09/14/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε άτομα και επιχειρήσεις για παραβίαση μέτρων Covid-19

Σεπτεμβρίου 14, 2021 0
Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε άτομα και επιχειρήσεις για παραβίαση μέτρων Covid-19

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (13-9-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 19 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

10 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (6 ύψους 300 ευρώ και 4 ύψους 150 ευρώ), ως εξής:

-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

9 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των ακόλουθων προστίμων:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
πρόστιμο 300 ευρώ σε 2 καταστήματα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
- πρόστιμο 300 ευρώ σε κατάστημα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο

- πρόστιμο 300 ευρώ σε 2 πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) εργαζόμενους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
πρόστιμο -300- ευρώ σε εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Στις 3 Οκτώβρη ξεκινά ο Λάμποβος της Παραμυθιάς με 419 θέσεις εμπόρων - Τα χαρακτηριστικά και τα μέτρα προστασίας

Σεπτεμβρίου 14, 2021 0
Στις 3 Οκτώβρη ξεκινά ο Λάμποβος της Παραμυθιάς με 419 θέσεις εμπόρων - Τα χαρακτηριστικά και τα μέτρα προστασίας

Oμόφωνα χθες το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου αποφάσισε την διεξαγωγή του Λαμπόβου της Παραμυθιάς.

Το μεγαλύτερο και παλιότερο παζάρι της Ηπείρου θα ξεκινήσει επίσημα στις 3 Οκτώβρη (ανεπίσημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Σεπτέμβρη, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη της Άρτας που δέσμευε τους εμπόρους).

Χαρακτηριστικά του Λαμπόβου, όπως προκύπτουν από την εισήγηση του σχετικού θέματος:
- Ο χώρος που θα διατεθεί για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα είναι αυτός που διατέθηκε και κατά την προπέρσινη διοργάνωση, στη θέση «ΓΑΛΑΤΑ» καθώς και ο αύλειος χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς για την εγκατάσταση λούνα-παρκ.

- Θα αναπτυχθούν 419 παραπήγματα διαστάσεων 3χ3μ. (αναλόγως της κατασκευής σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν μικρές αυξομειώσεις των διαστάσεων), εκ των οποίων 12 παραπήγματα από αριθμ. 1Α έως 12Α θα έχουν διαστάσεις 3χ1,5μ.

- Από τα παραπάνω, είκοσι πέντε 25 παραπήγματα θα διατεθούν για 2 οβελιστήρια.

- Δώδεκα 12 παραπήγματα διαστάσεων 3χ3μ. 9 τ.μ. θα διατεθούν για 6 συνολικά χαλβαδοπωλεία (πώληση χαλβά) και θα διατεθούν με κλήρωση.

- 20 παραπήγματα θα παραμείνουν για λογαριασμό του Δήμου Σουλίου.

- Στην κληρωτίδα θα μπουν 399 παραπήγματα, (114 παραπήγματα από τα τμήματα Α’ και Β΄ και 285 παραπήγματα από το τμήμα Γ΄)

- Το Λούνα Παρκ θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς.

- Ειδικότερα η εμποροπανήγυρη θα διενεργηθεί στα τμήματα των δημοτικών δρόμων Κ. Καραμανλή (από τα γραφεία του παλαιού Δημαρχείου) έως τα ΚΤΕΛ και από τη διακλάδωση Κ. Καραμανλή με την οδό Αγίου Δονάτου, έως ιδιοκτησία του κ. Χρήστου Τάτση, καθώς και στην τοποθεσία Ζαβάγκαλι. Δύναται να τροποποιηθεί το τελικό σχέδιο των εγκαταστάσεων με προσθαφαίρεση παραπηγμάτων είτε με τη δημιουργία βοηθητικών χώρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον εξουσιοδοτημένο προς αυτό αντιδήμαρχο και αν αυτό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργικότητα του χώρου.

Τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ:
- Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) ανά εβδομάδα ιδία δαπάνη. Ο έλεγχος, οι λεπτομέρειες, η χρονική στιγμή και η συχνότητα διεξαγωγής των ανωτέρω εργαστηριακών ελέγχων καθορίζονται από τον φορέα λειτουργίας της αγοράς.

- Μονοδρόμηση κατεύθυνσης του ρεύματος των καταναλωτών και των επισκεπτών.

- Περιορισμός της ελάχιστης απόστασης 1 μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με συμπαγή ελαφρά χωρίσματα.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πωλητές, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες.

- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά περίπτερο.

- Καθημερινός επιμελής καθαρισμός του χώρου της αγοράς με μέριμνα του φορέα λειτουργίας της αγοράς, όταν διαρκεί πλέον της μίας ημέρας.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Παλμό και ζωντάνια έδωσε η εκδήλωση του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ (+ΦΩΤΟ)

Σεπτεμβρίου 14, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Παλμό και ζωντάνια έδωσε η εκδήλωση του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ (+ΦΩΤΟ)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Οργανώσεις Βάσης Θεσπρωτίας της ΚΝΕ

Δελτίο Τύπου

Για δεύτερη χρονιά μετά από χρόνια απουσίας έγινε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στο πλαίσιο του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μεγάλο πλήθος λαού και νεολαίας πλημμύρησε το χώρο της εκδήλωσης στην παραλία της Ηγουμενίτσας. 


Εκεί ακριβώς που σχεδιάζεται η κατασκευή της τουριστικής μαρίνας. Και με την επιλογή του χώρου η ΚΝΕ προσπαθεί για πολλοστή φορά να αναδείξει τη χρησιμότητα του παραλιακού μετώπου σαν χώρου ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών για ανάπαυση, αθλητισμό, αναψυχή και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έμπρακτα δηλώνει την αντίθεση του ΚΚΕ ενάντια στην προωθούμενη παραχώρηση του χώρου για επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό εκφράζει και το σύνθημα στην εξέδρα.


Η εκδήλωση αυτή ήταν μια όαση πολιτική και πολιτιστική μέσα στην πολιτιστική ξεραΐλα του καλοκαιριού στην Ηγουμενίτσα. Για αυτό και ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Μπέρμπερη από την τοπική ΟΒ της ΚΝΕ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Δαρδαμάνης μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ και γραμματέας του Σ.Π. Ηπείρου –Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ


Στην εκδήλωση συμμετείχαν τοπικά σχήματα τόσο με ποιητικό δρώμενο αφιέρωμα στη Μπρεχτ όσο και με τραγούδια από τη Δανάη Δήμου με τη συνοδεία πιάνου από τον Κώστα Λένη. Ακολούθησε συναυλία από το Στέλιο Κοτίδη και την παρέα του.
Στην εκδήλωση διάχυτη ήταν η παρουσία του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη τόσο από τα τραγούδια όσο και από τις ομιλίες. Στη μνήμη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ήταν μια καλή ευκαιρία για το μεγάλο πλήθος των νεολαίων που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΝΕ να έλθουν σε επαφή με το έργο του μεγάλου συνθέτη και αγωνιστή.
Ήταν επίσης μια καλή ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την ΚΝΕ.

Συνέχεια...

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Σεπτεμβρίου 14, 2021 0
Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εκπαίδευση, για το γεγονός ότι μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Για να μην ζήσουμε ένα νέο πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και δια ζώσης λειτουργία τους:

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ και χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης.

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.

Να εξασφαλιστούν επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Ειδικά για τα σχολεία του δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 30% (των τμημάτων γενική παιδείας) θα λειτουργήσει με μέσω όρο 24 μαθητών.

Καλούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Υπουργείο Παιδείας να προβούν στην αραίωση των συγκεκριμένων τμημάτων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Όσο την ευθύνη για τη χερσαία ζώνη έχουν οι κ.κ. Λώλος και Γιόγιακας, τα χειρότερα έρχονται"

Σεπτεμβρίου 14, 2021 0
Γ. Γόγολος: "Όσο την ευθύνη για τη χερσαία ζώνη έχουν οι κ.κ. Λώλος και Γιόγιακας, τα χειρότερα έρχονται"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γιάννη Κ. Γόγολου

ΟΣΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ κ.κ. ΛΩΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ «ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ»

Ειλικρινά μας είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε την άποψη που εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την οποία η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, η οποία έγινε δεκτή από τα συναρμόδια Υπουργεία, αποτελεί θετικό βήμα.

Οι δε πανηγυρισμοί του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιόγιακα, επειδή η Κυβέρνηση, μας έκανε τη «χάρη» να εξαιρεθούν από την ιδιωτικοποίηση ο κεντρικός παραλιακός δρόμος και χώροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Πλαταριά και τα Σύβοτα, πραγματικά μας ξεπερνάνε.

Και οι δύο προαναφερόμενοι παράγοντες της ΝΔ, «λησμονούν» τεχνηέντως να αναφερθούν στο γεγονός ότι το πορθμείο Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, ο χώρος που προορίζεται για τη μαρίνα Ηγουμενίτσας, τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια σκαφών Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας, καθώς και τμήματα "φιλέτα" της παραλίας, στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, παραμένουν στην ευθύνη του Ο.Λ.ΗΓ. και θα περιέλθουν στην κατοχή του ιδιώτη που θα τον εξαγοράσει, στερώντας έτσι για μισό αιώνα μια περιοχή, από χώρους και εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιούνταν από τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών.

Αλλά και η ίδια η απόφαση της Επιτροπής, που αποτελεί το … «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» των κ.κ. Λώλου και Γιόγιακα, αφήνει ανοικτά σοβαρά ζητήματα, τα οποία οι εν λόγω κύριοι τα θεωρούν λυμένα. Το πρώτο αφορά το χώρο στάθμευσης του κεντρικού λιμανιού, ο οποίος τελικά παραμένει στην περιοχή που θα παραχωρηθεί στον ιδιώτη. Ο όρος ότι ο χώρος αυτός θα δίδεται η δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικός και στην ουσία η όποια απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ιδιώτη που θα εξαγοράσει τον Ο.Λ.ΗΓ.

Τα κτήρια που βρίσκονται πλησίον του χώρου στάθμευσης και εντός της χερσαίας ζώνης, τα οποία θα εξαιρεθούν από την παραχώρηση, παραμένουν στη διάθεση των δημοσίων υπηρεσιών που τα χρησιμοποιούν ήδη. Συνεπώς, ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει κανένα όφελος από την εξέλιξη αυτή. Ένα μόνο κτήριο προβλέπεται να παραχωρηθεί στο Δήμο και αυτό γίνεται με μια αόριστη αναφορά, χωρίς καμία δεσμευτικότητα για το χρόνο απόδοσης, τη χρήση του κ.τ.λ.

Τα γήπεδα τένις μπροστά από το Ξενία εξαιρούνται από την παραχώρηση, με τον όρο όμως να διασφαλιστεί ικανός τρόπος πρόσβασης στη μελλοντική μαρίνα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όταν αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή της μαρίνας, ο χώρος αυτός θα ενσωματωθεί στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αναγκών λειτουργίας της μαρίνας και τα γήπεδα θα καταργηθούν.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς και εφησυχασμούς. Αντίθετα, όλοι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση γιατί η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Το γεγονός βέβαια ότι οι βασικοί διαπραγματευτές είναι οι κ.κ. Λώλος και Γιόγιακας, δεν καθησυχάζει κανέναν. Αντίθετα δημιουργεί απαισιοδοξία και την επικράτηση ενός κλίματος του οποίο συνοψίζεται στην εξής φράση: «Τα χειρότερα έρχονται».
Συνέχεια...

Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας Υγειονομικών Θεσπρωτίας

Σεπτεμβρίου 14, 2021 0
Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας Υγειονομικών Θεσπρωτίας

Σε νοσοκομειο Φιλιάτων και Κέντρα Υγείας, με βαση τη συνέχεια των εκβιασμών της κυβέρνησης, η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ παρεμβαίνει.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ!
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η πρώτη τροπολογία που κατέθεσε ο καινούριος υπουργός Υγείας αποκαλύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία τους πραγματικούς σκοπούς της στοχοποίησης των υγειονομικών απ’ την κυβέρνηση, με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Χρησιμοποιώντας σαν αιτιολογία τη δική της απόφαση να διώξει περισσότερους από 6.000 μόνιμους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία, προωθεί τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παράλληλα με τη διεύρυνση του πεδίου κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφάλαιου στην περίθαλψη. Οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το σύνολο των υγειονομικών και χειροτερεύει τραγικά τους όρους νοσηλείας του λαού, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της για τα νοσοκομεία: τις συγχωνεύσεις, τα νέα λουκέτα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση της δράσης του κεφάλαιου.

Εν μέσω νέου κύματος της πανδημίας, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και πάλι, και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, οδηγούμαστε σε μείωση των διαθέσιμων κλινικών και τμημάτων μέσω συγχωνεύσεων, ξανά αναστολές προγραμματισμένων χειρουργείων, μείωση της έτσι κι αλλιώς τραγικής αναλογίας υγειονομικών προς ασθενείς. Η κυβέρνηση έχει στήσει το σκηνικό για την απώλεια πολλών ακόμα ανθρώπινων ζωών και με θράσος μιλάει για «δημόσια υγεία» και δήθεν «υγειονομικά κριτήρια» στις πολιτικές της αποφάσεις. Με τις οποίες, μεταξύ άλλων, ενισχύει και κάθε είδους αντιδραστικές αντιλήψεις γύρω απ’ τον εμβολιασμό, την περίθαλψη, τα μέτρα προστασίας κτλ. με επίσης τραγικές συνέπειες.

Οι σχεδόν 6.500 συνάδελφοι που εκδιώχτηκαν μένουν χωρίς μισθό και ασφάλιση και με ερωτηματικό το πότε και πού θα επιστρέψουν. Η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τα σχέδιά της, δεν δίστασε σε πολλές περιπτώσεις να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο ή/και να πληρώσει δικαστικούς επιμελητές για επίδοση των φύλλων αναστολής. Κατηγορεί σαν «επικίνδυνους» χιλιάδες εργαζόμενους και τους πετάει στο δρόμο. Αγνοεί δε, τα οφειλόμενα ρεπό και τα υπόλοιπα κανονικής άδειας.

Δεν νοιάζεται για την υγεία του λαού. Εξαντλεί την «αντιμετώπιση» της πανδημίας στον εμβολιασμό για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για όλα αυτά που δεν έκανε, όπως μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα νέων κλινών και ΜΕΘ, διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ και για να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και το λαό. Συνθήκη που ευνοεί την περαιτέρω προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης μας αφορά όλους. Χτυπάει τη μονιμότητα, αμφισβητεί το δικαίωμα όλων μας σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προωθεί εργολάβους στις λεγόμενες «διοικητικές» και «υποστηρικτικές» υπηρεσίες (που όμως είναι απόλυτα αναγκαίες για τη λειτουργία των νοσοκομείων), ιδιωτικά εργαστήρια για εξετάσεις, ιδιωτικά ασθενοφόρα και όλες τις ρυθμίσεις που ίσχυαν από πριν για τη «συνεργασία» με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Η διεύρυνση του πεδίου δράσης του κεφάλαιου σημαίνει χειρότερους όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους και ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το λαό! Υποχρεωτικές μετακινήσεις, αναστολή αδειών και εντατικοποίηση περιμένει το σύνολο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, που είμαστε ήδη εξουθενωμένοι, και στο βάθος έρχονται νέα κλεισίματα νοσοκομείων και δομών περίθαλψης.

Η κυβερνητική πολιτική στην περίθαλψη απειλεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των υγειονομικών και το δικαίωμα του λαού σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις έχουν αναδείξει δυνατότητες, έχουν όμως αποκαλύψει και την απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Για ν’ ανατραπεί τέτοια επίθεση που δεχόμαστε, χρειάζονται αποφασιστικοί αγώνες σε κάθε νοσοκομείο καθώς και σε κεντρικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις, μαζικές κινητοποιήσεις με συνέχεια, μέχρι τη νίκη. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί ν’ ανατεθεί σε δικηγόρους και δικαστήρια, που άλλωστε αποφασίζουν με βάση τους νόμους του συστήματος και μετά από μήνες ή και χρόνια. Είναι αγώνας δικός μας, μαζί με το λαό, που επίσης χτυπιέται, στο πλευρό μας.

- ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
- ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ!
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! 
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
- ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
- ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα