03/06/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Με παρέμβαση Γιόγιακα σβήστηκε πρόστιμο 11.000 € σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών!

Μαρτίου 06, 2021 0
Με παρέμβαση Γιόγιακα σβήστηκε πρόστιμο 11.000 € σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών!

Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγες ημέρες το γεγονός ότι ζευγάρι Ελλήνων της Αλβανίας, δέχτηκε πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ στην Ηγουμενίτσα, λόγω διέλευσης από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, το ζευγάρι αναγκάστηκε να έλθει στην Ελλάδα, από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, επειδή η νεαρή εγκυμονούσα Βορειοηπειρώτισσα παρουσίασε επιπλοκές και προκειμένου να σώσει τη ζωή του αγέννητου ακόμη μωρού, αναγκάστηκε να περάσει παράνομα από τα σύνορα, ώστε να μεταβεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Θεσπρωτίας και να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Αντ' αυτού όμως συνελήφθη μαζί με το σύζυγο της από αστυνομικούς του τμήματος Ηγουμενίτσας, επιβάλλοντας στο ζευγάρι των Ελλήνων από τη Βόρεια Ήπειρο πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ.

Την επιβεβαίώση έκαναν οι ίδιοι με ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστώντας όσους βοήθησαν ώστε να σβηστεί το πρόστιμο, μεταξύ αυτών και το Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα!

(Τo θέμα ανέδειξε η Νεολαία Βορειοηπειρωτών από τη σελίδα τους στο facebook)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μια οδυνηρή περιπέτεια που είχα εγώ και η σύζυγος μου είχε αίσιο τέλος και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό κάποιος ανθρώπους.
Πρωτίστως, ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το πρόβλημα μας, έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο και κίνησε τις διαδικασίες για την αφαίρεση των προστίμων.
Ευχαριστώ τους βουλευτές Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελο Συρίγο που ευαισθητοποιήθηκαν και με δική τους πρωτοβουλία συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του προβλήματος μας.
Καθοριστικό ρόλο είχε η γνωστοποίηση του θέματος στα μέσα ενημέρωσης και ευχαριστώ για αυτό τον κ. Λεωνίδα Παππά που πρώτος ανέδειξε το θέμα. Για τον ίδιο λόγο ευχαριστώ τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών, το Himara.gr και όλα τα άλλα μέσα ενημέρωση που πρόβαλαν το θέμα.
Τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης που λάβαμε απ όλα τα μέρη της Ελλάδος μας συγκίνησαν ιδιαίτερα.
Στις περίεργες συνθήκες που ζούμε όλοι, η οικογένεια μας ένιωσε πολύ ανθρωπιά και για αυτό είμαστε ευγνώμονες.

Λεωνίδας Μήτρος – Στέλλα Κώτση
Συνέχεια...

Ασθενής σεισμική δόνηση 2, 4 ρίχτερ πριν λίγο με επίκεντρο τα Σύβοτα

Μαρτίου 06, 2021 0

 Ασθενής σεισμική δόνηση 2, 4 ρίχτερ πριν λίγο με επίκεντρο τα Σύβοτα

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:14 το βράδυ του Σαββάτου, μεγέθους 2,4 ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χλμ ΝΝΔ της Ηγουμενίτσας στην περιοχή των Συβότων.

Συνέχεια...

Ο Γ. Γόγολος για τη δημοπρασία εκίσθωσης των δημοτικών καταστημάτων στο Δρέπανο

Μαρτίου 06, 2021 0
Ο Γ. Γόγολος για τη δημοπρασία εκίσθωσης των δημοτικών καταστημάτων στο Δρέπανο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Κ. Γόγολου

Η δημοπρασία εκμίσθωσης των Δημοτικών καταστημάτων στο Δρέπανο

Υπό κανονικές συνθήκες χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, θα γινόταν η δημοπρασία εκμίσθωσης των καταστημάτων, πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ και πρώην SOHO στο Δρέπανο.

Η Δημοτική αρχή με μια σύντομη ανακοίνωση, αναστέλλει λόγω περιοριστικών μέτρων την προγραμματισμένη δημοπρασία.
Συμφωνούμε, εάν το έκανε για λόγους που άπτονται της προστασίας της υγείας των συμπολιτών μας. Είναι όμως έτσι;

Είναι χρήσιμο από πλευράς ενημέρωσης, να προσθέσουμε και άλλα γεγονότα που έγιναν και συνδυάζονται με τη δημοπρασία…

Αρχικά η Δημοτική αρχή ανακοινώνει τη διενέργεια της δημοπρασίας των καταστημάτων στο Δρέπανο, που σήμερα αποκαλείται “χερσαία ζώνη του λιμένος»

Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Ηγ. Α.Ε. συμπολίτης μας κ. Πορφύρης, προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου κατά των σχετικών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «…οι προκηρύξεις δημοπρασίας των δυο κτιρίων, αντιστρατεύονται το αποκλειστικό δικαίωμα της διαχείρισης αυτών από τον ΟΛΗγ…Ως εκ τούτου, υποχρεούμεθα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του οργανισμού…»!

Αναρωτιόμαστε εάν τα δυο αυτά γεγονότα, είναι η πραγματική αιτία της αναβολής που επικαλείται η Δημοτική αρχή…

Την αμφιβολία μας αυτή συνδράμουν και άλλα κομμάτια στο puzzle της υπόθεσης από το πρόσφατο παρελθόν, όπως:

Ο κ. Λώλος τοποθετείται δημόσια υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας, αλλά θεωρεί ως Casus Belli κάθε διεκδίκηση του Ο.Λ.Ηγ. στην περιοχή του Δρεπάνου (sic)

Ο ΟΛΗγ προτείνει μνημόνιο συνεργασίας και αγάπης με το Δήμο, το οποίο ο κ. Λώλος κάνει αποδεκτό. Αλήθεια τι απόγινε;

Ο κ. Λώλος αποπειράται να μισθώσει τα καταστήματα, αλλά οι δημοπρασίες εκμίσθωσης καθίστανται «άγονες»...

Αποτέλεσμα όλων αυτών, φαίνεται πως και φέτος θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα στο Δρέπανο.

Τα παραπάνω γεγονότα και οι συμπτώσειςμας οδηγούν στη σκέψη, ότι άλλη είναι η αιτία της αναβολής της εκμίσθωσης και ο κ. Λώλος κατά την προσφιλή του τακτική, «θολώνει» το τοπίο με την ανακοίνωσή του, μη αποδεχόμενος την πραγματικότητα την οποία ο ίδιος καθόρισε με τη στάση του ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Άλλωστε« Καθοριστικός παράγοντας της ιστορίας των κοινωνιών, είναι …οι συμπτώσεις των γεγονότων που διαδραματίζονται, αρκεί να έχεις την οξυδέρκεια να τις συνδυάσεις…» όπως μου υπενθυμίζει διαρκώς ένας πολιτικός φίλος !

Εμείς θα περιμένουμε τη νέα ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας των κτηρίων στο Δρέπανο, εάν δεν μας προλάβουν άλλου είδους εξελίξεις και μοιραία τα όπλα του Casus Belli που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Λώλος, αποδειχθούν για μια ακόμη φορά «άσφαιρα».

Τότε θα διαφανεί και ο ρόλος των συμπτώσεων που θα γράψουν την ιστορία για τη χερσαία ζώνη του Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Τότε που θα καταγράφουν στη συνείδηση των πολιτών, «οι ρίψασπεις» της μάχης των πολιτών, για την επονομαζόμενη «χερσαία ζώνη λιμένος Ηγουμενίτσας !

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Διεξαγωγή δωρεάν rapid test αύριο Κυριακή μέσα από το αυτοκίνητο

Μαρτίου 06, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Διεξαγωγή δωρεάν rapid test αύριο Κυριακή μέσα από το αυτοκίνητο

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), την Κυριακή 7 Μαρτίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στην Πλατεία Δημαρχείου (επί της οδού Κύπρου), στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κλπ).

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Συνέχεια...

250 rapid tests σήμερα στην Παραμυθιά - Όλα αρνητικά

Μαρτίου 06, 2021 0
250 rapid tests σήμερα στην Παραμυθιά - Όλα αρνητικά

Με τον ικανοποιητικό αριθμό των 250 συμμετοχών, ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο, η σημερινή διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο 49 Προκρίτων στην Παραμυθιά, από το Δήμο Σουλίου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, και τα 250, ήταν αρνητικά.

Σε σχόλιο του ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για τον αριθμό των συμμετεχόντων όσο και για τα συνεχόμενα αποτελέσματα σε 3 δράσεις rapid test και ευχαρίστησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη σημερινή του παρουσία στην Παραμυθιά.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

13 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.301 σε όλη τη χώρα με 41 θανάτους και 452 διασωληνωμένους

Μαρτίου 06, 2021 0
13 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.301 σε όλη τη χώρα με 41 θανάτους και 452 διασωληνωμένους

Τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο
Π.Ε. Άρτας 14
Π.Ε. Θεσπρωτίας 13
Π.Ε. Ιωαννίνων 30
Π.Ε. Πρέβεζας 3

Τα κρούματα ανά Περιφερειακή Ενότητα
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς. Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο και 14 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις

Μαρτίου 06, 2021 1
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο και 14 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (05-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (86) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

66 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 19 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

19 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

1 παράβαση για κανόνες λειτουργίας επιχειρήσεων και οικονομικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και αναστολή της δραστηριότητας για 7 ημέρες λόγω μη τήρησης της αναστολής άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Διακόπηκε για τις 17 Μαρτίου το Εφετείο για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες

Μαρτίου 06, 2021 0
Διακόπηκε για τις 17 Μαρτίου το Εφετείο για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες

Διακόπηκε για τις 17 Μαρτίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, που είχε διαπράξει τον Απρίλιο 2013 ένας 25χρονος κτηνοτρόφος.

Ο νεαρός τότε κτηνοτρόφος, σκότωσε με 34 μαχαιριές μία 20χρονη σπουδάστρια της νοσηλευτικής από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, μέρα μεσημέρι στην πλατεία της κωμόπολης των Φιλιατών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Εντοπίστηκε τέσσερις ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή και συνελήφθη. Στην απολογία του, τότε, είχε ισχυριστεί ότι “δεν άντεξε την απόρριψη”, αφού η κοπέλα διέκοψε το δεσμό τους.

Το άγριο έγκλημα είχε συνταράξει τη μικρή κοινωνία των Φιλιατών. Μάλιστα μετά τη σύλληψή του δεκάδες συγχωριανοί της άτυχης κοπέλας, αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας όπου κρατούνταν ο δράστης και τότε υπό το φόβο επέκτασης των επεισοδίων η Αστυνομία δεν μετέφερε τον δράστη στα δικαστήρια για να απολογηθεί, αλλά μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο οι εισαγγελικές αρχές, ενώ η απολογία του καθυστέρησε ημέρες καθώς δεν υπήρχε κανείς δικηγόρος πρόθυμος να τον αναλάβει.

«Τα χτυπήματα δείχνουν μεγάλη μανία κι αγριότητα», δήλωνε ο Καθηγητής Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Σύμφωνα με την αστυνομία το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος είχε μήκος 23 εκατοστών με λάμα 15 εκατοστών.

Το Μικτό Κακουργιοδικείο της Κέρκυρας το 2014 που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε το δράστη σε ισόβια κάθειρξη.

Στο Εφετείο, που ξεκίνησε την Πέμπτη, κατέθεσαν οι γονείς του κτηνοτρόφου και στη συνέχεια η δίκη διακόπηκε, καθώς ο συνήγορος του ζήτησε να προσέλθουν ως βασικοί μάρτυρες οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και ένας αυτόπτης μάρτυρας, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Η υπεράσπιση ζητά να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής, “να καταλάβει το δικαστήριο ότι δεν είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και να γυρίσει στους ηλικιωμένους γονείς του”, ενώ ισχυρίζεται ότι ο δράστης, παρ’ όλο που δεν έχει βαριά ψυχική πάθηση, έχει βαριά κατάθλιψη λόγω της μεταμέλειάς του και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του θύματος η οποία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξεσπούσε διαρκώς σε κλάματα.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Συνέχεια...

Δήλωση του νέου Προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας, Θεοφάνη Κωνσταντίνου

Μαρτίου 06, 2021 0
Δήλωση του νέου Προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας, Θεοφάνη Κωνσταντίνου

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη θέση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κονταδάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου όσο και τα μέλη της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας για την άριστη συνεργασία επί σειρά ετών η οποία να είστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.

Οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε και τα επιμέρους προβλήματα των συμπολιτών μας απαιτούν ενότητα, υπευθυνότητα και ανιδιοτελή προσφορά προκειμένου να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του κορονοϊού και να αναπνεύσουμε ελεύθερα.

Με τον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο της παράταξης μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της πατρίδα μας, θα γυρίσουμε σελίδα και θα μεταβούμε στο καλύτερο αύριο που σταδιακά ανατέλλει, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης μας.

Ως νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας, μαζί με τα όλα τα μέλη της και με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, δεσμεύομαι ότι θα πορευτούμε ανοιχτοί στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Θεσπρωτίας μας και αφουγκραζόμενοι πάντα τους πολίτες και τα αιτήματα τους.

Κωνσταντίνου Θεοφάνης
Συνέχεια...

Έκκληση Λώλου προς γονείς να περιορίσουν τα παιδιά

Μαρτίου 06, 2021 0
Έκκληση Λώλου προς γονείς να περιορίσουν τα παιδιά

Νέο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου προς τους δημότες Ηγουμενίτσας μετά από την ένταξη της περιοχής στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.
Το μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με λίγα λόγια είναι: "Μαζέψτε τα παιδιά σας".
Τα κρούσματα covid-19 το τελευταίο διάστημα σε πολλά σχολεία της Ηγουμενίτσας και όλης της Θεσπρωτίας ήταν όντως μια ανησυχητική για τους γονείς κατάσταση, σε σημείο που οι ίδιοι ζητούσαν να κλείσουν τα σχολεία, τα περισσότερα εξ αυτών άλλωστε λειτουργούσαν τις τελευταίες ημέρες με ελάχιστους μαθητές.

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων όλα τα σχολεία πλέον είναι κλειστά, οπότε αφού η ευθύνη έφυγε από τα χέρια των αρχών, επιστρέφουμε ολοκληρωτικά στην ατομική ευθύνη, την αγαπημένη ατάκα των υποστηρικτών της κυβέρνησης.
Σε αυτό το κλίμα, ο Δήμαρχος επιχειρεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών και πάλι στους πολίτες...

Ας σκεφτεί όμως και ο ίδιος πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να είναι κλεισμένα επί μακρόν στα σπίτια τους, αφετέρου πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς να τους περιορίσουν. 

Ας αναλογιστεί και ο ίδιος την ευθύνη του να περιορίσει τα στελέχη της ομάδας του.
Τρία κρούσματα σε μια εβδομάδα είχαμε στη δημοτική παράταξη του κ. Λώλου. Αυτός δεν μπορεί να περιορίσει λίγο τους δικούς του, ώστε να δίνει το καλό παράδειγμα;;;

Ανακοίνωση Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Τήρηση μέτρων προστασίας

Με αφορμή την ένταξη του Νομού μας στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, η περιοχή μας έχει εισέλθει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου τα μέτρα για τη διασφάλιση της ζωής των συνανθρώπων μας δεν χωρούν καμία έκπτωση.
Απευθύνουμε έκκληση προς όλους, με σοβαρότητα και προσήλωση, να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα, έτσι ώστε να αναστρέψουμε την αυξητική τάση των κρουσμάτων και να αποφύγουμε κάθε δυσάρεστο επακόλουθο.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή παρατηρούνται φαινόμενα άσκοπων μετακινήσεων και συνωστισμού μαθητών σε δημόσιους αλλά και σε αύλειους χώρους σχολείων, προτρέπουμε τους γονείς και κηδεμόνες τους να αποτρέψουν άμεσα τις στενές συναναστροφές των παιδιών τους.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία και την κόπωσή όλων από τη μακρά περίοδο εφαρμογής των πιεστικών μέτρων προστασίας. Όμως η σύνεση και η ευλαβική τήρησή τους καθίσταται η μοναδική λύση, που θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα και χωρίς αρνητικές συνέπειες στην πολυπόθητη κανονικότητα.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα