03/27/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Μαρτίου 27, 2021 0
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Αλλάζει τα ξημερώματα η ώρα. Στις 3 το πρωί της Κυριακής θα γυρίσουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά. Η επόμενη αλλαγή ώρας έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2021.

Το ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει για τον τερματισμό της αλλαγής ώρας από το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η ψήφος αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη στο ζήτημα αυτό αλλά θα αποτελέσει τη βάση των συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να προκύψει η τελική νομοθεσία.

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας το τέλος των αλλαγών στην ώρα μέχρι το 2021, οπότε και η κάθε χώρα καλείται να επιλέξει εάν οι δείκτες των ρολογιών θα παραμείνουν στη θερινή ή τη χειμερινή.

Το «πράσινο φως» δίνεται οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ωστόσο, η συζήτηση για το θέμα έχει «παγώσει».

Στην ψηφοφορία για την κατάργηση της αλλαγής ώρας στην ΕΕ συμμετείχαν 4,6 εκατ. πολίτες, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και να ζητούν τη διατήρηση της θερινής ώρας όλο το χρόνο. Η συμμετοχή των Ελλήνων ήταν μικρή, σε ποσοστό μόλις 0,3% ενώ το 56% ψήφισε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.

H ιστορία

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα!

Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Αν και η ιδέα του τελικά υιοθετήθηκε, ο ίδιος δεν κατάφερε να την δει να πραγματοποιείται, γιατί πέθανε το 1915. Αρχικά εφαρμόστηκε από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας τη θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε, επειδή στις 28 Ιουλίου 1916 στις 04:00 ώρα, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά κατά την εισδοχή της ζώνης ώρας που είχε αποφασιστεί παγκοσμίως. Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τα επόμενα χρόνια είχε υιοθετηθεί μια απλή μετατόπιση της ώρας έναρξης λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα, στη χειμερινή περίοδο.

Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με έναρξη το 1975. Η αλλαγή της ώρας γίνεται σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να την εφαρμόζουν ως νόμο[3], και πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στις 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT), ενώ τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους στις 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.

Η Ισλανδία δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο. Λόγω του υψηλού γεωγραφικού πλάτους η ανατολή και η δύση του ηλίου διαφέρουν κατά πολλές ώρες στη διάρκεια του έτους, έτσι η επίδραση της αλλαγής του ρολογιού κατά μία ώρα δε θα είχε συγκριτικά ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η Λευκορωσία σταμάτησε την εναλλαγή ώρας μετά το 2011 και υιοθέτησε μόνιμα τη θερινή ώρα (UTC +3), για να συμβαδίσει με την αλλαγή που είχε κάνει αρχικά η Ρωσία. Τέτοιο μέτρο είχε αποφασίσει και η Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2011 αλλά η απόφαση ακυρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2011.

Η Ρωσία, όπως όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθούσε τις ίδιες ημερομηνίες αλλαγής με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλαζε στις 2 π.μ. ώρα Μόσχας (3 π.μ. θερινή ώρα τον Οκτώβρη). Από τις 27 Απριλίου 2011 και με διάταγμα του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθιερώθηκε η θερινή ώρα Μόσχας (+4 UTC) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι το χειμώνα υπήρχε σκοτάδι κατά τις πρωινές ώρες, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε την χρήση μόνιμης χειμερινής ώρας αρχίζοντας από τις 26 Οκτωβρίου 2014.

Η Τουρκία ακολουθoύσε τις αλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ημερομηνία και στην ώρα αλλαγής, ωστόσο τον Σεπτέμβριο 2016 αποφασίστηκε η μόνιμη χρήση της θερινής ώρας όλο τον χρόνο, ενώ το 2015 είχε παραταθεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2015, λόγω εκλογών.

Το… debate για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Οι υποστηρικτές της θερινής ώρας γενικά υποστηρίζουν ότι εξοικονομεί ενέργεια, προωθεί την υπαίθρια δραστηριότητα τα καλοκαιρινά βράδια και είναι, επομένως, ευεργετική για τη σωματική και ψυχολογική υγεία, μειώνει τα τροχαία ατυχήματα, μειώνει το έγκλημα και λειτουργεί θετικά για τις επιχειρήσεις.

Οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι η πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι ξεκάθαρη, ότι η θερινή ώρα αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία, όπως είναι ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή, ότι μπορεί να διαταράξει τις πρωινές δραστηριότητες και ότι η αλλαγή των ρολογιών δύο φορές το χρόνο προκαλεί οικονομική και κοινωνική αναστάτωση και ακυρώνει τυχόν οφέλη. Οι αγρότες τείνουν γενικά να αντιτίθενται στη θερινή ώρα.

H συνεχής αλλαγή της ώρας είναι επιζήμια για την υγεία και τη διάθεση, αφού επηρεάζει τον κιρκαδικό ρυθμό.

Το 2017 μία meta-ανάλυση 44 μελετών διαπίστωσε ότι η θερινή ώρα οδηγεί μόνο σε 0,34% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ημέρες εφαρμογής της. Η meta-ανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι «η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη για χώρες που βρίσκονται μακρύτερα από τον ισημερινό, ενώ οι υποτροπικές περιοχές καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια λόγω της θερινής ώρας». Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί επίσης να αντισταθμιστεί από την επιπλέον χρήση άλλων μορφών ενέργειας, όπως καυσίμου θέρμανσης.

Όπως γίνεται κατανοητό, υπάρχουν δύο ίδιες ώρες την ημέρα που αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Αν δεν διευκρινιστεί με την προσθήκη της κατάλληλης επέκτασης, τότε δύο γεγονότα που συνέβησαν για παράδειγμα στην Ελλάδα στις 3:30′ το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2011, πιθανόν να έχουν μία ώρα διαφορά το ένα από το άλλο (το ένα συνέβη στις 3:30′ πριν την αλλαγή της ώρας και το άλλο στις 3:30′ μετά την αλλαγή).

Πολλά υπολογιστικά συστήματα έχουν τη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής, αλλά η αλλαγή σε θερινή ώρα πρέπει να γίνεται με το χέρι σε όλα τα υπόλοιπα (ρολόγια χειρός, ρολόγια τοίχου, αυτοματισμοί ποτίσματος κλπ)

Το ύψος της ανατολής και της δύσης του Ήλιου μεταβάλλεται στη διάρκεια το χρόνου, όμως το πότε είναι κατακόρυφα είναι σχεδόν σταθερό. Η Ελλάδα ανήκει σε μία τέτοια ζώνη στην οποία, κάποιες ημέρες τον χρόνο, στις 12 περίπου το μεσημέρι, ο ήλιος πέφτει σχεδόν κατακόρυφα στο κέντρο περίπου του κράτους.
Συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Θεσπρωτίας για τη φοιτητική εστία και το νέο Δ/ντη Β/θμιας εκπαίδευσης

Μαρτίου 27, 2021 0
Ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Θεσπρωτίας για τη φοιτητική εστία και το νέο Δ/ντη Β/θμιας εκπαίδευσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΘΕΜΑ: ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ Δ/ΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από την αρχή της πανδημίας η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί με σχέδιο να ξεθεμελιώσει όλο το οικοδόμημα των δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Κυρίαρχη θέση έχουν οι παρεμβάσεις στο χώρο της Παιδείας, όπου με μια σειρά νομοθετημάτων, με την εκπαιδευτική κοινότητα κλεισμένη στα σπίτια εν μέσω πανδημίας, επιδιώκεται η συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η πρωτοφανής επίθεση στο χώρο των Πανεπιστημίων έγινε, με κύριες αιχμές τη μείωση 24.000 εισακτέων, το κλείσιμο τμημάτων, την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με των ιδιωτικών κολεγίων, την εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Για το Νομό μας, η περασμένη χρονιά υπήρξε καταστροφική. 

Mε την κατάργηση του Πανεπιστημιακού τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας με νόμο της ΝΔ, εξαιρέθηκε η Θεσπρωτία μετά από πολλά χρόνια από το χάρτη της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως επιστέγασμα αυτού του γεγονότος ο Δήμος Ηγουμενίτσας χάρισε το κτίσμα της φοιτητικής εστίας (περίπου 2.500 τ.μ.) μαζί με το οικόπεδο των 10 στρεμμάτων στην Αστυνομία, με συνέπεια να αφαιρεθεί ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα από εκείνους που επιμένουν και δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη.

Οδηγούν τον τόπο στο μαρασμό χωρίς σπουδάζουσα νεολαία με αντάλλαγμα μια αόριστη υπόσχεση του Υπουργού Χρυσοχοϊδη περί ανέγερσης νέας Αστυνομικής διεύθυνσης επιβεβαιώνοντας έτσι το ρηθέν «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει ένα κελί».

Επίσης, ο χώρος της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δέχεται συνεχώς καταιγισμό εγκυκλίων, σε μια προσπάθεια να περάσουν με κλειστά σχολεία, σωρεία ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων για την Εκπαίδευση και τα παραδείγματα είναι πολλά:

Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, με «το βλέποντας και κάνοντας» χωρίς καμιά πρόβλεψη για προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Νομοθετήθηκε η οργουελιανή ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με κάμερες μέσα στην τάξη.

Εγωιστική επιμονή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με αποτέλεσμα να μην έχουν συγκροτηθεί ακόμη.

Επιμονή στα επιστημονικής φαντασίας, τηλε-διαγωνίσματα με τη βοήθεια της Cisco, η οποία ήταν δωρεάν αλλά πήρε 2.000.000 Ευρώ και τα προσωπικά δεδομένα 1.500.000 μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020, τοποθετήθηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προφανώς οι «άριστοι».

Η Υπουργός κ. Κεραμέως δήλωσε: «το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε …συστηματικά και μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων, κατέληξε στους παρακάτω 116 διευθυντές εκπαίδευσης».

Αυτό που δεν μας είπε η κ. Υπουργός ήταν, αν οι 116 είναι οι άριστοι ή οι… αρεστοί!

Και εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:

Γιατί δεν υπήρξαν πίνακες επιτυχόντων όπως σε όλες τις κρίσεις;

Ποια ήταν με βάση τη μοριοδότηση, η σειρά κατάταξης όλων των υποψηφίων;

Επηρέασε την επιτροπή η κομματική ταυτότητα των υποψηφίων;


Παρ’ όλα αυτά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το Νομό μας δεν ευοδώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε δεύτερη αξιολόγηση για να βρεθεί ο επόμενος εκλεκτός, αφού ο πρώτος δε δέχτηκε το διορισμό. Αυτά συνέβησαν και αυτές τις μέρες τοποθετήθηκε ο νέος Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν τούτου ζητάμε να μας απαντήσει η τοπική ΝΔ ή έστω ο κρυπτόμενος κυβερνητικός βουλευτής.

Με ποια διαδικασία έγινε η τοποθέτηση;

Με τι κριτήρια επελέγη (αν όχι κομματικά ή πελατειακά);

Ποιά θέση καταλάμβανε στον πίνακα υποψηφίων και σε τι υπερτερούσε έναντι των συνυποψηφίων του. Αναμένουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η Παιδεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται στις ορέξεις μιας επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης, που εξελέγη με σημαία την αριστεία αλλά τελικά επανέφερε το κράτος- λάφυρο.

Ηγουμενίτσα 26/3/2021
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ψησταριά και 2 πελάτες - Άλλα 11 για μάσκες και μετακινήσεις

Μαρτίου 27, 2021 0
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ψησταριά και 2 πελάτες - Άλλα 11 για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες 26-3-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (89) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

69 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 21 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 23 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

17 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

3 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων και συναφείς παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, με την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-ψησταριά) καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Χωρίς κρούσματα η Θεσπρωτία σήμερα, μετά από καιρό - Η εικόνα σε όλη τη χώρα

Μαρτίου 27, 2021 0
Χωρίς κρούσματα η Θεσπρωτία σήμερα, μετά από καιρό - Η εικόνα σε όλη τη χώρα

Κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο ανά Περιφερειακή Ενότητα
Π.Ε. Άρτας 3
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 67
Π.Ε. Πρέβεζας 3

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.133, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 252.590 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.545 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.826 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 728 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.656 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 371 (ημερήσια μεταβολή -17.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 451 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σήμερα η διαδικυακή ομιλία του Φώτη Ραπακούση με θέμα "Η σχέση του Αλή Πασά με την ελληνική επανάσταση

Μαρτίου 27, 2021 0
Θεσπρωτία: Σήμερα η διαδικυακή ομιλία του Φώτη Ραπακούση με θέμα "Η σχέση του Αλή Πασά με την ελληνική επανάσταση

Live Webinar από την σελίδες του thesprotikoiantilaloi.gr , thespro.gr, paramythia-online.gr στο FACEBOOK.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021
ΏΡΑ 19:00

Ομιλητής: Φώτης Ραπακούσης
Συντονισμός: Άννα Ρεντζεπέρη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ Ο ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ''
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ
Συνέχεια...

Δωρεάν rapid test σε πεζούς στην Ηγουμενίτσα

Μαρτίου 27, 2021 0
Δωρεάν rapid test σε πεζούς στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν το δελτίο ταυτότητας μαζί τους.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα