06/17/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Μ. Κάτσης: Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Ιουνίου 17, 2020 0
Μ. Κάτσης: Τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, γραφείο Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τα περιφερειακά μέσα, με εκπροσώπους της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ). 
Στην τηλεδιάσκεψη, τέθηκε προς συζήτηση το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, σε μία περίοδο όπου έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση των διαφημιστικών τους εσόδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, με την κυβέρνηση να αγνοεί παντελώς τα αιτήματα και τις ανάγκες του κλάδου. 
Ο ρόλος των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα, υπηρετούν με συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα, είναι απαλλαγμένοι από δεσμεύσεις, έχουν ισχυρή παρουσία στις περιφέρειές τους, αναδεικνύουν τα ζητήματα και συμβάλλουν στη διεξαγωγή ενός ποιοτικού και πλουραλιστικού δημόσιου διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναγνωρίστηκε η ανάγκη να μπουν κανόνες, να λυθούν χρόνια θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, να προχωρήσει στη στήριξη των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας, για την προστασία των θέσεων εργασίας, με επιδότηση της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020 η πλήρης (και όχι κατά 50% που εφάρμοσε η κυβέρνηση), απαλλαγή από το κόστος του μηνιαίου μισθώματος που καταβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη DIGEA για τη μεταφορά του σήματος. 
Αυτά είναι κάποια πρώτα μέτρα που οφείλει να λάβει η κυβέρνηση άμεσα προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα, αν και το τελευταίο διάστημα είδαν δραματική μείωση των εσόδων τους, έδωσαν με επιτυχία και κέρδισαν τη μάχη της ενημέρωσης και την περίοδο της πανδημίας. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας: 
Αντώνης Δημητρίου, Πρόεδρος
Σπύρος Καμπιώτης, Αντιπρόεδρος 
Γιώργος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Ιουνίου 17, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου για παράβαση του Κ.Ο.Κ. 

Συνελήφθη στις 15-6-2020, το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι έκλεψαν ταύρο και πούλησαν το κρέας του...!

Ιουνίου 17, 2020 0
Θεσπρωτία: Δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι έκλεψαν ταύρο και πούλησαν το κρέας του...!

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής και ζωοκτονίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας 
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής και ζωοκτονίας που έγινε σε περιοχή της Θεσπρωτίας. 
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25-5-2020, αφαίρεσαν από κτηνοτροφική μονάδα σε περιοχή της Θεσπρωτίας ένα ζώο (ταύρο), το οποίο ακολούθως θανάτωσαν, με σκοπό την περαιτέρω εκμετάλλευση του κρέατός του. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για covid-19 στο προσωπικό των δομών υγείας της Θεσπρωτίας

Ιουνίου 17, 2020 0
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για covid-19 στο προσωπικό των δομών υγείας της Θεσπρωτίας

Ξεκίνησε ο έλεγχος αντισωμάτων στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου. Η συμμετοχή είναι εθελοντική, παρόλα αυτά στις πρώτες μέρες έναρξης του προγράμματος η προσέλευση είναι μεγάλη. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχη για την αντιμετώπιση του Covid-19 και η εξέταση για τους περισσότερους αποτελεί ασπίδα για την προστασία της υγείας τους. Οι αναλύσεις των δειγμάτων θα γίνουν στα Ιωάννινα και την Πάτρα και με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα υπάρχει πλήρης εικόνα αν κάποιοι υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Ο έλεγχος αντισωμάτων έχει ξεκινήσει στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ενώ στο Νοσοκομείο Φιλιατών ο πρώτος που προσήλθε ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Πέτρος Οικονομίδης.
Ο κ. Οικονομίδης αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία και το μήνυμά του στο προσωπικό προφίλ προτρέπει το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού να προχωρήσει στο σχετικό έλεγχο.
«Ο έλεγχος αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 για το προσωπικό των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας ξεκίνησε στη Θεσπρωτία από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Ελπίζω ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν προκειμένου να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για την κυκλοφορία του νέου κορονωϊού στις δομές υγείας του νομού μας. Η πρώτη αιμοληψία έγινε σε μένα και μοιράζομαι το στιγμιότυπο μαζί σας φιλοδοξώντας αυτές οι στιγμές να γίνουν γρήγορα παρελθόν. Εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας νικάμε τον ιό!», αναφέρει.
Παράλληλα συνεχίζουν τη δειγματοληψία οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες δείγματα τα οποία αναλύονται στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Πατρών ενώ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα με την λήψη δειγμάτων από το γενικό πληθυσμό.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα