06/13/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το λεγόμενο "Συνέδριο Γονιμότητας"

Ιουνίου 13, 2021 0
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το λεγόμενο "Συνέδριο Γονιμότητας"
Για το λεγόμενο «Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» στα Γιάννενα:

Αντί για ανθρώπινη δουλειά και παιδικούς σταθμούς, "πατρίς-θρησκεία-επιχείρηση-οικογένεια"

Η ψήφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κυμπουρόπουλου υπέρ του «αγέννητου παιδιού», η αποστροφή του Κ. Χατζηδάκη στη Βουλή για τη μητέρα που «θα βλέπει τα παιδιά της με τα ρεπό», η ψήφιση του νόμου Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, κάτω από τις ιαχές για «δικαιώματα των ανδρών», η πρωτοβουλία της τράπεζας Eurobank για την ανάληψη δράσης για το… δημογραφικό πρόβλημα είναι όλες όψεις μιας στρατηγικά σχεδιασμένης πολιτικής.

Στόχος είναι να εδραιωθεί μέσω της νομοθέτησης, μια μισογύνικη σεξιστική κουλτούρα πηγαίνοντας τη χώρα δεκαετίες πίσω σε σχέση και με τα δικαιώματα των γυναικών και τη δυνατότητα να ορίζουν το σώμα τους. Πρόκειται για ένα κοινό πολιτικό πρόταγμα: της ακροδεξιάς ρητορικής που ενδύεται τον… μοντέρνο μανδύα των alt-right «δικαιωμάτων» είτε των ανδρών, είτε των αγέννητων παιδιών, είτε «του Έθνους που κινδυνεύει», που όμως τώρα ενδύεται και με ένα δήθεν επιστημονικό μανδύα.

Το ανατριχιαστικό πρόγραμμα του «1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», που θα γίνει 2-4 Ιουλίου 2021 στα Ιωάννινα, είναι δηλωτικό του πού στοχεύουν: Ένα συνέδριο που διοργανώνουν 3 Τμήματα Ιατρικών Σχολών μαζί με ένα ιδιωτικό κέντρο για εξωσωματική γονοιμοποίηση, με την αρχική αιγίδα της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου (που κάτω από την κατακραυγή αναγκάστηκε να κάνει πίσω), την υποστήριξη της ΓΓ Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής, Υπουργείων, Περιφερειών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ (που επίσης μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε) που στους στόχους του αναγράφει: «η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας “πυρηνικής” οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές».

Στο δήθεν επιστημονικό συνέδριο έχουν κληθεί να μιλήσουν ιεράρχες και στελέχη της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων, κάτι πολύ λογικό όταν στόχος του συνεδρίου είναι: «Η Πολιτεία και οι φορείς της θα μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα προς όλους ότι η τεκνοποίηση και η δημιουργία οικογένειας είναι η χαρά της ζωής, η αντιρρόπηση της υπογεννητικότητας, η δημοσιονομική εξασφάλιση ενός κράτους προοπτικής που δεν φθίνει αλλά ακμάζει που δεν “γερνάει” αλλά σφύζει από δημιουργία και ανάπτυξη. Ενός κράτους που πρέπει να μην επικεντρώνεται στα άκρα, στην περίθαλψη των παιδιών και των ηλικιωμένων, αλλά να εστιάζει στον κεντρικό πυλώνα, που είναι τα ζευγάρια της αναπαραγωγικής ηλικίας γιατί έτσι μόνο θα εξασφαλίσει και τα παιδιά και τους γηραιότερους, ενώ παράλληλα θα εμπνεύσει ασφάλεια και σιγουριά στην παραγωγική τάξη των πολιτών, διατρανώνοντας την ασπίδα της οικογένειας στην «εστία» της, στη χώρα της, στην κληρονομιά της και στην ιστορία της».

Το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και την «προστασία» των κακοποιητών ήταν μόνο η αρχή. Σειρά έχει η αλλαγή στον ορισμό του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα, από όπου θέλουν να εξαφανιστεί η έννοια της «μη συναίνεσης». Κι όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την κατάργηση κάθε δικαιώματος του εργαζόμενου βαφτίστηκε οργουελικά «προστασία της εργασίας», όπως ο νόμος Τσιάρα βαφτίστηκε οργουελικά «νόμος για την ισότητα», έτσι και ο νέος νομοθετικός μισογυνισμός θα βαφτιστεί «προστασία της οικογένειας»!

Προκαλεί οργή η απύθμενη υποκρισία της κυβέρνησης και του συστήματος. Εξοντώνουν οικονομικά πρώτα απ’ όλα τους νέους ανθρώπους, τα νέα ζευγάρια, τους βάζουν να δουλεύουν με μισθούς πείνας, με εξοντωτικά ωράρια και ρυθμούς πρωί-βράδυ, διαλύουν τις κοινωνικές δομές στήριξης των παιδιών και της οικογενειακής ζωής. Σαν αποτέλεσμα της πολιτικής τους οι γυναίκες στερούνται γονικές άδειες ανατροφής ή απολύονται όταν τις ζητούν, όπως η γαστρεντερολόγος του Γ. Ν. Χατζηκώστα Ιωαννίων Β.Τσακτσίρα, δεν προσλαμβάνονται σε δουλειές όταν ανήκουν σε αναπαραγωγική ηλικία, απολύονται όταν μένουν έγκυες. Αυτή η πολιτική καταστρέφει κάθε προϋπόθεση για ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινες σχέσεις, υπονομεύει την υγεία μετατρέποντας τις πόλεις σε θαλάμους χημικών αερίων και το σώμα μας σε αποθήκες μεταλλαγμένων. Με περισσή υποκρισκία τώρα κάνουν «σεμινάρια» για την «αξία της οικογένειας», και «την χαρά του παιδιού», λες και όλα αυτά ξεπερνιώνται με τα σεμινάρια των παπάδων και των καθηγητάδων, ξαναγυρνώντας και σε αυτό το ζήτημα στην «ατομική ευθύνη».

Να υψώσουμε ισχυρό τοίχο αντίστασης τώρα! Το γυναικείο κίνημα είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και της νεολαίας που παλεύει. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε! Η απεργιακή κινητοποίηση και διαδήλωση στις 8 Μάρτη, η πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη, οι απεργιακές μάχες στις 3 και 10 Ιούνη, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο.

- Να ακυρωθεί το συνέδριο της alt-right στα Γιάννενα! Το κίνημα δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του!

- Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας

- Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των παιδιών και κάθε καταπιεσμένου

- Θέλουμε εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα για όλους και όλες, για να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλει ο καθένας/η καθεμία/το καθένα.Συνέχεια...

Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Ιουνίου 13, 2021 0
Μήνυμα του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, έπειτα από μια δύσκολη για όλους χρονιά, σηματοδοτεί έναν ακόμη αγώνα στον στίβο των επιδιώξεων για ένα καλύτερο μέλλον.

Μολονότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν για εσάς μια κρίσιμη περίοδο, δεν αποτελούν μονόδρομο. Στη ζωή σας θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες, ώστε να τις αδράξετε και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, με νηφάλια σκέψη, αυτοπεποίθηση, επιμονή, υπομονή και πίστη στις δυνάμεις σας.
Εύχομαι επίσης στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο πλευρό σας, να έχουν κατανόηση, υπομονή και αισιοδοξία.
Καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα!

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: "Βροχή" τα πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας

Ιουνίου 13, 2021 0
Θεσπρωτία: "Βροχή" τα πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και

· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 13, 2021 0
Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 5
ΠΕ Πρέβεζας 3

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 297, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.933 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.370 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.422 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.562 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 103 (ημερήσια μεταβολή -11.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 115 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Ιουνίου 13, 2021 0

Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα

Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Οι εξετάσεις αποτελούν μια απαιτητική διαδικασία στη ζωή ενός μαθητή η οποία επηρεάζει αναπόφευκτα κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του. Το στρες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι συχνότατο και οι κυριότερες αιτίες που οι μαθητές το βιώνουν, είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να απομνημονεύσουν πολλές πληροφορίες όταν εξεταστούν. Παράλληλα, θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων αποτελεί για εκείνους εισιτήριο για το μέλλον τους και ενδεχόμενη αποτυχία επιτείνει το άγχος τους.

Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο άγχος από άλλους ανεξάρτητα από το πόσο εμπιστεύονται τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους. Τα συμπτώματα αλλά και οι συνέπειες του άγχους των εξετάσεων περιλαμβάνουν:

- Απομάκρυνση από φίλους και ευχάριστες δραστηριότητες

- Κακός ύπνος και αδυναμία να σηκωθεί κανείς από το κρεβάτι, αλλαγή στην όρεξη (περισσότερο ή λιγότερο φαγητό σε σχέση με το συνηθισμένο)

- Δυσκολία να ξεκινήσει κανείς τη μελέτη, αίσθημα απελπισίας για το μέλλον

- Εφίδρωση και πόνος στο στομάχι, έντονη ανησυχία, πονοκέφαλοι

- Αυξημένη ταχυκαρδία για μεγάλο διάστημα της ημέρας, ευερεθιστότητα

- Αίσθημα σύγχυσης και μπλοκαρίσματος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Αν αισθάνεστε άγχος λόγω των εξετάσεων που πλησιάζουν είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλογιστείτε τι σημαίνει για σας μια ενδεχόμενη κακή επίδοση. Συνήθως οι μαθητές έχουν την πεποίθηση ότι αν δεν πετύχουν θα καταδικάσουν το μέλλον τους, οι ευκαιρίες θα τελειώσουν, θα γίνουν περίγελος στους συμμαθητές τους ή θα απογοητεύσουν τους γονείς τους. 

Ο καθένας έχει το δικό του καταστροφικό σενάριο που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό στο μυαλό του. Είναι ζωτικής σημασίας να προσπαθήσετε να αμφισβητήσετε αυτόν το δυσλειτουργικό τρόπο σκέψης αναλογιζόμενοι πόσοι διαφορετικοί παράγοντες, ευκαιρίες αλλά και συνθήκες συμβάλλουν τελικά στην πορεία ενός ανθρώπου που δεν θα ήταν δυνατό να γνωρίζει εκ των προτέρων και που φυσικά δεν σχετίζονται με την επιτυχία ή αποτυχία στις εξετάσεις.

Συνθήκες μελέτης

- Επιλέξτε έναν ήσυχο και ιδιωτικό χώρο για να μελετήσετε με άμεση πρόσβαση σε ό,τι χρειαστείτε

- Οργανώστε λεπτομερώς το τι και το πώς θα μελετήσετε

- Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς σας τυχόν απορίες και διευκρινήσεις

- Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μνημονικά τεχνάσματα για να θυμάστε ευκολότερα δύσκολες πληροφορίες

- Κάντε μικρά διαλείμματα των πέντε λεπτών για να πιείτε ή να φάτε

- Προγραμματίστε την ώρα που πάτε για ύπνο, την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού αλλά και ταυτόχρονα προσπαθήστε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας ευχάριστες και χαλαρωτικές δραστηριότητες

- Ελαττώστε την πρόσληψη καφεΐνης ή άλλων διεγερτικών καθώς διεγείρουν το νευρικό σύστημα

- Οι ιδανικότερες τροφές που συστήνονται στη διάρκεια των εξετάσεων είναι τα φρέσκα φρούτα, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, οι πρωτεϊνικές τροφές. Γευματίστε όταν πεινάτε για να διατηρείτε τα επίπεδα της γλυκόζης σταθερά. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό καθώς αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης με αποτέλεσμα να πέφτουν γρήγορα και να αισθάνεστε εξαντλημένοι

- Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ό,τι σας ευχαριστεί κάθε φορά που πετυχαίνετε τους στόχους της μελέτης σας

- Πριν κοιμηθείτε αφιερώστε λίγο χρόνο να χαλαρώσετε ακούγοντας μουσική ή σερφάροντας στον διαδίκτυο αποφορτίζοντας το μυαλό σας από την συγκέντρωση που απαιτεί η μελέτη

Συμβουλές για την ημέρα των εξετάσεων

- Οργανώστε τι θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης

- Αν αισθανθείτε στρες πριν την εξέταση αφιερώστε μερικά λεπτά να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εξασκηθείτε εκ των προτέρων στην χαλάρωση της αναπνοής και κατ’ επέκταση των συμπτωμάτων του άγχους. Εισπνεύστε και κρατήστε την ανάσα σας μετρώντας ως το τρία και εκπνεύστε μετρώντας επίσης ως το τρία. Επαναλάβετε σταθερά για μερικά λεπτά

- Την ημέρα των εξετάσεων αποφύγετε άτομα που είναι αγχωμένα ή που σχολιάζουν με μη βοηθητικό τρόπο την διαδικασία αυξάνοντας το δικό σας στρες

- Διαβάστε ενδελεχώς τα θέματα υπογραμμίζοντας λέξεις-κλειδιά και οδηγίες ενώ παράλληλα υπολογίστε πόσο χρόνο έχετε για κάθε ερώτηση

- Προσέξτε την διατύπωση της κάθε ερώτησης και βεβαιωθείτε ότι η απάντησής σας καλύπτει την ερώτηση

- Ασχοληθείτε αρχικά με τις πιο εύκολες ερωτήσεις

- Προσπαθήστε να έχετε επαρκή χρόνο να ξαναδιαβάσετε τις απαντήσεις σας και να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές

- Όταν τελειώσετε την εξέταση φροντίστε να χαλαρώσετε με ένα φίλο ή να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί μέχρι να αρχίσετε την προετοιμασία για την επόμενη δοκιμασία

Καλή επιτυχία!

*Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Ηγουμενίτσα, τηλ. επικοινωνίας 6983719069
%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%2B1
%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%2B2
Συνέχεια...

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών

Ιουνίου 13, 2021 0
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών

Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ η υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών».

Σύμφωνα με αυτήν οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις (άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Δ/νση Περιβάλλοντος Τηλ. 2665021150 
Συνέχεια...

Επίσκεψη Αραχωβίτη τη Δευτέρα στη Θεσπρωτία για αγροτικά ζητήματα

Ιουνίου 13, 2021 0
Επίσκεψη Αραχωβίτη τη Δευτέρα στη Θεσπρωτία για αγροτικά ζητήματα

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 επισκέπτεται την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ο Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του έχει ως εξής:

12.30 Άφιξη στην Γλυκή και συνάντηση συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής στην ταβέρνα Παπασταύρου στον Αχέροντα.

17.30 Συνάντηση με το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

18.30 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα.

19.30 Επίσκεψη σε περιβόλια στον κάμπο Κεστρίνης και ενημέρωση από παραγωγούς για το πρόβλημα της παρατηρούμενης ακαρπίας των εσπεριδοειδών.

20.30 Ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, Αγροτικών Συλλόγων, Σύλλογο Ψαράδων, Σύλλογο Κτηνοτρόφων, αγρότες και κτηνοτρόφους στο Καφενείο «Κούρτη» στο Ασπροκκλήσι,

Για τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών των αγροτών, των ψαράδων, των κτηνοτρόφων
Για το μέλλον της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής

Ηγουμενίτσα 12/6/2021
Συνέχεια...

Θεσμική συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου με το Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστο Γκόκα

Ιουνίου 13, 2021 0
Θεσμική συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου με το Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστο Γκόκα

Τον Βουλευτή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστο Γκόκα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Στη θεσμική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε αναλυτικά το μείζον ζήτημα της χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας και ειδικότερα η πρόταση του Δήμου, για την απόδοση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και χρησιμοποιούνται από την τοπική κοινωνία, στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακής χρείας, όπως οι οδικοί άξονες και ειδικότερα ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η έλλειψη εξιδεικευμένου προσωπικού και ο εκλογικός νόμος.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα