03/22/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ολέθρια η ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ χρήση των ιατρικών γαντιών...! Του Σωτήρη Χ. Γιάκη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 22, 2020 0
Ολέθρια η ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ χρήση των ιατρικών γαντιών...! Του Σωτήρη Χ. Γιάκη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Σωτήρης Χ. Γιάκης
Χειρουργός Οδοντίατρος DDS

Καθημερινά παρατηρώ συνανθρώπους, να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης. Τα γάντια μπορούν να προστατεύσουν εφόσον γίνεται σωστή χρήση. Δυστυχώς όμως, η λανθασμένη χρήση, θα επιφέρει μεγαλύτερη διασπορά του ιού. 

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχουμε και τη σιγουριά ότι τα κάναμε όλα σωστά και είμαστε προστατευμένοι. 

Το παρακάτω βίντεο, είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης, σχετικά με το σωστό τρόπο χρήσης και απόρριψης των γαντιών, ώστε να μειώσουμε δραστικά την πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης και κατά συνέπεια, τη διασπορά του ιού.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο - Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 22, 2020 0
Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο - Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις (+ΒΙΝΤΕΟ)

Την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε απαιτούνται τολμηρές ενέργειες και το μέτρο θα ξεκίνησει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας. «Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» είπε ο πρωθυπουργός. 

Ειδικότερα υπογράμμισε: «Έδωσα εντολή να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε από Δευτέρα 23/3 να ισχύσει η απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια. Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας Δημοκρατικής Πολιτείας που όμως πρέπει να γίνει εγκαίρως. Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες» τόνισε και προσέθεσε: «Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνίαύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση, ο οποίος τόνισε ότι έχει ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Μόνο για τρόφιμα, φάρμακα και εργασία

«Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Τόνισε επίσης ότι «όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα».

Η ώρα του πολίτη

«Τώρα, είναι η ώρα που το ατομικό ταυτίζεται όσο ποτέ με το συλλογικό: Τώρα είναι η ώρα του πολίτη!» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει σύνορα ή έθνη, εισοδήματα ή κοινωνικές ομάδες. Απειλεί τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν κατοικεί. Απέναντί του, είμαστε όλοι ίσοι. Μόνο που κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς μας. Οι συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα που και αυτοί πρέπει, εν μέσω κρίσης, να βρουν καταφύγιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν σταμάτησαν οι Έλληνες να αρρωσταίνουν και από άλλες ασθένειες. Και πρέπει να μεριμνήσουμε και γι' αυτούς... Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το δικό μας μέτωπο, να ξαναγράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με πρώτη δέσμευση, να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσής του ιού: Ο καθένας από εμάς να πάψει να γίνεται κρίκος μεταφοράς στο διπλανό του. Το μεγαλύτερο όπλο κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά. Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία. Γιατί η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο».
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, από τον οποίον και ενημερώθηκε για τα νέα προληπτικά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Κατά τη συνομιλία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιων για την αμεση ενισχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφυλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης

Σύμφωνα με το έντυπο δήλωσης μετακίνησης κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας για την εξάπλωση του κορονοϊου, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ της κατοικίας και του τόπου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και οι μετακινήσεις προς φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Παράλληλα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας αλλά και για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους για παροχή βοήθειας σε ευπαθή άτομα ή για φροντίδα παιδιών.

Επίσης θα προβλέπεται και σύντομη μετακίνηση κοντά στον τόπο κατοικίας για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει έτοιμο και το μοντέλο με ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές ανάλογα με τον προορισμό του πολίτη

Ο αριθμός αποστολής, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», θα είναι ο 13030 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό μετακίνησης.
Τι προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου αναφέρονται σχετικά τα εξής(άρθρο 68 παράγραφος 3):

3. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, είναι δυνατόν να επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμοί ή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω ή εν μέρει στην Επικράτεια. Από τα μέτρα του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο. Τα μέτρα του πρώτου εδαφίου της παρούσας επιβάλλονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση για την εφαρμογή της παρούσας. Παράβαση της παρούσας επισύρει τις κυρώσεις της παρ. 2 του εξηκοστού ένατου άρθρου.

15 οι νεκροί στην Ελλάδα

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα: «Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη. 

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15. 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο».

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ελλιπή μέτρα προστασίας στα σούπερ μάρκετ της πόλης καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων

Μαρτίου 22, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ελλιπή μέτρα προστασίας στα σούπερ μάρκετ της πόλης καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Την Παρασκευή 20/3 αντιπροσωπεία του Σωματείου μας περιόδευσε στα Σουπερ Μάρκετ της Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της υγείας όλων των υπαλλήλων. Για τους οποίους δεν ισχύει το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”. 

Το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην υγεία γενικώς, αλλά και στους χώρους δουλειάς. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υποχρέωση της εργοδοσίας και του κράτους για να μην παρθούν με ευθύνη τους όλα τα μέτρα προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (αντισηπτικά, μάσκες κλπ) με βάση και τις οδηγίες που δίνονται αυτές τις ημέρες. 

Ενημερώσαμε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η περίοδος για να μπουν σε “καραντίνα” τα εργατικά μας δικαιώματα. 

Διαπιστώσαμε ότι οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο μας σχετικά με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των πελατών από την εξάπλωση του κορονοϊού είναι πραγματικότητα. 

Στην πλειοψηφία των Σουπερ Μάρκετ, παρά την ανακοίνωση μέτρων προστασίας (απόσταση ασφαλείας, διαχωριστικά, αντισηπτικά, απολύμανση όλων των χώρων), πολλά από αυτά σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν πρακτική εφαρμογή και οι εργαζόμενοι προσπαθούν με δικά τους ατομικά μέσα προστασίας να προστατευτούν οι ίδιοι και οι πελάτες (κυρίως έλλειψη μάσκας για το πρόσωπο). Ιδιαίτερα για την απουσία της μάσκας είναι πολλές οι δικαιολογίες (είναι σε έλλειψη λόγο μεγάλης ζήτησης, δεν είναι στα βασικά μέτρα προστασίας, κρατάμε την απαραίτητη απόσταση και άλλα). Ακόμα και εξαναγκασμός από την εργοδοσία για να φέρνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μάσκες από το σπίτι. 

Οι χώροι των σούπερ μάρκετ δεν πρέπει να γίνουν εστία μόλυνσης, για εργαζόμενους και καταναλωτές, άρα και οι κρατικοί –ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν πρέπει να απουσιάζουν. 

Επειδή τα μέτρα απέναντι στον κορονοϊό είναι κοινά για όλους και χωρίς εξαιρέσεις. 

Απαιτούμε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από τους κρατικούς φορείς, στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες και σε όλους τους χώρους διακίνησης τροφίμων και προϊόντων, τα οποία φτάνουν σε κάθε οικογένεια. 

Ταυτόχρονα, πρέπει να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και των οικογενειών τους και όχι η εργοδοσία να παίζει με την υγεία των εργαζομένων επικαλούμενη το φόρτο εργασίας στερώντας τους τις άδειες ειδικού σκοπού που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Άμεσα και υπεύθυνα να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία για τυχόν κρούσμα στον εργασιακό χώρο ώστε να μπει τέλος στη φημολογία και την αναστάτωση. Να σταματήσει η εργοδοσία να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα. 

Απαιτούμε άμεσα: 

· Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις στο σύστημα Υγείας με άμεσες προσλήψεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

· Να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ. 

· Να τοποθετηθούν τζάμια προστασίας στα ταμεία. 

· Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ. Εκατοντάδες χέρια καθημερινά ακουμπούν τις επιφάνειες, τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, τα χαρτονομίσματα, τα κέρματα και τα POS για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες 

· Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να υπάρχει προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση. Απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών (καρότσια, καλάθια, ράφια), για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό – πελάτες, αλλά και μέτρα για την απολύμανση των εργαλείων της δουλειάς των εργαζομένων (ταμειακές μηχανές, κλαρκ κ.ο.κ.) 

· Να δίνονται οι άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς χωρίς να προσμετρούνται μέρες κανονικής άδειας. 

· Να δοθούν άδειες σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα που συνιστάται η παραμονή στο σπίτι. 

· Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των σούπερ μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες. 

· Να ισχύσει στην πράξη το μέτρο της ελάχιστης παρουσίας πελατών μέσα σούπερ μάρκετ. 

· Να μετατραπούν τα 4ωρα – 6ωρα και γενικά όλες οι ελαστικές θέσεις εργασίας σε θέσεις πλήρους εργασίας (8ωρο) με όλα τα εργασιακά δικαιώματα. 

· Να υπάρξει κάλυψη όλων των κενών ανά πόστο, να γίνουν οι προσλήψεις που είναι αναγκαίες από το νέο διευρυμένο ωράριο εργασίας. 

· Να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

· Να τηρηθούν τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων. 

· Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους, χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους χωρίς τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις. 

· Καμία εργατική λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους. 


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να καταγγείλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε τι που συμβαίνει στους εργασιακούς τους χώρους. 
Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία της οικογένειάς μας, τη δημόσια υγεία. 

Τρόποι επικοινωνίας 

Τηλ:6986933660,  6939245255 
Email:seiythes@gmail.com,ergkigu@gmail.com Συνέχεια...

Δήμος Ηγουμενίτσας: Κόψτε τις βόλτες στο Δρέπανο και στον ποδηλατόδρομο...

Μαρτίου 22, 2020 0
Δήμος Ηγουμενίτσας: Κόψτε τις βόλτες στο Δρέπανο και στον ποδηλατόδρομο...

Νέα έκκληση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στους δημότες να αποφεύγουν τις βόλτες στον ποδηλατόδρομο και στο Δρέπανο, καθώς ειδικά τις μεσημεριανές ώρες παρουσιάζονται εικόνες με πλήθος κόσμου να κάνει τη βόλτα του στην παραλία του Δρεπάνου, αλλά και στον ποδηλατόδρομο. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Λώλος κάνει λόγο και για "λήψη αυστηρότερων μέτρων", χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό άλλωστε είναι ευθύνη της κυβέρνησης και δεν αποκλείεται να επιβληθεί σύντομα...!

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αναφέρει:

Έκκληση για εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας

"Στο πλαίσιο των απαραίτητων μέτρων απόκρουσης της υγειονομικής απειλής του κορωνοϊού, καλούμε τους συμπολίτες μας να ακολουθούν με σύνεση τις σχετικές οδηγίες και να μην επισκέπτονται τον ποδηλατόδρομο, την παραλία του Δρεπάνου και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, καθώς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Η ατομική ευθύνη και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων είναι το κλειδί, ώστε να βγούμε νικητές από τη μάχη αυτή".
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αρνητικά στον κορωνοϊό όλα τα δείγματα μέχρι τώρα

Μαρτίου 22, 2020 0
Θεσπρωτία: Αρνητικά στον κορωνοϊό όλα τα δείγματα μέχρι τώρα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου που καταγράφει την κατάσταση για τον κορωνοϊό σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, δεν υπάρχει κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση, από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα, ενώ σήμερα 22/3/2020 δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου επιπλέον δείγματος.
Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουνε ληφθεί 4 δείγματα σε περιστατικά τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα, αλλά όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά...!
Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου - (Κυριακή 22 Μαρτίου)

Μαρτίου 22, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου - (Κυριακή 22 Μαρτίου) 

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Κυριακή 22 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
- Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνομένα, σε καλή κατάσταση. 

- Ένα κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε χθες θετικό νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε καλή κατάσταση. 

- Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. 

- Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
- Έχουν δοθεί δύο αρνητικές απαντήσεις από τα εννέα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες και αναμένονται απαντήσεις για άλλα επτά. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
- Αναμένονται απαντήσεις από πέντε δείγματα τα οποία ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες . 

- Σήμερα 22/3/2020 έχουν σταλεί επιπλέον άλλα δύο δείγματα προς εξέταση . 

- Όλες οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. 

- Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
- Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

- Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό δύο ακόμη ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος, χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ. 

- Οι δεκατρείς χθεσινές διαπιστωμένες επαφές συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές. Μία εξ αυτών ελέγχθηκε με τεστ, το οποίο βρέθηκε αρνητικό και επιστρέφει άμεσα στην εργασία της. 

- Τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος, που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο του νοσοκομείου, βρέθηκαν αρνητικά στον Κορωνοϊό . 

- Με εντολή της διοίκησης θα συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από υγειονομικό συνεργείο του Νοσοκομείου . 

- Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία . 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
- Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα . 

- Σήμερα 22/3/2020 δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου επιπλέον δείγματος . Συνέχεια...