05/14/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

4 νεα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία

Μαΐου 14, 2021 0
4 νεα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 36
ΠΕ  Πρέβεζας 2
Συνέχεια...

Αίρεται η προτροπή Πιτούλη προς τους μελισσοκόμους για απομάκρυνση μελισσοσμηνών από τον κάμπο

Μαΐου 14, 2021 0
Αίρεται η προτροπή Πιτούλη προς τους μελισσοκόμους για απομάκρυνση μελισσοσμηνών από τον κάμπο

Μετά την από 10-5-2021 ανακοίνωσή μου, με προτροπή προς τους μελισσοκόμους για μεταφορά των μελισσοσμηνών τους από τους κάμπους Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Σμέρτου, Ραγίου και Κεστρίνης, κατόπιν αιτήματος των εσπεριδοπαραγωγών ώστε να προβούν σε ψεκασμούς αντιμετώπισης του κόκκινου τετράνυχου, αναδείχθηκε ότι δεν υπάρχει σημείο προσέγγισης μεταξύ των δύο παραγωγικών κλάδων του κάμπου, ώστε κοινή συναινέσει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Κατόπιν αυτού αίρω την προτροπή μου και έκαστος να εφαρμόσει τα οριζόμενα από την σχετική νομοθεσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Συνέχεια...

KKE(μ-λ) Θεσπρωτίας: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης - Συγκέντρωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 14, 2021 0
KKE(μ-λ) Θεσπρωτίας: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης - Συγκέντρωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/5 7μμ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Άλλη μια βάρβαρη αιματηρή επίθεση εξαπέλυσε το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Τους βομβαρδισμούς με εκατοντάδες θύματα, διαδέχονται οι απειλές για εισβολή του στρατού προαναγγέλλοντας ακόμα πιο μεγάλη σφαγή.
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, που φύτεψαν οι ιμπεριαλιστές στη Μ. Ανατολή αναθέτοντάς του ρόλο μαντρόσκυλου, εδώ και πολλές δεκαετίες επιχειρεί να αφανίσει τους Παλαιστίνιους. Τους έχει φυλακίσει σε μια λωρίδα γης που συνεχώς συρρικνώνεται, τους εκτοπίζει από τα σπίτια τους, περιορίζει τις μετακινήσεις τους, εποικίζει τα εδάφη τους, τους εξοντώνει καθημερινά, τους δολοφονεί εν ψυχρώ.
Η νέα σφαγή στην πολύπαθη Παλαιστίνη προστίθεται στη γενικευμένη πολεμική αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, υποδαυλίστηκε από αυτή και θα την οξύνει παραπέρα. Το Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα στήνουν και χαλούν συμμαχίες, αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους πάντα σε βάρος των λαών τους. Προσπαθούν να παίξουν με καλύτερους όρους και να κερδίσουν ό,τι μπορούν στη σκιά του άγριου ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ρωσία αλλά και των Ευρωπαίων υποκριτών. Το Ισραήλ, παίχτης σε όλα τα επικίνδυνα πολεμικά και οικονομικά παιχνίδια στην περιοχή, δεν μπορεί να επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό ελευθερία και πατρίδα. Στα άθλια σχέδιά του για την εξόντωση των Παλαιστινίων βρίσκει στήριξη πρώτα και κύρια απ’ τις ΗΠΑ αλλά κι από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, η σιωπή των Ευρωπαίων στις προκλητικές ενέργειες των φανατικών σιωνιστών εναντίων παλαιστίνιων κατοίκων της Ιερουσαλήμ και η σιωπή του ΟΗΕ για τους άμαχους νεκρούς Παλαιστίνιους είναι χαρακτηριστικές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει την «ανησυχία» της και ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» τον αγώνα των Παλαιστινίων. Η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη είχαν κι έχουν άριστη σχέση με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ κι έχουν συνάψει μαζί του μεγάλες συμφωνίες. Δεν νοιάζονται καθόλου για τον παλαιστινιακό λαό, προσδοκούν κέρδη από τις συμφωνίες που κάνουν. Διαθέτουν τη χώρα ως ορμητήριο των φονιάδων Αμερικάνων, δίνουν αεροδρόμια και λιμάνια για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που δεν θέλουν στα πόδια τους λαούς όπως τον παλαιστινιακό να πολεμά για ανεξαρτησία.
Η αντίσταση των Παλαιστινίων δε σταμάτησε ποτέ και δεν θα σταματήσει. Από το ξέσπασμα της πρώτης Ιντιφάντα μέχρι σήμερα, έστω και με τη σφεντόνα, αντιστέκονται. Όσο θα αντιστέκονται θα παραμένουν ζωντανοί. Η ιστορία έχει αποδείξει πως κάθε λαός, όσο μικρός κι αν φαντάζει και αδύναμος έχει τη δυνατότητα να νικήσει, αν στηριχτεί στις δυνάμεις του, αν παραμείνει αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα, αν ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με ό,τι τον κρατάει πίσω.
Κάθε λαός που παλεύει χρειάζεται την αλληλεγγύη των άλλων λαών. Αυτή εκφράζεται σήμερα με την ανάπτυξη αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και παντού. Οι λαοί έχουν κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές αστικές τάξεις, με τους οποίους πρέπει να αναμετρηθούν. Κάθε κέρδος σε αυτή την αναμέτρηση είναι κέδρος για όλους. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη πάνε μαζί.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!
Συνέχεια...

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής καταστήματος στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 14, 2021 0
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής καταστήματος στην Ηγουμενίτσα

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση διάρρηξης – κλοπής καταστήματος που έγινε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τη νύχτα της 04-05-2021 ο κατηγορούμενος έσπασε τη τζαμαρία πόρτας μανάβικου, από όπου αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή, που περιείχε το ποσό των -400- ευρώ περίπου.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χθες (12-05-2021) το πρωί και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των -205- ευρώ, προερχόμενο από την κλοπή, το οποίο αποδόθηκε στο ιδιοκτήτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Το σχέδιο ψηφίσματος Γόγολου- Δημητρίου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τη χερσαία ζώνη

Μαΐου 14, 2021 0
Το σχέδιο ψηφίσματος Γόγολου- Δημητρίου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τη χερσαία ζώνη

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ των παρατάξεων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

(Το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν από κοινού
οι δημοτικές παρατάξεις "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" και "ΑΛΛΑΓΗ
ΠΟΡΕΙΑΣ" στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ηγουμενίτσας, για  απόδοση της Χερσαίας Ζώνης Λιμενα στο Δήμο.
  Το σχέδιο απορρίφθηκε με ψήφους 12 - 11).


Είναι γνωστή η αντίθεσή μας στη ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας και όλων των λιμένων της χώρας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε και ξεκίνησε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του λιμένα Ηγουμενίτσας η οποία πλέον βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο.

Οι υποσχέσεις και του Υπουργού Πλακιωτάκη κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, περί παραχώρησης στο Δήμο της Χερσαίας Ζώνης, που βρίσκεται εκτός του χώρου του Λιμένα δεν έχουν πραγματοποιηθεί και ζωτικοί χώροι για το Δήμο μας, κινδυνεύουν να περιέλθουν στη δικαιοδοσία του ιδιώτη επενδυτή!

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

«Το αντικείμενο του διαγωνισμού και των συνακόλουθων διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, πρέπει να περιοριστεί μόνο στις εγκαταστάσεις και υποδομές που εξυπηρετούν αποκλειστικά τις λιμενικές δραστηριότητες ακτοπλοΐας εξωτερικού.

Όλες οι λοιπές περιοχές της χερσαίας ζώνης (Μαρίνα Ηγουμενίτσας, καταφύγια σκαφών Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας, Δρέπανο, Μακρυγιάλι, το λιμάνι της Κέρκυρας, το Παλαιό Λιμάνι, το ΠΑΝΘΕΟΝ, όλη η παραλία της Ηγουμενίτσας και όλες οι παραλίες της λεγόμενης χερσαίας ζώνης) που εμφανίζονται σήμερα ως περιουσιακά στοιχεία της ΟΛΗΓ ΑΕ πρέπει να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων και να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για τον αποχαρακτηρισμό τους ως περιουσία της ΟΛΗΓ ΑΕ, και στη συνέχεια να αναλάβουν τη διαχείρισή τους οι αρμόδιοι φορείς της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν αυτό δεν αποφασιστεί άμεσα ελλοχεύει ο κίνδυνος της εκχώρησης σε ιδιώτη και άλλων περιοχών και δραστηριοτήτων εκτός του λιμανιού.

Κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαράδεκτο, αφού στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο η αρμοδιότητα του σχεδιασμού και της εφαρμογής αναπτυξιακής πολιτικής για την περιοχή μας καθώς και της πολιτικής που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την αναβάθμισή της, εκχωρείται στους ιδιώτες».

Ηγουμενίτσα 12 Μαΐου 2021

Συνέχεια...

Ανοιχτό ξανά από σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Μαΐου 14, 2021 0
Ανοιχτό ξανά από σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά την προσωρινή παύση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας για λόγους δημόσιας υγείας, σας ενημερώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι από την Παρασκευή, 14.5.2021, το μουσείο θα ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό, σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο:

Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-15:30
Τρίτη: κλειστό

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού: υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποστάσεις (2 μ.), χρήση αντισηπτικού, ελεγχόμενος αριθμός επισκεπτών.

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση σήμερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα

Μαΐου 14, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση σήμερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα
Να μπει τέλος στην ισραηλινή βαρβαρότητα.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενιτσα την Παρασκευή 14/5 στις 19:00 στον πεζόδρομος Ελ Βενιζέλου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας με 20 νεκρούς, ανάμεσα τους και εννιά παιδιά.

Αυτές τις μέρες το κράτος - τρομοκράτης του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια νέα απάνθρωπη εκστρατεία ενάντια στους Παλαιστίνιους με βίαιες εξώσεις από τα σπίτια τους, τραμπουκισμούς από ομάδες φονταμενταλιστών Εβραίων και σκληρή καταστολή με χημικά και πλαστικές σφαίρες ενάντια στους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται, αλλά και σε μαχόμενες αριστερές δυνάμεις του Ισραήλ που παλεύουν ενάντια σε εθνικισμό και ρατσισμό. Αποκορύφωμα, η κατάληψη από το Ισραήλ του, ιερού για τους Παλαιστινίους, τεμένους Αλ-Ακσά.

Το μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Βρετανίας-ΕΕ στη Μ. Ανατολή, Ισραήλ, οργανώνει ένα σκηνικό βίας με άμεσο στόχο να διώξει τους Παλαιστίνιους από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να προχωρήσει σε νέους παράνομους εποικισμούς.

Η δήθεν ευαίσθητη και πολιτισμένη «διεθνής κοινότητα» των ιμπεριαλιστικών κρατών παρακολουθεί απαθής, όπως και τα αντιδραστικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου. Από κοντά και η υποκρισία της ανησυχίας του ΟΗΕ. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών και οι βλέψεις γεωπολιτικού ελέγχου στη Μ. Ανατολή κρύβονται πίσω από τη σταθερή στήριξη του Ισραήλ στο διαχρονικό έγκλημα του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Συνένοχος στην εγκληματική στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση. Η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά στηρίζουν τη στενή σχέση με το κράτος Ισραήλ, αλλά και με τη Χούντα του Σίσι στην Αίγυπτο, στα πλαίσια των υπεραντιδραστικών αξόνων πολέμου κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ. Για τα μερίδια κερδών που προσδοκούν από τις ΑΟΖ μια χούφτα καπιταλιστές, στέκονται απέναντι από τα δικαιώματα και τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία η αλληλεγγύη με την παλαιστινιακή υπόθεση είναι ιστορική δέσμευση. Να ακουστεί δυνατά αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης!

.Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό μέχρι τη νίκη.

·Να μπει τέλος στην ισραηλινή βαρβαρότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

·Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ.

.Έξω οι ιμπεριαλιστές από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή.

·Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις

·Όχι πόλεμος για τα πετρέλαια και τα μονοπώλια. Ειρήνη των λαών και πάλη για τον σοσιαλισμό.


Συνέχεια...

Κρούσματα στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου - Κλείνουν δύο τμήματα

Μαΐου 14, 2021 0
Κρούσματα στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου - Κλείνουν δύο τμήματα

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων Β2 και ΣΤ2 του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, λόγω κρουσμάτων νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) για χρονικό διάστημα δεκατεσσάρων (14) ημερών, ήτοι από 13-05-2021 έως και 26-05-2021.

Υπενθυμίζουμε πως αναστολή έχουμε και στη Β2-Γ (Β Τάξη) του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, από 12/5 έως και τις 25/5, εξαιτίας θετικού κρούσματος σε μαθητή του σχολείου.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Μ-Λ ΚΚΕ θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Μαΐου 14, 2021 0
Μ-Λ ΚΚΕ θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του ισραηλινού καθεστώτος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!

Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί!

Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και στον ιμπεριαλισμό

Συγκέντρωση Παρασκευή 14/5, 7μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το νέο έγκλημα των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν ανελέητα τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές σπέρνοντας το θάνατο.

Οι Παλαιστίνιοι ήδη μετρούν δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες. Το νέο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των εκδιώξεων των Παλαιστινίων από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Νετανιάχου, πυροδοτώντας την ένταση.

Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές, αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντάς το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο, στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας!
Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!

Καταγγέλλει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα επί της οδού Εθνικής Αντίστασης

Μαΐου 14, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα επί της οδού Εθνικής Αντίστασης

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια οι εργασίες αντικατάστασης των βραχιόνων και των φωτιστικών σωμάτων που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ» ενημερώνει για τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Την Παρασκευή 14.05.2021 και το Σάββατο 15.05.2021 από τις 07.00 έως τις 17.00 διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντίστασης, από τη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και 8ης Δεκεμβρίου (ύψος Τράπεζας EUROBANK) έως τη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Ευαγγελίστριας (ύψος καφετέριας “PRESTO”).

2. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων μόνο επί της αριστερής πλευράς της οδού Εθνικής Αντίστασης σε όλο το παραπάνω μήκος.

3. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων επί της Νέας Παραλιακής από το ύψος της καφετέριας “TΡΑΜ" έως το ύψος της καφετέριας “PRESTO”.
Συνέχεια...

Σχόλιο του Μάριου Κάτση για την ανακοίνωση της Ένωσης αστυνομικών Θεσπρωτίας

Μαΐου 14, 2021 0
Σχόλιο του Μάριου Κάτση για την ανακοίνωση της Ένωσης αστυνομικών Θεσπρωτίας

Με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάριος Κάτσης σχολίασε την από 11/05/21 ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας. Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή όπως αυτή δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Αν και Θεσπρωτός, παραθέτω αυτούσια τα λεγόμενα με βίντεο του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας κ. Ν. Μποζίκη. Άλλωστε τα προβλήματα και οι συνθήκες είναι κοινά, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. Υπάρχουν και τέτοιοι συνδικαλιστές, κι ευτυχώς εκφράζουν την πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ασφυκτιούν με τη χυδαία εργαλειοποίησή τους από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=swinplJsL2I&ab_channel=STARTTVKERKYRACHANNEL

«Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορωνοϊού, γιατί βλέπουμε παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς».

«Και αν σας πω το bullying που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά «αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα». Αυτό είναι bullying. Το καταγγέλλω, ειλικρινά» ... «εάν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή που βαράγαμε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Λοιπόν δεν θα μας κάνει κανένας να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε»...

«Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν θα μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά, και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα» ...

«Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά»

Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός «φέρε τόσες παραβάσεις». Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, «γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις». Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος» ανέφερε ο πρόεδρος των αστυνομικών του νησιού, ενώ σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν πράγματι ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο ίδιος απάντησε «αυτό πληροφορήθηκα, ας με διαψεύσουν».

«Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης, και της κάθε κυβέρνησης, για μία ακόμα φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες να πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός. Και το μόνο δικαίωμα που μας έχουνε δώσει είναι -δυστυχώς γι’ αυτούς- είναι ο συνδικαλισμός, η φωνή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας, φανταστείτε. Εάν είχαμε δικαίωμα απεργίας θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο»

Ν. Μποζίκης - Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

ΥΓ: Ως Θεσπρωτός και αιρετός με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν κινούμαι στη λογική του πως θα ψηφιστώ με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε εκκινώ από το προσωπικό μου συμφέρον, αλλά από το πως θα υπηρετήσω το λαό της Θεσπρωτίας και τη Δημοκρατία, ασκώντας το συνταγματικό μου καθήκον. Ελπίζω να κάνουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες το ίδιο για τους συναδέλφους τους.

Έχω σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, είτε αυτοί φορούν στολή είτε όχι και έχω δώσει δείγματα γραφής, γι’ αυτό μπορώ να αντικρίζω και σήμερα αλλά και αύριο τον Θεσπρωτό αστυνομικό και τον Θεσπρωτό πολίτη, κατάματα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση σήμερα από το Εργατικό Κέντρο για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Μαΐου 14, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση σήμερα από το Εργατικό Κέντρο για το αντεργατικό νομοσχέδιο

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! - Το νομοσχέδιο να Αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν αγωνιστικό παρών στην κινητοποίηση- πικετοφορία την

Παρασκευή 14 Μαΐου και ώρα 19:00
στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση τόλμησε να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα για συζήτηση.

Δεν πήρε υπ ‘οψην της το μήνυμα της πετυχημένης απεργίας της 6ης Μάη σε όλη τη χώρα, και την απαίτηση των εργαζομένων να μην τολμήσει να φέρει αυτό το έκτρωμα για συζήτηση και ψήφιση.

Το νομοσχέδιο αυτό βάζει ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε τώρα να το αποσύρει.
Διεκδικούμε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων.

Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο 5θήμερο 35ωρο.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Κανένας περιορισμός στο δικαίωμα της απεργίας και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να απαντήσουμε αποφασιστικά με απεργία αν τολμήσει να το φέρει για ψήφιση στη βουλή.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα