01/22/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και τα αξιοθέατά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Ο Πέτρος Αντωνίου live απόψε στο NV

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει για την πρόληψη της γρίπης

Καλοτάξιδη! Επανακυκλοφόρησε η εφημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

Το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του σε εκλοαπολογιστική γενική συνέλευση με θέματα: 

1. Τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. 
2. Τον οικονομικό απολογισμό. 
3. Την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπων για την ΠΟΣ ΟΑΕΕ. 
4. Τον προσδιορισμό του χρόνου και τρόπου των εκλογών. 

Η Γ.Σ. θα γίνει την Τρίτη 21/01/2020 και ώρα 10 το πρωί στο ΠΑΝΘΕΟΝ. Αν δεν υπάρξει απαρτία θα επαναληφθεί στις 28/01/2020 την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πάλι απαρτία θα επαναληφθεί στις 04/02/2020. 

Για αυτό σας καλούμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ την Τρίτη 04/02/202 και ώρα 10 το πρωί οπότε θα γίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας με τα παραπάνω θέματα. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έλθουν μαζικά στην Γ.Σ., με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και την διάθεσή τους 

Κατά την Γ.Σ. θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα. 

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας 
Τάκης Πετσίνης                           Δήμος Κώτσιας 

Συνέχεια...

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

To Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ξεκινά τη λειτουργία Προγράμματος Συμβουλευτικής. Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στους σπουδαστές του, σε ποικιλία θεμάτων που πιθανόν να τους απασχολούν. Σκοπός του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι να παρέχει όχι μόνο υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αλλά και να εφαρμόσει μια πολιτική ευαισθητοποίησης απέναντι σε θέματα ψυχικής και συναισθηματικής ενδυνάμωσης, προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. 
Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν, στο χώρο του Δ.ΙΕΚ και διέπονται από το πρωτόκολλο της επαγγελματικής δεοντολογίας, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού. 

Η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος αποτελείται από: 

- Την κα Ελπίδα Ανδρέου, Κοινωνική Λειτουργό, MS.c στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και Υγεία 

- Την κα Κασσιανή Πανάγιου, Κοινωνική Λειτουργό, MS.c στη Συμβουλευτική Ψυχολογία 

- Την κα Σπυριδούλα Τραχανά, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια 

Συνέχεια...

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους πρωταγωνιστές της περασμένης χρονιάς

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Ο ΠΡΩΤΕΑΣ έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους πρωταγωνιστές της περασμένης χρονιάς

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, η εκδήλωση Κοπής Πίτας για το Νέο Έτος.
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα καθώς και οι  Χορηγοί του συλλόγου, καθώς επίσης έγιναν και Ειδικές βραβεύσεις.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσία πολλών αθλητών και μελών του συλλόγου παρευρέθηκαν πολλοί θεσμικοί παράγοντες και φορείς του Νομού μας και εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ .

Βραβεύτηκαν οι αθλητές :
ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΕΣΗ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΡΑΠΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΧΑΣΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΛΙΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΚΑΠΕΡΑ ΑΘΗΝΑ

οι Προπονητές
ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
ΘΩΜΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΙΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
οι χορηγοί του Συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2019.

Επίσης υπήρχαν και ειδικές βραβεύσεις για τον ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗ ΣΤΡΑΤΟ για την πολυετή του προσφορά ως προπονητής του Πρωτέα, καθώς και οι ακόλουθοι φορείς για την προσφορά τους
Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΟΛΗΓ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχία !!!!!!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο πλησίον του Γηροκομείου

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Ηγουμενίτσα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο πλησίον του Γηροκομείου

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 300 τ.μ. (+100 τ.μ. για άλλες χρήσεις) πλησίον του γηροκομείου Ηγουμενίτσας, με υπέροχη θέα. 
ΜΟΝΟ σοβαρές προτάσεις.
Πληροφορίες θα δίδονται στους ενδιαφερόμενους κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 115 9279 
Ώρες επικοινωνίας: 9-2
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Βγείτε και πείτε ξεκάθαρα κυρίες και κύριοι της ΝΔ, ότι δεν θέλετε τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Μ. Κάτσης: "Βγείτε και πείτε ξεκάθαρα κυρίες και κύριοι της ΝΔ, ότι δεν θέλετε τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία" (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι 
Έχουμε μπροστά μας ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατά τη γνώμη μου, αντανακλά τη νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης ενάντια στα Δημόσια Πανεπιστήμια και στην Παιδεία εν γένει. 
Μπορεί η Υπουργός Παιδείας να συνελήφθη σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να μην ξέρει το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την Παιδεία, αλλά το ξήλωμα του πουλόβερ ξέρει να το κάνει μια χαρά. 
Πρώτον, η κυβέρνηση έρχεται με νόμο, και συγκεκριμένα με το άρθρο 33, να αναστείλει τη λειτουργία 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με νόμο. Κρατήστε το αυτό για τη συνέχεια. 
Προηγουμένως καταργήσατε και τα διετή προγράμματα σπουδών που θα κόστιζαν όσο τα χρήματα που θα δίνει η κυβέρνηση στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. 2 εκ ετησίως για να κάνετε ρουσφέτια στην ομογένεια εν’ όψει ψήφου των αποδήμων ή δεν ξέρω και γω για τι άλλο όπως κατηγορεί το site της ομογένειας kalami τον Κ. Μητσοτάκη. 

Δεύτερον, το Υπουργείο αφού πρώτα μας είπε ότι τα νέα τμήματα δεν έχουν σύμφωνη γνώμη της ΑΔΙΠ, άρα δεν μπορούν να προχωρήσουν, έρχεται με το παρόν σχέδιο νόμου και την καταργεί! Τόσο πολύ σέβεται η ΝΔ μια ανεξάρτητη αρχή, που την καταργεί και στη θέση της φτιάχνει την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου ούτε ανεξάρτητη θα είναι από τη μία, και αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει από την άλλη. 
Τι κάνετε λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΝΔ; Φτιάχνε μια νέα αρχή στα μέτρα σας, όπου στην ουσία θα ακολουθεί τις πολιτικές σας αποφάσεις, και εσείς θα κρύβεστε πίσω από την Αρχή φορτώνοντας της το κόστος αυτών των αποφάσεων, για να αμβλύνετε τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Τρίτον, η κυβέρνηση εισάγει ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης των ΑΕΙ, όπου προβλέπει πως η χρηματοδότηση των ΑΕΙ θα γίνεται κατά 80% με βάση γενικά κριτήρια και κατά 20% με ειδικά κριτήρια. Πως λοιπόν θα κατανέμεται αυτό το 20%; Όπως θέλει το Υπουργείο. 

Αφού πρώτα ιδρύετε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας, μετά από εισήγηση του Ανώτατου Συμβουλίου της, η υπουργός Παιδείας θα καθορίσει τα κριτήρια κατανομής, τους δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων και θα κατανέμει τη χρηματοδότηση. Επομένως η Υπουργός θα κρατάει πλέον την κάνουλα της χρηματοδότησης προς τα ΑΕΙ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων. 

Άρα, κ.κ συνάδελφοι της πλειοψηφίας για να καταλάβετε τι σας περιμένει αν σήμερα υπερψηφίσετε, για να λειτουργήσει στην εκλογική σας περιφέρεια κάποιο από τα καινούργια τμήματα, εάν και εφόσον δλδ, θα παρακαλάτε την πανίσχυρη κ. Κεραμέως, να παρέμβει στη νέα ΑΔΙΠ, να έχει θετική εισήγηση κ μετά να νομοθετήσει τη λειτουργία του τμήματος. Κατά περίπτωση δλδ, και με βάση πολιτικές σκοπιμότητες. 

Αλλά δεν σταματάτε εδώ τη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Με το άρθρο 50 προβλέπεται πως οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται από τα ιδιωτικά κολέγια, γίνονται δεκτοί από τον ΑΣΕΠ για διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έρχεστε με αυτόν τον τρόπο, να παρακάμψετε το Άρθρο 16 του Συντάγματος βάζοντας τους απόφοιτους των κολεγίων στο δημόσιο. Δεν αρκεί κάποιος να έχει διαβάσει για να γράψει καλά και να αποφοιτήσει, αρκεί να είναι από ευκατάστατη οικογένεια που θα μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα των κολλεγίων. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
Για να καταλάβουν και οι πολίτες που μας παρακολουθούν, την προχειρότητα, την εμμονή και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα σας πω τι βιώσαμε εμείς στη Θεσπρωτία με το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα που ίδρυσε τον Οκτώβρη του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καταργεί σήμερα η ΝΔ αφήνοντας τη Θεσπρωτία εκτός ακαδημαϊκού χάρτη μετά από 25 χρόνια. 
Αρχικά, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και ο τότε τοπικός Βουλευτής της Αντιπολίτευσης μας κατηγορούσαν ότι κλείνουμε το υπάρχον τμήμα ΤΕΙ της πόλης. Παρένθεση, μας κατηγορούσε η ΝΔ, η οποία είναι αυτή που το 2013 με το καταστροφικό σχέδιο «Αθηνά» έκλεισε το τμήμα Ιχθυοκομίας, ενώ συγχώνευσε τα άλλα 2 τμήματα στο 1 πλέον προβληματικό τμήμα που παρέμεινε στην Ηγουμενίτσα. 
Αφού λοιπόν η ΝΔ μας κατηγορούσε ότι θέλουμε να κλείσουμε το τμήμα του ΤΕΙ, όταν φέραμε το ν.4559/2018 με τον οποίο ιδρύθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα στην Ηγουμενίτσα, η Νέα Δημοκρατία τον καταψήφισε γιατί δεν λειτούργησε από τον πρώτο κύκλο! Προεκλογικά βέβαια ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ μας έλεγε ότι τμήμα ιδρύθηκε λόγω της ατνιπολιτευτικής πίεσης της ΝΔ! 
Βέβαια μετά έγιναν κυβέρνηση. Ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το σχέδιο συρρίκνωσης των ΑΕΙ με μείωση των εισακτέων και κλείσανε τη Νομική σχολή της Πάτρας. 
Από τότε χάθηκε εντελώς η μπάλα. Από τη μία ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης σε Επίκαιρη Ερώτηση μου για τη μη λειτουργίας του τμήματος, έλεγε ότι ήταν πολιτική απόφαση της ΝΔ που βασίστηκε στη μη γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ. Στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας βέβαια υπήρχε γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ που δικαιολογούσε την ίδρυση του τμήματος, την καταθέτω στα πρακτικά. Ο υφυπουργός επικαλούνταν δλδ ταυτόχρονα την ΑΔΙΠ που με αυτό το νομοσχέδιο την καταργεί, και που είχε ήδη γνωμοδοτήσει για το τμήμα, αλλά ο ίδιος το αγνοούσε κι απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζει να το αγνοεί. Πριν λίγο βγήκε σε αυτό εδώ το βήμα και ανέφερε την απόφαση της Συγκλήτου για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα με την οποία είναι αντίθετη στη λειτουργία του τμήματος. 
Αυτό που ξέχασε να πει ο Υφυπουργός είναι πρώτον ότι η απόφαση της Συγκλήτου βγήκε χρονικά μετά την απόφαση αναστολής του τμήματος από το Υπουργείο, η οποία λήφθηκε χωρίς να ερωτηθεί κανένας από την ακαδημαϊκή κοινότητα. 
Ξέχασε επίσης να πει ότι η Σύγκλητος και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου τόσο στη συζήτηση που προηγήθηκε του νόμου που ίδρυε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και στη συζήτηση στις επιτροπές που είχε γίνει για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συμφωνούσε με το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. Το γιατί άλλαξε στάση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την απόφαση αναστολής του Υπουργείου και αφού είχε διαρρεύσει ότι η χρηματοδότηση στα ΑΕΙ θα γίνεται με αξιολόγηση από την Υπουργό, είναι ένα θέμα που πρέπει να το απαντήσει η Σύγκλητος, βέβαι κάπου πάει το μυαλό μου... 
Επίσης ο Υπουργός ανέφερε ότι έδρα της σχολής είναι μακριά, δηλαδή στα Γιάννενα, ενώ το τμήμα είναι στην Ηγουμενίτσα. Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν το έχετε δει να ξανασυμβαίνει κύριε Υφυπουργέ;; Γιατί κρύβεστε κύριοι της ΝΔ; Βγείτε και πείτε το ξεκάθαρα, δεν θέλετε τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία, γι’ αυτό δε θα λειτουργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα. Γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό. 

Και σας το λέω ευθέως κυρίες και κύριοι της ΝΔ, δεν σας αρέσει το Μετάφρασης και Διερμηνείας; Τα κάναμε εμείς όλα λάθος; Δημιουργήστε άλλο τμήμα λοιπόν. Αλλά δε σκοπεύετε να κάνετε κάτι τέτοιο, γιατί θέλετε τη Θεσπρωτία να είναι ο μόνος νομός της Ηπείρου χωρίς τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στη Θεσπρωτία τι ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα; Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός πλέον Βουλευτής μας έλεγαν στη Δημόσια συζήτηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Υπουργείο δεν έχει κανένα λόγο για το αν ιδρύεται ένα τμήμα, εάν λειτουργεί ή εάν καταργείται αλλά είναι θέμα της Συγκλήτου του κάθε Ιδρύματος. 
Όμως δυστυχώς για εσάς κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς βέβαια και για τους συμπολίτες μας, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ. 
Με το άρθρο 33 τελειώνει αυτό το παραμύθι. Η κυβέρνηση φέρνει νόμο για να αναστείλει τα 37 τμήματα και οι Βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη να συνταχθούν ή με την τοπική κοινωνία ή με το κόμμα τους. Γι’ αυτό και σαν Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταγραφεί και η προσωπική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς. 
Σας ευχαριστώ. 
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)Συνέχεια...

Φιλιάτες: Την Πέμπτη 23/1 η κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Φιλιάτες: Την Πέμπτη 23/1 η κοπή πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Η ΕΝΩΣΗ μας σας καλεί : 

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιοχή ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

Την ΠΕΜΠΤΗ 23/01/2020 και ώρα 11 το πρωί. 

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο στο Φιλιάτι. 

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Λήγει σήμερα η προθεσμία για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Θεσπρωτία: Λήγει σήμερα η προθεσμία για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας να δηλώσουν την ατομική περιουσία τους στον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο προκειμένου να μην πληρώσουν πρόστιμα.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Περιοχές και Γραφεία Κτηματογράφησης για συλλογή δηλώσεων

1. Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Α) Προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
-Ηγουμενίτσα: Επί της οδού Αγίων Αποστόλων 27

Κλιμακωτά πρόστιμα
Στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα κλιμακωτά πρόστιμα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Τα κλιμακωτά πρόστιμα θα είναι ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και της καθυστέρησης που υπήρξε από τους ιδιοκτήτες στην υποβολή των δηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι όσο καθυστερούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, τόσο μεγαλύτερα πρόστιμα θα πρέπει να πληρώσουν. Τέλος επισημαίνεται πως οι ιδιοκτήτες που καθυστερούν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αν επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων τους.
Συνέχεια...

Πολιτική εκδήλωση και κοπή πίτας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας

Ιανουαρίου 22, 2020 0
Πολιτική εκδήλωση και κοπή πίτας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας, καλεί τα μέλη και τους φίλους, σε πολιτική εκδήλωση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, ώρα 20:30μ.μ., στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Η Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα