11/03/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Στη μνήμη του Γιώργου Τσώνη

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Στη μνήμη του Γιώργου Τσώνη

Στις 31/10/2021 απεβίωσε στην Ηγουμενίτσα, σε ηλικία 87 ετών, και την επομένη 1/11/2021 ενταφιάστηκε στην πατρώα γη της Θεσπρωτίας, όπου και αναπαύεται, ο Γεώργιος Χρ. Τσώνης. Ένας πρόσχαρος, καλοκάγαθος, ευγενικός και καλοσυνάτος συμπολίτης μας.

Στην εξόδιο ακολουθία του, παρά τις εγγενείς δυσχέρειες λόγω κορονοϊού, συνέρρευσε πλήθος κόσμου και από την πόλη της Κέρκυρας (τόπο καταγωγής της συζύγου του κ. Τούλας και μόνιμης κατοικίας της αδερφής του Ευφροσύνης Κοσκινά) και από τα πλησιέστερα περίχωρά μας Αγ. Βλασίου, Καστρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελεύκειας και από τις συνοικίες της πόλης μας και ιδίως την ξακουστή «Γράβα», επίσημοι και αναρίθμητοι φίλοι της οικογενείας του μεταστάντος που υπογράμμιζαν με ένα βουβό, γνήσιο, ειλικρινή και λιτό αποχαιρετισμό την ξεχωριστή απώλεια.

Γόνος της πατριαρχικής οικογένειας των Τσωναίων, γεύθηκε από πολύ νωρίς και σε ηλικίας μόλις 6 ετών την φρίκη του πολέμου και τη σκληρή και άδικη μοίρα να «ζήσει» την εκτέλεση του πατέρα του Χρήστου μαζί με το συμπολίτη του Χρήστο Πιτούλη, πρώτα θύματα στην περιοχή μας κατά την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου και της άνανδρης εισβολής των μελανοχιτώνων της τότε φασιστικής Ιταλίας.

Αλλά βρήκε τη δύναμη, αντί το μίσος να κυριεύσει την ψυχή του, να χαλυβδωθεί μέσα του το αίσθημα της αγάπης για το συνάνθρωπο, της συμπόνιας, της αλληλεγγύης, της καλοσύνης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Αγαπητός σε όλη την πόλη μας, όσο κανείς. Συμπονετικός προς όλους. Ευγενικός και γενναιόδωρος παντού. Έζησε μια ζωή πλούσια, μεστή και συμπληρωμένη, χωρίς ποτέ να βλάψει κανέναν. Τον συνέπαιρνε η αλληλεγγύη σε τέτοιο βαθμό που μάλιστα δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να συντροφεύσει και να εισδύσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα μ’ έναν συμπατριώτη μας που πάλευε να επαναπατρίσει την οικογένειά του από την Αλβανία του Χότζα, ατυχώς με άδοξο και πικρό τέλος για τον ομοεθνή μας.

Ανήσυχος, πολυμήχανος και περιπετειώδης. Δοκίμασε όλες τις χαρές της ηλικίας του και της παντοτινής νιότης του: Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όλου του νομού, της Πάργας, της Κερκύρας μέχρι και στα γήπεδα της Αθήνας συμμετέχοντας με την ομάδα της αστυνομίας… χωρίς να είναι αστυνομικός. Στο ψάρεμα με το περίφημο «μπαρκί» του, σ’ όλες τις παραθαλάσσιες σπηλιές, ποτάμια και λιμνότοπους της περιοχής μας. Στο κυνήγι… παντός θηράματος με καλογυμνασμένα σκυλιά. Μανιώδης οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού που άλλη όμοια της δεν κυκλοφορούσε στα μέρη μας. Λάτρης των οικόσιτων ζώων, πολύ πριν εμφανιστούν οι φιλοζωικές ομάδες. Η αγάπη του για τις γάτες παροιμιώδης. Γνωρίζει καλά η οικογένειά του όταν στο πάρκινγκ του αυτοκινήτου του κάποιος οδηγός από αδεξιότητα πάτησε το αγαπημένο του γατάκι, τί τράβηξαν για να του ανακοινώσουν τη θλιβερή είδηση… Δεν υστέρησε δε και στην έκφραση του πατριωτικού του φρονήματος με τη συμμετοχή του στην εθνοφυλακή, μαζί με τον ομαδάρχη φίλο του Ευάγγελο Βεζδρεβάνη.

Όπου τα «στέκια» του εκεί και ο συνωστισμός: Στα καφέ του Λάμπρο Κόκκα, Νοτίδη και Μιχαλά παλαιά, στο καφέ «Ανατολή» στη συνέχεια και τελευταία στο «Del Mar», τα εκκωφαντικά καλωσορίσματα και τα ενθουσιώδη χαιρετίσματα έδιναν και έπαιρναν.    

Η «θρυλική παρέα» και οι συνήθεις ομοτράπεζοι: Χρήστος Δροσόπουλος, Ευάγγελος Ανδρέου, Θωμάς Τσόμπας, Λεωνίδας Κομίνης, Ευάγγελος Μπάρμπας, στην οποία συχνά με προσκαλούσαν και απολαμβάναμε τον κ. Γιώργο να μας (ξανα)λέει μια από τις.. χιλιοειπωμένες ιστορίες του, τώρα πράγματι δοκιμάζει άφατη θλίψη και ψυχικό άλγος.

Χρέος να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του και στο μέτρο του δυνατού η παρέα να επαναδραστηριοποιηθεί… όχι πια για να ξανακούσει τις ιστορίες του κ. Γιώργου, αλλά για να διηγηθούμε πλέον τις δικές του ιστορίες, τα «έργα και τις ημέρες» του, τα πεπραγμένα του. Και τέτοιες υπάρχουν πολλές. Έτσι, για να νιώθουμε ότι μας βλέπει, μας ακούει και μας χαμογελάει από ψηλά μ’ αυτό το γαλήνιο βλέμμα και το ευγενικό χαμόγελο που δεν τον εγκατέλειψε ούτε στην τελευταία του πνοή.

Τίποτα όμως δεν θα ’ναι όπως πρώτα. Θα μας στοιχειώνει η καταλυτική απουσία σου. Θα μας λείψει το γλυκύτατο χαμόγελό σου. Το αστείρευτο χιούμορ σου. Οι αλησμόνητες πολλαπλές ξεναγήσεις στην Αλβανία, η επίσκεψη στο Βουθρωτό, στο Μουρσί, στο Μπλε Μάτι, στους Αγίους Σαράντα, που έκανες επίδειξη αλβανικής γλωσσομάθειας ως δεινότατος μεταφραστής. Οι περιπλανήσεις μας στην Κέρκυρα που την ήξερες σπιθαμή προς σπιθαμή και όπου και αν γυρίσαμε βρήκαμε παντού γνωστούς που σε χαιρετούσαν με θέρμη και πρωτόγνωρη οικειότητα.

Είχα την τύχη να χειριστώ επί 40 χρόνια όλες τις υποθέσεις του, ως συνήγορος και νομικός του σύμβουλος. Με περιέβαλε με τόση αγάπη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη που λίγοι-ελάχιστοι δικηγόροι σ’ όλη την επικράτεια έχουν νιώσει! Πρώτος μπήκε στο γραφείο μου και μετά την αποχώρησή μου συνέχισε με την ίδια εμπιστοσύνη με δικηγόρο τον υιό μου Γιάννη, τον οποίο και υπεραγαπούσε. Επί 50 χρόνια μας συνέδεε μια ακατάλυτη φιλία, μια αλληλοεκτίμηση, μια σχέση περισσότερη και από συγγενική.

Δημιούργησε μια εξαίρετη οικογένεια, πράγμα που οφείλεται κυρίως στην ευγενική και στωική οικοδέσποινα κ. Τούλα. Μαζί απόκτησαν δύο αξιαγάπητα παιδιά. Τον Χρήστο, ένα πραγματικά λαμπρό παιδί που κληρονόμησε πλήρως τον άκρατο συναισθηματισμό του πατέρα του. Και τον δημοφιλή Θάνο, μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου, που ατυχώς λόγω πανδημίας δεν συνόδευσε τελετουργικά την εκδημιά του και μέλος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που «ρυθμίζει» άψογα τις επικοινωνίες μας στην «Wind».

Ας ευχηθούμε στην οικογένειά του την εξ ύψους παρηγορία και ν’ αντλήσουν δύναμη στην αναπάντεχη δοκιμασία τους από το περίσσευμα αγάπης του συρρεύσαντος πλήθους στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Είναι κάτι στιγμές που οι λέξεις είναι αδύνατον να σηκώσουν το βάρος και την αλήθεια της απώλειας. Έτσι ορίζεται στα ανθρώπινα. Δεν ιστορείται εύκολα ο τελευταίος αποχαιρετισμός.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που ήδη σκεπάζει έναν αρχοντικό άνθρωπο, έναν ευγενικό και καλό συμπολίτη μας, μια άδολη και αγνή ψυχή που τόσο νοιάστηκε για όλους μας!

Αγαπημένε μου Γιώργο∙ Σ’ ευχαριστώ για όλα!
Σε αποχαιρετώ με σεβασμό και αγάπη!

Ηγουμενίτσα, 01-11-2021
Παύλος Τζοβάρας, τ. Δικηγόρος
Συνέχεια...

Αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 25
ΠΕ Θεσπρωτίας 20
ΠΕ Ιωαννίνων 100
ΠΕ Πρέβεζας 29

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.150, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 760.592 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.556 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.109 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 363 (84.22%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 68 (15.78%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.328 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 343 (ημερήσια μεταβολή +6.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 300 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού μετά από επικίνδυνη καταδίωξη

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού μετά από επικίνδυνη καταδίωξη

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα που είχε παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες εισόδου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου

Συνελήφθη χθες (2-11-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο αλλοδαπός, οδηγώντας αυτοκίνητο που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, διήλθε από το συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες για την είσοδό του στη χώρα.


Το αυτοκίνητο ακολουθήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις και όταν επιχειρήθηκε σε σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας η ακινητοποίησή του, ο αλλοδαπός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε δύο υπηρεσιακά οχήματα προκαλώντας φθορές σε αυτά. Στη συνέχεια συνελήφθη, αφού πρώτα προσπάθησε να διαφύγει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε στο Thirsty dog από την Κινηματογραφική Λέσχη

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε στο Thirsty dog από την Κινηματογραφική Λέσχη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των εξήντα επτά ετών από την Αλγερινή Επανάσταση, η Κινηματογραφική Λέσχη αποτίει φόρο τιμής στους εξεγερθέντες Αλγερινούς έναντι του Γαλλικού Στρατού, με την προβολή της αριστουργηματικής "La Battaglia di Algeri (1966) του Gillo Pontecorvo.
Τετάρτη 3/11 - 8:30 μ.μ.
Thirsty Dog (Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας)

Συνέχεια...

Ξεκίνησε η σήμανση του μονοπατιού προς το Πεδίο Αναρρίχησης Ελαταριάς

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Ξεκίνησε η σήμανση του μονοπατιού προς το Πεδίο Αναρρίχησης Ελαταριάς

Ένα πρώτο βήμα έγινε, ξεκίνησε η σήμανση του μονοπατιού που οδηγεί στο Πεδίο Αναρρίχησης Ελαταριάς.


Τοποθετήθηκαν οι πρώτες ταμπέλες και πινακίδες, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση σήμανσης, καθώς ακολουθεί η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και Διαμόρφωση των χώρων στα δύο πεδία Λαμπανίτσας και Γλιστερού.


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς ευχαριστεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την για την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια ανάδειξης του Πρώτου Πεδίου Αναρρίχησης στη Θεσπρωτία.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Νέος κύκλος αιτημάτων τηλεοπτικής κάλυψης των λευκών περιοχών

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Θεσπρωτία: Νέος κύκλος αιτημάτων τηλεοπτικής κάλυψης των λευκών περιοχών

Με την έναρξη του νέου κύκλου υποβολής αιτημάτων για την κάλυψη με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των λευκών περιοχών, καλούνται όλοι οι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ), οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει ως σήμερα αίτημα, να προχωρήσουν στην υποβολή με έναν από τους δύο τρόπους που ακολουθούν:

μέσω της ιστοσελίδας https://white-areas.gov.gr/ ή

μέσω του πλησιέστερου ΚΕΠ.

Συστήνεται στους πολίτες να έχουν ως πρώτη επιλογή την Cosmote .

Η αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτημάτων είναι από 1 έως 15 Νοεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι αίτηση μπορούν να υποβάλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών επιθυμούν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτησης στο πλαίσιο της δράσης.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ακόλουθων περιοχών να προβούν εγκαίρως στην υποβολή της σχετικής αίτησης:

Από τη Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, οι οικισμοί:
Κρυόβρυσης
Λάκκας

Από τη Δ.Ε. Μαργαριτίου, οι οικισμοί:
Καλοδικίου
Κόδρας
Μαργαριτίου
Μορφατίου
Παλαιοκάστρου
Πυργίου
Σπαθαραίων

Από τη Δ.Ε. Παραποτάμου, οι οικισμοί:
Αγίου Γεωργίου
Γεροπλάτανου

Από τη Δ.Ε. Πέρδικας, οι οικισμοί:
Αρίλλα
Βουνίστρας
Καραβοστασίου
Πέρδικας

Από τη Δ.Ε. Συβότων, οι οικισμοί:
Αργυρότοπου
Πλαταριάς
Σκορπιώνας
Συβότων
Φασκομηλιάς
Συνέχεια...

Ήπειρος: Μέχρο το Δεκέμβριο οι απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Ήπειρος: Μέχρο το Δεκέμβριο οι απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:

Από την 1η Νοεμβρίου έως τη 15η Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους υποχρεούνται, να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου, για το έτος 2021. Σε ότι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της σε 30 ημέρες από τη διενέργειά της..

Επίσης, και τη φετινή χρονιά (2021), η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής για τα αιγοπρόβατα διενεργείται το διάστημα μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της, έως την 15η Δεκεμβρίου:

1) είτε με την προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές, αγοραπωλησίες).

2) είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr), ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ. Οι εν λόγω ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου (για τα αιγοπρόβατα) και από την 1η Δεκεμβρίου (για τους χοίρους) αντίστοιχα. Ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά 2021, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας COVID – 19, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ.

Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων, έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).

Τέλος επισημαίνουμε τη διασύνδεση μεταξύ της ψηφιακής υπηρεσίας και ΟΠΣΚ όπως και τη δυνατότητα διάκρισης μεταξύ απογραφών που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτών που κοινοποιούνται δια της φυσικής παρουσίας.
Συνέχεια...

ΟΤΑΝ...! - Του Άλκη Φάτσιου

Νοεμβρίου 03, 2021 0
ΟΤΑΝ...! - Του Άλκη Φάτσιου

Του Άλκη Φάτσιου
Δικηγόρου

ΟΤΑΝ οι πολιτιστικές και κοινωνικοπολιτικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποχωρούν ή ακόμα χειρότερα, ΧΑΝΟΝΤΑΙ …
ΟΤΑΝ ανυπαρκτεί η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ως ελάχιστα αποδεκτή ανθρώπινη αξία, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης κοινωνίας…
ΟΤΑΝ τις πολιτικές και πολιτιστικές αξίες, αντικαθιστούν οι "αξίες" του χρήματος…
ΟΤΑΝ η κοινωνία, ως γενική έκφραση και εικόνα, παραδίδεται στην ασημαντότητα και τη δουλοπρέπεια…
ΟΤΑΝ η κοινωνία δεν αντιστέκεται σε οποιαδήποτε επιβουλή, και κύρια, σε αυτή των ολίγων, των οικονομικά και οικογενειακά δυνατών, και οι οποίοι διαχρονικά ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων των πολλών…

ΟΤΑΝ η κοινωνία παραμένει προσηλωμένη, και εντέχνως αυτό καλλιεργείται από συλλογικότητες, (και δεν αναφέρομαι στην απαιτούμενη συλλογική και οργανωμένη δράση …) στην αντίληψη ότι κάποιος ή κάποιοι θα μας σώσουν…
ΟΤΑΝ η κοινωνία "ΜΟΙΡΑΙΑ και ΑΒΟΥΛΗ" περιμένει κάποιον πολιτικό  "χαρισματικό και μεσσία" για να την οδηγήσει στη σωτηρία, αχρηστεύοντας έτσι, τις αστείρευτες κινηματικές της δυνάμεις, πετώντας αυτές στο καλάθι των αχρήστων…
ΟΤΑΝ η κοινωνία, ακυρώνει με τον παραπάνω τρόπο, τον μόνο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ κινητή της ιστορίας, που είναι αυτή η ΙΔΙΑ, οι ίδιοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ, ο ίδιος ο ΛΑΟΣ…, στην πιο αγαστή, κοινωνικοπολιτική ΩΣΜΩΣΗ …
ΟΤΑΝ καθημερινά -και αποδεδειγμένα πλέον- διαπιστώνεται ότι το σημάδι της δικαιοσύνης, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι η κυριαρχία του δυνατού…
ΟΤΑΝ η αξία της ανθρώπινης ζωής, ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ και ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ χωρίς αιτία, και με όπλο τη νομιμοποιημένη έκφραση της ΔΟΜΙΚΗΣ – ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, είτε η ζωή αυτή ανήκει σε "γνήσιο" Έλληνα, είτε σε μετανάστη, σε λευκό ή έγχρωμο, είτε σε οποιαδήποτε κοινωνική ή φυλετική ομάδα με στοιχεία διαφορετικότητος στους τομείς της καταγωγής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λ.π….
ΟΤΑΝ η πατρίδα εκχωρείται και ξεπουλιέται, κομμάτι – κομμάτι όπως λιμάνια, δρόμοι, ενέργεια, ΥΓΕΙΑ, σιδηρόδρομοι, παιδεία κ.λ.π. δηλ. σχεδόν τα πάντα … και μάλιστα από αυτούς που ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ δεκαετίες τώρα, διατυμπανίζουν τη δήθεν αγάπη τους για την πατρίδα, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ΑΙΣΧΡΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ…

ΟΤΑΝ δεχόμαστε ως κοινωνία, ο ΦΟΒΟΣ από την κυβερνητική τρομοκρατία, να ευνουχίζει κάθε μας ενέργεια προς υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας αντί να μεριμνούμε με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ μας, να αλλάξει τόπο, να αλλάξει μεριά ο ΦΟΒΟΣ, επιστρέφοντας αυτόν, εκεί απ’ όπου εκπορεύεται …
ΟΤΑΝ η κοινωνία, παραμένει ΑΠΑΘΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΗ, τη στιγμή που παρακολουθεί στους δέκτες της τηλεοράσεως, το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟ και ταυτόχρονα ΕΠΙΚIΝΔΥΝΟ ΘΕΑΜΑ, ένα σωρό αστυνομικοί να ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ, ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ από χαρά, τους (7) υπόδικους συναδέλφους τους, που βγαίνουν από το ανακριτικό γραφείο, ελεύθεροι χωρίς όρους, ενώ μία ημέρα πριν, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΑΖΩΣΑΝ με 36 σφαίρες, τρεις νεαρούς ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ και ΑΟΠΛΟΥΣ Ρομά, σκοτώνοντας τον ένα και τραυματίζοντας τον άλλο. Ένας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα αποδείξεων, ότι στην ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει και καλλιεργείται μία κουλτούρα ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ, από την κορυφή μέχρι τις παρυφές του πολιτικού συστήματος…. Με άλλα λόγια, άλλο ένα δείγμα ανοχής ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ αυθαιρεσίας αλλά και (δυστυχώς ) κοινωνικής ανοχής ….
OTAN, (ενώ είναι αποδεδειγμένο και ολοφάνερο πλέον, ότι η διαχείριση της πανδημίας από πλευράς του Κράτους, δεν είναι απλώς προβληματική αλλά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ π.χ. αποδυνάμωση Δημοσίου Συστήματος Υγείας, μη πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, σύμπτυξη σχολικών τάξεων, για αποφυγή προσλήψεως εκπαιδευτικών, σε βάρος της υγείας των παιδιών, σαρδελοποίηση επιβατών στις Δημόσιες Συγκοινωνίες, Μετρό, Αστικά κ.λ.π.) ως κοινωνία ανεχόμαστε αυτή την κυβερνητική πρακτική, αποδεχόμενοι παράλληλα, (αυτοενοχοποιούμενοι …) , ότι ‘’εμείς φταίμε‘’ για τη διάδοση της επιδημίας, στα πλαίσια της περιβόητης πλέον ατομικής ευθύνης, ωσάν να μην υπάρχει ΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ… αλλά κυρίως ωσάν να μην υπάρχει αυτής ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ –ηθική και Συνταγματική– προς λήψη μέτρων …. που δυστυχώς ΔΕΝ παίρνονται …
ΟΤΑΝ ως κοινωνία, ακούμε τους ανευθυνοϋπεύθυνους ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, να κομπάζουν, ότι στις πρόσφατες ΦΩΤΙΕΣ και ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ δεν είχαμε νεκρούς, ενώ δεν ακούμε ΤΙΠΟΤΕ για ύπαρξη ευθυνών τους, για το ότι καθημερινά λόγω της επιδημίας ΧΑΝΟΝΤΑΙ 50–60 ανθρώπινες ζωές, και ανεχόμαστε ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ αυτή την εκατόμβη θυμάτων, απότοκη φυσικά των ευθυνών, των αχρείων κυβερνητών ….
ΟΤΑΝ, όσοι από εμάς, είτε ΑΤΟΜΙΚΑ είτε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε όλα τα παραπάνω, αλλά την αντίθεσή μας αυτή την περιορίζουμε μόνο σε λεκτικές αναφορές και καταγγελίες, (έτσι ώστε αντικειμενικά, η λεκτική αντίθεση, να λειτουργεί ως ΑΛΛΟΘΙ για την εν γένει ΑΠΡΑΞΙΑ μας ..), χωρίς να αναζητούμε πραγματικά, τρόπους που θα εκδηλωθεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ η ΑΝΤΙΘΕΣΗ και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας …
ΟΤΑΝ λοιπόν, συνεπεία των παραπάνω η κοινωνία ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ στην ΗΤΤΑ …
ΤΟΤΕ …
Έχεις μια κοινωνία «αποτελούμενη από ΣΚΛΑΒΟΥΣ και ΑΦΕΝΤΕΣ » ( Αριστοτέλης) και, φυσικά σε καμμιά περίπτωση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ …
Ταυτόχρονα, ανακαλείς στη μνήμη σου τον Ανδρέα Κάλβο και το εμβληματικό του ποίημα: « Όσοι το χάλκεον χέρι, βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι ΄ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… ».
Παράλληλα αναφωνείς και παιανίζεις ύμνους προς τους τυράννους σου, όπως αυτόν που αναφέρεται προς τον Αντίγονο, τον Δημήτριο κ.λ.π.:
« Χαίρε. Στο διάβολο οι άλλοι
Θεοί .
Ή δεν έχουν αυτιά ,
Ή δεν υπάρχουν . »

ΆΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
Ηγ/τσα 1/11/2021
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Covid-19 & Εμβολιασμός: "Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν"

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Covid-19 & Εμβολιασμός: "Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν"

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη νέα Καμπάνια Ενημέρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τίτλο: “Covid-19 & Εμβολιασμός - Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν”, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 - 19:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Σύνδεσμος Παρακολούθησης (link): https://us06web.zoom.us/j/86757115060

(Webinar ID: 867 5711 5060)

Όσοι πολίτες συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν επιπλέον ερωτήσεις στους ειδικούς, σχετικές με το θέμα.

Η συμμετοχή για όλους είναι ΔΩΡΕΑΝ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα