04/09/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κινητοποιήσεις στις μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας από το Εργατικό Κέντρο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 09, 2020 0
Κινητοποιήσεις στις μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας από το Εργατικό Κέντρο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κινητοποίηση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και του Κέντρου Υγείας Παραμυθίας πραγματοποιήθηκε στις 7/4 στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. 

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός όρθιος και νικητής, δηλώνουν το το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το συνδικάτο οικοδόμων, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, και άλλα σωματεία του νομού Θεσπρωτίας που συνυπογράφουν και το ψήφισμα των Συνδικάτων. 

Με κεντρικό μήνυμα της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία, «Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού», που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας. 

Παράλληλα δώσαμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να μπουν στην καραντίνα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

(ΒΙΝΤΕΟ: Δήλωση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, Σωτήρη Γκίκα)


(ΒΙΝΤΕΟ: Δήλωση της Προέδρου Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Φιλιατών, Μαίρης Μουσελίμη)

Συνέχεια...

Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Απριλίου 09, 2020 0
Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Συνάδελφοι, Αυτές οι στιγμές δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για αντιπαραθέσεις, αλλά για επαγρύπνηση, συνεργασία και προσφορά. 
Ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κάναμε μια πρόταση για την προστασία των εργαζομένων, στις δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης μιας Πανδημίας. 
Πρόταση αγωνίας, αφού γινόμαστε δέκτες παραπόνων, για ελλείψεις σε μέτρα προστασίας!!! 
Είναι πρωτόγνωρο πώς, στην πρότασή μας, απάντησε το Δ.Σ. του Συλλόγου στο οποίο είμαστε μέλη, χωρίς ποτέ να συνεδριάσει ή έστω να ερωτηθούμε. 
Επαναλαμβανόμενα δείγματα αυταρχισμού, εγωκεντρισμού, αντιδημοκρατικής λειτουργίας και κατάχρησης εξουσίας. 
Εάν συνεχίσετε έτσι θα σας προτείναμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου να τις ονομάζετε «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». 
Από τη μια τις καταγγέλλετε και από την άλλη λειτουργείτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνάδελφοι της ΔΑΣ. 
Είναι αλήθεια, ότι εμείς, οι «συνδικαλιστές της εργοδοσίας», όπως μας αποκαλείτε, δεν μπορούμε να είμαστε στους χώρους δουλειάς με την ευκολία που βρίσκεται ο κ. Υφαντής, διότι εμείς δουλεύουμε 8ωρο στα πόστα που υπηρετούμε καθημερινά. Μην μας μέμφεστε και για αυτό!!! 
Εσείς λοιπόν, συνάδελφοι της ΔΑΣ, που επαίρεστε ότι καθημερινά βρίσκεστε δίπλα στους εργαζόμενους, πώς ανέχεστε αλήθεια οι υπάλληλοι της καθαριότητας να δουλεύουν κάτω από συνθήκες προ Κορωναίού; 
Δεν ξέρετε μήπως ότι συνάδελφοι ίδιων ειδικοτήτων δεν εργάζονται με τα ίδια απαραίτητα μέσα που απαιτούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της Πανδημίας; 
Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι στα απορριμματοφόρα, στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών δεν έχουν εξοπλιστεί με ενισχυμένες μάσκες, αλλά με μάσκες και γάντια μιας χρήσης! 
Οι συνάδελφοί τους στο Δήμο Ηγουμενίτσας χρησιμοποιούν τις ίδιες, παρότι ενισχυμένες μάσκες, επί 10ήμερο!!! 
Βεβαίως υπάρχουν αντισηπτικά, σε κάθε απορριμματοφόρο, για κάθε πλήρωμα, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά, σε κανένα Δήμο, σε κανένα συνάδελφο τα απαραίτητα γυαλιά goggles που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων!

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι, η κατάσταση, ευτυχώς, είναι καλύτερη, αν εξαιρέσουμε τις εκκλήσεις για δύσκολη προμήθεια αντισηπτικών!!! 
Ας μην αναφερθούμε στις ελλείψεις σε στολές. 
Οι συνάδελφοι που εργάζονται με τέτοιο εξοπλισμό είναι ελάχιστοι, με εξαίρεση τις δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας και κάποιες - τις τελευταίες δύο ημέρες – του Δήμου Σουλίου, που έχουν και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. 
Μήπως λέμε ψέματα; 
Μήπως οι συνάδελφοι λένε ψέματα; 
Ή θα προσπαθήσετε να τους φέρετε σε αντιπαράθεση με την πολιτική τους ηγεσία για να «κλείσετε στόματα»; 
Είχαμε την πρόθεση να σας ενημερώσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, με σκοπό να πιέσουμε, προς κάθε κατεύθυνση, αλλά ακόμη και να συνεισφέρουμε, σαν Σύλλογος, για τη διαφύλαξη του αγαθού της Υγείας των συναδέλφων!!! 
Μιλήσατε για το γάλα που οφείλουν να λαμβάνουν οι συνάδελφοι που το δικαιούνται!!! 
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ; 
Συνάδελφοι της ΔΑΣ, όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες... 
Είναι αλήθεια πως η κάλυψη των εργαζομένων με τα προβλεπόμενα μέτρα και είδη προστασίας είναι ευθύνη της Διοίκησης. 
Δεν θα αντιδρούσαμε εάν, με την ίδια ευκολία που συνεδριάσατε «μεταξύ σας» για να μας καταγγείλετε για μία πρότασή μας, κάνατε το ίδιο για να διεκδικήσετε όσα οι συνάδελφοι δικαιούνται. 
Λαλίστατοι για εμάς, μουγγοί στη Διοίκηση!!! 
Είναι αλήθεια ότι η πρότασή μας μπορεί να είναι ακραία!!! 
ΑΚΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ!!!


Ηγουμενίτσα, 5 Απριλίου 2020 
Από τη σελίδα της Ανεξ. Κίνησης στο F/B
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου,
Εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σουζάνα Καπνίση και Νικηφόρος Σταύρου
Συνέχεια...

Δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Απριλίου 09, 2020 0
Δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

7 Απρίλη μέρα πανελλήνιας δράσης για την υγεία & κλιμάκιο της ΑΡιστερής Παρέμβασης Ηπείρου & της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας βρέθηκε στο χώρο του νοσοκομείου Φιλιατών μετά από κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου. Η έμπρακτη αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχονται για τη προστασία της δημόσιας υγείας. 

Η συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου έγινε τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας που ο λαός έχει υιοθετήσει από την πρώτη μέρα της έκτακτης αυτής κατάστασης, πέρα και απέναντι από τα κατασταλτικά μέτρα αστυνόμευσης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση που σκοπό δεν έχει την υγειονομική προστασία του λαού αλλά την πειθάρχηση του! 

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ. 
Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκε η πρόεδρος των εργαζομένων & κατήγγειλε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η επιδημία του κορωνοίου που βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια με το πιο κραυγαλέο τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας, την έλλειψη σε μέσα ατομικής προστασίας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη την Ελλάδα τις μεγάλες ελλείψεις σε ΜΕΘ, τεστ, καθώς επίσης και την προσπάθειά της κυβέρνησης να ρίξει τις ευθύνες στην κοινωνία μέσα από την ατομική ευθύνη σαν βασικό παράγοντα έκβασης της επιδημίας αποκρύπτοντας την κρατική ευθύνη.» 

Αντί για γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουμε λιγοστές προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους για μια προσωρινή απασχόληση με ημερομηνία λήξης. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Φιλιατών έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στους οποίους δε συμπεριλαμβάνεται καμία θέση ιατρού και η σύμβαση τους θα ισχύει για 2 έτη. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και απαιτούμε μαζί τους το πάγιο αίτημα για δημόσια & δωρεάν υγεία: 

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

- Υγειονομικό εξοπλισμό 

- Άνοιγμα μονάδων ΜΕΘ & ΜΑΦ 

- Επίταξη ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση 

- Test για όλους 

Μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην υγεία δηλώνουμε ότι #μένουμε ενεργοί δεν πρόκειται να σιωπήσουμε και θα δυναμώσουμε τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού. 

Συνέχεια...