06/28/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ηγουμενίτσα: Υπογράφηκε η σύμβαση για έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου

Ιουνίου 28, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Υπογράφηκε η σύμβαση για έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» κ. Πέτρο Ρεντζέλο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης 77 συνολικά σημείων, σε συνολικό μήκος 10,6 χλμ. Πρόκειται για οδούς με σχετικά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, οι οποίες διέρχονται από σχολικές μονάδες, κοινόχρηστους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα, στον Οικισμό Εθν. Αντίστασης και στις περιοχές Λαδοχωρίου, Γραικοχωρίου, Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε τα εξής: «Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων, που ενισχύουν την οδική ασφάλεια δημιουργώντας συνθήκες για ασφαλή και ισότιμη μετακίνηση πεζών και ευάλωτων χρηστών (ΑμεΑ). Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που εργάστηκαν για την ωρίμανση και χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου, που στοχεύει στη μείωση της επικινδυνότητας των σημείων παρέμβασης και στην ανάπτυξη βιώσιμων και προσβάσιμων υποδομών προς όφελος των πολιτών».

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί τους παραγωγούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Διεθνή Έκθεση Μαδρίτης

Ιουνίου 28, 2023 0
Η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί τους παραγωγούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Διεθνή Έκθεση Μαδρίτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Fruit Attraction

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετέχει στη Fruit Attraction στη Μαδρίτη το χρονικό διάστημα 3-5/10/2023, τη σημαντικότερη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 30-06-2023 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κα. Σοφία Φούκη).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση συμμετοχής είναι τα προϊόντα να παράγονται εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχει δυναμική εξαγωγών.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ και του ΟΚΑΝΑ για τις εξαρτήσεις

Ιουνίου 28, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ και του ΟΚΑΝΑ για τις εξαρτήσεις

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ»

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 

Σας προσκαλούμε στο διήμερο εκδηλώσεων του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου και την Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 7.00 το απόγευμα στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών


Το Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών προσκάλεσε για μια μοναδική ομιλία τη Δρ. Σμαρούλα Παντελή (Ιατρική Ψυχολόγο, Ψυχοδραματίστρια,Συγγραφέα) με θέμα:

«Είναι οι εξαρτήσεις μέρος της ζωής μας; Ποιά μορφή έχουν σήμερα;»

Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

Μετεκλογικό μήνυμα της Άννας Στεργίου

Ιουνίου 28, 2023 0
Μετεκλογικό μήνυμα της Άννας Στεργίου

Φίλες και φίλοι,

Μία δύσκολη εκλογική αναμέτρηση έλαβε τέλος. Ο θεσπρωτικός λαός ψήφισε ξανά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023 –Μαΐου και Ιουνίου- ενώ κι η αποχή έπαιξε το ρόλο της και κατέταξε το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ασκήσει το θεσμικό του ρόλο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η ελληνική κοινωνία βίωσε μία σειρά από ισχυρά σοκ κατά το προηγούμενο διάστημα. Βίωσε τις δυσκολίες της πανδημίας, βίωσε την ενεργειακή κρίση, βίωσε κρίση ακρίβειας, βίωσε τον ρωσοουκρανικό πόλεμο και συνέχισε να βιώνει τη μεταναστευτική κρίση. Ακόμη και μερίδα της Θεσπρωτίας, μιας περιοχής με μακρά δημοκρατική παράδοση, που κάηκε στην κυριολεξία, σε παλαιότερες εποχές από ακροδεξιούς, τους έδωσε την ψήφο της.

Προφανώς υπήρξαν θέματα, που δεν τα χειριστήκαμε σωστά ή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι τα αξιοποίησαν καλύτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ήδη πρωτοβουλίες και αυτές θα πάρουν σάρκα κι οστά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παρά την όποια αποχή, οι Θεσπρωτοί πολίτες μας έδωσαν και τούτη τη φορά υψηλότερο ποσοστό από το μέσο όρο της ελληνικής επικράτειας. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε. Ο θεσπρωτικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχασε την έδρα αλλά δεν θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση. Στο βαθμό που μου αναλογεί δεν θα πάψω να παλεύω για τα ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Με τα όποια λάθη και παρότι πολεμήθηκε σθεναρά κατάφερε να παραμείνει όρθιος, γιατί εκφράζει τον ελληνικό λαό και τις συλλογικές του ανάγκες. Δυστυχώς, κάποιοι συνέβαλαν στον κατακερματισμό του χώρου της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς σκεφτόμενοι πρόσκαιρα οφέλη.

Το επόμενο διάστημα θα είναι διάστημα ανασυγκρότησης κι αναδιοργάνωσης αλλά και νέων εκλογικών αναμετρήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις Ευρωεκλογές. 

Καλώ τους παλαιούς και νέους φίλους και συντρόφους αλλά κι όσους απομακρύνθηκαν από εμάς, να έρθουν ν΄ αλλάξουμε μαζί ζητήματα και συμπεριφορές, που τους πλήγωσαν. 

Καλώ τους νέους ανθρώπους της Θεσπρωτίας να συμπορευτούν μαζί μας, και να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται και το κόμμα κι η ελληνική κοινωνία, ώστε να προχωρήσουμε προς τα μπρος.

Συνέχεια...

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ιουνίου 28, 2023 0
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τους χιλιάδες πολίτες που εμπνεύστηκαν από τις Ιδέες μας, τις Αξίες μας, την Παρακαταθήκη και την Ιστορική Μνήμη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας το ξανά Πρωταγωνιστή στον Αγώνα για μια Πατρίδα με Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, αποδεικνύοντας ότι το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν ήταν συγκυριακό, αλλά ένα αποτέλεσμα με ισχυρή Κοινωνική Αναφορά.

Το ΠΑΣΟΚ κάνοντας την Υπέρβαση και διαψεύδοντας όλους αυτούς που το ήθελαν ένα βολικό συμπλήρωμα αλλότριων επιδιώξεων, είναι εδώ μαζί με εσάς, για την ανάδειξη του Άλλου Αυτόνομου Πόλου Αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών και Εναλλακτικής Διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία που επενδύοντας στο φόβο, στην αβεβαιότητα, στη στασιμότητα, συγκυριακά και μόνο, βρίσκεται σήμερα στη θέση της διακυβέρνησης και πολύ σύντομα θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της.

Ο Αγώνας συνεχίζεται…
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα