01/18/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα στο Δήμο Σουλίου

Ιανουαρίου 18, 2023 0
Ερώτηση Μ. Κάτση για τα προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα στο Δήμο Σουλίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με το τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής Παγκρατίου του Δήμου Σουλίου. Ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος σε ολόκληρες περιοχές του Δήμου Σουλίου τείνουν να γίνουν ο κανόνας, με τελευταίο παράδειγμα το κέντρο εκπομπής του Παγκρατίου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής δικαίως δυσανασχετούν, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν από αυτούς. Και δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι.

Το πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ στα Σουλιωτοχώρια και σε άλλα χωριά του Δήμου Σουλίου, είναι σχεδόν μόνιμο, ενώ θέματα με τη λήψη τηλεοπτικού σήματος φτάσαμε να έχουμε ακόμα και μέσα στην πόλη της Παραμυθιάς. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ψηφιακή μετάβαση, 4η βιομηχανική επανάσταση, και άρση των ανισοτήτων, την ώρα που σε ολόκληρες περιοχές πέφτει «μαύρο» στο τηλεοπτικό σήμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να εξασφαλίσει την πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελεύθερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους επιδότησε με κουπόνι ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατώντας στο προϋπάρχον πρόγραμμα εξήγγειλε νέα επιδότηση για τις «λευκές περιοχές», χωρίς όμως να συμπεριλάβει ούτε ένα χωριό του Δήμου Σουλίου. Ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τις απαρχαιωμένες υποδομές που αφορούν την εκπομπή και αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος.

Με την Ερώτηση μου ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Σουλίου στους τοπικούς και πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στο τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής Παγκρατίου του Δήμου Σουλίου

Μεγάλα προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής του Παγκρατίου αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ευρύτερων περιοχών του Δήμου Σουλίου. Σε πολλά από τα παρακείμενα χωριά, οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν καθόλου σήμα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν από αυτούς.

Τα προβλήματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος σε ολόκληρο τον Δήμο Σουλίου είναι ,δυστυχώς, επαναλαμβανόμενα τα τελευταία χρόνια. Τακτικά, και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εμποδίζεται, λόγω βλάβης, η ελεύθερη πρόσβαση είτε στους ελεύθερους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, είτε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ στα Σουλιωτοχώρια και σε άλλα χωριά της περιοχής, είναι σχεδόν μόνιμο, ενώ θέματα με τη λήψη τηλεοπτικού σήματος φτάσαμε να έχουμε ακόμα και μέσα στην πόλη της Παραμυθιάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να εξασφαλίσει την πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελεύθερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους επιδότησε με κουπόνι ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πατώντας στο προϋπάρχον πρόγραμμα εξήγγειλε νέα επιδότηση για τις «λευκές περιοχές», χωρίς όμως να συμπεριλάβει ούτε ένα χωρίο του Δήμου Σουλίου.

Επειδή η ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων του Δήμου Σουλίου, αλλά και της χώρας, στο ελεύθερο τηλεοπτικό σήμα των τοπικών και πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών είναι απαραίτητη για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των πολιτών

Επειδή δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ψηφιακή μετάβαση, 4η βιομηχανική επανάσταση, και άρση των ανισοτήτων, ενώ, παράλληλα, σε ολόκληρες περιοχές να πέφτει «μαύρο» στο τηλεοπτικό σήμα

Επειδή οι υποδομές που αφορούν την εκπομπή και αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος είναι απαρχαιωμένες, και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση για επενδύσεις που θα τις εκσυγχρονίσουν

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Σουλίου στους τοπικούς και πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης;

Συνέχεια...

Παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα το βιβλίο της Άννας Στεργίου "Η Κυρά του Δράκου" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιανουαρίου 18, 2023 0
Παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα το βιβλίο της Άννας Στεργίου "Η Κυρά του Δράκου" (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Κυρά του Δράκου» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της συμπατριώτισσας δημοσιογράφου – κοινοβουλευτικής συντάκτριας Άννας Στεργίου (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός και ήδη εξαντλήθηκε η α΄ έκδοση), το οποίο παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Βιβλιοπωλείο Μητσέλου και οι Εκδόσεις Κομνηνός και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνθεον».

Το θέμα του βιβλίου είναι μια φανταστική ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται στην Κρήτη με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και τα όσα συνέβησαν τότε, ειδικά στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι μια νεαρή φοιτήτρια από την πρωτεύουσα, η οποία ερχόμενη στο νησί για τις σπουδές της, γνωρίζει κάτω από περίεργες συνθήκες τον Δράκο Σαπουντζή, έναν άνθρωπο παράξενο αλλά συνάμα και αυθεντικό, που ζει στα βουνά της Κρήτης, απομονωμένος από τον πολύ κόσμο, ασχολούμενος με την κτηνοτροφία.

Ο Δράκος θα ερωτευτεί τη φοιτήτρια, ενέργεια που θα προκαλέσει αντιδράσεις και θα γεννήσει το ερώτημα: θα μπορέσει αυτός ο έρωτας να καρποφορήσει εν μέσω κοινωνικών αντιφάσεων, τοπικών παραδόσεων και πολιτισμικής διαφορετικότητας; Επίσης, ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας, στην εξέλιξη της οποίας μπαίνουν πλέον όχι μόνο τα διλήμματα της αγάπης, αλλά και ζητήματα φιλίας, προδοσίας και απονομής δικαιοσύνης, με τον ιδιαίτερο τρόπο που το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται στην Κρήτη, ακόμη και σήμερα.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Παντελής Κυπριανός, ο οποίος ανέλυσε με περιεκτικό τρόπο την πλοκή της μυθοπλασίας, αναφερόμενος στους ξεχωριστούς πόλους – κόσμους της ιστορίας (τον κόσμο της ορεινής Κρήτης και τον κόσμο της φοιτητικής ζωής) και στο πως αυτοί τελικά συνδέονται, χωρίς φυσικά να αποκαλύψει το τέλος της, αφήνοντας την αγωνία στους αναγνώστες του βιβλίου.

Στη συνέχεια, η κα. Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιωαννίνων και τέως Υφυπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής που εξελίσσεται η ιστορία, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία των γεγονότων για την πορεία των εκπαιδευτικών θεμάτων στη χώρα μας, αλλά και επιχειρώντας μια σύνδεση με αντίστοιχα προβλήματα του παρόντος, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και μια ιδιότυπη επικαιρότητα του βιβλίου.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Κεφαλάς, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και παραγωγός γάλακτος, με αφορμή το γεγονός της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία ενός εκ των κεντρικών προσώπων του βιβλίου, στάθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που συναντούν διαχρονικά οι νέοι που επιλέγουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του κτηνοτρόφου, ειδικά στην ελληνική επαρχία, δυσκολίες που σχετίζονται με τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αλλά συχνά και με τις έντονες κοινωνικές προκαταλήψεις. Δυσκολίες επίσης, που αποτυπώνονται ανάγλυφα και γλαφυρά στο βιβλίο, το οποίο όπως ανάφερε, παρά το μέγεθός του, διαβάζεται με μεγάλη ευκολία, παρασύροντας στην κυριολεξία τον αναγνώστη στην πλοκή της ιστορίας του.

Για το βιβλίο μίλησε φυσικά και η συγγραφέας Άννα Στεργίου, η οποία τόνισε ότι παρότι πρόκειται για μυθοπλασία με τους πρωταγωνιστές και γενικά τους συμμετέχοντες να είναι φανταστικά πρόσωπα, το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο 1990 – 1991 και τα οποία εν πολλοίς καθόρισαν τις πολιτικές πεποιθήσεις της γενιάς της συγγραφέως. Ανέφερε επίσης τη σημασία που έχει η χρήση της κρητικής διαλέκτου στο βιβλίο, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά βεβαίως και στην διατήρηση της αυθεντικότητας του κειμένου. Για τη διευκόλυνση μάλιστα των μη Κρητικών αναγνωστών, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και το σχετικό γλωσσάρι λέξεων και εκφράσεων.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου, αναφερόμενη –μεταξύ άλλων– στη δημοσιογραφική και λογοτεχνική πορεία της συγγραφέως, η οποία έχει εργαστεί σε αθηναϊκά, περιφερειακά και τομεακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει εκδώσει συνολικά 5 βιβλία και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του επόμενου με θέμα τις κοινωνικές ανισότητες στον πράσινο και ψηφιακό καπιταλισμό.


Στην εκδήλωση παρέστησαν δεκάδες συμπολίτες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης.

Στην Ηγουμενίτσα “Η κυρά του Δράκου” διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Μητσέλου.

ΠΗΓΗ: vdella.com

(Δείτε στο παρακάτω βίντεο του paramythianews.gr την παρουσίαση του βιβλίου)

Συνέχεια...

Έναρξη λειτουργίας ιατρείου σκλήρυνσης κατά πλάκας στο νοσοκομείο Φιλιατών

Ιανουαρίου 18, 2023 0
Έναρξη λειτουργίας ιατρείου σκλήρυνσης κατά πλάκας στο νοσοκομείο Φιλιατών

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασθενοκεντρικού δικτύου, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των υφιστάμενων υπηρεσιών Υγείας και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Στα πλαίσια αυτά, χθες 16/1/23 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε για δεύτερη φορά στο Νοσοκομείο τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας.

Τα μέλη του συλλόγου ξεναγήθηκαν στο χώρο που διαμορφώθηκε αποκλειστικά για να πραγματοποιούνται οι θεραπείες ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κι ενημερώθηκαν για τις θεραπευτικές δυνατότητες που υπάρχουν. Επίσης ενημερώθηκαν και για τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τον ετήσιο απεικονιστικό έλεγχό τους με Μαγνητική Τομογραφία στο Νοσοκομείο.

Προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το Ιατρείο, ήταν απαραίτητη η οργάνωση τόσο σε υλικά και υποδομές καθώς και σε έμψυχο δυναμικό.

Οι Νευρολόγοι του Νοσοκομείου υποστήριξαν με θέρμη από την αρχή το εγχείρημα. Ταυτόχρονα το απαραίτητο Νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδεύτηκε επαρκώς στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων περιστατικών.

Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το Φαρμακείο έχει επίσης προετοιμαστεί με τις παραγγελίες των απαραίτητων φαρμάκων.

Τέλος στις 7/12/2022 υπογράφηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Διοικητή του ΓΝ Φιλιατών και του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, που αφορά στα Νευρολογικά τμήματα των δύο Νοσοκομείων, και το οποίο θα προσφέρει την ιδιαίτερη επιστημονική στήριξη και τεχνογνωσία, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα Κέντρα Σκλήρυνσης στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Γρηγοριάδη.

Πέρα από το Ιατρείο Σκλήρυνσης, το τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο του ΓΝ Φιλιατών λειτουργεί καθημερινά και οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο 26643 60228

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή κ. Μπούτσορας Κωνσταντίνος και Τρίτη-Πέμπτη κα Τσέλιου Δώρα.

Συνέχεια...

Κάτσης - Πολάκης: Kατέθεσαν μήνυση στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τη δημοσκοπική MARC

Ιανουαρίου 18, 2023 0
Κάτσης - Πολάκης: Kατέθεσαν μήνυση στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τη δημοσκοπική MARC

Μηνυτήρια αναοφρά κατέθεσαν σήμερα στον Οικονομικό Εισαγγελέα ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης και ο Τομεάρχης Διαφάνειας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της δημοσκοπικής εταιρίας MARC και της εταιρίας χωματουργικών ονόματι Ιόνια Τεχνική.

Στις δηλώσεις του ο Μάριος Κάτσης, αναφέρει: 

"Σήμερα επισκεφθήκαμε με τον Παύλο Πολάκη τον Οικονομικό Εισαγγελέα και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για το ρεπορτάζ με στοιχεία της Η Εφημερίδα των Συντακτών για τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της δημοσκοπικής εταιρίας MARC και μιας ανύπαρκτης εταιρίας χωματουργικών ονόματι Ιόνια Τεχνική.

Το θέμα Marc- Ιόνια Τεχνική δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο αλλά είναι και ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Όταν το 2021 με ανακοίνωση μου, είπα ότι ο κ. Γερακης δουλεύει για το Μαξίμου και μάλιστα είχα καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για τις απευθείας αναθέσεις που εχει λάβει, έκαναν πως δεν ακούγαν.

Όταν στην εξεταστική επιτροπή για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα καλέσαμε την εταιρία Marc αλλά και άλλες δημοσκοπικές εταιρίες, η πλειοψηφία της ΝΔ τους προστάτεψε και αρνήθηκε τον έλεγχο.

Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκοπικών εταιριών και ένα λαό στο σκοτάδι.

Η ελληνική δικαιοσύνη την οποία εμπιστευόμαστε, πρέπει να ελέγξει τα όσα καταγγέλουμε στην αναφορά μας και να αποκαλυφθεί σε όλους οτι οι δημοσκοπήσεις του δημοσίου χρήματος, είναι το τελευταίο καταφύγιο εξαπάτησης της Μαξιμου ΑΕ και το νήμα που κρατάει ακόμα ζωντανή την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος".
Συνέχεια...

Συνάντηση μελών του συνδυασμού "Συμμαχία ανάπτυξης και αλληλεγγύης" με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ

Ιανουαρίου 18, 2023 0
Συνάντηση μελών του συνδυασμού "Συμμαχία ανάπτυξης και αλληλεγγύης" με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ

Για όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, ενημερώθηκε αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις συνθήκες εργασίας, την αναγκαιότητα επικαιροποίησης του οργανισμού της Επιχείρησης, αλλά και της εκπόνησης κανονισμού εργασίας.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν επίσης ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματική λειτουργία των δικτύων, τον εκσυγχρονισμό των κανονισμών ύδρευσης – αποχέτευσης, την ομαλή εκτέλεση των τεχνικών έργων και την ανανέωση του πάσης φύσεως εξοπλισμού, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της ΔΕΥΑΗ, την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, με την απλούστευση των διαδικασιών και με τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και βεβαίως το μεγάλο θέμα του σχεδιασμού και της εφαρμογής νέας τιμολογιακής πολιτικής (κοινωνικό, αγροτικό και επαγγελματικό τιμολόγιο, έκδοση λογαριασμών σε τακτά χρονικά διαστήματα, έκπτωση σε συνεπείς καταναλωτές, εφαρμογή απλών μεθόδων διακανονισμού χρεών κ.α.).

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο γνωστό θέμα της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψη ότι πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας η υπ’ αριθμ. 102/2022 απόφαση, κατόπιν της ανακοπής που άσκησαν εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά της πράξης καταλογισμού εναντίον τους, για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών κατ’ εφαρμογή του Ν. 4354/2015. 

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση το Δικαστήριο, ακύρωσε την πράξη καταλογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά των εργαζομένων κρίνοντας πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δεν ακολούθησε νόμιμη διαδικασία καταλογισμού.

Ο συνδυασμός μας, δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί, ώστε στη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, να εξετασθεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης αυτής, η οποία έχει ταλαιπωρήσει τους εργαζόμενους, αλλά επίσης έχει επιφέρει και πολλά προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία της ΔΕΥΑΗ, με βάση τα δεδομένα της νέας δικαστικής απόφασης, που πρέπει να γίνει σεβαστή. Όπως επίσης, θα συναινέσει στην όποια προσπάθεια για τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, που αποτελεί το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, το οποίο ως το μόνο άμεσα εκλεγόμενο από τους δημότες σώμα, οφείλει να ενημερωθεί και να συζητήσει το σοβαρό αυτό θέμα.

Πέραν αυτού, ο συνδυασμός δεσμεύτηκε ότι όπως έχουν πράξει έως τώρα πολλά μέλη του, τα οποία κατέχουν θέσεις σε συλλογικά όργανα του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων με γνώμονα την ομαλοποίηση της κατάστασης και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την ενίσχυση του προσωπικού της, την επικράτηση κλίματος ισονομίας και δικαιοσύνης. Και όλα αυτά όχι μόνο γιατί αποτελούν δίκαια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά κυρίως γιατί αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία της ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να επιτελέσει την αποστολή της, να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων και την έγκαιρη εκτέλεση των έργων και εν τέλει να προσφέρει στους δημότες ποιοτικές υπηρεσίες με χαμηλή τιμολόγηση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κατερίνα Μονάχου και τα μέλη του ΔΣ Θανάσης Κατσούλης και Γιώργος Συνόγλου. Από την πλευρά του Συνδυασμού συμμετείχαν ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καλφόγλου και Τάσος Ρούσης, μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ.

Συνέχεια...