12/31/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Θεσπρωτία: 47.947 ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή - Αναλυτικά στοιχεία ανά δημοτική ενότητα

Δεκεμβρίου 31, 2022 0
Θεσπρωτία: 47.947 ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή - Αναλυτικά στοιχεία ανά δημοτική ενότητα


Δημοσιεύθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2021. Σύμφωνα με την απογραφή ο νόμιμος πληθυσμός της Ηπείρου ανέρχεται 319.543 κατοίκους, ενώ της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε 47.947.

Αναλυτικά ο πληθυσμός ανά Δήμο και ανά δημοτική ενότητα της Θεσπρωτίας:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 47.947

-ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 25.109

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ 16.247

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 2.619

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ 1.294

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 1.909

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 3.040


-ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 12.680

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 9.063

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ 2.423

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ 1.194


-ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 10.158

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 8.270

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ 1.888
Συνέχεια...

Επίσημα μονοεδρική η Θεσπρωτία... Χάνονται έδρες και από τα δημοτικά συμβούλια

Δεκεμβρίου 31, 2022 0
Επίσημα μονοεδρική η Θεσπρωτία... Χάνονται έδρες και από τα δημοτικά συμβούλια

Μεγάλες αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα γίνουν οι εκλογές το 2023.

Τα επίσημα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν και η Ήπειρος είναι μεταξύ των περιφερειών που καταγράφουν απώλειες βουλευτικών εδρών.

Ο Νομός Ιωαννίνων διασώθηκε καθώς διατηρεί τις πέντε έδρες όμως η Θεσπρωτία γίνεται και πάλι μονοεδρική ενώ μία έδρα χάνει και ο Νομός Άρτας ο οποίος από τριεδρικός γίνεται διεδρικός.

Συνολικά 14 εκλογικές περιφέρειες χάνουν ή κερδίζουν έδρες.

Από μία έδρα κερδίζουν η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα και οι περιφέρειες της παλιάς Β´ Αθήνας: ο δυτικός και ο βόρειος τομέας.

Από δύο έδρες κερδίζουν ο νότιος τομέας της Αθήνας και η Ανατολική Αττική.

Από μια έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Μαγνησία, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Φθιώτιδα.

Δεν θα χαθεί όμως μόνο η μία βουλευτική έδρα στη Θεσπρωτία. Αντίστοιχα, θα μειωθεί ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων (και στα τοπικά συμβούλια) στους Δήμους της Θεσπρωτίας, καθώς και ο αριθμός των θεσπρωτών περιφερειακών συμβούλων...

Τα κομματικά επιτελεία, καθώς και οι υποψήφιες παρατάξεις ήδη έχουν αρχίσει τους σχεδιασμούς τους και τις αναλύσεις τους επί χάρτου για την αναμενόμενη βέβαια εδώ και καιρό εξέλιξη.

Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Τα ΕΛΤΑ επί ΝΔ ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους για τους κάθε λογής Πάτσηδες"

Δεκεμβρίου 31, 2022 0
Μ. Κάτσης: "Τα ΕΛΤΑ επί ΝΔ ξεζουμίζουν τους συνταξιούχους για τους κάθε λογής Πάτσηδες"

28 ευρώ παρακρατούν αυτές τις μέρες τα ΕΛΤΑ από κάθε ζευγάρι συνταξιούχων που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά και λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω ταχυδρόμου. Αίτια, η απόφαση της διοίκησης του οργανισμού για αύξηση των τελών διαχείρισης σε σχεδόν 7 ευρώ (6,9 για την ακρίβεια) ανά σύνταξη που παραδίδεται. Η αναλγησία, μάλιστα, της διοίκησης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η προμήθεια αυτή των σχεδόν 7 ευρώ επιβλήθηκε ξεχωριστά και στην έκτακτη ενίσχυση, παρόλο που οι συνταξιούχοι τη λαμβάνουν μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου, χωρίς επιπλέον δρομολόγιο διανομής από τους ταχυδρόμους.

Η διοίκηση του οργανισμού, επί ΝΔ, από τη μια επιδόθηκε σε πάρτυ προσλήψεων golden boys και απευθείας αναθέσεων, σκορπώντας εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους, όπως ο κ. Πάτσης και η κ. Πιτσίκα, από την άλλη προχώρησε σε αύξηση 130% σε σχέση με το 2019 (από 3 ευρώ που ίσχυε όταν ανέλαβε, σε 5 το 2021 και σε 6,9 το 2022) στο ποσό που παρακρατά από χαμηλοσυνταξιούχους απομακρυσμένων χωριών που δεν έχουν άλλο τρόπο να λαμβάνουν τις συντάξεις τους. Φρόντισε, ακόμα, να περάσει την απόφαση κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας, χαρακτηρίζοντάς την απόρρητη ώστε να μη δημοσιευθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Έτσι, λοιπόν, βρίσκει λεφτά η γαλάζια διοίκηση των ΕΛΤΑ για τους κάθε λογής… Πάτσηδες και Πιτσίκες. Ξεζουμίζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους με υπέρογκες προμήθειες, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πιερρακάκη να νίπτει τας χείρας του, όπως κάνει κάθε φορά που τα ΕΛΤΑ απασχολούν τη δημοσιότητα για την εξοργιστικά σκανδαλώδη γαλάζια κακοδιαχείριση, τα κλεισίματα καταστημάτων, την αποψίλωσή τους από προσωπικό και την ταλαιπωρία των πολιτών που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την κατάρρευση αυτού του ιστορικού οργανισμού.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα