04/27/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ερώτηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη για το κτίριο Βούλγαρη

Απριλίου 27, 2021 0
Ερώτηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη για το κτίριο Βούλγαρη

Κύριε Δήμαρχε,
Διανύετε το δεύτερο χρόνο της δημοτικής σας θητείας και δυστυχώς το έργο της μετατροπής του ιστορικού Σχολείου Βούλγαρη στην Παραμυθιά σε Πολυχώρο Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, για τους λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, έχει «βαλτώσει» στο στάδιο της κατακύρωσης. Χωρίς να μας έχετε γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έως και την αποπεράτωσή του, οι παρατάσεις που παίρνετε και δίνετε ο ίδιος στον εαυτό σας, σε συνδυασμό με τις ανελαστικές προθεσμίες του ΕΣΠΑ, αφενός κάνουν τη μετατροπή του ιστορικού Σχολείου Βούλγαρη να θυμίζει… «Γεφύρι της Άρτας» και αφετέρου, ελλοχεύουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν το έργο σε περιπέτειες, που όλοι απευχόμαστε να συμβούν.

Από την ένταξή του έργου: «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης” στον Άξονα Προτεραιότητας “Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας”» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» μέχρι τη δέσμευσή σας για κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και ταχεία έναρξη των εργασιών, πέρασε πολύς χρόνος, κατά τον οποίο δυστυχώς αναδεικνύεται η πολιτική αδυναμία σας να ολοκληρώσετε ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού στο δήμο μας. Επίσης, επιδείξατε ασυνέπεια απέναντι στους ευεργέτες απόγονους του Σωτηρίου Βούλγαρη, ιδρυτή της γνωστής εταιρίας Bvlgari, αλλά και πολιτική αναντιστοιχία λόγων, δεσμεύσεών και έργων απέναντι στους συνδημότες μας, καθώς προεκλογικά δεσμευτήκατε για έργα, την υλοποίηση των οποίων μετεκλογικά δυστυχώς παραπέμπετε αόριστα στο μέλλον!

Με δεδομένο ότι αναφερόμαστε σε ένα σημαντικό έργο που καλείται να εκτελέσει ο Δήμος μας, τόσο σχετικά με τις απαιτούμενες για την ανάπλαση του κτιρίου διαδικασίες, όσο και σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου για την λειτουργία του εξοπλισμού, ζητούμε:

Ø Να μας ενημερώσετε για την πορεία εξέλιξης του έργου,

Ø Να μας γνωρίσετε, το πότε σκοπεύετε να εισαγάγετε στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα της κατακύρωσης του αποτελέσματος του εν λόγω διαγωνισμού,

Ø Να μας κάνετε γνωστό τον εκτιμώμενο χρόνο υπογραφής της σύμβασης, έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών,

Ø Να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που πρόκειται να δρομολογήσετε για την προμήθεια του εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί στο ιστορικό κτίριο, προκειμένου με την αποπεράτωση του να είναι πλήρως λειτουργικό, έτσι όπως προβλέπεται από τους όρους χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας, σας επισημαίνουμε ότι είναι άμεση ανάγκη το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις και για το λόγο αυτό σας εκφράζουμε τις δικαιολογημένες ανησυχίες τόσο της παράταξής μας όσο και της τοπικής μας κοινωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέλιξη των προαναφερθεισών ενεργειών. Ταυτόχρονα όμως σας δηλώνουμε ότι, είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε την υλοποίηση του έργου με οποιονδήποτε τρόπο εσείς κρίνετε πρόσφορο.

Με εκτίμηση,
Νικόλας Κάτσιος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τόπος Αξιών»
Συνέχεια...

Μόνο 1 νέο κρούσμα σήμερα στη Θεσπρωτία - 3.313 σε όλη τη χώρα με 92 νεκρούς και 813 διασωληνωμένους

Απριλίου 27, 2021 0
Μόνο 1 νέο κρούσμα σήμερα στη Θεσπρωτία - 3.313 σε όλη τη χώρα με 92 νεκρούς και 813 διασωληνωμένους

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 1
ΠΕ Ιωαννίνων 27
ΠΕ Πρέβεζας 12

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.313, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 337.723 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.493 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 92, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.179 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 813 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.070 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 367 (ημερήσια μεταβολή -18.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 464 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)
Συνέχεια...

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη μετατροπή της παιδικής χαράς σε πάρκινγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 27, 2021 0

 Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τη μετατροπή της παιδικής χαράς σε πάρκινγκ (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόσκληση για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο

Απριλίου 27, 2021 0
Θεσπρωτία: Πρόσκληση για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο

Με αφορμή την επικείμενη ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου (Γυμνάσιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2021-2022, καλούμε τους γονείς των μαθητών/τριών που φοιτούν στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών και Πάργας να εκδηλώσουν την πρόθεσή για εγγραφή του παιδιού/ών τους στο εν λόγω Σχολείο, το οποίο θα στεγαστεί στις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του πρώην Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μαζαρακιάς.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς, να αποστείλουν το συντομότερο, τα στοιχεία των μαθητών (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, τάξη και σχολείο που φοιτούν, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, e-mail), στο email (a_sxoliki@1345.syzefxis.gov.gr, mail@dide.thesp.sch.gr ) της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας και για περαιτέρω πληροφορίες να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26653 61254, 2665023777.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το Μουσικό Γυμνάσιο;
Δημόσιο Γενικής Παιδείας Γυμνάσιο, ισότιμο με τα υπόλοιπα Δημόσια Γυμνάσια, όπου όπως σε όλα τα Γενικά Γυμνάσια της χώρας, διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Επιλογής. Η μόνη διαφορά είναι ότι διδάσκονται επιπλέον και μαθήματα Μουσικής Παιδείας (Μουσικών οργάνων, Μουσικών συνόλων και θεωρητικών μαθημάτων της Μουσικής).

Σκοπός
Η καλλιτεχνική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας χωρίς υστέρηση της γενικής μόρφωσης. Έχει ανθρωπιστική κατεύθυνση και χρησιμοποιεί τη μουσική ως εκπαιδευτικό εργαλείο, για τη μαθησιακή, την κοινωνική, την ψυχική και την προσωπική ανάπτυξη των μαθητών.

Ειδικότερος σκοπός
Η προετοιμασία και κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής, ταυτόχρονα όμως τους προετοιμάζει και στο σύνολο της γενικής παιδείας, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης.

Χρειάζονται μουσικές γνώσεις για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο;
Όχι. Για να γίνει δεκτός ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο δεν είναι απαραίτητο να παίζει ένα μουσικό όργανο ή να γνωρίζει μουσική. Οι εισαγωγικές εξετάσεις ανιχνεύουν αν το παιδί διαθέτει μουσικές δεξιότητες και εμπειρίες.

Τί εννοούμε όταν λέμε μουσικές δεξιότητες;
Ρυθμική, φωνητική και ακουστική αντίληψη. Ο μαθητής τραγουδάει, χορεύει, ακούει μουσική. Μπορεί να συνοδεύσει το τραγούδι του και να επαναλάβει με παλαμάκια έναν ρυθμό.

Πώς μπορεί να εγγραφεί κάποιος στην Α’ τάξη του Μουσικού Σχολείου;
Με εισαγωγικές εξετάσεις, μουσικές δηλαδή δοκιμασίες που απευθύνονται στους υποψηφίους αποφοίτους της ΣΤ' Δημοτικού και διεξάγονται κάθε χρόνο συνήθως τον Ιούνιο.

Ποιες είναι οι εξετάσεις που χρειάζεται να δώσει ο υποψήφιος μαθητής της Α' Γυμνασίου;
Οι υποψήφιοι μαθητές αξιολογούνται σε απλά θέματα: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό).

Χρειάζεται ειδική προετοιμασία γι' αυτές τις εξετάσεις;
Το Μουσικό Σχολείο φροντίζει και γι' αυτό. Καλεί τους υποψήφιους μαθητές πριν τις εξετάσεις και τους προετοιμάζει στα αντικείμενα που πρόκειται να εξεταστούν.

Πόσο αδιάβλητες και αντικειμενικές είναι οι εξετάσεις;
Τα θέματα καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και έρχονται σφραγισμένα τις ημέρες των εξετάσεων, ενώ οι εξεταστές και οι επιτηρητές καθηγητές προέρχονται από μουσικά σχολεία άλλων περιοχών.

Αν σε κάποιον αρέσει η μουσική, αλλά δεν έχει μουσικές γνώσεις κι ούτε παίζει κάποιο όργανο, θα τα καταφέρει στο Μουσικό Σχολείο;
Ασφαλώς και θα τα καταφέρει. Αρκεί να του αρέσει η μουσική και να θέλει να μάθει.

Γιατί κάποιος μαθητής που ήδη έχει μουσικές γνώσεις και συνεχίζει να παρακολουθεί μουσικά μαθήματα, να έρθει στο Μουσικό Σχολείο;
Το Μουσικό Σχολείο προσφέρει μια σφαιρική και πολύπλευρη γνώση γύρω από τη μουσική. Ακόμη και αν ένα παιδί έχει μουσική παιδεία, στο Μουσικό Σχολείο θα έχει την ευκαιρία να μάθει, να δει και να ακούσει πολλά περισσότερα σε σχέση με τη μουσική.

Πόσο διευρυμένο είναι το ωράριο του Μουσικού Σχολείου;
Τα παιδιά απασχολούνται στο Μουσικό Σχολείο μία ή δύο διδακτικές ώρες την ημέρα περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία γενικής παιδείας. Όμως συμμετέχουν σε δραστηριότητες εποικοδομητικές και ευχάριστες που τους ξεκουράζουν. Το διδακτικό ημερήσιο πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 8-9 ώρες διδασκαλίας (42 ώρες εβδομαδιαίως) με ένα διάλειμμα το μεσημέρι, όπου παρέχεται ένα γεύμα δωρεάν στους μαθητές.

Μεταφορά μαθητών προς/από το Μουσικό Σχολείο;
Δωρεάν μεταφορά από και προς την περιοχή κατοικίας με ειδικά μισθωμένα λεωφορεία ή ταξί με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας .

Το Μουσικό Σχολείο Ηγ/τσας θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και στο Τμήμα Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας. Τηλ. επικοινωνίας με την Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας 2665023777. E-mail: mail@dide.thesp.sch.gr
Συνέχεια...

Καταγγελία Μ-Λ ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά

Απριλίου 27, 2021 0
Καταγγελία Μ-Λ ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ του Μ-Λ ΚΚΕ
Για το εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά

Ακόμα ένα βαρύ εργατικό «ατύχημα» ήρθε να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει εργαζόμενους που είτε έχουν χάσει τη ζωή τους η έχουν τραυματιστεί σοβαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά το εργατικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απρίλη, κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων σε λατομείο εξόρυξης αδρανών υλικών στην Ψάκα Παραμυθιάς, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιοδρόμος του μηχανήματος με αποτέλεσμα ο συνάδελφος μας να χάσει το χέρι του.

Το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί απλά ένα «ατύχημα» ή μια «κακιά στιγμή», αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάστασης και των όρων εργασίας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους. Η υπερεντατικοποίηση της εργασίας και οι ελλείψεις προσωπικού που καλύπτονται με τις υπερωρίες και τις κακοπληρωμένες μικρές και εποχιακές εργολαβίες, σε συνδυασμό με τη μη τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας.

Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, οι επιπτώσεις από τις επαγγελματικές ασθένειες που στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας δεν καταγράφονται, είναι αποτέλεσμα του στόχου του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η υπάρχουσα σήμερα νομοθεσία για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων δεν εφαρμόζεται από την εργοδοσία και το αστικό κράτος μέσω των ελεγκτικών του μηχανισμών δεν ελέγχει την εφαρμογή της. Το παρατηρήσαμε έντονα τον τελευταίο χρόνο με τις συρροές κρουσμάτων κορονοϊού στις επιχειρήσεις.

Τα περισσότερα ατυχήματα είναι απόρροια της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, του άγχους, της αβεβαιότητας για το μέλλον, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι κυβερνήσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις

Το Μ-ΛΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους μπροστά στη Εργατική Πρωτομαγιά να οργανωθούν και να παλέψουμε συλλογικά για :
Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.
Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
Άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Ουσιαστική καταγραφή εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Μείωση του χρόνου εργασίας για τα ΒΑΕ 6ωρο/5ήμερο/30ωρο και αύξηση των ημερών αδείας. Καθιέρωση επιδόματος Βαριάς Ανθυγιεινής Εργασίας.
Πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο με ευθύνη του κράτους και αποκλειστική επιβάρυνση της εργοδοσίας.
Άμεση επίδοση ευθυνών στον εργοδότη για τα εργατικά ατυχήματα, κατάργηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα εργατικά ατυχήματα που ρίχνει το βάρος στον εργαζόμενο.

o Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας και στις απλήρωτες υπερωρίες. Υποχρεωτική καταβολή άδειας για όλους τους εργαζόμενους μετά από υπερεργασία είτε από αλλεπάλληλες αλλαγές βάρδιας στην παραγωγή.

o Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους. Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.

Ηγουμενίτσα 26-04-2021 
Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κ. Ο. Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά"

Απριλίου 27, 2021 0
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά"


Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να την καταργήσει.

Θα απαντήσουμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Είναι μέτρα με το βλέμμα στο «μέλλον», για να μπορούν να τσαλαπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα, τα παιδιά μας αύριο, σαν σύγχρονους σκλάβους. Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος", αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν με μισθούς που θα ξεκινούν από 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, προκειμένου να μπορούν να «ξεκοκαλίσουν» ανενόχλητοι τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης».

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση. Θα απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Φέτος, οι εργαζόμενοι στους δήμους στις 6 Μάη, με τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς θα διατρανώσουμε απεργιακά την απαίτησή μας να σταματήσουν η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός των δημοτικών Αρχών, με τις κυβερνητικές «ευλογίες».

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων Οι εργαζόμενοι δήμους παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας όλα τα μέσα για να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση, για να δυναμώσει η αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων .

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

· Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

· Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

· Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.

· Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ      ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα και χθες για μάσκες και μετακινήσεις - Συνολικά 56 στην Ήπειρο

Απριλίου 27, 2021 0
Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα και χθες για μάσκες και μετακινήσεις - Συνολικά 56 στην Ήπειρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (26-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 56 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

51 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για το "εργατικό ατύχημα" στην Παραμυθιά

Απριλίου 27, 2021 0
Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για το "εργατικό ατύχημα" στην Παραμυθιά

Σοβαρό <<εργατικό ατύχημα>> σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε εργοτάξιο - λατομείο που βρίσκεται στην Αμπελιά Παραμυθιάς όταν κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων του λατομείου, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιόδρομος του σπαστήρα του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να μαγκώσει το χέρι ενός από τους εργάτες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που στην πραγματικότητα πρόκειται για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ! Οι αμέτρητες ώρες αδιάκοπης δουλειάς, σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες που φτάνουν τα όρια της εξάντλησης, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ακόμα και σε επικίνδυνες δουλειές, η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό και το θάνατο του σαν παράπλευρη απώλεια. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και στο χθεσινό ατύχημα.

Την τελευταία μάλιστα περίοδο έχουμε όλο και περισσότερα θύματα της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζομένων της χώρας με λίγα μόνο παραδείγματα τους αμέτρητους ντελιβεράδες σε όλη την Ελλάδα, στην Κοζάνη θύματα δύο εργολαβικούς εργαζόμενους και στην Εύβοια με θύματα τρεις εναερίτες λίγες μέρες νωρίτερα.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, για λογαριασμό Κεφαλαίου-Εργοδοσίας προετοιμάζει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο ΕΝΟΨΕΙ μάλιστα Πρωτομαγιάς.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους το εργοδοτικό έγκλημα και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της φετινής Πρωτομαγιάς (6/5 Ηγουμενίτσα) ως αναγκαία απάντηση στην πολιτική Κεφαλαίου – Κυβέρνησης που θυσιάζει τις ζωές μας για τα Κέρδη τους.

Να δηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ότι η εργατική τάξη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!

Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εγκληματική πολιτική του συστήματος!

Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 25/04/2021

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα