03/30/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Δείτε σε απ' ευθείας μετάδοση τον απολογισμό πεπραγμένων του Γιάννη Λώλου

Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 30, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  70
ΠΕ Θεσπρωτίας  62
ΠΕ Ιωαννίνων  267
ΠΕ Πρέβεζας  82
Συνέχεια...

Σύσκεψη σήμερα στο ΕΚΘ για την προετοιμασία της απεργίας της 6ης Απρίλη

Μαρτίου 30, 2022 0
Σύσκεψη σήμερα στο  ΕΚΘ για την προετοιμασία της απεργίας της 6ης Απρίλη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι στην πανελλαδική απεργία Τέταρτη 6 Απρίλη!
Όλοι στη συγκέντρωση στις 10πμ στην Πλ. Δημαρχείου - Ηγουμενίτσα.

Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.

Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο. Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο ευρύτερο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι αποκομμένες από τις απαιτήσεις της εγχώριας αστικής τάξης της οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τρόπο τρέχουν να εκπληρώσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιτάχυνε, στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την προώθηση των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της «πράσινης μετάβασης». Ακόμα και σήμερα, που μελετά την αναπροσαρμογή του ενεργειακού σχεδιασμού, εστιάζει σε λύσεις που αυξάνουν την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας με εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος απ' την Αίγυπτο και τα πυρηνικά εργοστάσια της Βουλγαρίας, καθώς και στην άμεση κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή του αμερικανικού LNG.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι επίσης συνένοχοι για την προώθηση της «απελευθέρωσης» του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει τη λειτουργία του βασιλείου της κερδοσκοπίας, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που ενσωματώθηκαν στην εθνική νομοθεσία επίσης με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εγκατάσταση σταθμού LNG στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στα όρια κατοικημένης περιοχής μόνο θετική εξέλιξη δεν μπορεί να είναι για το λαό της Ηγουμενίτσας. Γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και όχι την δυνατότητα χρήσης από το λαό για φθηνότερη ενέργεια. Είναι απαίτηση των ελλήνων εφοπλιστών και άμεσα συνδεδεμένο με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Απορρίπτουμε τη θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μας καλούν να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία. Ειδικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να φορτωθούν νέα βάρη. Την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, ενώ απουσίαζαν από τους πρόσφατους αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των πετρελαίων της Καβάλας, της Ε- food! Η γραμμή τους είναι επικίνδυνη τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο!

Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουμε:

Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας! Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Διεκδικούμε:

Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μείωση κόστους παραγωγής για τους αγρότες. Τιμές στα αγροτικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Στα πλαίσια αυτά, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλα τα συνδικάτα και σωματεία, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού μας, τους αγρότες, σε σύσκεψη που οργανώνει, την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 7μμ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας.
Συνέχεια...

Σε λειτουργία ο νέος φορέας που αντικαθιστά τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα, Καλαμά & Κέρκυρας

Μαρτίου 30, 2022 0
Σε λειτουργία ο νέος φορέας που αντικαθιστά τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα, Καλαμά & Κέρκυρας

Σε λειτουργεία βρίσκεται ο νέος φορέας που αντικαθιστά τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά & Κέρκυρας.
Ο λογος, για τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου προέκυψε από τη συνένωση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας και του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, εδρεύει στα Ιωάννινα με παράρτημα στην Ηγουμενίτσα και υπάγεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Τομέας Α) της Γενικής Διεύθυνσης του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. .

Η χωρική της αρμοδιότητα περιλαμβάνει τους Κωδικούς Προστατευόμενων Περιοχών ως εξής:
GR2110002 ΟΡΗ ΑΘΑΜΑΝΩΝ (ΝΕΡΑΙΔΑ)
GR2120001 ΕΚΒΟΛΕΣ (ΔΕΛΤΑ) ΚΑΛΑΜΑ
GR2120002 ΕΛΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΙ
GR2120003 ΛΙΜΝΗ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
GR2120004 ΣΤΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑ
GR2120005 ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ ΕΚΒΟΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ΠΡΑΣΟΥΔΙ
GR2120006 ΕΛΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ, ΚΑΡΤΕΡΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΠΡΟΝΤΑΝΙ ΑΜΠΕΛΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
GR2120007 ΣΤΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
GR2120008 ΟΡΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΣΤΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
GR2120009 ΟΡΗ ΤΣΑΜΑΝΤΑ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΒΟΥΝΙ, ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΧΗ
GR2130005 ΛΙΜΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
GR2130007 ΟΡΟΣ ΛΑΚΜΟΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
GR2130012 ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
GR2130013 ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΑΜΑΝΙΚΩΝ ΟΡΕΩΝ
Συνέχεια...

Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Επετειακή Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Μαρτίου 30, 2022 0
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Επετειακή Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην Επετειακή Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2022, με αφορμή την Ημέρα φροντιστή, όπως αυτή έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια από την Εταιρεία. Επικεφαλής και συντονίστρια της συζήτησης ήταν η πρόεδρος της Alzheimer Athens κα Παρασκευή Σακκά, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη.

Η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Νικολέτα Λάμπρου, εκπροσωπώντας το έργο της Εταιρείας που γίνεται στην Περιφέρεια, παρουσίασε τις δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια που αφορούν τόσο στους ασθενείς με άνοια όσο και στους φροντιστές τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας απευθύνεται σε όλους τους δημότες άνω των 60 ετών, που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, σε μέλη των οικογενειών τους οποιαδήποτε ηλικίας, σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, σε εργαζομένους σε τοπικούς φορείς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού κι ο προσυμπτωματικός έλεγχος σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, η υποστήριξη των δημοτών και κατοίκων του Δήμου με προβλήματα μνήμης μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών, όπως ασκήσεων μνήμης, γυμναστικής κ.ά. και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2665024555, 26653060030 & 6907724367, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Μοιράστηκαν έδρες και ψήφους για τους εκπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Μαρτίου 30, 2022 0
Μοιράστηκαν έδρες και ψήφους για τους εκπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ανάδειξη των τεσσάρων αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα
ΔΑΣ: 141 ψήφους – 2 αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ
Ανεξάρτητη Kίνηση Eργαζομένων: 140 ψήφους – 2 αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Εκλέγονται απο την ΔΑΣ:
Σπύρος Υφαντής με αναπληρωματική την Σεγγούνη Σοφία
Νάτσης Δημήτριος με αναπληρωματική την Γκαμπρέλα Ερικέτη

Εκλέγονται από την Ανεξάρτητη Kίνηση Eργαζομένων:
Σουζάνα Καπνίση με αναπληρωματική την Μαρίνα Κοσιωρη
Νικηφόρος Σταύρου με αναπληρωματικό τον Σάκη Μαραζόπουλο

Συνέχεια...