08/28/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας, Άλκη Λάμπρου, για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Αυγούστου 28, 2019 0
"Η μόρφωση, ακαδημαϊκή και γενική, είναι πηγή και ρίζα της ανθρώπινης τελειότητας".
Με αυτά τα λόγια του Πλούταρχου,θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχές μου στους νέους και τις νέες που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο της ζωής τους, ως επισφράγισμα κόπων και προσπαθειών. 
Αυτά τα παιδιά μας, φοιτητές πια, παιδιά με ταλέντα και κλίση στις επιστήμες, αποτελούν την ελπίδα για τον τόπο μας και δίνουν σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε. Εύχομαι να πετύχουν ακόμη υψηλότερους στόχους, ώστε στο μέλλον να μετουσιωθούν σε άξιους και λαμπρούς επιστήμονες, χρήσιμους για το μέλλον του Νομού μας και της χώρας μας.
Πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους και εύχομαι να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί, δίπλα τους σε κάθε αγώνα και μέρες σαν την σημερινή να πλημμυρίζουν από χαρά για τα παιδιά τούς.
Για όσους δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής, σε κάποια σχολή της προτίμησης, είτε σε άλλες σχολές, τους καλώ να κάνουν την επόμενη προσπάθειά με ψυχραιμία, χωρίς άγχος, να μην απογοητεύονται και εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Κανένα ταξίδι ονείρου δεν σταματά από μια αναποδιά. Είναι σίγουρο ότι εάν μέσα από αυτές τις δοκιμασίες συνεχίσουν το ταξίδι τους θα φτάσουν κι αυτοί στην Ιθάκη τούς.
Εύχομαι να συνεχίσουν όλοι το ταξίδι τους επιτυχόντες και μη ώστε όλοι μαζί να κατακτήσουμε τα όνειρά μας.
Να θυμάστε ότι: Η ζωή ανήκει «σ' εσάς, παιδιά». Κατακτήστε την και κάντε το Νομό μας καλύτερο! 
Εσείς θα χτίσετε, το δικό σας μέλλον και το μέλλον της χώρας μας!

Θεματικος Αντιπεριφερειάρχης 
Αθλητισμού και Νεολαίας
Συνέχεια...

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων

Αυγούστου 28, 2019 0
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δικαιώνοντας τους κόπους και την επίπονη προσπάθειά τους. Εύχομαι στα παιδιά να πορευτούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα με θέληση, εργατικότητα και όραμα, ώστε να αποτελέσουν πηγή δημιουργίας και εξέλιξης για τον τόπο μας.
Παράλληλα συγχαρητήρια αξίζουν στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών, που υπήρξαν πολύπλευροι υποστηρικτές στον δύσκολο αγώνα τους.
Σε όσους δεν κατάφεραν να πραγματώσουν το μέγιστο των προσδοκιών τους, εύχομαι να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις ξεχωριστές τους ικανότητες και τα ταλέντα, που ο καθένας τους διαθέτει.
Καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο.
Συνέχεια...

Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά - Έρχεται η ανάπτυξη

Αυγούστου 28, 2019 0
Αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ήπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020 με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Στη Θεσπρωτία κλείνουν τα νηπιαγωγεία, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς και τα Δημοτικά, Γκρίκας - Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.  
Η αναστολή λειτουργίας των παρακάτω σχολικών μονάδων γίνεται είτε λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, είτε λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού και ύπαρξης δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες. 
Η συντελούμενη εδώ και χρόνια ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου έχει τις ανάλογες συνέπειες, οι οποίες αναμένεται να εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, δεδομένου ότι εφόσον δεν υπάρχουνε σχολικές μονάδες αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για νέα ζευγάρια να επιλέξουν να μείνουνε στα χωριά τους. Και δεν μιλάμε πλέον για μικρά απομακρυσμένα χωριά, διότι σε αυτά έχουνε κλείσει οι σχολικές μονάδες εδώ και χρόνια. Πλέον κλείνουνε σχολεία σε μεγάλα και εύπορα χωριά, όπως της Κεστρίνης! Όσοι κάνουνε λόγο εδώ και χρόνια για ...ανάπτυξη, αυτά τα βλέπουνε;;;

Συνέχεια...

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου

Αυγούστου 28, 2019 0
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας διοργανώνει κατασκηνωτικό διήμερο στο όρος Μαυροβούνι Μετσόβου στις 31/8 - 1/9. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές έξω από το κλειστό καταφύγιο Μετσόβου.
* Πορεία μέχρι τον κατασκηνωτικό χώρο: 5χλμ με 500μ. υψομετρική διαφορά από χωματόδρομο. 
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πορεία σε κοντινή κορυφή. 
Εξοπλισμός: Σκηνή, στρώμα ύπνου, φακός, είδη προσωπικής υγιεινής, υδροδοχείο, καπέλο, αντιηλιακό, ζεστά ρούχα για το βράδυ, υπνόσακος, μπατόν, φαρμακείο, αντιανεμικό/αδιάβροχο, τρόφιμα (δείπνο, πρωινό). 
Προσοχή: Η θερμοκρασία το βράδυ και τις πρωινές ώρες θα πέσει στους 8 βαθμούς C.
Ο εξοπλισμός θα φορτωθεί σε αγροτικό όχημα μέχρι τον χώρο της κατασκήνωσης. 
Η συμμετοχή στην εξόρμηση υποχρεώνει στην τήρηση του προγράμματος που ορίζουν οι αρχηγοί και οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις οδηγίες τους συνεπάγεται κυρώσεις σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του συλλόγου. 
Αναχώρηση το Σάββατο 31/8 και ώρα 13.00 από το Πάνθεον με τα προσωπικά μας ΙΧ. 
Δηλώσεις συμμετοχής Πέμπτη 29/8 & Παρασκευή 30/8 19.00-21.30 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ στο 6984133900 Άρης Κέρος.
Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετέχουν μόνο μέλη ορειβατικών συλλόγων.
Συνέχεια...

Τρεις και ο Λώλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας – Τόσο ενδιαφέρονται οι υποψήφιοι σωτήρες του τόπου

Αυγούστου 28, 2019 0

Δεν πέρασαν τρεις μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, όπου εκατοντάδες υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι έκαναν καθημερινές εξορμήσεις και ζητούσαν την ψήφο των συμπολιτών τους για να βάλουν κι αυτοί το ...λιθαράκι τους στην προκοπή του τόπου. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουνε ασχοληθεί ποτέ στη ζωή τους με τα κοινά, δεν είναι απαραιτήτως κακό, είναι όμως αποκαλυπτική η εικόνα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας δυο μέρες μόλις πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, όπου δεν παρευρέθησαν, όχι μόνο όσοι ήταν υποψήφιοι, όχι μόνο εκείνοι που εξελέγησαν (που θα ήταν μια ευκαιρία γι' αυτούς να αποκομίσουν μια εμπειρία από ένα έστω δημοτικό συμβούλιο πριν ορκιστούν), αλλά απουσίαζαν και οι εκλεγμένοι που πριν πέντε χρόνια οι συμπολίτες τους, τους έστειλαν σε αυτές τις θέσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι "έπεσαν" τηλέφωνα σε νυν δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη του Δημάρχου να σπεύσουν, διότι δεν υπήρχε απαρτία και παραλίγο να ματαιωθεί η συνεδρίαση...!
Βέβαια, όσοι δεν έδωσαν καμία σημασία, απόψε (Τετάρτη) το βράδυ θα είναι σημαιοστολισμένοι στο ΠΑΝΘΕΟΝ για την τελετή της ορκωμοσίας, αποδεικνύοντας πριν καν αναλάβουν ότι μόνο το θεαθήναι, δυστυχώς, τους ενδιαφέρει...!


Συνέχεια...

Απόψε, Τετάρτη 28/8, στις 8 στο ΠΑΝΘΕΟΝ η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας