05/07/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Μάριος Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες

Μαΐου 07, 2023 0
Μάριος Κάτσης στο ΑΠΕ: "Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα επαναφέρει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες"

Το δίλημμα των εκλογών είναι «εάν θα συνεχίσει το καθεστώς Μητσοτάκη να κυβερνά με φόβο και εκβιασμούς προς όφελος των ημετέρων και των πολύ πλουσίων παραβιάζοντας τη δημοκρατία» ή «εάν θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες» τονίζει σε συνέντευξή του το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, υποστηρίζει πως «τώρα μπορεί να μοιάζουν δύσκολες, ωστόσο μετά τις εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι σαφές και κανείς δεν θα μπορεί να παριστάνει πως δεν το έλαβε». Χαρακτηρίζει την 4ετία της Κυβέρνησης της ΝΔ ως «μαύρη» για τα θέματα των δημοκρατικών θεσμών καθώς κατρακύλησε σε όλους τους δείκτες και «άλωσης του Κράτους και των παραγωγικών δυνάμεων από ένα ιδιότυπο ΙΧ - Κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη». 

Υποστηρίζει ότι η συμφωνία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν αποτελεί «επένδυση αλλά ένα ξεπούλημα που συνιστά σκάνδαλο» και ότι «έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του χωρίς η σύμβαση να έχει περάσει από τη Βουλή και κανείς να μην γνωρίζει κάτι για τις ρήτρες παραχώρησης». Τέλος, επισημαίνει ότι η Θεσπρωτία και όλη η Ήπειρος «απουσιάζουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα πάγια αιτήματα για έργα υποδομής αγνοήθηκαν»

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάριου Κάτση στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί η επιλογή των πολιτών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ;
ΑΠ: Το διακύβευμα είναι αν θα συνεχίσει το καθεστώς Μητσοτάκη να κυβερνά με φόβο και εκβιασμούς προς όφελος των ημετέρων και των πολύ πλουσίων παραβιάζοντας τη δημοκρατία και ευτελίζοντας τη χώρα στο εξωτερικό σε όλους τους δείκτες ή αν μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα θα επαναφέρει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες κάνοντάς μας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Οι αδύναμοι, οι μικρομεσαίοι και οι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος κρατώντας την κοινωνική συνοχή και έχουν κάθε λόγο να καταψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη.

ΕΡ: Οι εκλογές της 21 Μαΐου θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ο σχηματισμός κυβέρνησης απαιτεί κοινοβουλευτικές συμμαχίες. Γιατί είναι τόσο δύσκολες και ανέφικτες οι πολιτικές συνεννοήσεις - όπως φαίνεται- μεταξύ ακόμα και των συγγενικά ιδεολογικά κομμάτων;
ΑΠ: Δύσκολες μοιάζουν πριν τις εκλογές. Ωστόσο μετά τις εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι σαφές και κανείς δεν θα μπορεί να παριστάνει ότι δεν το έλαβε. Μια άρνηση συνεργασίας σε προγραμματική βάση θα είναι πολύ βαριά γιατί οι δεύτερες εκλογές με όποιου την ευθύνη οδηγηθούμε θα επιφυλάσσουν μείωση των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων και λόγω δημοψηφισματικού χαρακτήρα των εκλογών και λόγω του μπονους των 40 εδρών. Το μόνο κόμμα που μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς Μητσοτάκη και έχει προγραμματικές συγκλίσεις με άλλα κόμματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ_Προοδευτική Συμμαχία.

ΕΡ: Στις εκλογές αυτές, ψηλά στην ατζέντα μπήκαν εκτός από την οικονομία και τα θέματα της διαφάνειας αλλά και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Πιστεύετε ότι υπήρξε διολίσθηση;
ΑΠ: Πρόκειται για μια μαύρη 4ετία στο επίπεδο των θεσμών της δημοκρατίας. Η χώρα κατρακύλησε στη θέση 108 στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, κατρακύλησε στις προβληματικές δημοκρατίες όσον αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες ενώ με το διεθνές σκάνδαλο των υποκλοπών είμαστε υπόλογοι στη διεθνή κοινότητα για παραβίαση του κράτους δικαίου. Επίσης έχει γίνει μια τεράστια άλωση του κράτους και των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας από ένα ιδιώτυπο ΙΧ κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο.

ΕΡ: Η ΝΔ δίνει έμφαση στις επενδύσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που προωθήθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές προβάλει και την συμφωνία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει καταγράψει την έντονη διαφωνία του;
ΑΠ: Όταν πωλείται 84 εκ € ένας κερδοφόρος οργανισμός (ΟΛΗΓ ΑΕ) που παράγει 2εκ € έσοδα τον χρόνο έχει 11 εκατομμύρια αποθεματικό και νέες υποδομές που κόστισαν κοντά στα 300 εκ € και μάλιστα προίκα με όλο το παράκτιο μέτωπο του νομού που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο της περιοχής χωρίς καμία δέσμευση για υποχρεωτικές επενδύσεις δεν μιλάμε για μια επένδυση αλλά για ένα ξεπούλημα που συνιστά σκάνδαλο. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τα λιμάνια δεν είναι ιδιωτικά αλλά έχουν εφαρμόσει το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων σε ιδιώτες με το πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο όπως είναι και το μοντέλο αξιοποίησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σύσσωμη η κυβέρνηση από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πλακιωτάκη μέχρι τον κ. Γιόγιακα έχει κοροϊδέψει την τοπική κοινωνία για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ στους Δήμους γιατί ενώ το έταξε δεν το έφερε ποτέ στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα για τις ρήτρες ωστόσο η σύμβαση παραχώρησης δεν πέρασε από τη Βουλή ούτε κατεβλήθει το τίμημα. Εμείς δεσμευόμαστε να ελέγξουμε τη σύμβαση μέχρι και το τελευταίο ευρώ και βεβαίως θα αποδώσουμε τη χερσαία ζώνη στους πολίτες.


ΕΡ: Η Θεσπρωτία θεωρείτε ότι είναι μια αδικημένη περιφέρεια της χώρας από το Ταμείο Συνοχής και Ανάκαμψης;
ΑΠ: Όχι μόνο η Θεσπρωτία αλλά ολόκληρη η Ήπειρος και οι 4 νομοί απουσιάζουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαψης. Έργα υποδομής που είναι πάγια αιτήματα αγνοήθηκαν σαν να πρόκειται για περιφέρεια β’ κατηγορίας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ντηλάρει τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης με ημέτερους και στις μεγάλες περιφέρειες αυξάνοντας και τις κοινωνικές και τις περιφερειακές ανισότητες οδηγώντας μεγάλες μερίδες του πληθυσμού στο περιθώριο. Η Ήπειρος και η Θεσπρωτία δεν ξεχνά την αδικία και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα.

Ερ. Ποια η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσπρωτία
ΑΠ: Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης στον νομό αλλά και κυνισμός και αδιαφορία από την απελθούσα κυβέρνηση. Δεν σχεδίασαν και δεν υλοποίησαν ούτε ένα έργο σε ολόκληρη την 4ετία ενώ και όσα ήταν σε εξέλιξη είναι ανίκανοι να τα τελειώσουν. Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη του νομού σε όλα τα επίπεδα και την επαναφορά της προοπτικής. Θα αξιοποιήσουμε το λιμάνι ως μοχλό ανάπτυξης, θα αποδώσουμε τη χερσαία ζώνη στους δήμους και στους πολίτες, θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του Περιφερειακού Ηγουμενίτσας και τη σύνδεσή του με το Μαυρομάτι καθώς το είχαμε εντάξει στο στρατηγικό διασυνοριακό πρόγραμμα Interegg, θα αναπτύξουμε τουριστικά στα παράλια με κίνητρα επενδύσεων, θα επαναφέρουμε το αίτημα για την είσοδο της Θεπσρωτίας στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς η κ. Κεραμέως μας έκλεισε το Πανεπιστημιακό Τμήμα. Η Θεσπρωτία θα πάρει αυτά που της αναλογούν και θα πάψουν οι πολίτες της να νιώθουν β΄ κατηγορίας.

Συνέχεια...

Με τη Σοφία Σακοράφα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας

Μαΐου 07, 2023 0
Με τη Σοφία Σακοράφα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», κα Σοφία Σακοράφα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 10 Μαΐου 2023.

Σκοπός της επίσκεψης είναι μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» να συναντήσει φορείς, κομματικά μέλη και πολίτες να συζητήσουν και να αναπτύξουν τις θέσεις του Κόμματος αλλά και να ακούσουν τους πολίτες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής :

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

12: 00: Ηγουμενίτσα, Πάνθεον Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, παρουσίαση των υποψηφίων Θεσπρωτίας του ψηφοδελτίου «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη με τους υποψηφίους στην αγορά της πόλης.

Συνέχεια...

Αγρότες: Ανεπιθύμητος ο Μητσοτάκης στην Παραμυθιά...!

Μαΐου 07, 2023 0
Αγρότες: Ανεπιθύμητος ο Μητσοτάκης στην Παραμυθιά...!

Είναι ήδη γνωστό σε όλους τους καλλιεργητές, δενδροκόμους, κτηνοτρόφους και συνολικά στους παραγωγούς του Δήμου Σουλίου πως ο Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς δεν έχει ακόμη (;) ηλεκτροδοτηθεί. Σαν αποτέλεσμα της μη ηλεκτροδότησης, ως ντόπιοι παραγωγοί κινδυνεύουμε με καταστροφή, αφού χωρίς το ΝΕΡΟ, οι καλλιέργειες μας θα σβήσουν και μαζί τους τα εισοδήματά μας, και συνολικά ο τόπος μας!

Τα παραμύθια περί ευθυνών των ντόπιων παραγωγών για το χρέος απέναντι στη ΔΕΗ καταρρέουν, καθώς τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού άλλα μαρτυρούν και είναι στη διάθεση κάθε πολίτη του Δήμου μας που τα επιζητά.

Τι ακριβώς έρχεται να κάνει ο Πρωθυπουργός λοιπόν στην Παραμυθιά μαζί με όλο το επιτελείο του τη Δευτέρα; Να μαζέψει ψήφους, για την πλέον μονοεδρική Θεσπρωτία και να προσπαθήσει να επανεκλεγεί!

Για εμάς, είναι ξεκάθαρα υπεύθυνος και αυτός και οι κυβέρνησή του και όλοι τους, για την κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο και για το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Άλλο τόσο όμως είναι υπεύθυνοι και για την μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται (μέσω της μη ηλεκτροδότησης) για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ του κάμπου και της αγροτικής παραγωγής με σκοπό τη μαζική εγκατάσταση φωτοβολαϊκώνπάρκων. 

Πάνω στην καταστροφή της όποιας πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας, βοηθάει στο ξεπούλημα των ξένων και ντόπιων εταιρειών φωτοβολαϊκών, αρκεί φυσικά εμείς να μην παράγουμε τίποτα και αρκεί να μην μείνει κανένας μικρομεσαίος αγρότης παραγωγός στην περιοχή, σε βάθος χρόνου και κάποιοι λίγοι να νομίζουν ότι "έπιασαν την καλή".

Κάναμε αρκετές προσπάθειες σε πολλαπλά επίπεδα, όλη την προηγούμενη περίοδο για να καταφέρουμε να μπει ΝΕΡΟ στον κάμπο. Ο αγώνας που δώσαμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, μας έδειξε πως όλοι οι "άρχοντες" μας γέμισαν υποσχέσεις και ψέμα. Είναι αν μη τι άλλο παρά ανεπιθύμητος για εμάς στην Παραμυθιά ο Πρωθυπουργός και απαιτούμε να σταματήσει η ομηρία και ο εκβιασμός μας και να μπει νερό άμεσα!

Υ.Γ.1. Αν δεν μπει αρδευτικό νερό στον κάμπο είναι λογικό και επακόλουθο να υπάρξει πρόβλημα με το πόσιμο νερό (ΥΔΡΕΥΣΗΣ) το καλοκαίρι σε όλο το ΔΗΜΟ, άρα μας αφορά όλους.

Υ.Γ.2. Αν μείνει ο κάμπος χωρίς νερό, οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες δεν ακουμπούν "απλά" τους παραγωγούς, αλλά όλο τον ντόπιο πληθυσμό, άρα μας αφορά όλους.

ΝΕΡΟ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ Τ.Ο.Ε.Β.

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Δ.ΣΟΥΛΙΟΥ

Συνέχεια...

Προεκλογική δράση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Μαΐου 07, 2023 0
Προεκλογική δράση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Κλιμάκιο της ΚΟΒ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Κατερίνα Δήμα υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία επισκέφτηκε την Παρασκευή 05/05/2023 τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ, του Κτηματολογίου καθώς και του Δικαστικού Μεγάρου.


Κατά την περιοδεία μοιράσθηκε υλικό του ΚΚΕ για την εκλογική μάχη στις 21/05/2023 και έγινε κουβέντα με τους εργαζόμενους για την πρόταση του ΚΚΕ και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του στις ερχόμενες εκλογές.

Το Σάββατο στις 06/05/2023 κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλείς τους υποψήφιους βουλευτές στη Θεσπρωτία Θοδωρή Παπαγιάννη και Κατερίνα Δήμα έκανε περιοδεία στις καφετέριες στην Ηγουμενίτσα.


Με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και υλικά του κόμματος στα χέρια έγινε κουβέντα με τους παρευρισκόμενους. Προπαγανδίστηκε επίσης η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία που θα γίνει την την Πέμπτη 11/5/2023 και ώρα 8:30 στην πλατεία Δημαρχείου με ομιλητή το Θανάση Τζίμα μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Συνέχεια...

Μ.Κάτσης στην ΕΡΤ Iωαννίνων: Η Θεσπρωτία υποεκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιόγιακα στα κέντρα λήψης αποφάσεων" (+ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μαΐου 07, 2023 0
Μ.Κάτσης στην ΕΡΤ Iωαννίνων: Η Θεσπρωτία υποεκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιόγιακα στα κέντρα λήψης αποφάσεων" (+ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου, σχετικά με την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, την προεκλογική περίοδο και τον αρνητικό απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ στη Θεσπρωτία τα τελευταία 4 χρόνια.

Στα κύρια σημεία της συνέντευξης, ο Μάριος Κάτσης μίλησε για 4 χαμένα χρόνια για τη Θεσπρωτία, η οποία υποβαθμίστηκε συνειδητά από τον κ. Μητσοτάκη και απουσίαζε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, με μεγάλη ευθύνη για αυτό να φέρει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας. 

Θύμισε ότι τα χρόνια αυτά, η ΝΔ κατήργησε το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, ξεπούλησε το Λιμάνι Ηγουμενίτσας, δεν απέδωσε τη χερσαία ζώνη στην τοπική κοινωνία, απέκλεισε πλήρως τη Θεσπρωτία από τα κονδύλια του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης (π.χ. δεν εντάχθηκε σε χρηματοδότηση την περιφερειακή Ηγουμενίτσας και τη σύνδεση με Μαυρομάτι) και δεν προκήρυξε ή χρηματοδότησε κανένα νέο έργο, παρά μόνο συνέχισε τα έργα που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, όπως τόνισε, η ΝΔ απένταξε το έργο του εμπορευματικού κέντρου, δεν έκανε τίποτα για την κατασκευή μαρίνας, δεν αξιοποίησε το κτίριο της πρώην φοιτητικής εστίας.

Επιπλέον, περιέγραψε την κατάσταση που συναντά στις προεκλογικές περιοδείες στο Νομό, όπου κυριαρχεί η εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης των χωριών, ενώ πολίτες και επιχειρήσεις διαμαρτύρονται για την ξέφρενη ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων, του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, με την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια να φτάνει την τιμή της βενζίνης στα υψηλότερα επίπεδα πανελλαδικά. 

Στάθηκε ιδιαίτερα στην απαξίωση του αγροτικού τομέα από τη ΝΔ και τα μεγάλα προβλήματα που επιφέρει στους παραγωγούς και συνολικά τον Νομό, όπως για παράδειγμα η εκτόξευση του κόστους παραγωγής σε συνέχεια της απουσίας οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο της πανδημίας, η καθυστέρηση μέχρι και σήμερα της πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων που πάντα πληρωνόταν πριν το Πάσχα και η απουσία δυνατότητας χρήσης του εργόσημου για να έρθουν εργάτες γης. Στον αντίποδα, παρέθεσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αφορολόγητο 10.000 ευρώ στους παραγωγούς, απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο και πληρωμή στην ώρα τους όλων των ενισχύσεων.

Συγκρίνοντας τον απολογισμό της διακυβέρνησης ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσπρωτία, ο βουλευτής θύμισε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 είχε να παρουσιάσει αξιόλογο έργο σε κάθε περιοχή του νομού, αντίθετα με τη ΝΔ και τον κ. Γιόγιακα που δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο ως κυβερνητικός βουλευτής και αυτός είναι ο λόγος που κρύβεται προεκλογικά από το δημόσιο διάλογο.

«Ένα “φτάνει πια, ως εδώ, δεν πάει άλλο” αντιμετωπίζω σε όλο το Νομό», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο Μάριος Κάτσης, καλώντας όλους τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, αγνοώντας τις φωνές που λένε ότι «όλοι το ίδιο είναι, δεν αλλάζει τίποτα» και εκτιμώντας ότι η μεγάλη συμμετοχή θα δώσει την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μια νέα ελπίδα και προοπτική για τη χώρα μας, απέναντι στο σημερινό ζοφερό περιβάλλον.

Το ηχητικό ολόκληρης της συνέντευξης του Μάριου Κάτση είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link:


Συνέχεια...

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεβάστε τις αφίσες από το οδικό δίκτυο εντός 5 ημερών, αλλιώς πρόστιμο...

Μαΐου 07, 2023 0
Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεβάστε τις αφίσες από το οδικό δίκτυο εντός 5 ημερών, αλλιώς πρόστιμο...

Η Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται αποδέκτης συνεχών διαμαρτυριών από πολίτες για φαινόμενα τοποθέτησης διαφημιστών πλαισίων και διαφημίσεων κατά μήκος του επαρχιακού ή εθνικού οδικού δικτύου ή και σε κοινόχρηστους χώρους.

Έχοντας υπόψη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ζητά από επιχειρήσεις, πολίτες, συλλόγους, κομματικές οργανώσεις και υποψήφιους βουλευτές να σέβονται το περιβάλλον, να προστατεύουν την οδική ασφάλεια και να τηρούν τη νομοθεσία.

Η Περιφέρεια καλεί επίσης όσους έχουν τοποθετήσει παράνομα διαφημιστικά πλαίσια ή διαφημίσεις σε κολώνες φωτισμού, ή στύλους ή υποστηρίγματα κατά μήκος του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου που έχει την αρμοδιότητα να τα απομακρύνουν εντός πέντε ημερών, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση ή προειδοποίηση. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί η ίδια σε αφαίρεσή τους, καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη και επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι για τις παράνομες διαφημίσεις, πανό, αφίσες, επιγραφές κλπ εντός των οικισμών αρμόδιοι είναι οι κατά περιοχή Δήμοι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα, αφού περάσει η διορία των 5 ημερών, να δώσει στη δημοσιότητα τα πρόστιμα που θα επιβάλλει...!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα