11/15/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Θεσπρωτία: Αγνοείται ο κυρ Παντελής - Έκκληση για βοήθεια από την κόρη του

Νοεμβρίου 15, 2020 0
Θεσπρωτία: Αγνοείται ο κυρ Παντελής - Έκκληση για βοήθεια από την κόρη του

Αγνοείται 88χρονος με καταγωγή τη Σίδερη Φιλιατών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έμενε στην Ελαία Φιλιατών.
Ο ηλικιωμένος και γνωστός σε όλη την πόλη της Ηγουμενίτσας όπου κυκλοφορούσε με το ποδήλατό του κ. Παντελής, αγνοείται από τη Δευτέρα, όπου εθεάθη στην περιοχή της Ελαίας.
Η κόρη του ηλικιωμένου, κάνει έκκληση μέσα από το facebook σε όποιον τον έχει δει ή γνωρίζει που βρίσκεται, να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα.

"Αγνοείται. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Παρακαλώ οποίος γνωρίζει κάτι ας με ενημερώσει!!
Δευτέρα τον είδε κάποιο παιδί στην Ελαία Φιλιατών κοντά στο σπίτι του Παππά Γιώργη!! Αν κάποιος μένει εκεί κοντά παρακαλώ πολύ να έχει το νου του μήπως και τον δει ή μήπως έχει χαθεί κάπου εκεί μέσα στους δρόμους!"
Συνέχεια...

6 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.698 σε όλη τη χώρα με 71 θανάτους

Νοεμβρίου 15, 2020 0
6 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.698 σε όλη τη χώρα με 71 θανάτους

1.698 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε σήμερα 15/11 ο ΕΟΔΥ με 71 θανάτους και 302 διασωληνωμένους.
Στη Θεσπρωτία ανιχνεύθηκαν 6 νέα κρούσματα και 31 σε όλη την Ήπειρο
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1.698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74205, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.
4648 (6.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19081 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 121 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 376 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 71 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1106 θανάτους συνολικά στη χώρα. 451 (40.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...

Ορίστηκε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας - Τα μέλη και οι αρμοδιότητές της

Νοεμβρίου 15, 2020 0
Ορίστηκε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας - Τα μέλη και οι αρμοδιότητές της

Στις 6 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήµου Ηγουμενίτσας, η οποία έχει συσταθεί με την υπ’αριθμ. 147/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Κατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τις αρμοδιότητες των μελών, από την πρόεδρο, κα Βασιλική Τσώτου και συμφωνήθηκε ομόφωνα στην επόμενη συνεδρίαση όλα τα μέλη να εισηγηθούν τις προτάσεις τους. 

Μέλη Επιτροπής Ισότητας: 
1. Πρόεδρος κα Βασιλική Τσώτου, αναπληρούμενη από την κα Χριστίνα Τζέλλου, 
(Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας). 
2. κ. Γεώργιος Βασιλειάδης αναπληρούμενος από τον κ. Σπυρίδωνα Κάτση, 
(Δημοτικοί Σύμβουλοι λοιπών παρατάξεων). 
3. κα Μαρία Αναγνωστοπούλου αναπληρούμενη από την κα Χριστίνα Μπούτα, 
(Υπάλληλοι της Δ/νσης Κοινωνική Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας). 
4. κα Βασιλική Πάντου αναπληρούμενη από τον κ. Βασίλειο Γιαννάκη, 
(Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων). 
5. κ. Χρήστος Ντάλλας αναπληρούμενος από την κα Κλειώ Γιαννούλη, 
(Εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας). 
6. κα Αλεξάνδρα Τζούρτζου αναπληρούμενη από τον κ. Αχιλλέα Ράπτη, 
(Εκπρόσωποι της Μ.Κ.Ο. “ΟΡΑΜΑ” ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ). 
7. κα Άννα Ρεντζεπέρη Καθηγήτρια, ως Εμπειρογνώμονας. 
8. κ. Αθανάσιος Χασκής Κοινωνικός Λειτουργός, ως Εμπειρογνώμονας. 

Αρμοδιότητες Επιτροπής Ισότητας: 
- Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο 

- Διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του δήμου, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. 

- Συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο. 

- Συνεργάζεται με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών. 

Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτήν κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση. 
Η θητεία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνέχεια...

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει το Δήμο Σουλίου για μη πληρωμή δεδουλευμένων

Νοεμβρίου 15, 2020 0
Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει το Δήμο Σουλίου για μη πληρωμή δεδουλευμένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ανακοίνωση καταγγελία για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων 

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου, η οποία ενόψει και της δύσκολης περιόδου της πανδημίας που διανύουμε λόγω του COVID-19, άφησε απλήρωτο το μόνιμο προσωπικό, αλλά και τις καθαρίστριες σχολείων. 
Από τις αρχές του καλοκαιρού κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και τονίσαμε ότι είναι θέμα χρόνου το προσωπικό να μην πληρωθεί. 
Η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου σφύριζε αδιάφορα χωρίς να λάβει υπόψιν τις παρεμβάσεις του Συλλόγου αλλά και των συναδέλφων στο δήμο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη. Υπήρχαν παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει συνολικά την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα την κατάσταση και να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. 

Να σταματήσει τα ψέματα και να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν ανάγκες επιβίωσης. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οχλήσεις των Τραπεζών, αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα βασικά. Να σταματήσει επίσης άμεσα την πίεση προς τους εργαζόμενους να ασκήσουν αλλότρια καθήκοντα. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτήν την εξέλιξη. Να είναι επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε δέσμευση της δημοτικής αρχής και επίσης για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν αφήνουμε να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό. 

Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση. 
Όλοι στην απεργία την πέμπτη 26 Νοεμβρίου 

Απαιτούμε: 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Τη δέσμευση για τη σταθερή και εις το διηνεκές πληρωμή των μισθών όλων των εργαζομένων στους Δήμους. 
  • Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα. 
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ         ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Συνέχεια...

Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο την Τρίτη 17/11

Νοεμβρίου 15, 2020 0
Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο την Τρίτη 17/11
Κάτω η κυβερνητική απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου! 
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες για ψωμί, δουλειά, υγεία ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία! 

Φέτος η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό προχώρησε στην απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και των αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων. Στην πραγματικότητα με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο πόθο της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Οι κυρίαρχοι κύκλοι εδώ και δεκαετίες θέλουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας και τα μεγάλα συνθήματα-στόχοι του για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της καταστολής, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παραμένουν επίκαιρα. 
Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις με την πιο πλατιά συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, για να τιμήσουμε παντού το μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του Νοέμβρη. 
47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης ο λαός μας, πρέπει να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα και να παλέψει για: 
ΨΩΜΙ - ΔΟΥΛΕΙΑ: Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Η αντιλαϊκή πολιτική της καραντίνας και του lockdown έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στην οικονομία, τα μεροκάματα, στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η πανδημία αξιοποιείται από την κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν μια σειρά από βαθιά αντιδραστικές τομές που χτυπούν σκληρά τα εργασιακά δικαιώματα του λαού μας. 
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ: Στην περίοδο της πανδημίας οι κοινωνικές παροχές δέχονται σοβαρά πλήγματα. Η παιδεία καρκινοβατεί μεταξύ υποστελέχωσης και τηλεκπαίδευσης, ενώ η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών - φοιτητών - εκπαιδευτικών κρατά κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, γενικεύοντας το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Από τη μία παίρνει αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα και αφήνει παιδεία, υγεία, πρόνοια ανοχύρωτες στην πανδημία, και από την άλλη προσφέρει πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις και διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ: Η μόνη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία είναι η πολιτική της καραντίνας, των απαγορεύσεων και της τρομοκρατίας. Ο κορονοϊός αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία ώστε να γίνουν πράξη οι πιο σκοτεινοί σχεδιασμοί των κυρίαρχων κύκλων της μεγαλοαστικής τάξης. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ψηφίστηκε ο χουντονόμος που χτυπά το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, ενώ τώρα προωθείται το αποφασιστικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και συνολικά στο συνδικαλισμό. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις επιβάλλοντας με τον πιο άγριο τρόπο το δόγμα του νόμου και της τάξης. 
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Όλες οι κυβερνήσεις της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης υπηρετώντας πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν» έχουν προσδέσει ασφυκτικά τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ, την έχουν μετατρέψει σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση για την εξαπόλυση των στρατιωτικών τους επιθέσεων και εκλιπαρούν την εύνοια και τη στήριξη των ξένων αφεντικών τους. Οι βαριές συνέπειες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δείχνουν την κρίσιμη και αποφασιστική σημασία που έχει για τη ζωή του ελληνικού λαού και την πορεία του τόπου ο αγώνας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. 
Ο αγώνας αυτός εκφράζεται μέσα από την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων για την έξοδο της χώρας από ΕΕ-ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των βάσεων και των ξένων πολεμικών στόλων από την ελληνική επικράτεια, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ενάντια στον πόλεμο, στο φασισμό και στην κοινωνία της εκμετάλλευσης. 
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ τους ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ! 

Όλοι στη συγκέντρωση Τρίτη 17/11, 4μμ, στην Ηγουμενίτσα, στην πλατεία Δημαρχείου 

Συνέχεια...

Αυξάνεται κατά 50% ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για την ενίσχυση ΜμΕ που επλήγησαν από την πανδημία

Νοεμβρίου 15, 2020 0
Αυξάνεται κατά 50% ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για την ενίσχυση ΜμΕ που επλήγησαν από την πανδημία 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η 4η τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid–19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», που προβλέπει αύξηση της συνολικής δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης σε 45 εκ. ευρώ από 30 εκ. ευρώ. 

Της τροποποίησης προηγήθηκε θετική άποψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, για την αύξηση της πρόσκλησης, μετά τη διαπίστωση του αυξημένου ενδιαφέροντος και ζήτησης που υπάρχει από πλευράς ωφελούμενων επιχειρήσεων, ώστε να εγκριθούν περισσότερες αιτήσεις. 
Η σχετική τροποποίηση έχει αναρτηθεί με ΑΔΑ: Ψ5247Λ9-Α7Ξ. 

Ανακοίνωση για την αποστολή έντυπης επιστολής με απόδειξη για τις προσκλήσεις της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου 

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 ανακοινώνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί - λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του COVID-19 - η αποστολή έντυπης επιστολής με απόδειξη, σε όσες προσκλήσεις η ενέργεια αυτή αναφέρεται επιπλέον της ηλεκτρονικής ενημέρωσης (mail, δημοσίευση στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΕΥΔ).
Οι επενδυτές θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για το αποτέλεσμα κάθε αξιολόγησης με e-mail και επιπροσθέτως όλα τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr και στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ www.peproe.gr
Για τον ίδιο λόγο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να υποβάλει ένσταση επί των αποτελεσμάτων αξιολόγησης θα την υποβάλει μόνο ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ με συμπλήρωση σχετικών πεδίων του σημείου «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ» εντός 10 ημερών από την ημερομηνία γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Επισημαίνεται ότι οι περισσότερες προσκλήσεις εκδόθηκαν υπό συνθήκες κανονικότητας οι οποίες όμως έχουν διαφοροποιηθεί με την εξέλιξη της πανδημίας και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΦΕΚ 4709/Β΄/23-10-20) η επικοινωνία των δημοσίων υπηρεσιών με τους πολίτες θα γίνεται ηλεκτρονικά. 
Τέλος η υπ΄αρίθμ.2831/6-11-2020 (ΑΔΑ: Ψ2ΡΚ7Λ9-Β0Μ) “Απόφαση αναστολής προθεσμιών δράσεων ενίσχυσης ΜΜΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020” δεν αφορά τις διαδικασίες αξιολόγησης πράξεων.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα