06/11/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Για ποια θέματα συζητήσατε κε. Βουλευτά;;;

Ιουνίου 11, 2020 0


Για ποια θέματα συζητήσατε κε. Βουλευτά;;;

Για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακας είχε επίσημη συνάντηση για θέματα της Θεσπρωτίας.
Αυτή τη φορά συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος Αλέκο Δροσόπουλο.
Μπορεί, ο κ. Γιόγιακας ως βουλευτής της αντιπολίτευσης να ήταν αρκετά δραστήριος, όσον αφορά τις συναντήσεις του, αλλά και την επικοινωνιακή του προβολή, ωστόσο, από τη στιγμή που εξελέγη κυβερνητικός βουλευτής, έχει παύσει να ενημερώνει επίσημα με δελτία Τύπου τους Θεσπρωτούς για το τι ακριβώς συζητάει στις επίσημες επισκέψεις του με κυβερνητικούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματούχους.
Ίσως να επηρεάστηκε από τον Άδωνι που χρησιμοποιεί το facebook για να κάνει την επικοινωνιακή του προβολή, ωστόσο, ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις ενημερώνει για το τι ακριβώς ειπώθηκε ή έστω ποια θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του.
Τελευταίο παράδειγμα η συνάντηση του κ. Γιόγιακα με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος στις 3 Ιουνίου.
Δεν έστειλε δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ αλλά αρκέστηκε να κάνει μια ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook, όπου ανέφερε τα εξής:

"Θέματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συζητήσαμε στη χθεσινή συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος Αλέκο Δροσόπουλο".

Αλήθεια κε. Γιόγιακα, το θεωρείτε αυτό ενημέρωση προς τους Θεσπρωτούς; Χωρίς να αναφέρετε ποια από τα πλείστα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας συζητήσατε;
Δεν αντιλαμβάνεστε πως οι κακόπιστοι θα θεωρήσουν ότι πήγατε απλώς να ζητήσετε ρουσφέτια;
Ίσως να είναι υπερβολικό να ζητάμε ενημέρωση από τον κ. Γιόγιακα για τις επίσημες συναντήσεις του, δεδομένου ότι δεν ενημέρωσε τους Θεσπρωτούς για το τι ακριβώς συζήτησε όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.
Ίσως πάλι, το φιάσκο που του κάνανε στο Υπουργείο Παιδείας όταν προ μηνών συναντήθηκε με τον υφυπουργό και σε ανάρτησή του ανέφερε πως συζήτησαν για την παραχώρηση των εστιών του ΤΕΙ για τη στέγαση της αστυνομίας και την επομένη η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την αναβολή λειτουργίας του ΑΕΙ....!
Ίσως, ίσως...!
Το θέμα είναι να αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί, ότι εκτός των άλλων, στις υποχρεώσεις τους είναι και η ενημέρωση των πολιτών. 
Ειδάλλως, άλλα πάνε στο νου μας...!!!
Συνέχεια...

Χουάν Ραμόν Ρότσα: "Θα συνεχίσω στο Θεσπρωτό... Πανέμορφη και φιλόξενη η Θεσπρωτία"

Ιουνίου 11, 2020 0
Χουάν Ραμόν Ρότσα: "Θα συνεχίσω στο Θεσπρωτό... Πανέμορφη και φιλόξενη η Θεσπρωτία"

Ο Ελληνοαργεντινός Χουάν Ραμόν Ρότσα, προπονητής του Θεσπρωτού και παλαιά δόξα του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην ομάδα.
Μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος από τη ζωή του στη Θεσπρωτία, που τη χαρακτήρισε φιλόξενο και πανέμορφο τόπο.
Μιλώντας στο "liganews.gr" ανέφερε σχετικά: «Υπάρχει ένα μακροχρόνια πλάνο στο Θεσπρωτό. Μόνο αν αποφασίσει ο πρόεδρος κ. Αραμπατζάκης να μην συνεχίσει στην ομάδα και αν έρθουν άλλοι, τότε δεν θα συνεχίσω. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το ποδοσφαιροκοινωνικό έργο στο Θεσπρωτό. Η Θεσπρωτία είναι ένα πανέμορφο μέρος. Αισθανόμαστε με την οικογένειά μου πολύ καλά. Έχουμε καλή φιλοξενία, σαν να είμαστε στο σπίτι μας».
Επίσης χαρακτήρισε πετυχημένη την πορεία του Θεσπρωτού, αφού η ομάδα, όπως υποστήριξε, ξεκίνησε από το μηδέν, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί παικτών μέσα στη σεζόν, ωστόσο ήταν ανταγωνιστική.
Συνέχεια...

Καλοκαίρι με τον Εν Πλω FM 89,2

Ιουνίου 11, 2020 0
Καλοκαίρι με τον Εν Πλω FM 89,2

Ο Εν Πλω FM 89,2 μετά την ασταμάτητη καθημερινή ενημέρωση, την περίοδο της καραντίνας, που εξασφάλισε μέσω της σημαντικότερης ενημερωτικής σελίδας στη χώρα, thepressproject.gr, συνεχίζει τον εμπλουτισμό του προγράμματός του, αυτή τη φορά με έναν από τους πλέον μαχητικότερους και ελεύθερους δημοσιογράφους.
Τον Γιώργο Τράγκα με την εκπομπή του "Εν Αθήναις" από Δευτέρα έως Παρασκευή 8-11 το πρωί, αποκλειστικά στους 89.2. 
Και φυσικά η εξαιρετική συνεργασία με το NG Radio συνεχίζεται σταθερά, με τις καλύτερες εκπομπές, μουσικής, τεχνολογίας, video gaming, συνεντεύξεων και αφιερωμάτων σε σημαντικούς νέους και γνωστούς καλλιτέχνες.
Ο Εν Πλω FM 89,2 προωθεί την ελληνική ροκ, εναλλακτική, παραδοσιακότροπη και έντεχνη σκηνή.
Επίσης προτείνει από την παγκόσμια μουσική, την ροκ, εναλλακτική, έθνικ φολκ και μαύρη (soul jazz, blues) σκηνή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκπομπών από 1η Ιουνίου:

Δευτέρα ως Παρασκευή
08-11 Εν Αθήναις 
Με τον Γιώργο Τράγκα 
11-13 Δισκοπωλείον η Χάρις: Ανοιχτό 11 με 1 (Ε)
16-17 Το ΜηνΌρε του TPP (thepressproject)
Με τους Ορέστη Βέλμαχο & Μηνά Κωνσταντίνου
17-18 Φάρμα Των Ζώων (thepressproject)
Με τους Θάνο Καμήλαλη & Κωνσταντίνο Πουλή
20-21 Game Loading (Δευτέρα) 
Με τους Τάσο Περόγλου & Στέλιο Μαλλιάρα
Startech (Tρίτη)
Με τον Τάσο Περόγλου
21-23 Ή το'χεις ή δεν το'χεις (Τρίτη & Τετάρτη)
Με τη Βασιλεία Περόγλου
Ήχος Το Τελικό Σύνορο (Πέμπτη)
Με τους Στέλιο Νικολαϊδη & Ισίδωρο Πάτερο
23-01 Δισκοπωλείον η Χάρις: Ανοιχτό 11 με 1
Με τη Χαρούλα Νικολαϊδου 

Σάββατο
12-13 Startech (Ε)
17-19 Σαν Ταινία
Με την Λιάνα Ντάπα
21-23 Ή το'χεις ή δεν το'χεις (Ε)

Κυριακή
12-13 Game Loading (Ε)
17-19 Σαν Ταινία
19-20 Μουσική Απόδραση
Με τον Άγγελο Πάτερο
20-21 Μουβιόλα και Μαέστροι
Με τον Θάνο Παπαδέλη
21-23 Ή το'χεις ή δεν το'χεις (Ε)
Συνέχεια...

Γιατί τόσες νεκρές θαλάσσιες χελώνες τελευταία στη Θεσπρωτία;;;

Ιουνίου 11, 2020 0
Γιατί τόσες νεκρές θαλάσσιες χελώνες τελευταία στη Θεσπρωτία;;;

Είναι συχνό φαινόμενο, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια να εκβράζονται νεκρές θαλάσσιες χελώνες σε παραλίες της Ηγουμενίτσας.
Μία ακόμη εντοπίστηκε πριν λίγες ημέρες νεκρή στην παραλία πλησίον του ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσας.
Από την αρχή της χρονιάς έχουν βρεθεί άλλες δύο στην παραλία του Δρεπάνου και μιλάμε μόνο για όσες εντοπίζονται, δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλες που απλώς δεν εντοπίζονται και δεν καταγράφονται.
Δεν παρατηρείται μόνο στην περιοχή της Θεσπρωτίας, αλλά γενικότερα στο Ιόνιο, όπως Κέρκυρα, Πρέβεζα κ.α.

Τι συμβαίνει;
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη περίπτωση όπου να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου, δεδομένου ότι αφού περισυλλεχθούν, θάβονται χωρίς να προηγηθεί νεκροψία ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.
Συχνότερη αιτία θανάτου, εκτός από την κατάποση πλαστικών, αποτελεί ο θανάσιμος τραυματισμός τους, είτε από πρόσκρουση με σκάφος, αλλά κυρίως από επιτήδεια ενέργεια ψαράδων ή ιχθυοκαλλιεργητών.
Η αλήθεια είναι ότι οι θαλάσσιες χελώνες στην προσπάθειά τους για ανεύρεση τροφής, προκαλούν ζημιές στα δίχτυα ψαράδων ή ιχθυοκαλλεργειών και ιδιαίτερα μυδοκαλλιεργειών. Για τις θαλάσσιες χελώνες τα μύδια αποτελούν εξαιρετική τροφή, με αποτέλεσμα όταν εντοπίζονται από εργαζόμενους μυδοκαλλιεργειών να θανατώνονται με χτυπήματα στο κεφάλι.
Τα υπέροχα αυτά θαλάσσια πλάσματα θα πρέπει να προστατευθούν, δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, αποτελούν και θηρευτές των μεδουσών...
Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνονται νεκροψίες στις νεκρές χελώνες και εφόσον διαπιστωθεί και με βούλα η αιτία θανάτου τους, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο.
Μια πρόταση που έχει γίνει και στο παρελθόν είναι η αποζημίωση των ψαράδων ή των ιχθυοκαλλιεργειών όταν διαπιστώνονται ζημιές στις μονάδες τους.
Αποτελεί δύσκολο θέμα, η συμβίωση των επαγγελματιών της αλιείας με τις θαλάσσιες χελώνες, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η βαρβαρότητα...! 
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποιο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της περιοχής. Το να θεωρείται ο φόνος ενός ζώου κάτι φυσιολογικό, δε μπορεί να συνεχίσει να είναι αποδεκτό!
Συνέχεια...

Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συλλαλητήρια σήμερα σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Ιουνίου 11, 2020 0
Συλλαλητήρια σήμερα σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ζωσιμάδων 4 Ηγουμενίτσα, Τηλ:2665022136,6986933660,6973337256 
Email:ergkigu@gmail.com,seiythes@gmail.com 

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά! 
Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια, Πέμπτη 11 Ιούνη 
· 7:30μμ στην Ηγουμενίτσα-ΟΤΕ 
· 7:00μμ στην Παραμύθια (αρχή Πεζόδρομου) 

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, 
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ άφησαν απροστάτευτους τους λαούς εν μέσω πανδημίας από το νέο κορονοϊό. Αφού πρώτα διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης, άφησαν αβοήθητους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και σε άλλες χώρες πάνω από 100.000 στις ΗΠΑ, πάνω από 176.000 στην Ευρώπη. 
Το σύνθημα «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα. Του συστήματος που έχει ως υπέρτατη αξία το χρήμα και το κέρδος, που γεννάει τη φτώχεια, πολέμους, πρόσφυγες, τον ρατσισμό, που πετάει στο περιθώριο και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, που δε λογαριάζει ανθρώπινη ζωή. 
Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού επιταχύνουν τα μέτρα που αποτελούσαν διαρκείς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων. Με προκάλυμμα την «έκτακτη κατάσταση» τα “προσωρινά μέτρα” που πάρθηκαν και χτυπούν τους μισθούς, το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, έχουν στόχο να τα μονιμοποιήσουν! Ήδη σε πολλούς χώρους δουλειάς η επόμενη μέρα της πανδημίας φέρνει νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Κυριαρχεί η ανασφάλεια, συνεχίζεται η απληρωσιά, δυναμώνει η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, κυνηγούν ένα κακοπληρωμένο χωρίς ασφάλιση μεροκάματο. Η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων σε κάθε κλάδο αποκτά μορφή χιονοστιβάδας. 

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ 
Κυβέρνηση-ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν από το ξεκίνημά της την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, για την οποία η πανδημία ήταν η θρυαλλίδα κι όχι η αιτία. Αιτία για τη νέα κρίση είναι η ίδια με την προηγούμενη. Τα τεράστια κέρδη, τα τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαια στα χέρια ελάχιστων. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το μισό πλούτο της γης. Θέλουν να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη οικονομική κρίση, αλλά και από την "κανονικότητα" της όποιας ανάπτυξής τους των τελευταίων ετών. Μετά από τόσους νεκρούς η Κομισιόν αποφάσισε, ότι είναι “χαμηλός ο κίνδυνος του κορονοϊού στους εργαζόμενους”. 
Οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας με αφορμή και την πανδημία έγιναν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. 
Πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους για το “Ταμείο Ανάκαμψης”. Το "Ταμείο Ανάκαμψης" της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα διαρκείας, νέα μνημόνια. 
Έχουν ρίξει πολύ χρήμα στα ΜΜΕ για να συσκοτίσουν την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι νέες επιχορηγήσεις και τα δάνεια, θα κατευθυνθούν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όχι στους εργαζόμενους. Είναι ψέμα ότι το χρήμα δίνεται απλόχερα και τζάμπα, χωρίς νέες θυσίες. 
Με την εξαπάτηση και το θράσος να περισσεύουν, καλούν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι στο βωμό της «επανεκκίνησης» της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μας καλούν να ξεχάσουμε τη σταθερή εργασία με 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε ως αναγκαιότητα τη σύγχρονη σκλαβιά, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την τηλεργασία, να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα. 
Σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο, οι εργοδότες έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν λεπτομερώς ποια είναι εκείνη η σύνθεση των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση ώστε να μειώσουν το «εργατικό κόστος», να τσακίσουν τους μισθούς. Εργαζόμενοι μετακινούνται από την αναστολή των συμβάσεων στην εκ περιτροπής εργασία, τους οφείλονται δώρα Πάσχα, τους έχουν εξαντλήσει την κανονική άδεια, ζουν με μέρος του μισθού, με επιδόματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλοι να βγάλουν όλο το χρόνο με λιγότερα από 2000 ευρώ όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό. Το πρόγραμμα “Συνεργασία”, το οποίο αποτελεί εξειδίκευση του προγράμματος “SURE” είναι οριζόντια μείωση πάνω από το 20% σε όλους τους μισθούς που βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο. Ο στόχος είναι να πέσει κοντά στα 550 ευρώ η μεγάλη πλειοψηφία των μισθών. 
Έχουμε ζήσει πολλά! Το 2020 δεν είναι 2010! 
Η πείρα για τους εργαζόμενους, για το εργατικό κίνημα είναι πλούσια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση και τα κόμματά τους, γι' αυτό ζητάνε "ομοψυχία", διαλαλούν πως τάχα είμαστε στην ίδια όχθη, για να υποταχθούμε στους δικούς τους στόχους, στη δική τους αντεργατική πολιτική. Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε, ότι χωρίς εργαζόμενους η οικονομία δεν κινείται. Επιβεβαίωσε, ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο κι όχι τα αφεντικά. 
Η πλειοψηφία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ηγεσία της ΓΣΕΕ "βαράει στον ίδιο σκοπό" της στήριξης των μεγαλοεργοδοτών με τα εργατικά δικαιώματα σε μόνιμη καραντίνα. Συνδιαμορφώνουν μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα. Η στάση τους πλέον δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν εργαζόμενο! 

Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! 
Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά! 
Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση. 

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους! Η κανονικότητά τους είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με τα ελάχιστα! 

Απαιτούμε: 
· Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων. 
· Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. 
· Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. 
· Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. 
· Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. 
· Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
· Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για δουλειά με δικαιώματα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς από εργοδότη προς εργαζόμενη

Ιουνίου 11, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς από εργοδότη προς εργαζόμενη

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Διεύθυνση: Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα. 
Επικοινωνία :6939245255, 6986933660, 2665022136, 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας καταγγέλλουμε ένα ακόμη περιστατικό βίαιης και απαράδεκτης συμπεριφοράς εργοδότη προς εργαζόμενη στην Ηγουμενίτσα. 
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Ιούνιου 2020 στα Coffee Island στην Ηγουμενίτσα όπου η υπεύθυνη του καταστήματος (γυναίκα του εργοδότη) χαστούκισε εργαζόμενη χωρίς λόγο. 
Συγκεκριμένα, επειδή η εργαζομένη χρησιμοποίησε ένα φύλλο χαρτί από ένα μπλοκ σημειώσεων όπου είχε γραμμένες τις μέρες και ώρες εργασίας, βλέποντας το η υπεύθυνη, επιχείρησε να τις το αρπάξει από τα χέρια, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε ξένη περιουσία, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να καταστρέψει το σημείωμα. 
Και επειδή η συνάδελφος αρνήθηκε να της το δώσει χρησιμοποίησε βία χαστουκίζοντας την και αρπάζοντας με βίαιο τρόπο το χαρτί και το κινητό. 
Τέτοιο περιστατικό –που δεν είναι το μοναδικό– αποδεικνύει ακόμα πιο ανάγλυφα την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε πολλούς εργασιακούς χώρους που στην ουσία είναι απροστάτευτοι από το αστικό κράτος. 
Φροντίζουν γι’ αυτό οι αστικές κυβερνήσεις με οδηγό την Ε.Ε., που με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, και με την ουσιαστική αποψίλωση της επιθεώρησης εργασίας, έχουν μετατρέψει τις συνθήκες εργασίας σε σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους δίνοντας αέρα στα πανιά των εργοδοτών να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων κι ο κάθε εργοδότη να παρανομεί κατά βούληση. 
Δε φτάνει που και νομοθετικά οι αμοιβές για τους εργαζόμενους είναι αμοιβές πείνας, αντιμετωπίζουν και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν με λιγότερα χρήματα από το προβλεπόμενο, με απλήρωτες υπερωρίες, με κατάχρηση με διάφορους τρόπους κάποιων επιδομάτων που έχουν απομείνει ακόμα –όπως τα δώρα εορτών και άδειας- με περιορισμένη ή και με ανασφάλιστη εργασία, ακόμα με χρήση βίας όπως το συγκεκριμένο περιστατικό. 
Συνάδελφοι, 
Η συγκεκριμένη ενέργεια και όσες παρόμοιες ή γενικότερα τρομοκρατίας συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς θέλουν να ..."περάσουν το μήνυμα" να μη σηκώνει κανείς κεφάλι, να μη διεκδικεί, αλλά να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ, Κυριακές, χωρίς ρεπό, με ημιασφάλιση, χωρίς ξεκούραση, με συμβάσεις ακόμα και μιας ημέρας. 
Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν, να παλέψουμε όλοι μαζί και να σπάσουμε το κύμα αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στο Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο, καταγγέλλοντας κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βίας, τρομοκρατίας, απλήρωτης εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας, γιατί μόνο έτσι και όλοι μαζί συσπειρωμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. 
Καλούμε τα σωματεία και του δημόσιου τομέα, τους συλλόγους, τους φορείς, το λαό να καταδικάσει το περιστατικό και κάθε περιστατικό των αντεργατικών μεθοδεύσεων εργοδοτών και κυβέρνησης. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 11 Ιουνίου. Στην Ηγουμενίτσα στις 7:30μμ στον ΟΤΕ και στην Παραμυθιά στις 7μμ στην αρχή του πεζόδρομου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα