02/19/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Παππάς σε ηλικία 47 ετών - Συλλυπητήριο μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Παππάς σε ηλικία 47 ετών - Συλλυπητήριο μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Αδιανόητοι αποχωρισμοί…

Με οδύνη αποχαιρετούμε το σύντροφό μας Βασίλη Παππά, που έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή στις 18/2/2023. Ένας μαχητής με ευφυία, όραμα για μια ζωή στο μπόι του ανθρώπου, ευθυκρισία και καθαρό πνεύμα. Ένας φίλος και σύντροφος που ήταν παρών στις μεγάλες και μικρές μας μάχες. Ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποια προβλήματα υγείας του μας στερούσαν την πολύτιμη φυσική παρουσία του, αποτελούσε για μας παράδειγμα αγωνιστικής στάσης, δυναμισμού και αξιοπρέπειας.

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις, σύντροφε, πρώτιστα για την οικογένεια και τους συντρόφους, αλλά και για όσους σε γνώρισαν και είχαν την τύχη να συνομιλήσουν μαζί σου και να τους κερδίσεις με την ευρεία αντίληψή σου για την πραγματικότητα και την ελπιδοφόρα πίστη σου στη ρεαλιστική ουτοπία ενός καλύτερου κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την τόσο γειωμένη στην αναγκαιότητα ποιητική σου οπτική για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η κηδεία του συντρόφου μας θα γίνει τη Δευτέρα 20/2/2023, 12.00΄ στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας


Συνέχεια...

Αποκριάτικο πάρτυ απόψε στο Glass με τους Trio Tenoro

Αποκριάτικο γλέντι σήμερα στη Νέα Σελεύκεια

Δήλωση της υποψήφιας βουλεύτριας Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Στεργίου

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Δήλωση της υποψήφιας βουλεύτριας Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Στεργίου
'
Πριν από λίγο καιρό δέχτηκα την τιμητική πρόταση από συντοπίτες μας Θεσπρωτούς να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτή η απόφαση ωρίμασε κι επικυρώθηκε από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κι από τον πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και συναίσθηση της ευθύνης την τιμή να είμαι υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές για τον νομό Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ένα νομό, ο οποίος έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, εκπληκτικές ομορφιές, καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και μεγάλα προβλήματα.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ζούμε σ΄ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η πράσινη και η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζουν όλα όσα ξέραμε στην καθημερινότητα και την εργασία μας.

Τα ελληνικά νοικοκυριά, μέσα από μία δεκαετή κρίση, κινδυνεύουν μέσα από πλειστηριασμούς, να χάσουν ό,τι έχτισαν γενιές και γενιές. Το κράτος Δικαίου κι η πολιτική ζωή έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα απ΄ το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Η τελευταία απογραφή έδειξε μία νέα πληθυσμιακή κατάρρευση της Θεσπρωτίας και της Ελλάδας γενικότερα. Νέα παιδιά δεν επέστρεψαν για να δουλέψουν και να ζήσουν στον τόπο τους. Γιατί ο τόπος τους γι΄ άλλη μία φορά δεν μπορούσε να τους προσφέρει αξιοπρεπή εργασία και προοπτική.

Η Ηγουμενίτσα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ηπείρου που δεν έχει τριτοβάθμια εκπαιδευτική δομή. Το λιμάνι της πόλης πωλείται. Το νοσοκομείο Φιλιατών φυλλοροεί από βασικές ειδικότητες. Οι αγρότες της Παραμυθιάς έμειναν χωρίς ρεύμα και δεν μπορούν να ποτίσουν. Οι αγρότες του κάμπου της Βρυσέλλας είδαν για πολλοστή φορά τα χωράφιά τους να πλημμυρίζουν. Η κτηνοτροφία στην Ήπειρο ζει μαύρες μέρες. Πρόσφατα εν κρυπτώ μπήκαν οι βάσεις για ανεμογεννήτριες στη Μουργκάνα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συζήτηση, παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα, η πολιτική βάλλεται από παντού. Ο πολιτικός έχει χάσει την αξιοπιστία του. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαρτίζεται από άξια και δυναμικά στελέχη.

Η καθιέρωση ενός άλλου μοντέλου πολιτικού, ο οποίος θα συζητά τα συλλογικά προβλήματα, θα συναντά τους εκπροσώπους φορέων, θ΄ ακούει και θα προτάσσει λύσεις κι αναπτυξιακή στρατηγική είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Δηλώνω πως θα είμαι δίπλα σε κάθε Θεσπρωτό πολίτη, σε κάθε νέο, γυναίκα, ηλικιωμένο, εργαζόμενο, αγρότη, κτηνοτρόφο, ιχθυοκαλλιεργητή, έμπορο, επαγγελματία, απόδημο και παρούσα σε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, δίπλα σε κάθε συλλογικότητα, που έχει αιτήματα, που είναι λογικά και υλοποιήσιμα.

Σας καλώ σε συστράτευση για τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

Καλό αγώνα, για μία Θεσπρωτία, που αξίζουμε.
Καλό αγώνα για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας.
Καλό αγώνα για να επιστρέψει η δημοκρατία στον τόπο, που τη γέννησε.

Άννα Στεργίου, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας για τον νομό Θεσπρωτίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Στεργίου γεννήθηκε το 1972. Είναι κόρη του αείμνηστου Ιωάννη Στεργίου, από το Νεροχώρι Φιλιατών, που διατέλεσε πρόεδρος της αδελφότητας και πρόεδρος επί τρεις θητείες των Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου κι η μητέρα της είναι Μικρασιατικής καταγωγής.

Σπουδές: Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1990-94) και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά μάστερ στην Κοινωνιολογία της Ενέργειας και την Ψηφιακή Κοινωνιολογία (2020-22). Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Εργασία: Έχει εργαστεί πάνω από 20 χρόνια στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε περιφερειακές κι αγροτικές εφημερίδες και περιοδικά ειδικά ή ποικίλης ύλης, ραδιοφωνικούς σταθμούς κι ιστοσελίδες. Ασχολήθηκε ως διαπιστευμένη συντάκτρια με θέματα ναυτιλίας, αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, υγείας, περιβάλλοντος και τουρισμού και με θέματα αποδήμων. Το άρθρο της «Ο πόνος του εχθρού έσβησε το μίσος» το 1999 στην Ελευθεροτυπία αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ξένες εφημερίδες της Ευρώπης και των ΗΠΑ ενώ είναι σημείο αναφοράς και σε διδακτορικές διατριβές. Το 2016 διαπιστεύτηκε στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Έκτοτε έχει εργαστεί ως υπεύθυνη Τύπου ελληνικών επιχειρήσεων και του επιστημονικού φορέα της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας των Ελλήνων παραγωγών γάλακτος.

Συγγραφικό έργο: Στα ελληνικά γράμματα εμφανίζεται πρώτη φορά με τον πρόλογο στο cd της Ομοσπονδίας Μουργκάνας: «Τραγουδώντας τη Γη του Πύρρου» με το ποίημα «Ανοίγω τα μάτιά μου» (2000) σε μουσική Γιώργου Βρακά. Η Άννα Στεργίου έγραψε κι εκφώνησε το ποίημα «Δεν είμαι εγώ μήτε θνητή, μήτε θεά», σε μουσική συνοδεία από τον Δόκιμο Χαραλάμπους. Είναι ο πρόλογος στο 2ο cd της Ομοσπονδίας Μουργκάνας το 2009 με τίτλο: «Δεκαέξι λησμονημένα θεσπρωτικά τραγούδια». Μαντινάδες της καταχωρήθηκαν στον συλλεκτικό, συλλογικό τόμο της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδιού υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (2019).

Έχουν εκδοθεί συνολικά 5 βιβλία της κι αναμένονται κι άλλα υπό έκδοση.

Βιβλία για παιδιά: Συγγραφή κι εικονογράφηση δυο παιδικών βιβλίων με τίτλο: «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας» (Μάρτιος 2022) και «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Το κυνήγι των λαθρέμπορων ζώων στην Κένυα» (Οκτώβριος 2022), αμφότερα από τις εκδόσεις Κομνηνός. Αναμένονται και νέες εκδόσεις για τα παιδιά.

Βιβλία για Ενήλικες: Για το πρώτο της βιβλίο «Τα μάτια του φόβου» εκδόσεις Λιβάνη (2004) έχει λάβει βραβείο από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου κι ανακηρυχθεί Γυναίκα της Χρονιάς της Θεσπρωτίας. Ακολούθησε το βιβλίο «Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του θεού» εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2014), που ανακηρύχθηκε από δυο διαφορετικές ιστοσελίδες στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς. «Η Κυρά του Δράκου», εκδόσεις Κομνηνός (2022) είναι ο τελευταίο της βιβλίο για ενήλικες ενώ αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία: «Κοινωνικές Ανισότητες στον Πράσινο και Ψηφιακό Καπιταλισμό», πάλι από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Οικογενειακή κατάσταση: Έχει έναν γιο.

Συνέχεια...

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής το 75% των ονομάτων των υποψηφίων που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι αντανακλούν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και την ανανέωση, όπως είχε προαναγγείλει χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Αλέξης Τσίπρας.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 

- Κάτσης Μάριος, βουλευτής
-Γόγολος Γιάννης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας
- Στεργίου Άννα, δημοσιογράφος 
Συνέχεια...

Αναφορά προς υπουργούς για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Αναφορά προς υπουργούς για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος

Αναφορά προς του αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. 

Στην Αναφορά επισυνάπτεται υπόμνημα από τις ομοσπονδίες απόδημων Ηπειρωτών Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων Άρτας και Τζουμέρκων, στο οποίο εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ερήμωση των χωριών, και της μείωσης του πληθυσμού της περιφέρειας όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη απογραφή.

Η έλλειψη βασικών υποδομών, η δυσκολία των νέων ανθρώπων να εργαστούν και να προκόψουν στον τόπο τους, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίων ανατιμήσεων, το αυξανόμενο κόστος ζωής, η υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, η άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ που δημιουργούν προβλήματα σε εκτεταμένες περιοχές, οι υψηλές χρώσεις των διοδίων, είναι κάποια μόνο από τα ζητήματα που θίγουν οι απόδημοι Ηπειρώτες με το υπόμνημα τους, και για τα οποία προτείνουν και ζητούν λύσεις.

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη σειρά τους, αν και με την Αναφορά τους ζητούν άμεση ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για τις ενέργειές τους, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει καμία λύση στα προβλήματα που βιώνει η Ήπειρος. Καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δε θέλει, και δε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά επιπλέον, μέσω των επιλογών της αποτελεί και η ίδια μέρος αυτών των προβλημάτων. 

Οι μέρες όμως αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας απαιτούν μία προοδευτική κυβέρνηση όπου θα εργαστεί με όραμα, γνώση, και διαφάνεια, ώστε και η χώρα και η Ήπειρος να προχωρήσουν μπροστά, δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Συνέχεια...

Η Άννα Στεργίου υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Η Άννα Στεργίου υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους υποψήφιους βουλευτές σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, χθες διέρρευσε η πληροφορία της υποψηφιότητας του Γιάννη Γόγολου στο πλαίσιο της διεύρυνσης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο ίδιος  επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του με δήλωσή του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Έτσι, μετά τους κ.κ. Κάτση (νυν βουλευτή) και Γιάννη Γόγολου, μένει μια γυναίκα για να κλείσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, η γυναίκα που θα περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, είναι η Άννα Στεργίου.

Η κα. Στεργίου κατάγεται από το Νεροχώρι Φιλιατών. Είναι κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής εμβέλειας (για πολλά χρόνια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) και έχει εκδώσει 5 βιβλία, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως κοινοβουλευτική συντάκτρια, έχοντας αποκτήσει πολύ καλή γνώση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά και πολλές γνωριμίες στη Βουλή.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ώρες για την επιβεβαίωση του ονόματος της κας. Στεργίου. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει τις εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στη Θεσπρωτία...!

Συνέχεια...

Π. Κυπριανός: Αιχμηρή δήλωση προς Κάτση και ΣΥΡΙΖΑ για την ...παρολίγον υποψηφιότητά του!

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Π. Κυπριανός: Αιχμηρή δήλωση προς Κάτση και ΣΥΡΙΖΑ για την ...παρολίγον υποψηφιότητά του!

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι βουλευτές σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, από χθες το βράδυ διέρρευσε η πληροφορία ότι στη Θεσπρωτία -στο πλαίσιο της διεύρυνσης- υποψήφιος θα είναι (εκτός από το Μάριο Κάτση που είναι δεδομένος) ο Γιάννης Γόγολος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

Την υποψηφιότητά του, επιβεβαίωσε ο κ. Γόγολος με δήλωσή του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Οπότε οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο για άνδρες έχουν συμπληρωθεί και μένει να μάθουμε ποια θα είναι η γυναίκα που θα κλείσει το ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο, εδώ και καιρό, ο Παντελής Κυπριανός, φαίνεται πως είχε τη δέσμευση από το κόμμα ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας, δέσμευση που για μια ακόμη φορά δεν υλοποιήθηκε...

Σε ανάρτησή του ο κ. Κυπριανός αναφέρει το ιστορικό της παρολίγον υποψηφιότητάς του και επιτίθεται προς το νυν βουλευτή, Μάριο Κάτση, αλλά και στο ίδιο το κόμμα.

Στην ανάρτησή του, αναφέρει:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Οι φίλοι μου με θυμούνται από μικρό να διαβάζω και να δουλεύω. Στα δεκάξι προστέθηκε και το χούι με τα κοινά. Το διάβασμα το χρωστώ στους δασκάλους μου. Την φιλεργασία στον ακούραστο μακαρίτη πατέρα μου, τον κυρ Σπύρο. Το χούι με τα κοινά το χρωστώ στον δεύτερο πατέρα μου, τον μακαρίτη Βαγγέλη Παπανίκο από την Πρέβεζα, «τρόφιμο» του Νταχάου.

Χάρη στο διάβασμα έζησα πολλά χρόνια στην Αθήνα και στο εξωτερικό, μάζεψα κάμποσα πτυχία, έμαθα κάμποσες γλώσσες, δούλεψα σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια, γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους πολιτικούς και μη. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα ως το Μιτεράν. Χάρη στο τρέξιμο κάνω πολλές δουλειές ακόμη και σήμερα (συγγραφέας, μεταφραστής, δουλειά σε δύο πανεπιστήμια). Χάρη στο χούι με τα κοινά είμαι ενεργός σε δεκάδες συλλόγους στη Ελλάδα και το εξωτερικό (επιστημονικούς, πολιτιστικούς, συνδικαλιστικούς, αλληλέγγυους, οικολογικούς), μίλησα σε πάνω από 1000 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Προσπαθώ να πορεύομαι με βάση αρχές και αξίες. «Αν κάνεις κάτι κακό δεν μπορέσεις να κοιμηθεις το βράδυ» μου έλεγε ο πατέρας μου. Προσπαθώ να πορεύομαι με σύνεση και λογισμό. Μακριά από ομάδες και φράξιες. Γι αυτό ίσως κατά καιρούς μου προτάθηκαν, από διαφορετικές κυβερνήσεις, τιμητικά αξιώματα. Αρνήθηκα τα περισσότερα είτε γιατί δεν μπορούσα να ανταποκριθώ είτε γιατί αντέβαιναν στις αξίες μου.

Χρωστώ μόνο στους ανθρώπους της περιοχής που μεγάλωσα ιδιαίτερα στη γενέτειρά μου τη Νέα Σελεύκεια, τους ανθρώπους που πριν 100 χρόνια αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους στην άλλη όχθη του Αιγάιου για να ξεκινήσουν από την αρχή. Θεώρησα ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου θα βοηθούσα τα πράγματα στη Θεσπρωτία να καλυτερέψουν. Γι αυτό είπα να βάλω υποψηφιότητα για βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που στήριζα από τις αρχές του. Όχι για να γίνω γνωστός ούτε για να βιοποριστώ. Ούτε το ένα έχω ανάγκη ούτε το άλλο.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένας τυχερός νέος άνθρωπος, περιορισμένων ωστόσο δυνατοτήτων, κατάφερε νύκτα, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχα, να περάσει ως υποψήφιο έναν άνθρωπο του επιπέδου του, του φυράματος και του χεριού του. Το ένστικτο της επιβίωσης θα έλεγε κανείς. Τα κόμματα ωστόσο, όταν μάλιστα θέλουν να λέγονται σοβαρά οφείλουν να γνωρίζουν τουλάχιστον τους υποψηφίους τους.

Ένα χρόνο τώρα γύριζα το Νομό, την περιφερειακή ενότητα. Γνώρισα εκατοντάδες ανθρώπους, έκανα νέους φίλους, έμαθα πολλά από αυτούς. Χάρη σ’ αυτούς νοιώθω σήμερα πιο σοφός, πιο Θεσπρωτός από ποτέ, πιο Ηπειρώτης, πιο κοσμοπολίτης. Συμμετείχα σε δεκάδεις συζητήσεις και εκδηλώσεις. Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το δάσκαλο Σπύρο Μουσελίμη, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις των Φιλοπρόοδων Ομίλων, γλέντια, συζητήσεις για την εκπαίδευση, τα αγροτικά, την οικονομία, τον τουρισμό και, βέβαια, τις προβολές από τις κινηματογραφικές λέσχες, ιδιαίτερα αυτή της Ηγουμενίτσας.

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Η βασικη αρχή στη σύγχρονη παιδαγωγική είναι να βοηθάμε το παιδί να βρει το δρόμο του. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η Θεσπρωτία έχει μεγάλες δυνατότητες, καλό ανθρώπινο δυναμικό αλλά χαμηλό πολιτικό προσωπικό. Οι πολιτικοί είναι όπως οι παιδαγωγοί. Το έλεγε ο Πλάτωνας και το επαναλάμβανε διαρκώς ο Καραμανλής ο μεγάλος. Δεν είναι μόνο για κηδείες, βαφτίσια και γάμους αλλά για να συμβάλλουν στο να γίνει καλύτερο το περιβάλλον και οι συνθήκες ζωής. Στόχος μας πρέπει να είναι να ζήσουμε, πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μας, στο τόπο μας αξιοπρεπώς. Εκεί πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή μας.

Με εκτίμηση
Παντελής Κυπριανός
Παρολίγον υποψήφιος βουλευτής (όχι πολιτευτης)
Συνέχεια...

Νέα καταθετικά προϊόντα για επενδύσεις από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Νέα καταθετικά προϊόντα για επενδύσεις από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοίνωσε τα νέα καταθετικά προϊόντα που προσφέρει στους πελάτες της για επενδύσεις με τις υψηλότερες αποδόσεις. Για να υποστηρίξει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών της, παρέχει μία σειρά από επιλογές προθεσμιακών καταθέσεων, μεταξύ των οποίων και το νέο καταθετικό προϊόν «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ 24».

Το καταθετικό προϊόν «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ 24» προσφέρει για υφιστάμενα και νέα κεφάλαια πελατών από €50.000, τριμηνιαία προθεσμιακή κατάθεση για ένα έτος. Το επιτόκιο διαμορφώνεται ως εξής:

- Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 24 μηνών με αυξανόμενο επιτόκιο έως 3,25%

- Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών με αυξανόμενο επιτόκιο έως 2,00%

- Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 6 μηνών με αυξανόμενο επιτόκιο έως 1,20%

- Απλές προθεσμιακές αποδώσεις με αυξανόμενο επιτόκιο έως 1,25% και έως 1,75%

Στη συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση ισχύουν οι παρακάτω παροχές, διευκολύνσεις ή δυνατότητες:

- Αυτόματη μεταφορά κεφαλαίου και τόκων στον συνδεδεμένο λογαριασμό

- Εξυπηρέτηση σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας

- Ανάληψη των τόκων κάθε τρίμηνο

- Μηδενικά έξοδα διαχείρισης

Σχετικά με τις λοιπές προθεσμιακές καταθέσεις, τα επιτόκια διαμορφώνονται ως εξής:

- Για ποσά από 5.000,00 έως €25.000,00 αντιστοιχεί επιτόκιο 0,60% για προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 1 και 3 μηνών, 0,80% για 6μηνη διάρκεια και 1,20% για 12μηνη διάρκεια

- Για ποσά από €25.000,01 έως €50.000,00 αντιστοιχεί επιτόκιο 0,60% για προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 1 και 3 μηνών, 0,80% για 6μηνη διάρκεια και 1,70% για 12μηνη διάρκεια

- Για ποσά από €50.000,01 έως €150.000,00 αντιστοιχεί επιτόκιο 0,80% για προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 1 και 3 μηνών, 1,00% για 6μηνη και 1,85% για 12μηνη διάρκεια

- Για ποσά από €150.000,01 έως €300.000,00 αντιστοιχεί επιτόκιο 1,00% για προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 1 και 3 μηνών, 1,20% για 6μηνη και 2,00% για 12μηνη διάρκεια

Σημειώνεται ότι ως επιπλέον παροχή προς τους πελάτες της, η Τράπεζα Ηπείρου έχει προχωρήσει ήδη από τις αρχές του 2022 σε κατάργηση των εξόδων και των προμηθειών για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού, μέσω πάγιας εντολής ή ηλεκτρονικής συναλλαγής, για όλους τους ιδιώτες πελάτες που τηρούν λογαριασμό Ταμιευτηρίου.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την αξία των αποταμιεύσεων κάθε πολίτη στην Ήπειρο με μία σειρά από νέα καταθετικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες κάθε πελάτη της. Οι νέες επιλογές προθεσμιακών καταθέσεων αποτελούν μια προσπάθεια με προοπτικές ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: 4 προσλήψεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για τις εργασίες στη Γ1 Φάση του Λιμένα

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Ηγουμενίτσα: 4 προσλήψεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για τις εργασίες στη Γ1 Φάση του Λιμένα 

Την πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων προωθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Το νέο προσωπικό (2 ΔΕ Εργατοτεχνίτες και 2 ΥΕ Εργάτες) θα υπογράψει 3μηνη σύμβαση εργασίας, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης έως τη λήξη του υποέργου Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες της πράξης Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που θέτει η προκήρυξη, ξεχωριστά για κάθε ειδικότητα.

Από την κατανομή των θέσεων αναμένεται να προσληφθούν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 16 έως την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου είτε ηλεκτρονικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία υπηρεσίας του φορέα.

Τηλ. επικοινωνίας: 26650 29177-8.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη.
Συνέχεια...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την ηλεκτροδότηση του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς: "Κανένας παραγωγός να μην μείνει χωρίς νερό"!

Φεβρουαρίου 19, 2023 0
Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την ηλεκτροδότηση του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς: "Κανένας παραγωγός να μην μείνει χωρίς νερό"!
Για ακόμη μία φορά, όμως πιο επικίνδυνα από ποτέ, οι τοπικοί παραγωγοί – αγρότες, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να αφανιστούν οι καλλιέργειές τους! 

Μαζί με τις καλλιέργειες κινδυνεύει και το ελάχιστο εισόδημά τους, που μειώνεται κάθε μέρα αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα. Η μη ηλεκτροδότηση του τοπικού ΤΟΕΒ από την ΔΕΗ που επικαλείται τα χρέη του οργανισμού, σημαίνει μη υδροδότηση για τους αγρότες του κάμπου και η έλλειψη νερού σημαίνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Πρόκειται μάλιστα για μία καταστροφή που θα συμπαρασύρει όλους τους κατοίκους τις περιοχής!

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η απειλή και ο εκβιασμός, όμως τις τελευταίες φορές, το πρόβλημα ‘’λύθηκε’’ με δυσβάσταχτες αυξήσεις στα πάγια ανά στρέμμα και με αύξηση στην τιμή του νερού, καθώς και με αλλαγή διαχείρισης του οργανισμού εμπλέκοντας τοπικούς παραγωγούς που προσπαθούσαν να σώσουν την κατάσταση! 

Όμως, αποδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο πως η απάντηση ΔΕΝ μπορεί να είναι στο να κάνουμε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ και αποδοχής του ΧΡΕΟΥΣ των εκατομμυρίων ούτε ανάληψη καθηκόντων διοίκησης. Απόψεις που κυκλοφορούν από δυνάμεις του συστήματος (ΝΔ) περί ιδιωτικοποίησης ή ΣΔΙΤ με την εμπλοκή της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ είναι εγκληματικές. Έχουμε δει σε όλη τη χώρα τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση για τα δικαιώματα και για το λαϊκό εισόδημα! Πρώτα διαλύουν συντεταγμένα έναν φορέα και μετά τον ξεπουλάνε στο Κεφάλαιο… δήθεν για να σωθεί αφού προσπαθούν να πείσουν ότι έτσι κι αλλιώς δεν πάει καλά… Το έργο αυτό το έχουν προωθήσει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) διαχρονικά ενώ ταυτόχρονα δίνουν προκλητικά τα εκατομμύρια του μόχθου των αγροτών και του λαού στο μεγάλο Κεφάλαιο (Τράπεζες, Εργολάβοι κλπ)

Το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν αφού εμπορευματοποιούν ότι κινείται όπως και το ΝΕΡΟ, μπορούσαν πολύ εύκολα να το λύσουν ΟΜΩΣ δεν θέλουν. Αντιθέτως, έχουν αποδείξει ότι στοχεύουν στον αφανισμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς και της όποιας παραγωγής έμμεινε. Για αυτό δεν πρέπει να αναρωτηθούμε που θα βρεθούν τα λεφτά, ποιος ‘χρωστάει’ σε ποιον, πόσα ‘χρωστάει’ και άλλα τέτοια…

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!

Μόνο με οργάνωση των παραγωγών σε συλλόγους και επιτροπές, με συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα, με συγκεντρώσεις, μπλόκα και διαδηλώσεις μπορούμε να πετύχουμε την ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ του κάμπου μας! 

Όπως αναφέραμε το 2019, έτσι και σήμερα θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μία φορά πως ΚΑΝΕΝΑΣ αγρότης δεν πρέπει να εμπλακεί σε λογικές καλύτερης διαχείρισης και αποδοχής ΧΡΕΟΥΣ καθώς έτσι θα οδηγηθούμε πάλι και με μαθηματική ακρίβεια στα χειρότερα. Κανένα μοντέλο διαχείρισης δεν πρέπει να απασχολεί σήμερα τους παραγωγούς ούτε ο αποπροσανατολισμός με ‘κεντρικούς σχεδιασμούς’ του μέλλοντος που προτείνονται ούτε η αναμονή και οι αυταπάτες της κάλπης.

ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΜΕΣΑ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ!
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε πολλές περιοχές του Δήμου Σουλίου

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα