03/07/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Θεσπρωτία: Στειρώσεις γατιών το Μάρτιο από το Φιλοζωικό Σωματείο

Μαρτίου 07, 2020 0
Θεσπρωτία: Στειρώσεις γατιών το Μάρτιο από το Φιλοζωικό Σωματείο

Μέσα στο μήνα Μάρτιο το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει στειρώσεις αδέσποτων γατιών. Όλα τα γατιά θα σημανθούν ηλεκτρονικά, όπως ορίζεται από το νόμο. Όποιος πολίτης φροντίζει αδέσποτα ας επικοινωνήσει μαζί μας στέλνοντας μήνυμα με τον αριθμό των γατιών που φροντίζει και το τηλέφωνό του.
Βοηθάμε όλοι για μια πόλη χωρίς αδέσποτα!Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Οι τανίες της εβδομάδας στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Live karaoke απόψε στο Malabar

Μ.Κάτσης: Η επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει την πολιτική και διαχειριστική της ανεπάρκεια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 07, 2020 0
Μ.Κάτσης: Η επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει την πολιτική και διαχειριστική της ανεπάρκεια (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Επικοινωνία και όχι ουσία, διαχειριστικό μπάχαλο και ρουσφέτια». Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Αναφερόμενος στην έναρξη της ομιλίας του στην τρέχουσα επικαιρότητα, εξέφρασε την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, με την αυξανόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου στο μεταναστευτικό-προσφυγικό για να επιτύχει τις επιδιώξεις της στην ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για αφωνία και αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση, τονίζοντας: «σταματήστε να είστε υποχωρητικοί μπροστά στην ΕΕ και στην Τουρκία. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών. Μην υποβαθμίζετε το θέμα από ευρωτουρκικό σε ελληνοτουρκικό. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε μια προσπάθεια λύσης η οποία θα βασίζεται σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, με προάσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, σεβασμό του διεθνούς δικαίου, και των αξιών του ανθρωπισμού». 

Αναφορικά με διατάξεις του νομοσχεδίου για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τύπου, ο Μάριος Κάτσης κάλεσε τη ΝΔ να προχωρήσει στην καταβολή προς τα ΕΛΤΑ, όχι μόνο των 15 εκατ. ευρώ για αποζημίωση της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας που νομοθετεί για το 2020 σε συνέχεια των συνολικά 135 εκατ. ευρώ που έχουν καταβληθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των επιπλέον 260 εκατ. ευρώ που οφείλουν να λάβουν τα ΕΛΤΑ, έπειτα από την επαλήθευση του πραγματικού κόστους της. 

Κάλεσε, επίσης, για μια ακόμα φορά την πολιτική ηγεσία να μην αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για τα ΕΛΤΑ από την ουσία και απαντήσει για το πάρτυ των golden boys στα ΕΛΤΑ επί ΝΔ, με τις στρατιές υψηλόμισθων συμβούλων και τις αυξήσεις αμοιβών διοίκησης και στελεχών. Σημείωσε σχετικά ότι την ίδια στιγμή τα ΕΛΤΑ «δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς Μαρτίου, κάνετε απολύσεις, κλείνετε καταστήματα και από προχθές έχουμε όπως και στη ΔΕΗ αύξηση στα τιμολόγια! Απλό γράμμα Αθήνα-Σύρο, από 1,60 ευρώ πήγε 2,90. 81% αύξηση!». 

Όσον αφορά τις διατάξεις για οικονομική ενίσχυση εφημερίδων, ο Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι «το νομικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι επαρκέστατο, δίκαιο και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα! Αντί να το εφαρμόσει η κυβέρνηση εδώ και 6 μήνες, κάνει τώρα «φτου κι απ’ την αρχή. Κρύβεστε πίσω από μια γνωμοδοτική επιτροπή για να «νομιμοποιήσετε» ηθικά τα κριτήρια που διαβουλεύεστε αυτό το διάστημα, δηλαδή να ενισχύσετε έντυπα που χρωστούν σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους τους. Φτάνει πια η απαξίωση και περιφρόνηση των εργαζομένων του Τύπου!» 

Καλωσόρισε τη ΝΔ στην πολιτική που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σύσταση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), για την ενίσχυση και διάσωση οπτικοακουστικών παραγωγών, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως έχει «καθυστερήσει στις αποφάσεις εγκρίσεων έργων για το Cash rebate και στην ενίσχυση του Οργανισμού». Καλωσόρισε, ακόμα «την αναγνώριση και συνέχιση του Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου που συστήσαμε», με το σκωπτικό σχόλιο: «μάλλον δεν τα κάναμε όλα λάθος τελικά». 

Όσον αφορά διατάξεις περί «απλούστευσης των διαδικασιών στο Δημόσιο», υποστήριξε πως, 8 μήνες μετά, ο κ. Πιερρακάκης συνεχίζει «χωρίς απτά αποτελέσματα, αντιθέτως το μόνο που κάνει είναι να διογκώνει τη γραφειοκρατία στο ίδιο του το Υπουργείο». 

Κλείνοντας, ο Μάριος Κάτσης συνόψισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Δυστυχώς για τους πολίτες, η κυβέρνηση των «αρίστων» συνεχίζει να περνά διαρκώς πολύ κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που έθεσε η ίδια. Μέσα σε μόλις οχτώ μήνες κατάφερε να αυτοδιαψευστεί σε όλα τα πεδία. Η επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρείτε, δυστυχώς για εσάς, δεν μπορεί να καλύψει την πολιτική και διαχειριστική σας ανεπάρκεια». 

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκλεβε μηχανές και τις πουλούσε στην Αλβανία

Μαρτίου 07, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Έκλεβε μηχανές και τις πουλούσε στην Αλβανία 

Εξιχνιάστηκαν (5) υποθέσεις κλοπών δικύκλων 
Ο δράστης συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας 

Πέντε (5) υποθέσεις κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά τη σύλληψη αλλοδαπού, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά κατά το τελευταίο εικοσαήμερο, στη διάπραξη κλοπών δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή. 

Συγκεκριμένα, ο δράστης, συνελήφθη χθες (6-3-2020) μετά τα μεσάνυκτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διότι κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης δρούσε βραδινές ώρες όπου αφαιρούσε δίκυκλες μοτοσικλέτες, με σκοπό να τις μεταφέρει στην Αλβανία προς πώληση. 

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 17-2-2020 έως 6-3-2020, διέπραξε τις παρακάτω κλοπές δικύκλων: 

- βραδινές ώρες της 17-2-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από το Μαυρούδι Θεσπρωτίας, 

- βραδινές ώρες της 18/19-2-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από το Καστρί Θεσπρωτίας, 

- βραδινές ώρες της 25/26-2-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Ηγουμενίτσας 

- βραδινές ώρες της 2/4-3-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από τη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, 

- βραδινές ώρες της 5/6-3-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Ηγουμενίτσας. 

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα που οδηγούσε κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Συνέχεια...

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης και των Δημάρχων

Μαρτίου 07, 2020 0
Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για την τροπολογία της κυβέρνησης και των Δημάρχων

Νέα «υπεραπλούστευση» των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και τα δημοτικά συμβούλια στον «πάγο» 

Εν μέσω των σημερινών (5/3/2020) κινητοποιήσεων και αντιδράσεων των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, η κυβέρνηση κατά παραγγελία των δημάρχων που την στηρίζουν, των επιχειρηματικών ομίλων και των σκουπιδοεργολάβων, κατέθεσε αιφνίδια τροπολογία που υπεραπλουστεύει ακόμη περισσότερο την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων. 

Προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν στην μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, μετά την ευκολία απόφασης που παρείχε η κυβέρνηση στα δημοτικά συμβούλια με την νομοθετική διάταξη του άρθρου 178 του Ν. 4635/2019, το υπουργείο εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την fast truck ιδιωτικοποίηση των εν λόγω υπηρεσιών ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο της οικονομικής επιτροπής. 

Μετά τις αυξημένες αποφασιστικές αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής των δήμων που νομοθέτησε η ίδια κυβέρνηση με τον Ν. 4623/2019, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα «πλειοψηφίας», με την σημερινή τροπολογία επεκτείνει τον «διακοσμητικό» ρόλο των δημοτικών συμβουλίων, αφαιρώντας τους άλλη μία αρμοδιότητα στο να αποφασίζουν αυτά για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν του εργαζόμενους και κυρίως τις λαϊκές οικογένειες που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν χωρίς καμία παρέκκλιση τα σχέδια που τους έχουν υπαγορεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την κερδοφορία των λίγων και την εξαθλίωση των πολλών. 

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και επιπλέον χαράτσια στους δημότες. Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας! 

Με σωστό προσανατολισμό μπορούμε να σταματήσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. 

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου από αύριο το πρωί να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες, να αποκαλύψουμε τη πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, αλλά και να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων. 

Δεν συναινούμε στο «πλιάτσικο» των υπηρεσιών. Να σημάνει τώρα γενικός ξεσηκωμός. 

Οι μάχες να μεταφερθούν στις οικονομικές επιτροπές και σε ότι άλλο επινοήσει εκ νέου η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας το ρόλο των δημοτικών συμβουλίων, για να υλοποιήσει τις εντολές των σκουπιδοεργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Να μην βρίσκουν γραφείο ή αίθουσα να συνεδριάσουν.
Συνέχεια...

Τίποτα δεν πάει χαμένο...!

Μαρτίου 07, 2020 0
Τίποτα δεν πάει χαμένο...!

Μπορεί να πέρασαν 11 ολόκληροι μήνες από την ημέρα που ο Δήμος Ηγουμενίτσας εγκατέστησε σε τρία σημεία της θεσπρωτικής πρωτεύουσας υπόγειους κάδους απορριμμάτων, αλλά φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουνε κατορθώσει να τους δώσουνε προς χρήση στους δημότες. Η επίσημη αιτιολογία από το Δήμο, είναι ότι πρέπει να γίνει μετατροπή ενός απορριμματοφόρου, ούτως ώστε να μπορεί να σηκώνει τους κάδους και να τους ξεφορτώνει, αλλά ακόμη δεν το έχουνε καταφέρει! 

Ίσως πάλι, η αλήθεια να είναι, ότι οι κάδοι τοποθετήθηκαν, χωρίς να είναι έτοιμη η δημοτική αρχή να τους λειτουργήσει, μόνο και μόνο για να παρουσιάσει ...έργο πριν τις εκλογές του Μαίου του 2019.

Όπως και να χει, φαίνεται ότι βρήκανε μια χρήση για τους υπόγειους κάδους. Αφού δεν κατάφεραν να λύσουνε το πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης, να σκέφτηκαν ότι ίσως να λύσουνε προσωρινά το πρόβλημα της στάθμευσης και γι' αυτό αποφάσισαν να παρκάρουνε τα οχήματα του Δήμου πάνω στους άχρηστους υπόγειους κάδους, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία! 
Όπως λέει και το γνωστό άσμα: "Τίποτα δεν πάει χαμένο, στη χαμένη σου ζωή..."!

Συνέχεια...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις

Μαρτίου 07, 2020 0
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου 

Η εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού ανατρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον προγραμματισμό των μεγάλων διεθνών εκθέσεων τουρισμού και προϊόντων. Ήδη ματαιώθηκαν για φέτος δύο εκθέσεις στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχει με περίπτερά της η Περιφέρεια Ηπείρου: η ΙΤΒ Βερολίνου και η PROWEIN (για οίνους – ποτά) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ επίσης της Γερμανίας. 
Η Έκθεση FOOD EXPO της Αθήνας, μετατέθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεθνή έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 17-19 Μαρτίου. 
«Οι ακυρώσεις των διεθνών εκθέσεων αποτελεί ασφαλώς μια αρνητική εξέλιξη, προέχει όμως η προστασία του κοινωνικού συνόλου, από τον κορωνοϊό που λαμβάνει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι νωρίς να εκτιμήσουμε το βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί η επισκεψιμότητα της Ηπείρου και θα είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για τόνωση του τουρισμού μας, μόλις υποχωρήσει η μετάδοση του ιού. Όσο για την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων οι επιπτώσεις από τις ακυρώσεις εκθέσεων, εκτιμώ πως θα είναι μικρότερες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Οι τελευταίες συμμετοχές της Ηπείρου 

Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό, συμμετείχε σε στοχευμένες εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων, καθώς και στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής (Chef και pastry Chef). 

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Μονάχου 

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού f.re.e του Μονάχου, η οποία φέτος γιόρτασε την 50η επέτειό της. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 130.000 επισκέπτες και συμμετείχαν εκθέτες από 60 χώρες. Η αποστολή της Περιφέρειας ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό στην Ήπειρο, ενώ σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Μονάχου παρουσίασε τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της γαστρονομίας της περιοχής μας. Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφτηκαν και στελέχη των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στο Μόναχο. 

Στο Βελιγράδι Σερβίας 

Στοχεύοντας στο αυξανόμενο ενδιαφέρον Σέρβων για τουρισμό στην Ελλάδα, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή έκθεση ITF 2020 που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 23 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Η Περιφέρεια φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., το οποίο και επισκέφτηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, στελέχη του ΕΟΤ, της Ελληνικής Πρεσβείας, καθώς και ο Γ.Γ. Τουρισμού της Σερβίας. 

Στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής 

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν «τιμώμενη περιοχή» στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής (chef- pastry chef), που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 21-23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά Αττικής. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων δια του τμήματος Αρχιμαγείρων, το οποίο κατάφερε να αναδείξει κατά τον καλύτερο τρόπο τα Ηπειρωτικά προϊόντα και την εξαιρετική Ηπειρωτική γαστρονομία. 

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, διαγωνίστηκε σε οκτώ κατηγορίες και κατέκτησε 6 συνολικά μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και δύο χάλκινα.
Συνέχεια...

Μουσική Εκδήλωση από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 07, 2020 0
Μουσική Εκδήλωση από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 

Το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του τμήματος Μουσική- Τραγούδι, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του ΙΕΚ (Θέατρο ΕΠΑ.Λ) την Κυριακή 8/3 και ώρα 9:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συμμετέχουν οι σπουδαστές 
Δήμα Αικατερίνη 
Ζέρβα Λαμπρίνα 
Ιωάννου Ευαγγελία 
Κατσούρα Ιουλία 
Κυβρανογλου Βασίλης 
Κωτσιου Αμαλία 
Λωλη Αλεξάνδρα 
Μαντη Χριστινα 
Μητσελος Φώτης 
Μουτσαι Σπύρος 
Μιαρη-Μπαλλου Μάγδα 
Νικολαιδου Φωτεινή 
Πασχάλη Αριστούλα 
Τσίγκου Όλγα 
Τσωτου Έλενα 
Τσωτου Μαρκέλλα 


Οι εκπαιδευτες 
Βασδεκης Κωστας 
Βικελη Ανθή 
Κολιουσης Νικος 
Μπενεκου Τατιανη 
Ντάλλας Γιώργος 
Παπαπετρος Απόστολος 
Σφαιροπουλος Νίκος 
Φατούρου Κατερίνα 

Μουσικοι 
Γκογκου Βικτώρια  (τσέλο) 
Ντάλλας Γιωργος (κιθάρα) 
Παπαπέτρος Απόστολος (κόντρα μπασο ) 
Σπυρος – Ρακης (πιάνο) 

Ηχοληψια 
Καλούσης Νίκος Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υποδέχεται την άνοιξη σήμερα στον πεζόδρομο

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με καταγγελίες για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοΐο

Μαρτίου 07, 2020 0
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με καταγγελίες για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοΐο 

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

Συνέχεια...

Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η κηδεία του Χρήστου Παπαδόπουλου

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Μαρτίου 07, 2020 0
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (6-3-2020) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, πιο αναλυτικά:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6-3-2020)
Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά.

2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (7-3-2020)
α) Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά.
β) Στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και στην
κεντρική Μακεδονία πιθανώς από το βράδυ.

3. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (8-3-2020)
α) Στην κεντρική Μακεδονία κατά περιόδους.
β) Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία,
από το απόγευμα στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

4. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (9-3-2020)
α) Στην κεντρική Μακεδονία έως και τις πρωινές ώρες.
β) Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και
ανατολικού Αιγαίου και, έως το μεσημέρι στις Σποράδες.
γ) Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από τις πρωινές ώρες έως το
απόγευμα.
δ) Στα Δωδεκάνησα βαθμιαία από το μεσημέρι.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (9-3-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Συνέχεια...