11/01/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Live απόψε στο Βank με τον Πέτρο Αντωνίου

Ορκωμοσία 22 νέων υπαλλήλων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 01, 2019 0
Ορκωμοσία 22 νέων υπαλλήλων στο Δήμο Ηγουμενίτσας 
Στο δυναμικό του Δήμου Ηγουμενίτσας εντάχθηκαν σήμερα, είκοσι δύο (22) υπάλληλοι για τη στελέχωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών του, σύμφωνα με την υπ' αριθμ.3Κ/2018 προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος τέλεσε την ορκωμοσία των νέων υπαλλήλων του Δήμου και τους ευχήθηκε καλή αρχή και δύναμη στα νέα τους καθήκοντα εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξή τους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τη βεβαιότητα ότι με την εποικοδομητική εργασία τους θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Τέλος, τόνισε ότι τους θεωρεί πολύτιμους συνεργάτες στον καθημερινό αγώνα της Δημοτικής Αρχής για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες και κυρίως στην οριστική επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας. 


Συνέχεια...

Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου για την καθυστέρηση συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Νοεμβρίου 01, 2019 0
Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου για την καθυστέρηση συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Συνάδελφοι, 
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συγκροτήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μονίμων και ΙΔΑΧ εργαζομένων στους ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς έχουν συμπληρωθεί 10μήνες από την εκλογή των νέων αιρετών μελών και η θητεία των προηγούμενων αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μονίμων και με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2018. 
Η καθυστέρηση στην συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου , αν και έχει αποσταλεί η λίστα των υπαλλήλων που τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (κρίση από υπηρεσιακό ΟΤΑ α΄ βαθμού) δημιουργεί το ερώτημα αν αυτή οφείλεται σε εμπλοκή τρίτων , σε δόλο ή σε σοβαρή αμέλεια των εμπλεκομένων υπαλλήλων. 
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την καθυστέρηση της συγκρότησης αποβαίνει σε βάρος συναδέλφων μας, καθώς τα αιτήματα που εκκρεμούν είναι πολλά και η αναμονή, είτε επιφέρει οικονομικές επιπτώσεις, είτε εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην οικογενειακή ζωή των εργαζομένων . 
Στις εκλογές του Δεκεμβρίου , διεκδικήσαμε και μας εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας για 2η συνεχή θητεία να είμαστε «τα αυτιά και τα μάτια σας» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των μονίμων και των ΙΔΑΧ εργαζομένων. 
Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνεται ως ημερομηνία εφαρμογής για όλα τα εκκρεμή αιτήματα των συναδέλφων που θα δικαιωθούν και παράγουν οικονομικά αποτελέσματα η ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και όχι η ημερομηνία λήψης της απόφασης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. 
Συνάδελφοι, 
Με τη συμμετοχή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δίνουμε μια συνέχεια στον καθημερινό αγώνα για να χτίσουμε ένα κίνημα, που δεν θα αποδέχεται ως δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά θα παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα κι έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 
Ένα κίνημα, που δεν θα «αναθέτει» στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα, αλλά που θα μάχεται για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. 

29 Οκτωβρίου 2019
Συνέχεια...

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με εκπροσώπους του αθλητικού συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ»

Νοεμβρίου 01, 2019 0
Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με εκπροσώπους του αθλητικού συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» 
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 4ου αγώνα τριάθλου «IL PORTO TRIATHLON», που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» εκπρόσωποι του συλλόγου συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ο Οργανισμός Λιμένος θα συνεχίσει να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας. 


Συνέχεια...

Ερώτηση του Μάριου Κάτση για τις προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία

Νοεμβρίου 01, 2019 0
Ερώτηση του Μάριου Κάτση για τις προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία 

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας 
Θέμα: «Προσλήψεις ιατρών σε δημόσιες δομές υγείας στη Θεσπρωτία» 
 
Τα τελευταία 4 χρόνια έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από την Πολιτεία για να αντιστραφεί η μακροχρόνια κατά το παρελθόν πορεία υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας στη χώρα μας. Προκηρύχτηκαν νέες θέσεις ιατρών, μόνιμων και επικουρικών, καθώς και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, με μέριμνα στην παροχή κινήτρων για στελέχωση δομών σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές, με στόχο την ανάσχεση του «αποψιλωμένου» από προσωπικό δημοσίου συστήματος υγείας. Ακυρώθηκε η πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι το 2014 για κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και αντίθετα άνοιξαν νέες δομές, αναβαθμίστηκε ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, εξορθολογίστηκε η πολιτική για το φάρμακο και αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί. 
Στη Θεσπρωτία η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μια τελείως διαφορετική κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας από αυτή που παρέλαβε το 2015. Αναθεωρήθηκε ο οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών με αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες από 90 σε 120, αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό κατά 15 θέσεις, αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 30 θέσεις, καθώς και αύξηση της ετήσιας δαπάνης κατά 856,500€. Επαναλειτούργησε η οφθαλμολογική κλινική και μεταφέρθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από τα απαράδεκτα λυόμενα που βρισκόταν, στη σύγχρονη ανακαινισμένη «παλιά» πτέρυγα. Άνοιξε και λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στην Ηγουμενίτσα, έργο εμβληματικό για την ακριτική και τουριστική αυτή περιοχή που «λίμναζε» σχεδόν δυο δεκαετίες. Μεταφέρθηκε σε κατάλληλο δημόσιο κτίριο του ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Παραλήφθηκαν δυο (2) καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για νέο αξονικό και μαγνητικό τομογράφο (για πρώτη φορά στη Θεσπρωτία), υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης, υπερηχοκαρδιογράφο, ενώ εγκρίθηκε η εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος παραγωγής ιατρικού οξυγόνου. 

Για την ορθή λειτουργία των υφιστάμενων και των νέων δομών, καθώς και την παροχή όσο το δυνατόν ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας, από το 2018 έχουν προκηρυχτεί συνολικά είκοσι τρεις (23) θέσεις μόνιμων ιατρών ειδικοτήτων, από το Υπουργείο Υγείας. Με την Αρ. Πρωτ. Γ4α/Γ.Π./21989/16-03-2018 προκηρύχθηκαν δεκαέξι (16) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων, πέντε (5) με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για στελέχωση του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας. Με την Γ4α/Γ.Π.95170/14-12-2018 (10255/19-12-2018 προκήρυξη της 6ης Υ.Π.Ε.) προκηρύχθηκαν δύο (2) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων για το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Με την Γ4α/Γ.Π./22556/22-03-2019 προκηρύχθηκαν ακόμα δύο (2) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων, εκ των οποίων η μία (1) για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Με την Γ4α/Γ.Π.36305/17-05-2019 προκηρύχθηκαν ακόμα τρεις (3) θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων. 
Μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προσλήψεις ιατρών των παραπάνω προκηρύξεων. 
Επειδή έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών υγείας τα τελευταία χρόνια και είναι άμεση η ανάγκη στελέχωσής τους. 
Επειδή οι πέντε (5) προσλήψεις ιατρών με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας. 
Επειδή η Θεσπρωτία, ως ακριτική και τουριστική περιοχή, χρειάζεται την ιδιαίτερη μέριμνα της Πολιτείας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ποιοτικότερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες και δεν πρέπει να ανακοπεί η πορεία ανάπτυξης του δημόσιου συστήματος υγείας που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
- Για πόσες από τις θέσεις μονίμων ιατρών ειδικοτήτων που αναφέρονται στις παραπάνω προκηρύξεις, εκκρεμούν η οριστικοποίηση αποτελεσμάτων επιλογής, οι προσλήψεις και οι τοποθετήσεις; 
- Πότε θα προσληφθεί και θα τοποθετηθεί το σύνολο των μονίμων ιατρών ειδικοτήτων των προαναφερθέντων προκηρύξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη; 
- Προτίθεται να δημοσιεύσει νέες προκηρύξεις θέσεων μονίμων ιατρών για τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας; Η Θεσπρωτία θα συμπεριλαμβάνεται σε ενδεχόμενες προκηρύξεις; 

Ο ερωτών βουλευτής 
Κάτσης Μάριος
Συνέχεια...

Ο Δημήτρης Δημάκος νέος Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

Νοεμβρίου 01, 2019 0
Ο Δημήτρης Δημάκος νέος Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ
Στη χθεσινή συγκρότηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ αναδείχτηκε ομόφωνα νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ ο κ. Δημήτρης Δημάκος, εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος θα αντικαταστήσει την κα. Αλέκα Κοτσώνη.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Δημήτρης Δημάκος (εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας)
Αντιπρόεδρος: Ηλιάνα Σπανοπούλου (εκπρόσωπος της Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίκας (εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατών)
Ταμίας: Πέτρος Παππάς (εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας)
Μέλος :Μαρία Ντρίτσου (εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου)
Μέλος: Π. Ελευθέριος Κωνσταντής (εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως)
Μέλος: Κωνσταντίνα Ζιάγκου (εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ»

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.


Συνέχεια...