11/30/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Νοεμβρίου 30, 2020 0
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. 

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 2 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00’ με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Τροποποίηση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας της περιόδου 2014-2019. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Έγκριση Α’ Φάσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο 2020-2023. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 330/2020 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 333/2020 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 358/2020 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Έγκριση προσωρινής μετακίνησης του ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ. 
-Εισηγήτρια: Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Έγκριση προσωρινής μετακίνησης του Κοινωνικού Φαρμακείου & του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγήτρια: Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Έγκριση της Χάρτας Δικαιωμάτων των Αστέγων. 
-Εισηγήτρια: Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Έγκριση της με αριθμ. 87/2020 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Νηπιαγωγείου Παραποτάμου. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Έγκριση της με αριθμ. 88/2020 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του 1ου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Σε ποιους χώρους στη Θεσπρωτία έκανε τεστ κορωνοϊού η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Νοεμβρίου 30, 2020 0
Σε ποιους χώρους στη Θεσπρωτία έκανε τεστ κορωνοϊού η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, την εβδομάδα που διανύσαμε, πραγματοποίησε rapid tests σε προσωπικό των παρακάτω φορέων/υπηρεσιών στη Θεσπρωτία:
Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ενιαίο Ειδικό Επαγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, Επαγγελματικό Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Επίσης έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν:
Στην Π.Ε. Άρτας: Γεν. Νοσοκομείο Άρτας, Σύλλογος «Αγκαλιά», ΤΟΕΒ «Ζώνης Λούρου, Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ΕΚΑΒ Άρτας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας, Γηροκομείο Άρτας, Οικοτροφείο «Αίολος» «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην Π.Ε. Πρέβεζας: Δημαρχείο Καναλακίου, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγίας Τριάδας Πρέβεζας, «Μασούτης», Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, «ΑΒ» Βασιλόπουλος, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, «Σκλαβενίτης».

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων: Ι.Μ. Δουραχάνης, - Ίδρυμα Νεομάρτυρας Γεώργιος, Εργοτάξιο Δήμου Ιωαννιτών, Δ/ση Πρωτοβάθμια; Εκπαίδευση;, Δημαρχείο Μετσόβου, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, Δομή Ψυχικής Υγείας (Ψυχαργώς), Δημαρχείο Κόνιτσας και Κλιμάκιο Πυροσβεστικής, Οικοτροφείο «Νόστος» Κόνιτσα, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, 2ο Ειδ. Δημοτικό Σχολείο, Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου.

* Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια rapid test σε: -Ανοιχτή δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων Πέραμα, Ξενοδοχείο Λάκκα, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο, Στρατόπεδο Περάματος, 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο Ιωαννίνων, Δημαρχείο Ζίτσας, ΣΑΠ Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στη Νεοκαισάρεια, ΔΕΥΑΙ, «Ολύμπιον», Διεύθυνση Πολεοδομίας, Δ. Ζαγορίου, Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» (και παράρτημα).
Συνέχεια...

Δείτε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 30, 2020 0
Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απο την καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και μέλος της Δ.Ε.Π., Ε. Κωνσταντινίδου

To Ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου “Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου του Σουλίου: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου”, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ε.Μ.Π. και της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” που πραγματοποιηθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή.

Τη σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος “Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου του Σουλίου: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου”, έκανε η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και μέλος της Δ.Ε.Π., Ε. Κωνσταντινίδου.

Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.
Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ:www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 30, 2020 0
Με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, το διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας. 

Στο σεμινάριο με θέμα «Εμβολιασμοί και λοιμώξεις στην Τρίτη ηλικία» αναλύθηκαν διεξοδικά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες αποτελούν τις πιο συχνές λοιμώξεις στον άνθρωπο, ενώ τονίστηκε η αξία των εμβολιασμών, που συνιστούν θεμέλιο λίθο της προληπτικής ιατρικής. 

Ομιλητές στο webinar ήταν η κα Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Γ. Ν. Φιλιατών και ο κ. Χρήστος Κωνσταντίνου, Ειδικευόμενος Παθολογίας, Γ. Ν. Φιλιατών 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, δήλωσε σχετικά: 
«Έχουμε χρέος, ως αυτοδιοίκηση, να προάγουμε και να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, τονίζοντας την αξία της πρόληψης. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που στα χρόνια της λειτουργίας του το αγκάλιασαν και το εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους. Σ΄ αυτήν μας την προσπάθεια οφείλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που ανταποκρίνεται κάθε φορά στις δράσεις ευαισθητοποίησης του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας». 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης που επίσης χαιρέτησε την εκδήλωση, δήλωσε: 
«Η πρόληψη και η θεραπεία των λοιμώξεων ειδικά στην τρίτη ηλικία αποτελούν προτεραιότητα σε όλα τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Η ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό αυτό θέμα ήταν ο στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου μας και τόσο η συμμετοχή του κόσμου όσο και το ενδιαφέρον που έδειξε μας υπενθυμίζει την υποχρέωση μας να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηγουμενίτσας που με τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας του γίνεται σημαντικός αρωγός στον αγώνα του ιατρικού κόσμου για καλύτερη υγεία.».
Συνέχεια...

Ο Γ. Γόγολος για την ανάπλαση του κεντρικού τμήματος Νέας Σελεύκειας

Νοεμβρίου 30, 2020 0
Ο Γ. Γόγολος για την ανάπλαση του κεντρικού τμήματος Νέας Σελεύκειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Γιάννη Κ. Γόγολου 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 26.11.2020 (χθες) ώρα 14.30’, κληθήκαμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να συζητήσουμε “την υλοποίηση του έργου ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Νέας Σελεύκειας” στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία & Θάλασσα 2014-20. 

Αρχικά επισημαίνω για μια ακόμη φορά ότι, είναι η Νέα Σελεύκεια, ως το μεγαλύτερο Τοπικό Διαμέρισμα, δεν έχει αντιμετωπιστεί με την ανάλογη ευαισθησία διαχρονικά, ούτε είχε την αντίστοιχη κατανομή των πόρων του Δήμου. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, όντας έξη και πλέον συνεχόμενα χρόνια στην εξουσία, έχει αναλογικά τη μεγαλύτερη ευθύνη. 

Την πρόταση για το έργο, εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και στήριξε ένθερμα η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας από τη Νέα Σελεύκεια, επικαλούμενη μεταξύ των άλλων, τις προσπάθειες και την προετοιμασία που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή, ώστε ο φάκελος του έργου να είναι έτοιμος σήμερα, μία ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία της υποβολής του στην υπερκείμενη αρμόδια αρχή. 

Από την πλευρά της Δημοτικής μας Παράταξης διατυπώθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα: 

Γιατί την τελευταία ημέρα; Πώς θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε αν κάτι δεν πάει καλά; Ποιός θα έχει την ευθύνη μιας ενδεχόμενης απένταξης του έργου λόγω ελλείψεων στην πρόταση; 

Η πρόταση που υποβάλουμε ως Δήμος συνάδει με την περιγραφή των δράσεων του προγράμματος “ Αλιεία & Θάλασσα”; 

Με την προτεινόμενη δράση που αλλάζει την αισθητική και λειτουργία της κλίμακας (σκάλας) της εκκλησίας, είναι σύμφωνο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού ή δεν ρωτήθηκε ; Σημ. Η απάντηση, ότι η Εκκλησία είναι φιλοξενούμενη στο χώρο του Δήμου που ανέφερε ο κ. Λώλος, τη θεωρώ (εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη) επιεικώς προσβλητική για τους πρόσφυγες και τους απογόνους αυτών που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο να θεωρούνται από κάποιους «φιλοξενούμενοι». Πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη ότι όταν ήλθαν ως πρόσφυγες, έφεραν μαζί τους μόνο τις εικόνες των εκεί εκκλησιών και τα παιδιά τους. 

Η προβλεπόμενη στο έργο δημιουργία θέσεων Parking πάνω στο πεζοδρόμιο μήπως εγκυμονεί κινδύνους στην ασφάλεια των διερχόμενων κατοίκων και των οδηγών; 

Στον υπό υποβολή φάκελο του έργου, υπάρχει η προβλεπόμενη απαλλαγή των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων για τη μετακίνηση της υπάρχουσας νησίδας του δρόμου, η οποία αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφεριεακής Ενότητας Θεσπρωτίας, έγγραφο το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της πληρότητας του φακέλου; 

Αναρωτήθηκε άραγε ό κ. Λώλος, γιατί το συγκεκριμένο έργο προκάλεσε διαμάχη μεταξύ κατοίκων της Νέας Σελεύκειας; 

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν, οι απαντήσεις του κ. Λώλου είχαν τις διαρκώς επαναλαμβανόμενες φράσεις για τις απόψεις μας, χαρακτηρίζοντάς αυτές, “στείρα αντιπολίτευση και λαϊκισμό … ”. 

Για τους παραπάνω λόγους, η πρόταση δεν ψηφίστηκε από την παράταξή μας θεωρώντας αυτήν ελλιπή, πρόχειρη και ατεκμηρίωτη, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. 

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (30/11 - 06/12)

Νοεμβρίου 30, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (30/11 - 06/12) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

30/11/2020

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

01/12/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

02/12/2020

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

03/12/2020

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

04/12/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

06/12/2020

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα