06/16/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ

Ιουνίου 16, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο κα. Μονάχου, αλλά και μέλη του Σωματείου των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ηγουμενίτσας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, τόνισαν από κοινού την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των φορέων διαχείρισης του νερού και των ΔΕΥΑ, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα ενός πολύτιμου αγαθού και φυσικού πόρου που οφείλει να είναι προσβάσιμος οικονομικά και ποιοτικά σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Συζήτησαν αναλυτικά με τους εργαζόμενους τα προβλήματα τους, την έλλειψη στελέχωσης σε κρίσιμες ειδικότητες που καλύπτονται με διαδοχικές συμβάσεις και το γεγονός ότι οι 12 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και δρομολογηθεί με τη δημόσια προκήρυξη την άνοιξη του 2019, όταν και επανασυστάθηκαν οι καταργημένες οργανικές θέσεις απ την καταστροφική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Σαμαρά -Βενιζέλου και εγκρίθηκε εκ νέου το αναθεωρημένο οργανόγραμμα της ΔΕΥΑΗ, που ακόμα και σήμερα, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ αγνοούνται προκλητικά και αναιτιολόγητα.

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου κρίνουν πώς θα ζήσουμε, ποιοί θα κυβερνήσουν και ποιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στη χώρα τα επόμενα 4 χρόνια.

Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι ψήφος για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Συνέχεια...

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα: Σήμερα κι αύριο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ιουνίου 16, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα κι αύριο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε σας προσκαλούν στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου στην Ηγουμενίτσα, με συμμετοχή χορευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 16 Ιουνίου
8:00 μ.μ., Πλατάνια Ηγουμενίτσας
Χοροί Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Δερόπολης, Αιγαίου, Μ. Ασία και Πόντου

Σάββατο 17 Ιουνίου
11:00 π.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου»
Σεμινάριο παραδοσιακών χορών Θεσπρωτίας

8:00 μ.μ., Πλατάνια Ηγουμενίτσας
Χοροί Ηπείρου, Καστοριάς, Κ. Μακεδονίας, Θράκης, Β. Ηπείρου, Βουλγαρίας, Ιταλίας και Αλβανίας.

Συνέχεια...

Παραγωγοί Δήμου Σουλίου: "Ευτυχώς που βρέχει..."!

Ιουνίου 16, 2023 0
Παραγωγοί Δήμου Σουλίου: "Ευτυχώς που βρέχει..."!

Μέσα Ιουνίου και δεν έχουμε κανένα νέο για την υδροδότηση του Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς! Βασιζόμαστε όμως στον άστατο καιρό!

Πού αλλού θα μπορούσαμε να βασιστούμε ως παραγωγοί για να καταφέρουν να σωθούν όσες καλλιέργειες μπορούν να σωθούν;

Μπορεί να είμαστε μαθημένοι στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς αλλά φέτος δεν έχουμε κανένα παράπονο από το πολιτικό προσωπικό της χώρας (ντόπιο και κεντρικό). 

Έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους! Έταξαν προεκλογικά λύση στο ζήτημα χωρίς φυσικά να ξέρουμε τι σημαίνει λύση για αυτούς. Πιθανά θα έβαζαν νερό στο αυλάκι, θα συνέχιζαν τα χρέη και θα μας ανάγκαζαν να πληρώσουμε αυξήσεις σε πάγιο και τιμή νερού. Ό,τι όμως και να εννοούν με τις προσωρινές τους ‘’λύσεις’’ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.

Έχουμε βγάλει τα δικά μας συμπεράσματα από την κοροϊδία τους!

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αγροτική παραγωγή της περιοχής ούτε εμείς οι ιθαγενείς! Είμαστε αναλώσιμοι!

Γεμίζουν φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, βιομάζα κλπ ΑΠΕ ταυτόχρονα με την ερημοποίηση και φτωχοποίηση του Δήμου Σουλίου. Η μη ηλεκτροδότηση του οργανισμού από τη ΔΕΗ είναι τακτική που απαξιώνει τη γη, οδηγεί τους μικροϊδιοκτήτες αντί να καλλιεργούν, να τη νοικιάζουν για 20 χρόνια στις εταιρείες ΑΠΕ και δίνει τη δυνατότητα στα ξένα και ντόπια αρπακτικά να ξεπουλάνε τον εξοπλισμό για τα πάρκα. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ βέβαια αλλά μάλλον για αυτό φταίει ο πόλεμος…

Έρχεται καταιγίδα επιπλέον ΑΠΕ που θα μας πάρει αμπάριζα όπως λέει και η ΕΑΡΙΝΗ έκθεση της Κομισιόν-ΕΕ.
Κάνουν Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ οι εταιρείες με τα πάρκα καταστρέφοντας αγροτικούς δρόμους ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ μετράμε ζημιές στα μηχανήματά μας! ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Πώς γίνεται να μην έχουμε καμία ενημέρωση για την όποια εξέλιξη του ζητήματος, ενώ παλεύουμε να μάθουμε τι συμβαίνει και ταυτόχρονα να λαμβάνονται αποφάσεις από την περιφέρεια για ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ προείσπραξη από τους αγρότες των ετήσιων τελών;;;

Τα παραπάνω τα συνοδεύουν με μπαρούφες για ευθύνες των αγροτών! Πάλι εμείς φταίμε δηλαδή και όχι οι πολιτικές τους που θέλουν να μας καταστρέψουν!

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΝΕΡΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν γιατί υπήρχε ταυτόχρονα πρόβλημα στο νερό της ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Ο Δήμος Σουλίου άραγε δεν γνωρίζει πάλι τίποτα για το ζήτημα ή κάνει πως δεν γνωρίζει;

Πρέπει ΟΛΟΙ οι πολίτες να καταλάβουν πως μας αφορά το ίδιο ΑΜΕΣΑ!

Δεν είμαστε διατεθημένοι να αφήσουμε τόσα στρέμματα με τόσες καλλιέργειες, από τις οποίες αποκτούμε το εισόδημά μας για να ζήσουμε! Αυτοί θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο για τα κέρδη τους και εμείς θέλουμε να ζήσουμε και να μείνουμε σε αυτή την περιοχή ανθρώπινα!

- Απαιτούμε να ηλεκτροδοτηθεί ο Τ.Ο.Ε.Β. άμεσα!

- Απαιτούμε να καταργηθεί το πάγιο και να διαγραφεί το χρέος!

- Απαιτούμε φθηνό νερό για τις καλλιέργειές μας και σε μόνιμη βάση!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Μετέφεραν με φορτηγάκι 32 παράτυπους μετανάστες (+ΦΩΤΟ)

Ιουνίου 16, 2023 0
Θεσπρωτία: Μετέφεραν με φορτηγάκι 32 παράτυπους μετανάστες (+ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία 4 άτομα για υπόθεση προώθησης στο εξωτερικό 32 παράτυπων μεταναστών

Δύο από αυτούς μετέφεραν με φορτηγό 32 παράτυπους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούσαν ως προπομποί

Ταυτοποιήθηκε επιπλέον ακόμη ένας συνεργός τους

Συνελήφθησαν προχθες (14-06-2023) το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας 4 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εξωτερικό.

Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 56 και 61 ετών, καθώς και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 24, 38 και 56 ετών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών, το οποίο οδηγούσε ο 56χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό τον 24χρονο αλλοδαπό, στο χώρο φόρτωσης του οποίου βρέθηκαν 32 παράτυποι μετανάστες (εκ των οποίων μία γυναίκα).

(Σε αυτό το φορτηγάκι στοίβαξαν 32 μετανάστες...)

Ακόμη, πλησίον του φορτηγού εντοπίστηκε να κινείται Ι.Χ.Ε., με οδηγό τον 61χρονο ημεδαπό και συνοδηγό τον 38χρονο αλλοδαπό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού, είχε παραλάβει νωρίτερα το όχημα με τους παράτυπους μετανάστες από περιοχή της Άρτας, όπου το είχε οδηγήσει ο 56χρονος αλλοδαπός από περιοχή της Πελοποννήσου, με σκοπό στη συνέχεια να τους μεταφέρει στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε από εκεί να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Επίσης, προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν καταβάλει προ της αναχώρησής τους από την Πελοπόννησο το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ο καθένας, ενώ ο 61χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος αλλοδαπός κινούνταν με το αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν, ως προπομποί, προκειμένου να ειδοποιούν για τυχόν αστυνομική παρουσία.


Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δύο οχήματα καθώς και χρηματικό ποσό 2.700 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου αλλοδαπού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

Αναβάλλεται για τη Δευτέρα λόγω του τριήμερου πένθους, η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο

Ιουνίου 16, 2023 0
Αναβάλλεται για τη Δευτέρα λόγω του τριήμερου πένθους, η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ -Κινημα Αλλαγής, ενημερώνει πως λόγω του τριήμερου πένθους για την τραγωδία με τους μετανάστες, η προγραμματισμένη για το Σάββατο προεκλογική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, με ομιλητή το Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Σπυρόπουλο, μεταφέρεται για τη Δευτέρα 19.06 στις 20:30', στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως (εκλογικό κέντρο ΠΑΣΟΚ).
Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ιουνίου 16, 2023 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων του «Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD)» - Α.Μ.Κ.Ε. Ηγουμενίτσας, διοργανώνουν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων», τις παρακάτω δράσεις:

1. Καθαρισμός παραλίας Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου, 10:00 -11:30 π.μ.

2. Τουρνουά BEACH VOLLEY με τη συμμετοχή των παιδιών της Δομής, 12:00 - 14:00 μ.μ.

3. Έκθεση ζωγραφικής από τα παιδιά της Δομής με θέμα: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν», στον εξωτερικό χώρο του Πάνθεον, 19:00 - 20:00 μ.μ.

4. Προβολή ταινίας στο Πάνθεον, 20:00 μ.μ.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου

Συνέχεια...