06/24/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο Δώρης Δήμας για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 24, 2020 0
Ο Δώρης Δήμας για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο Δ.Σ κατά τη συζήτηση για την επικαιροποίηση προγενέστερης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη «χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας». 

Καλό είναι στο Δ.Σ να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς υπεκφυγές και παραλείψεις. Άλλωστε κρατούνται πρακτικά για «του λόγου το ασφαλές». Ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το τι προτείνει ο Δήμαρχος με την εισήγηση του. Αυτό δεν είναι αληθές. 
Υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση, με πολύ αναλυτικούς χάρτες, για το ποιους χώρους προτίθεται η ΟΛΗΓ Α.Ε. να παραχωρήσει στο Δήμο μας. Αυτή η πρόταση της ΟΛΗΓ Α.Ε., υπό την τότε διοίκηση του Ανδρέα Νταή, μετά από διεξοδική συζήτηση υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. το 2017. Να θυμίσουμε ότι η Λ.Σ. την καταψήφισε. 
Στις 14-2-2019, 2 χρόνια μετά, αφού δεν έχει αποδοθεί τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν, το Δ.Σ. παίρνει νέα απόφαση. Διεκδικεί επί πλέον, πολύ συγκεκριμένα, το χώρο του παλιού λιμανιού και το μέρος του δρόμου της πόλης που ανήκει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. Και αυτή την καταψήφισε η Λ.Σ. γιατί αφήνει το βόρειο τμήμα της παραλίας στην ΟΛΗΓ Α.Ε. για κατασκευή μαρίνας, όπως και τα λιμανάκια σε Πλαταριά και Σύβοτα. 
Με τη σημερινή εισήγηση του ο Δήμαρχος προτείνει στις διεκδικήσεις μας να συμπεριληφθούν και οι αντίστοιχοι χώροι σε Πλαταριά και Σύβοτα. Που κρίνουμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. 
Άρα υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την πρώτη ακόμα συζήτηση. Απλά προστίθενται στη διεκδίκηση χώροι, που υπάρχουν στα σχέδια, αλλά η ΟΛΗΓ Α.Ε. δεν προτίθεται να παραχωρήσει στο Δήμο. 
Τα επιχειρήματα περί μη ύπαρξης σχεδίου είναι απλά υπεκφυγές. 
Το πραγματικό όμως πρόβλημα είναι σε ποιους απευθύνεται αυτό το σχέδιο και η απόφαση. Πως η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να το αξιοποιήσει; Η εισήγηση για επισκέψεις στους υπουργούς, κόμματα κλπ τώρα που η ΟΛΗΓ Α.Ε. «βγαίνει στο σφυρί», παραπέμπει σε «μία από τα ίδια». Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε και αυτές τις ενέργειες. Αλλά τα τελευταία χρόνια, επί θητείας του σημερινού Δημάρχου, έχουν παρελάσει από την πόλη μας όλοι οι υπουργοί τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όλοι τους γνώστες του προβλήματος του Δήμου μας και όλοι έχουν υποσχεθεί τη λύση του. 
Άρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν το Δ.Σ. και η Δ.Α. πιστεύουν ότι το παραλιακό μέτωπο πρέπει να ανήκει στο λαό του δήμου μας. 
Γιατί αν πράγματι το πιστεύουν, τότε ποιος άλλος μπορεί να το διεκδικήσει και να το διαφυλάξει καλύτερα, αν όχι ο ίδιος ο λαός; 
Οι κάτοικοι της πόλης μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας πλημμύρισαν αυτούς τους χώρους, που είναι οι μόνοι ανοιχτοί χώροι για άθληση και αναψυχή. 
Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε. 
Πρέπει να μάθουν τα σχέδια της ΟΛΗΓ Α.Ε., όπως ακριβώς περιέχονται στο master plan της εταιρείας. Αυτά που «αγνοούν» ακόμα και μερικοί συνάδελφοι. 
Άρα πρέπει να παρθούν μέτρα για την ενημέρωση των κατοίκων. 
Σε αυτούς πρέπει να εξηγηθεί ότι με την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. θα πωληθεί και το όλο το παραλιακό μέτωπο σαν «χερσαία ζώνη» του λιμανιού. 
Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθεί το κάλεσμα να υπερασπιστούν το παραλιακό μέτωπο που τους ανήκει. Να γίνει υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος η διεκδίκηση. Τέτοια πρόθεση όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει από την Δ.Α. 
Ο Δήμαρχος και σήμερα επιμένει στην κατασκευή μαρίνας από την ΟΛΗΓ Α.Ε., γιατί θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Το ερώτημα είναι ποιος θα ωφεληθεί από αυτήν την ανάπτυξη; Το πρόβλημα για την Λ.Σ. ποτέ δεν ήταν ναι ή όχι στη μαρίνα. Η αντίθεση μας είναι στην κατασκευή της μαρίνας στο βόρειο τμήμα της παραλίας από την ΟΛΗΓ Α.Ε.. Η αντίθεση μας είναι στο να παραχωρηθεί το φιλέτο του παραλιακού μετώπου στο κεφάλαιο για εκμετάλλευση. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για άθληση, αναψυχή και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους της πόλης και όχι για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αποκοπούν οι κάτοικοι μιας παραθαλάσσιας πόλης από το παραλιακό μέτωπο. 
Τέλος πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει και η ορολογία στα έγγραφα του δήμου και τις διεκδικήσεις μας. Τι σημαίνει «χερσαία ζώνη λιμένα»; Τι δουλειά έχει η «χερσαία ζώνη» με το Δρέπανο; Από πού ως που ο χώρος μπροστά από το ΤΕΙ στα γηπεδάκια του τένις αποτελεί «βόρειο τμήμα του λιμένα Ηγουμενίτσας»; Τι σχέση έχει με το λιμάνι; Τι σχέση έχουν οι δρόμοι της πόλης με το λιμάνι για να ανήκουν στην ΟΛΗΓ Α.Ε.; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Ο δήμος οφείλει να διεκδικήσει το παραλιακό μέτωπο, τους δρόμους της πόλης που ανήκουν σήμερα στην ΟΛΗΓ Α.Ε. σαν «χερσαία ζώνη». Το σύνθημα «Στην ΟΛΗΓ Α.Ε. ανήκει μόνο ό,τι είναι μέσα στα κάγκελα του λιμανιού, το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο στον Δήμο» είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. 
Με αυτές τις σκέψεις καταψηφίζουμε την εισήγηση του Δημάρχου. Όχι επειδή δεν είναι καθαρό το τι προτείνει. Άλλωστε ορισμένα από αυτά ήταν προτάσεις της Λ.Σ. από την αρχή. Αλλά εξακολουθούμε να διαφωνούμε στην κατασκευή της μαρίνας στο κέντρο της πόλης και το κυριότερο γιατί ο δήμος δεν απευθύνεται για δράση στον λαό της πόλης. Οι διεκδίκηση περιορίζεται σε υπομνήματα και επισκέψεις στα υπουργεία τη ώρα που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. Έχει ήδη ανατεθεί σε εταιρεία η μελέτη των τευχών δημοπράτησης, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι η «χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας». Το μόνο που μπορεί σήμερα να εμποδίσει τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις για το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας είναι η αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση. 

Γιατί «δεν γλυτώνεις απ΄ τα τσακάλια, με ευχές και παρακάλια» (Βάρναλης) 

Ηγουμενίτσα 24/06/2020 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας 
Συνέχεια...

Το νέο Λογότυπο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 24, 2020 0
Το νέο Λογότυπο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τον ΕΟΤ, Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2020 και κατόπιν σχετικής Εισήγησης με την υπ’αριθ. 4/2020 ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του έλαβε απόφαση για το νέο τουριστικό λογότυπο του Δήμου μας, για χρήση σε δράσεις τουριστικής προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης. 
Το νέο τουριστικό λογότυπο αποτελεί δημιουργική πρόταση του συντοπίτη μας κ. Γεώργιου Τάσιου, και επικρατέστερη επιλογή μεταξύ των 17 προτάσεων που κατατέθηκαν σε Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, που απηύθυνε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας δήλωσε σχετικά: 

«Συνεχίζουμε χωρίς καθυστέρηση, την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει με την εγκεκριμένη από τον ΕΟΤ επικοινωνιακή στρατηγική μας για το 2020, θεωρώντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να στοχεύσουμε στην πολύπλευρη και συντονισμένη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος. Θέλω να συγχαρώ τον δημιουργό του νέου μας τουριστικού λογότυπου, κ. Γεώργιο Τάσιο, γιατί ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυστηρές τεχνικές και καλλιτεχνικές προδιαγραφές που θέσαμε. Το νέο μας τουριστικό λογότυπο θα αποτελέσει την τουριστική ταυτότητα του Δήμου μας σε κάθε δράση προβολής του προορισμού μας στην τουριστική αγορά».
Συνέχεια...

Ένα ακόμη θετικό κρούσμα κορωνοϊού (10 συνολικά) στην Παραμυθιά

Ιουνίου 24, 2020 0
Ένα ακόμη θετικό κρούσμα κορωνοϊού (10 συνολικά) στην Παραμυθιά 

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από τις εξετάσεις των 20 δειγμάτων κατοίκων της Παραμυθιάς που είχαν σταλεί χθες από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα, προέκυψε ένα θετικό δείγμα κορωνοϊού, το οποίο αφορά γυναίκα του περιβάλλοντος των πρώτων δύο περιστατικών. 


Συνέχεια...

Διανομή τροφίμων στις τρίτεκνες οικογένειες από το Σύλλογο Γονέων με τρία παιδιά Θεσπρωτίας

Ιουνίου 24, 2020 0
Διανομή τροφίμων στις τρίτεκνες οικογένειες από το Σύλλογο Γονέων με τρία παιδιά Θεσπρωτίας

Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες – Μέλη του Συλλόγου.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Συλλόγου στην Ηγουμενίτσα, 28ης Οκτωβρίου 11 – Κτίριο Ε.Ι.Ν. – Β’ Όροφος Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρες 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ και Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 και ώρες 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.
Για τη διανομή θα τηρηθεί προτεραιότητα για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου για το έτος 2020 και θα ολοκληρωθεί με την εξάντληση των αποθεμάτων.
Είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους του Συλλόγου καθώς και η λήψη των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19.
Συνέχεια...

Κορωνοϊός Παραμυθιά: Μπάχαλο στην ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Ιουνίου 24, 2020 0
Κορωνοϊός Παραμυθιά: Μπάχαλο στην ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Επειδή τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίστηκαν και στη Θεσπρωτία και συγκεκριμένα στην Παραμυθιά και οι πολίτες ζητάνε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έδειξαν καλά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του φαινομένου, αλλά προκύπτει έλλειμμα στην ενημέρωση, οφείλουμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις, ώστε να διορθωθεί αυτό άμεσα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα (από το Μάρτιο) η πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έστελνε καθημερινά δελτίο Τύπου για τα κρούσματα ή τα δείγματα που λαμβάνονταν προς εξέταση. Όταν έγινε άρση των περιορισμών και εφόσον δεν υπήρχαν κρούσματα πλέον, η καθημερινή ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία σταμάτησε. Έπειτα από λίγες ημέρες, πήρε την πρωτοβουλία ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος έστελνε δελτίο Τύπου για την εξέλιξη των ελέγχων που γινότανε στο νοσοκομείο Φιλιατών, μέρα παρά μέρα.
Μέχρι που εντοπίστηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα. Τότε, επανήλθε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και ξεκίνησε εκ νέου την αποστολή ενημερωτικών δελτίων για την εξέλιξη των κρουσμάτων, ενώ η διοίκηση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς έβγαζε τις δικές της ανακοινώσεις στο facebook. Με την έλευση των κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον αυξημένο αριθμό ληφθέντων δειγμάτων, το πράγμα μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο. Απέκτησε το θέμα και πανελλαδικό ενδιαφέρον και οι αρμόδιοι είχαν να ενημερώσουν δεκάδες δημοσιογράφους. Εκεί χάσανε λίγο και το παιχνίδι.

Χαρακτηριστική η χθεσινή μέρα, όπου οι πολίτες άκουγαν διαφορετικές ενημερώσεις από ΜΜΕ και δεν κατάλαβαν τελικά τι έγινε, πόσα δείγματα εστάλησαν για εξέταση, πόσα βγήκαν αρνητικά και πόσα θετικά.

Κάποιες διευκρινίσεις
Χθες, Τρίτη 23/6 ελήφθησαν 56 δείγματα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά και άλλα 13 στο νοσοκομείο Φιλιατών, σύνολο 69 δείγματα, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Από αυτά, τα 36 εστάλησαν για ανάλυση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο μπορεί να ελέγξει περιορισμένο αριθμό δειγμάτων καθημερινά και τα υπόλοιπα 33 εστάλησαν στο νοσοκομείο Πατρών. Αργά το βράδυ της Τρίτης, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε επίσημα (αφού είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σε πολλές ιστοσελίδες) ότι τα δείγματα που εξετάστηκαν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων βγήκαν αρνητικά, χωρίς να αναφέρει αριθμό, αλλά τα 4 εξ αυτών θα επανεξεταστούν αύριο, χωρίς να αναφέρει το λόγο. 
Επίσης τα υπόλοιπα, πάλι χωρίς αναφορά συγκεκριμένου αριθμού που θα εξεταστούν στην Πάτρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αύριο, χωρίς όμως να ξέρουμε ποια υπηρεσία θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα...!

Μπορεί να τους ήρθε κάπως απότομο, αλλά θα πρέπει άμεσα να καταλάβουν ότι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αποτελεί προϋπόθεση για την καλύτερη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πόσο μάλλον σε μια επαρχιακή πόλη, όπου η φημολογία είθισται να καπελώνει πολλές φορές τα πραγματικά γεγονότα.
Ας αποφασίσουν ποια υπηρεσία θα αναλάβει την επίσημη ενημέρωση των ΜΜΕ και ως εκ τούτου των πολιτών, ώστε να υπάρχει κοινή ενημέρωση. Δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η ενημέρωση σε κάποιους που θέλουν να προβληθούν ακόμη και με ψευδείς ή ελλιπούς ακρίβειας ειδήσεις ή να γίνεται ενημέρωση με διαρροές.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσιόδρας σε καθημερινή βάση και πάντα την ίδια ώρα προέβαινε σε επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα και τα δείγματα που ελέχθησαν, ώστε να αποκτά ο πολίτης μια επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια αρχή, άσχετα από το ρεπορτάζ του εκάστοτε ΜΜΕ ή δημοσιογράφου, που θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιες πληροφορίες. Οι αριθμοί που δίνονταν προέρχονταν από επίσημα χείλη.
Ας ξεκινήσουν από αύριο μια τακτική και επίσημη ενημέρωση. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα και η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, θα βοηθήσει σε αυτό.

Και επειδή αρκετοί αναγνώστες μας δήλωσαν ότι υπάρχει σύγχυση για τους επίσημους αριθμούς, αναφέρουμε:
Τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 9.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από 32 δείγματα που εξετάζονται στην Πάτρα και να επανελεγχθούν 4 δείγματα στα Γιάννενα τα οποία χθες βγήκαν αρνητικά. Σήμερα θα συνεχιστεί η λήψη δειγμάτων σε μεγαλύτερο αριθμό, όπως ζητήθηκε τόσο από το Δήμαρχο Σουλίου, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας!
Ελπίζουμε μέχρι το βράδυ να έχουμε επίσημη ενημέρωση!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Στάση Εργασίας σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 24, 2020 0
Στάση Εργασίας σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 Ηγουμενίτσα.21/6/2020 
 Αριθ. Πρωτ. 70 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τετάρτη 24 Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας συμμετέχει στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε για όλους τους εργαζόμενους η ΠΟΕ ΟΤΑ την Τετάρτη 24 Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Με το σύνθημα αυτό προχωράμε στέλνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε καμία περικοπή στα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Αποτελεί στην ουσία «επίδομα θανάτου». Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες θάνατοι, οι εκατοντάδες σακατεμένοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι. Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το επίδομα θανάτου είναι λίγο.. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος. Σκοπός τους να απεντάξουν 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ. 
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ζήτημα της περικοπής του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών, δίνουμε έναν αγώνα που έχει σαν αποτέλεσμα να κερδίζουμε χρόνο μόνο με παρατάσεις, που αναγκάζεται η εκάστοτε κυβέρνηση να δίνει μπροστά στην οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων. 
Είμαστε ξανά μπροστά σε μία γνώριμη κατάσταση στις 30/6/2020. Είναι η ημερομηνία που στην ουσία θα σταματήσει η καταβολή του Επιδόματος των ΒΑΕ.
Συνάδελφοι τώρα αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους, θα οδηγήσει άμεσα εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες αντιμέτωπους με μειώσεις στο εισόδημα τους, από την κατάργηση του επιδόματος, ακόμα κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.λ.π.) και στην πορεία και με αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Η Κυβέρνηση έχει στο πλευρό τους Δημάρχους που αξιοποιούν με μεγάλη προθυμία αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνέδριου που βγάζει διαρκώς αποφάσεις που εξαιρούν εργαζόμενους από το συγκεκριμένο καθεστώς. Τα ΒΑΕ όχι απλά δεν πρέπει να κοπούν αλλά πρέπει να ενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες και ειδικότητες. Το επίδομα των ΒΑΕ δεν μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα μέσα εργασίας. Γι΄ αυτό παράλληλα είναι ανάγκη να δίνουμε έναν αγώνα για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς. Μόνη λύση είναι οι μόνιμες προσλήψεις για τη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Την Τετάρτη 24 του Ιούνη συμμετέχουμε στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 07:00 πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. 

Απαιτούμε: 

Ø Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. 

Ø Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες. 

Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Ø Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΑΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Αρνητικά τα 36 από τα 69 δείγματα που αναλύθηκαν - Αύριο τα αποτελέσματα των υπολοίπων

Ιουνίου 24, 2020 0
Παραμυθιά: Αρνητικά τα 36 από τα 69 δείγματα - Αύριο τα αποτελέσματα των υπολοίπων
Δελτίο Τύπου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου
24/6/2020
Ώρα 00: 09

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των δειγμάτων από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Το σύνολο των δειγμάτων που εξετάστηκαν σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν αρνητικά για κορωνοϊό. Τέσσερα από αυτά θα επανεξεταστούν αύριο Τετάρτη. 
Απαντήσεις για τα δείγματα από την Παραμυθιά που εστάλησαν στο Εργαστήριο Πατρών θα δοθούν αύριο. 
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έχει εισαχθεί σήμερα και μια ακόμη γυναίκα, συγγενής των άλλων δύο από την Παραμυθιά που περιλαμβάνεται στα ήδη διαγνωσμένα θετικά κρούσματα. Η κατάσταση της υγείας και των τριών γυναικών κρίνεται σταθερή. 
Συνέχεια...