06/23/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Οι εκλογές φεύγουν… η νέα αντιλαϊκή επίθεση έρχεται - Του Θεόδωρου Χόβολου

Ιουνίου 23, 2023 0
Οι εκλογές φεύγουν… η νέα αντιλαϊκή επίθεση έρχεται - Του Θεόδωρου Χόβολου

Λήγει σήμερα και η δεύτερη προεκλογική περίοδο μέσα σ΄ένα κλίμα σχετικής αδιαφορίας από πολύ κόσμο μιας και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και καθορισμένο από τις εκλογές της 21ης Μάη.

Κατά μια τραγική σύμπτωση της ιστορίας αν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο είχαμε την ανθρωποθυσία των Τεμπών, στη νέα προεκλογική περίοδο είχαμε το αποτρόπαιο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αλλά και τους τραγικούς θανάτους ανθρώπων λόγο έλλειψης προσωπικού και ασθενοφόρων. Δηλωτικά όλα τους σε τι κόσμο οδηγούμαστε.

Κατά τ΄ άλλα, από την Δευτέρα, η ΝΔ κραδαίνοντας την νωπή λαϊκή εντολή, θα προχωρήσει στην κατεδάφιση σε ό,τι έχει απομείνει από τις λαϊκές κατακτήσεις, με προκλητική στήριξη της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και σε πλήρη ευθυγράμμιση με όσα προστάζουν οι ξένοι δυνάστες της χώρας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Θα βρει στήριξη στα κόμματα της ακροδεξιάς που θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής.

Απέναντί της έχει μια αναξιόπιστη αντιπολίτευση που είτε ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας (ΠΑΣΟΚ) είτε όταν κυβέρνησε εφάρμοσε πλήρως τις μνημονιακές υπαγορεύσεις χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην κοινωνία (ΣΥΡΙΖΑ). Είναι αυτοί που ερίζουν για το ποιος θα είναι η πιο άξια αντιπολίτευση ενώ αποτελούσαν μέχρι σήμερα μια απροκάλυπτη συμπολίτευση, τροφοδότη και ηθικό αυτουργό της ανόδου της ΝΔ.

Αλλά και η υπόλοιπη αριστερά μοιάζει σε «παιδική χαρά», φωνάζοντας πως μπορεί εύκολα να μας βγάλει από το ευρώ, ότι τολμά για πρώτη φορά ρήξη, ενώ άλλοι σχηματισμοί που «βλέπουν» τα έδρανα της Βουλής, στέλνουν αγάπες και καρδούλες. Όλοι ζητάνε να μπούνε στη βουλή για να εμποδίσουν την παντοδυναμία του Μητσοτάκη λες και ότι από εκεί μπορεί να εμποδιστεί η επέλαση της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Στις ίδιες κοινοβουλευτικές αυταπάτες δεσμεύει πλατιά λαϊκά στρώματα και το ΚΚΕ, που ζητά περισσότερους βουλευτές στη βουλή, που τους συναρτά αναλογικά με την «Λαϊκή Μαχητική Αντιπολίτευση». Περισσότεροι βουλευτές, περισσότερη αντιπολίτευση. Απλά μαθήματα πρώτης Δημοτικού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ είναι αλήθεια ότι λέει πιο δύσκολα πράγματα. Όπως ότι η επόμενη κυβέρνηση αυτοδύναμη και με τους συνεταίρους της θα κυβερνήσει για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, χτυπώντας και τσακίζοντας τις λαϊκές κατακτήσεις και τα λαϊκά εισοδήματα, επιδεινώνοντας και άλλο την πολύπλευρη εξάρτηση της χώρας και υποτάσσοντας τα εθνικά συμφέροντα στις επιδιώξεις των μεγάλων …συμμάχων.

Tο πραγματικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι το αν θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα στην ηττοπάθεια και να χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα, να προασπίσει τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Δεν υπάρχει πραγματική Αριστερά αν δεν υπηρετεί αυτούς τους αγώνες. Και η ανάγκη για την αναγέννηση αυτής της Αριστεράς είναι επιτακτική!

Ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης, της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ

Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία. Για να ανοίξει ο δρόμος στη Σοσιαλιστική Αναγέννηση της πατρίδας μας. Για μια πραγματική Αριστερά! Να πιστέψουμε στη δύναμη των αγώνων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανοίξει μια τέτοια αγωνιστική προοπτική για το λαό.

Καταδικάστε τη δεξιά πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, και της τρομοκρατίας.

Καταψηφίστε το μαύρο μέτωπο της Δεξιάς - Απορρίψτε τις ψευτοαριστερές δυνάμεις του συμβιβασμού –

Με τους αγώνες, το λαό και την Πραγματική Αριστερά!


Δυναμώστε - Ψηφίστε ΜΛ-ΚΚΕ

Συνέχεια...

Ομιλία Β. Γιόγιακα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα

Ιουνίου 23, 2023 0
Ομιλία Β. Γιόγιακα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ όλες και όλους για την παρουσία σας, απόψε, εδώ, δύο μέρες πριν την Κυριακή, η οποία εύχομαι να κλείσει με μια ακόμα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. 

Η αλήθεια είναι ότι, όλες αυτές τις ημέρες μετά τις 21 Μαΐου, τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Είχα την ευκαιρία μάλιστα την περασμένη Δευτέρα να δω από κοντά την πολύ θερμή υποδοχή που επεφύλαξε πλήθος κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επισκέψεις του στη Φιλιππιάδα και τα Γιάννενα.

Φίλες και φίλοι, στις εκλογές του Μαΐου η κοινωνία έστειλε ένα διπλό μήνυμα: 

Από τη μία, επιβραβεύθηκε η ικανότητα, η υπευθυνότητα, η συνέπεια. Επιβραβεύθηκαν το σχέδιο, και οι δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Εκτιμήθηκε η ειλικρίνεια, η σεμνότητα, η μετριοπάθεια. 

Από την άλλη, οι πολίτες με την ψήφο τους αποδοκίμασαν το μηδενισμό, την «τυφλή» κριτική, την ανεπάρκεια θέσεων, την ανευθυνότητα. Είπαν «ως εδώ» με την πόλωση, την οξύτητα, τη χυδαιότητα. Πήραν θέση υπέρ της ομαλότητας και της σταθερότητας. 

Είπαν όχι στην αβεβαιότητα και τους πειραματισμούς. Με λίγα λόγια, φίλες και φίλοι, οι πολίτες επέλεξαν να συνεχίσει η χώρα μας τον δρόμο της προς τα εμπρός. Το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας. Έδωσαν καθαρή, αδιαμφισβήτητη πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα είχε ξεκινήσει ήδη τη δεύτερη θητεία της αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φροντίσει να σπείρει ως κυβέρνηση τη «νάρκη» της απλής αναλογικής. Ο οποίος, ύστερα από ένα αχρείαστο μνημόνιο, φόρτωσε τον τόπο και με ένα αχρείαστο εκλογικό σύστημα. 

Αυτή η νάρκη όμως «έσκασε» κάτω από τα πόδια αυτών που την εμπνεύστηκαν. Ακόμα και με την απλή αναλογική, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε μία ανάσα από την αυτοδυναμία. Και η ιδέα μια κυβέρνησης συνεργασίας «κάηκε» νωρίς από την ίδια την αντιπολίτευση, και κυρίως από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ. Που συνέχισε και συνεχίζει να συμπεριφέρεται όχι ως κόμμα εξουσίας, αλλά ως κόμμα διαμαρτυρίας. Που έδειξε ότι το ενδιαφέρει μόνο να γίνει ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μια υπεύθυνη δύναμη, η οποία με τις θέσεις της θέλει να συμβάλει στην προκοπή του τόπου μας.

Ποιο συμπέρασμα βγήκε λοιπόν από αυτήν τη δεύτερη -χάρη στην αχρείαστη, απλή αναλογική- προεκλογική περίοδο; Αυτό που βγήκε και εν όψει των εκλογών του Μαΐου: Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας! Και αυτό καλούνται να επιβεβαιώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 25 Ιουνίου!

Να εκλέξουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ισχυρή, ώστε να μπορεί να πάρει γενναίες αποφάσεις, για τα μεγάλα άλματα που χρειάζεται και μπορεί να κάνει η χώρα μας. Ισχυρή, ώστε να μπορεί να κάνει πράξη το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό της σχέδιο.

Για καλύτερες αμοιβές για όλους. Με αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% και του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία. Με αύξηση μισθών και επιδομάτων παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων. Με νέα αύξηση στις συντάξεις έως 4% από τον Γενάρη του 2024.

Ένα σχέδιο για νέες μειώσεις φόρων και εισφορών. Με μείωση και τελικά κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά. Με μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% από το 2025, και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ένα σχέδιο για καλύτερη δημόσια υγεία. Με αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους.

Με ανακαίνιση και αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας καθώς και τη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής και 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης. Με δωρεάν προσωπικό γιατρό και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους. Με καλύτερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Με 311 νέες δομές ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.

Ένα σχέδιο, φίλες και φίλοι, για καλύτερη δημόσια παιδεία. Με περισσότερα νηπιαγωγεία και δημοτικά να μπαίνουν στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου που κρατά ως τις 17.30. Με 150 επιπλέον Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027. Με αύξηση των μισθών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών και νέες φοιτητικές εστίες που θα φιλοξενήσουν 8.500 νέες και νέους μας.

Ένα σχέδιο που θα δίνει περισσότερα εφόδια στους γονείς αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Με αυξημένο επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, από τους 4 στους 9 μήνες. Με 1,8 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα επιδότησης στέγης σε νέους ως 39 ετών. Με 90.000 περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και στη φροντίδα νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».
Με 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ένα σχέδιο για καλύτερη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Με αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων κατά 8%. Με περισσότερες ευκαιρίες υποστηριζόμενης απασχόλησης αλλά και επέκταση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία. Με υπηρεσίες και ξενώνες για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Ένα σχέδιο για ένα πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό κράτος. Με τα κεντρικά αρχεία -σε υποθηκοφυλακεία, στη Δικαιοσύνη, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία και αλλού- να γίνονται όλα ψηφιακά. Με αξιολόγηση όλων των δημοσίων λειτουργών, επιβραβεύοντας οικονομικά την εργατικότητα.

Ένα σχέδιο για μια πιο ασφαλή και ισχυρή Ελλάδα. Με προτεραιότητα στη φύλαξη των συνόρων μας. Και μεγάλη αναβάθμιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε θάλασσα και αέρα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φίλες και φίλοι, –παρά τις αναπάντεχες και πρωτοφανείς δυσκολίες– έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Μπήκαν οι βάσεις ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το έργο μας για την προκοπή του τόπου πιο τολμηρά, πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. 

Η δύναμή μας είναι τόση, όση η δύναμη του κόσμου που μας στηρίζει. Και όσο η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μεγαλώνει, τόσο ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών που έχει από εμάς. Γιατί για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η δύναμη είναι ευθύνη. Ευθύνη και χρέος, να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά για να μπορούμε να το κάνουμε, χρειάζεται να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς τη Νέα Δημοκρατία, όπως εκφράστηκε με την ψήφο της 21ης Μαΐου. Και επειδή φαίνεται ότι θα έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, κάτι που θα ανεβάσει το όριο της αυτοδυναμίας, χρειάζεται ίσως να πείσουμε περισσότερους συμπολίτες μας να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. 

Να μας δώσουν ισχυρή εντολή, περισσότερη δύναμη, για να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας! Όλος ο αγώνας, όλη η προσπάθεια, φίλες και φίλοι, που μαζί δώσαμε και μαζί ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον Μάη, θα δικαιωθεί μόνο αν οι κάλπες της Κυριακής γεμίσουν ξανά με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας! Κάθε ψήφος μετράει, και μετράει από την αρχή!

Στις 25 Ιουνίου πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά! Δίνουμε νόημα, δίνουμε αντίκρισμα στην ψήφο του Μαΐου!
Ψηφίζοντας ξανά για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας!

Από τη μεριά μου, θέλω και από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσες και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Και επίσης να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου, την Έρρικα Ντούμα και τον Γιάννη Παπαγιάννη, που συνέβαλαν ώστε να κρατηθεί ψηλά η σημαία της παράταξής μας στη Θεσπρωτία. Φέρνοντας μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμα φορά, ακόμα πιο πάνω από το ποσοστό που πέτυχε πανελλαδικά.

Θέλω να ξέρετε ότι θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Για όλους τους συμπολίτες μου. Γιατί, τα κοινά προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Στις 25 Ιουνίου, συνεχίζουμε, μαζί! Σταθερά! Τολμηρά! Μπροστά! Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα! Πάμε ξανά, για τη μεγάλη νίκη! Σας ευχαριστώ και πάλι! Να είστε όλοι καλά!

Συνέχεια...

ΣΥΡΙΖΑ: Tα σαφή και αμείλικτα διλήμματα της 25ης Ιουνίου έθεσε από την Ηγουμενίτσα, η Κατερίνα Νοτοπούλου

Ιουνίου 23, 2023 0
ΣΥΡΙΖΑ: Tα σαφή και αμείλικτα διλήμματα της 25ης Ιουνίου έθεσε από την Ηγουμενίτσα, η Κατερίνα Νοτοπούλου

Tα σαφή αλλά και αμείλικτα διλήμματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου έθεσε από την Ηγουμενίτσα, η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ».

· Ποια κυβέρνηση, με ποιο πρόγραμμα και τι θα σημάνει το όποιο αποτέλεσμα για τη ζωή των πολιτών;

· Ισχυρή κοινωνία με ισχυρό κοινωνικό κράτος ή «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»;

· Ισχυρή Δημοκρατία ή απαξίωση του κράτους Δικαίου;

· Ισχυρή οικονομία που στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία ή ασυδοσία των αγορών, πελατειακές σχέσεις και funds;

· Δημόσια Υγεία ή κατάρρευση του ΕΣΥ;

· Αξιοπρέπεια στην εργασία με καλυτέρους μισθούς και καλύτερες συνθήκες ή επισφαλής, ανασφάλιστη και υποαμειβόμενη εργασία;

· Διαφάνεια στα έργα ή απευθείας αναθέσεις;

Επιδιώκουν τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου «να εγκαθιδρύσουν στη χώρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς, με μια κατακερματισμένη και ανίσχυρη αντιπολίτευση», στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τη στάση των άλλων κομμάτων «που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά αλλά φρόντισαν να υπονομεύσουν την απλή αναλογική»

Σήμερα δεν υπάρχει η έννοια της «χαλαρής ψήφου», τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπενθυμίζοντας ότι, τίποτα δεν έχει κριθεί πριν αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του και κάλεσε τους πολίτες να πορευτούν σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην ομιλία της εξήγησε αναλυτικά τις αντιφάσεις και την κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από μόλις δύο μήνες» και τόνισε πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια, δύο αντιπαραθετικά κυβερνητικά προγράμματα για την επόμενη τετραετία. Από τη μία το ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, που συγκεντρώνει τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο στα χέρια ολίγων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχει ως προτεραιότητά την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου που θα στηρίζεται στις αρχές της δίκαιης, βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνικής πλειονότητας.

Εκτενή αναφορά έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου στα τοπικά ζητήματα της μονοεδρικής Θεσπρωτίας, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας γνωρίζουν πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια η περιοχή γνώρισε την πλήρη απαξίωση από την τους «άριστους» της ΝΔ, ενώ ικανοί φάνηκαν μόνο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στο κλείσιμο του ΤΕΙ και στην απαξίωση του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο συντονιστής της ΝΕ Θωμάς Δημητρίου και χαιρέτισαν κατά σειρά οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού, Άννα Στεργίου, Γιάννης Γόγολος και Μάριος Κάτσης, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης μέχρι το τελευταίο λεπτό της εκλογικής μάχης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Θεσπρωτίας. Να ξαναδώσει ελπίδα στους παραγωγούς και στη μεταποίηση μέσα από αρδευτικά έργα, αντιπλημμυρικά έργα, έργα πνοής στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στις ψηφιακές υποδομές. Σήμερα υπάρχει η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εντάξει ούτε μισό έργο για τη Θεσπρωτία. Μας θεωρούν δεδομένους», επεσήμανε η Άννα Στεργίου.

«Η αριστερά έχει υποχρέωση να ξανασηκωθεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει τόνισε ο Γιάννης Γόγολος, καλώντας τους πολίτες «να στηρίξουν την ιδεολογία των αξιών και όχι των συμφερόντων».

Αναλυτική αναφορά στη διακυβέρνηση του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην αντιπολίτευση που άσκησε την τελευταία τετραετία έκανε ο Μάριος Κάτσης:

«Είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είμασταν πάντα παρόντες στα μεγάλα και μικρά ζητήματα του νομού μας και των κατοίκων του» σημείωσε. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Γιόγιακας δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα έργο 4 χρόνια τώρα. Είμαστε περήφανοι για τα έργα υποδομής όπως η είσοδος πόλης, τα μεγάλα αποχετευτικά έργα και η 3η φάση του λιμανιού, γιατί αυτά είναι έργα ουσίας και ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές. Είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε το ΤΕΠ γιατί, όταν αναλάβαμε ήταν ένα παρατημένο μαντρί, που έμπαζε νερά. Είμαστε περήφανοι που ενισχύσαμε το νοσοκομείο με νέα μηχανήματα και προσωπικό. Είμαστε περήφανοι ότι ξεχρεώσαμε τους Δήμους και τις οφειλές τους σε τρίτους, που χρηματοδοτήσαμε δεκάδες έργα τοπικού ενδιαφέροντος που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Είμαστε περήφανοι που ψηφίσαμε το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα για να έχει νεολαία η πόλη μας».

Ήμασταν εκεί, τόνισε «όταν η ΝΔ ξεπουλούσε το λιμάνι «μπιρ παρά» μαζί με τη χερσαία ζώνη που δεν αποδόθηκε στους δήμους. Ήμασταν εκεί όταν καταψήφιζαν την ίδρυση του Πανεπιστημιακού τμήματος και ακυρώνανε την έναρξη λειτουργίας του. Ήμασταν στο πλευρό των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, όλων των πολιτών.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε τη δύναμη για να το κάνουμε με καλύτερους όρους. Για να μην αφήσουμε να σβήσει η ελπίδα της δικαιοσύνης για ευημερία για όλους, για δίκαιη κοινωνία» κατέληξε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου συνοδευόμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κλιμάκιο στελεχών, περιόδευσε την Τετάρτη το πρωί στην αγορά της Ηγουμενίτσας και την Πέμπτη πρωί στην αγορά των Φιλιατών.

Συνέχεια...

Ο Οδυσσέας σε γιγαντιαίο γκράφιτι στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 23, 2023 0
Ο Οδυσσέας σε γιγαντιαίο γκράφιτι στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δημιουργία τοιχογραφίας με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, τοποθετώντας την Ηγουμενίτσα στον παγκόσμιο χάρτη της μεγαλύτερης κοινότητας Δημόσιας Τέχνης Street Art Cities (https://streetartcities.com/).

Το έργο με τίτλο “Odysseus’ quest” (Η αναζήτηση του Οδυσσέα) φιλοτεχνήθηκε από τον διακεκριμένο εικαστικό Λεωνίδα Γιαννακόπουλο και βρίσκεται στον τοίχο της πολυκατοικίας που εφάπτεται με το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για μια εικαστική αναφορά που συνδυάζει το φυσικό τοπίο του Δήμου Ηγουμενίτσας και το μύθο του πολύπαθου και πολυμήχανου Οδυσσέα. Η σύνθεση του έργου αναπαριστά το πνεύμα του θρυλικού ήρωα, που αναδύεται μέσα από το άνθος των νουφάρων του έλους Καλοδικίου, φέροντας το κουπί που συμβολίζει, σύμφωνα με το μύθο, τον ερχομό του στη Θεσπρωτίδα. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει την κεντρική ιδέα του Ομηρικού έπους, που είναι η αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για τη γη της επαγγελίας, ως τρόπος σκέψης και βούλησης μέσα από τη διαδρομή του ταξιδιού.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Ομορφαίνουμε το κέντρο της πόλης μας με μια συμβολική τοιχογραφία με αναφορές στη μυθολογία και στο φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας.

Η Δημόσια Τέχνη έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει σημεία του αστικού ιστού και να καλλιεργεί ένα αίσθημα καλαισθησίας, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και στη διαμόρφωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης. Για το λόγο αυτό υλοποιήσαμε τη συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση, η οποία χαρίζει ομορφιά στο αστικό μας τοπίο και αναδεικνύει την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τον εικαστικό Λεωνίδα Γιαννακόπουλο, ο οποίος κατάφερε να μας παραδώσει ένα εξαιρετικό έργο που εύχομαι όλοι να το αγκαλιάσουν με αγάπη και σεβασμό».

Ευχαριστούμε το φωτογράφο Γιώργο Μαλαμίδη για την εθελοντική προσφορά του στη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της τοιχογραφίας μας.
Συνέχεια...