05/25/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Anna Bvlgari

Μαΐου 25, 2020 0
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Anna Bvlgari


H ζωή σαν παραμύθι και το ενδιαφέρον της για το κτήριο Bvlgari στην Παραμυθιά

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online,gr, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 93 ετών, η Anna Bvlgari, η μοναδική απόγονος που μιλούσε ακόμα Ελληνικά του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.
Η Anna ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιονίου, ενώ δεν δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.
Η ζωή της ήταν σαν παραμύθι, ενώ εκτός από την επαγγελματική επιτυχία που τους έφερε στην κορυφή του πλανήτη, είχε και δύσκολες στιγμές, όπως η απαγωγή της επί 35 ημέρες.
«Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», διηγείται η Eλληνίδα επιχειρηματίας.
Η Anna Bvlgari, ήταν μητέρα 3 παιδιών και το Μάρτιο του 2019, συναντήθηκε με διαπαραταξιακή αντιπροσωπία του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη το Σωτήριος Βούλγαρης, για το πως μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την Anna να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) 
Συνέχεια...

Συλλυπητήρια Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για την απώλεια του Σπύρου Μέμμου

Μαΐου 25, 2020 0
Συλλυπητήρια Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για την απώλεια του Σπύρου Μέμμου

Το Δ.Σ. του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του αγαπητού σε όλους μας συναδέλφου Σπύρου Μέμμου.
Από τη θέση του, ως Ιατρού ΕΣΥ στο ΚΥ Ηγουμενίτσας διακρίθηκε για την προσφορά το ήθος και την εντιμότητά του.
Αντί στεφάνου, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας θα καταθέσει ποσό στη μνήμη του, στο Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας
Πέτρος Οικονομίδης             Διονύσιος Δήμας
Συνέχεια...

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το Σπύρο Μέμμο

Μαΐου 25, 2020 0
Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το Σπύρο Μέμμο 
Με οδύνη αποχαιρετάμε το σύντροφο, γιατρό, Σπύρο Μέμμο, που ήταν από τους μπροστάρηδες της Δημοκρατικής παράταξης στο νομό μας. 
Πάντα παρών στις μάχες της παράταξης υπηρετώντας από τη θέση του δημοτικού ή νομαρχιακού συμβούλου, αλλά κυρίως έχοντας έντονη κοινωνική παρουσία σαν λειτουργός της υγείας. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Φιλιατών που τόσο αγάπησε. 
Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε Σπύρο...! 

Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στη νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτικές ίνες (;;;)

Μαΐου 25, 2020 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στη νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτικές ίνες (;;;)

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet, έχει χορηγήσει τις κατάλληλες άδειες στον Όμιλο ΟΤΕ, προκειμένου να τοποθετήσει νέες υπερσύγχρονες καμπίνες και να περάσει οπτικές ίνες μέχρι τα σπίτια των δημοτών. Μέσα από ένα νέο δίκτυο μήκους 15,5χλμ., περίπου, σαράντα τριών φρεατίων και δέκα τριών τηλεπικοινωνιακών καμπινών, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200 Mbps (MEGA), με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1 Gbps (GIGA) 
Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 25 έως 31/5/2020)

Μαΐου 25, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 25 έως 31/5/2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα, από 25 έως 31 Μαΐου του έτους 2020, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Δευτέρα (25-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 

Τρίτη (26-5-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (27-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (28-5-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (29-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (30-5-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά. 
Συνέχεια...

Ερώτηση Μ. Κάτση για τις μειωμένες τιμές συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βοοτρόφους

Μαΐου 25, 2020 0
Ερώτηση Μ. Κάτση για τις μειωμένες τιμές συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βοοτρόφους 

Ερώτηση κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης. Το θέμα της Ερώτηση ήταν οι μειωμένες τιμές που είδαν οι βοοτρόφοι στις τιμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης. 
Με την απόφαση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2020, καθόρισε το ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του βόειου κρέατος στο ποσό των 156.2 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο. Την περσινή χρονιά το αντίστοιχο ποσό είχε καθοριστεί στο ποσό των 171 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο, δηλαδή κατά 14, 2 ευρώ (ή κατά 8,5%) υψηλότερη τιμή. 
Δε φτάνει μάλιστα ότι οι βοοτρόφοι εφέτος έλαβαν αισθητά χαμηλότερη ενίσχυση ανά ζώο, αλλά επιπλέον, αυτά τα μειωμένα ποσά καθυστέρησαν να πιστωθούν στους δικαιούχους σχεδόν ένα μήνα σε σχέση με το 2019. 
Το Υπουργείο και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσαν την κτηνοτροφία, που είχε και έχει μεγάλες απώλειες λόγω της πανδημίας και της μειωμένης κατανάλωσης και των γενικότερων προβλημάτων στην εστίαση, αλλά με τις επιλογές τους βάζουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των παραγωγών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνολικότερη εγχώρια παραγωγή. 
Συνέχεια...

Από σήμερα (25 Μαΐου) ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη

Μαΐου 25, 2020 0
Από σήμερα (25 Μαΐου) ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη

Από το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη, μέσω των δρομολογίων των δύο πορθμειακών γραμμών. 
Σημειώνεται ότι στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών, όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%. 
Εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών μιλώντας εκτιμούν ότι την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων προς Κέρκυρα και Λευκίμμη η κίνηση των επιβατών θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Ωστόσο εκφράζεται προβληματισμός για το αν κίνηση αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.
Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Το ερωτηματολόγιο, θα συμπληρώνεται από επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.
Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).
Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.
Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους, που περιγράφονται σε αυτό, τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.
Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).
Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Εξάλλου, όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.
Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορωνοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Συνέχεια...

Μήνυμα Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας «Επιστροφή με προσοχή»

Μαΐου 25, 2020 0
Μήνυμα Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας «Επιστροφή με προσοχή»

Το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας με αφορμή τη σταδιακή επανέναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, συνιστά αυξημένη επαγρύπνηση με τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποστάσεων τόσο στους πολίτες, όσο και στους επαγγελματίες του νομού.
Με την υπεύθυνη στάση όλων μας, κανένα κρούσμα του νέου κορωνοϊού δεν διαγνώστηκε στη Θεσπρωτία και πρέπει να αποτελέσει στοίχημα για όλους μας, η διασφάλιση της μη διασποράς του ιού την περίοδο του καλοκαιριού.
Ο Σύλλογος και τα μέλη του θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας του νομού, καθώς και τους ιδιώτες συναδέλφους που κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες τίμησαν δεόντως το ιατρικό λειτούργημα και στάθηκαν στο πλευρό των συμπολιτών μας προσφέροντας τις υπηρεσίες τους υποδειγματικά.
Με την ευκαιρία, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στα τοπικά ΜΜΕ για την έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση που εξασφάλισαν κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο και που είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή της διασποράς πανικού και ποτέ εις βάρος της ενημέρωσης του πολίτη.

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου 
Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας 
Πέτρος Οικονομίδης                Διονύσιος Δήμας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα