γιατί είναι πιο φιλικός για τον επενδυτή.
Γιατί δίνει αυξημένες ενισχύσεις και περιλαμβάνει νέες δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.
Γιατί στηρίζεται σε διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, στο Ταμείο Ανάκαμψης, σε πόρους άλλων επενδυτικών ή χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Και κυρίως, γιατί βασίζεται και ταυτόχρονα συμβάλει στους στόχους του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας μας.

Παρά τις έκτακτες συνθήκες και τις δυσκολίες συνεχίζουμε, με σχέδιο, με μέθοδο, να βάζουμε τις βάσεις για περισσότερες δουλειές, υψηλότερα εισοδήματα, για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ

Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 162
ΠΕ Θεσπρωτίας 92
ΠΕ Ιωαννίνων 4364
ΠΕ Πρέβεζας 109

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.825, εκ των οποίων 58 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.984.544 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 429 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.721 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 561 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 440 (78.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (21.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.060 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 521 (ημερήσια μεταβολή +14.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 454 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

To μοιρολόι της μάνας! - Της Ελένης Κύρκου - Σαφάκα

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
To μοιρολόι της μάνας! - Της Ελένης Κύρκου - Σαφάκα

Πικρό μαντάτο έφτασε.
Πάει το παλικάρι!
Ριγούν καρδούλες σαν τ' ακούν,
όλοι βαθειά στενάζουν.

Ποιός στη μανούλα να το πει;
Ποιός να το μολογίσει,
πως "έφυγε" ο γιόκας της,
ο μοσχαναθρεμένος;

Τ' ακούει η μάνα και λαλεί,
Τ' ακούει και σαλεύει.
Χτυπάει τα στήθια δυνατά,
τραβάει τα μαλλιά της!

Πέφτει στη γη κατάχαμα,
μπήγει στη γη τα νύχια,
το χώμα ρίχνει στα μαλλιά,
πιάνει το μοιρολόι!

Χάροντα μαύρε και πικρέ,
μου πήρες το παιδί μου,
όρθιο βγήκε το πρωί,
το φέρνουν ξαπλωμένο!

Ήλιε μου, κρύψου από τη γη,
νά 'ρθει πηχτό σκοτάδι,
ο γιόκας μου απόθανε
και πάει για τον Άδη!

Κι εσείς πουλιά, σωπάσετε,
πουλιά μην κελαηδάτε,
γιατί του γιόκα μου μιλιά,
ξανά δε θα γρικήσω.

Δε θα τον πάρω αγκαλιά,
δε θα τον καμαρώσω.
Δε θα φιλήσω στέφανα.
Θα τον νεκροφιλήσω!

Χάρε κι αν είσαι άκαρδος,
δείξε λίγη συμπόνια.
Πάρε κι' εμένα γρήγορα,
στο γιο μου δίπλα να 'μαι!!

31 -1 -2022
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη του σπουδαίου Θεσπρωτού ποιητή Μιχάλη Γκανά στο Art week της ΕΡΤ2 με τη Λένα Αρώνη (+ΒΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη του σπουδαίου Θεσπρωτού ποιητή Μιχάλη Γκανά στο Art week της ΕΡΤ2 με τη Λένα Αρώνη (+ΒΝΤΕΟ)

Η Λένα Αρώνη φιλοξένησε στο «Αrt Week» τον σπουδαίο Θεσπρωτό ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά, σε μία αποκλειστική συνέντευξη, που μεταδόθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, από την ΕΡΤ2.

Τα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα του ποιήματα-βήματα στην Τέχνη του, το ξεκίνημά του στο ελληνικό τραγούδι με καταπληκτικούς στίχους, είναι μερικά σημεία από τη συζήτηση που μοιράστηκε με τη Λένα Αρώνη. Σε ένα πλαίσιο ανθρώπινο, γλυκό, βαθύ, μία συνάντηση που θα συζητηθεί. Ένας προβληματισμός περί ποίησης, οικογενειακής ζωής, επαγγέλματος, ονείρων, πανδημίας, εντέλει ζωής.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία – επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας

Δείτε τη συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: www.ertflix.gr επιλέγοντας 3ος κύκλος - 13ο επεισόδιο!
Συνέχεια...

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου καταργεί έξοδα και προμήθειες για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου καταργεί έξοδα και προμήθειες για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού

Με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών στο Ταμιευτήριο έως και τις 31 Μαρτίου 2022 οι πελάτες θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου καταργεί τα έξοδα και τις προμήθειες για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού, μέσω πάγιας εντολής ή ηλεκτρονικής συναλλαγής, για όλους τους πελάτες που τηρούν λογαριασμό Ταμιευτηρίου. Η Τράπεζα Ηπείρου παραμένει σε εγρήγορση και επιβραβεύει τους καταθέτες της, σε αντίθεση με την πρακτική αύξησης των προμηθειών και εξόδων συναλλαγών που ακολουθούν άλλες τράπεζες τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα, με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών πληρωμής έως και τις 31 Μαρτίου 2022, οι καταναλωτές θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car μηδενικών ρύπων, το οποίο έχει κατανάλωση €1/100km, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελάχιστο κόστος συντήρησης.

Ο λογαριασμός Ταμιευτηρίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τραπεζικών υπηρεσιών για γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές, για εξόφληση μηναίων δόσεων δανείου, λογαριασμών τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού, πιστωτικών καρτών ή άλλων λογαριασμών, μέσω πάγιας εντολής ή ηλεκτρονικής. Χωρίς έξοδα διαχείρισης και αδράνειας, το κλιμακούμενο επιτόκιο του λογαριασμού προσφέρει τη δυνατότητα αποταμίευσης και ανταμοιβής με πολλαπλά οφέλη για τη συστηματική αύξηση του κεφαλαίου των καταναλωτών.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει έμπρακτα την τοπική οικονομία, επανεπενδύοντας τα χρήματα της Ηπείρου στην Ήπειρο με στόχο την τοπική ανάπτυξη, γιατί η δύναμη του τόπου μας είναι στο χέρι μας.

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις: https://www.epirusbank.com/citizens/deposit-accounts
Συνέχεια...

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στη «FOOD EXPO 2022» - Καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους

Φεβρουαρίου 02, 2022 0
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στη «FOOD EXPO 2022» - Καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη «FOOD EXPO 2022» την περίοδο 12-14/03/2022 στην Αθήνα στο Metropolitan Expo.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να παραστούν το αργότερο ως τις 07-02-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα