05/24/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Μαΐου 24, 2021 0

 Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων - Της Αγγελικής Τζοβάρα*%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%2B%25CE%2591%25CE%2593%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα
Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Οι εξετάσεις αποτελούν μια απαιτητική διαδικασία στη ζωή ενός μαθητή η οποία επηρεάζει αναπόφευκτα κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του. Το στρες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι συχνότατο και οι κυριότερες αιτίες που οι μαθητές το βιώνουν, είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να απομνημονεύσουν πολλές πληροφορίες όταν εξεταστούν. Παράλληλα, θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων αποτελεί για εκείνους εισιτήριο για το μέλλον τους και ενδεχόμενη αποτυχία επιτείνει το άγχος τους.

Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο άγχος από άλλους ανεξάρτητα από το πόσο εμπιστεύονται τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους. Τα συμπτώματα αλλά και οι συνέπειες του άγχους των εξετάσεων περιλαμβάνουν:

- Απομάκρυνση από φίλους και ευχάριστες δραστηριότητες

- Κακός ύπνος και αδυναμία να σηκωθεί κανείς από το κρεβάτι, αλλαγή στην όρεξη (περισσότερο ή λιγότερο φαγητό σε σχέση με το συνηθισμένο)

- Δυσκολία να ξεκινήσει κανείς τη μελέτη, αίσθημα απελπισίας για το μέλλον

- Εφίδρωση και πόνος στο στομάχι, έντονη ανησυχία, πονοκέφαλοι

- Αυξημένη ταχυκαρδία για μεγάλο διάστημα της ημέρας, ευερεθιστότητα

- Αίσθημα σύγχυσης και μπλοκαρίσματος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Αν αισθάνεστε άγχος λόγω των εξετάσεων που πλησιάζουν είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλογιστείτε τι σημαίνει για σας μια ενδεχόμενη κακή επίδοση. Συνήθως οι μαθητές έχουν την πεποίθηση ότι αν δεν πετύχουν θα καταδικάσουν το μέλλον τους, οι ευκαιρίες θα τελειώσουν, θα γίνουν περίγελος στους συμμαθητές τους ή θα απογοητεύσουν τους γονείς τους. 

Ο καθένας έχει το δικό του καταστροφικό σενάριο που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό στο μυαλό του. Είναι ζωτικής σημασίας να προσπαθήσετε να αμφισβητήσετε αυτόν το δυσλειτουργικό τρόπο σκέψης αναλογιζόμενοι πόσοι διαφορετικοί παράγοντες, ευκαιρίες αλλά και συνθήκες συμβάλλουν τελικά στην πορεία ενός ανθρώπου που δεν θα ήταν δυνατό να γνωρίζει εκ των προτέρων και που φυσικά δεν σχετίζονται με την επιτυχία ή αποτυχία στις εξετάσεις.

Συνθήκες μελέτης

- Επιλέξτε έναν ήσυχο και ιδιωτικό χώρο για να μελετήσετε με άμεση πρόσβαση σε ό,τι χρειαστείτε

- Οργανώστε λεπτομερώς το τι και το πώς θα μελετήσετε

- Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς σας τυχόν απορίες και διευκρινήσεις

- Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μνημονικά τεχνάσματα για να θυμάστε ευκολότερα δύσκολες πληροφορίες

- Κάντε μικρά διαλείμματα των πέντε λεπτών για να πιείτε ή να φάτε

- Προγραμματίστε την ώρα που πάτε για ύπνο, την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού αλλά και ταυτόχρονα προσπαθήστε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας ευχάριστες και χαλαρωτικές δραστηριότητες

- Ελαττώστε την πρόσληψη καφεΐνης ή άλλων διεγερτικών καθώς διεγείρουν το νευρικό σύστημα

- Οι ιδανικότερες τροφές που συστήνονται στη διάρκεια των εξετάσεων είναι τα φρέσκα φρούτα, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, οι πρωτεϊνικές τροφές. Γευματίστε όταν πεινάτε για να διατηρείτε τα επίπεδα της γλυκόζης σταθερά. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό καθώς αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης με αποτέλεσμα να πέφτουν γρήγορα και να αισθάνεστε εξαντλημένοι

- Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ό,τι σας ευχαριστεί κάθε φορά που πετυχαίνετε τους στόχους της μελέτης σας

- Πριν κοιμηθείτε αφιερώστε λίγο χρόνο να χαλαρώσετε ακούγοντας μουσική ή σερφάροντας στον διαδίκτυο αποφορτίζοντας το μυαλό σας από την συγκέντρωση που απαιτεί η μελέτη

Συμβουλές για την ημέρα των εξετάσεων

- Οργανώστε τι θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης

- Αν αισθανθείτε στρες πριν την εξέταση αφιερώστε μερικά λεπτά να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εξασκηθείτε εκ των προτέρων στην χαλάρωση της αναπνοής και κατ’ επέκταση των συμπτωμάτων του άγχους. Εισπνεύστε και κρατήστε την ανάσα σας μετρώντας ως το τρία και εκπνεύστε μετρώντας επίσης ως το τρία. Επαναλάβετε σταθερά για μερικά λεπτά

- Την ημέρα των εξετάσεων αποφύγετε άτομα που είναι αγχωμένα ή που σχολιάζουν με μη βοηθητικό τρόπο την διαδικασία αυξάνοντας το δικό σας στρες

- Διαβάστε ενδελεχώς τα θέματα υπογραμμίζοντας λέξεις-κλειδιά και οδηγίες ενώ παράλληλα υπολογίστε πόσο χρόνο έχετε για κάθε ερώτηση

- Προσέξτε την διατύπωση της κάθε ερώτησης και βεβαιωθείτε ότι η απάντησής σας καλύπτει την ερώτηση

- Ασχοληθείτε αρχικά με τις πιο εύκολες ερωτήσεις

- Προσπαθήστε να έχετε επαρκή χρόνο να ξαναδιαβάσετε τις απαντήσεις σας και να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές

- Όταν τελειώσετε την εξέταση φροντίστε να χαλαρώσετε με ένα φίλο ή να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί μέχρι να αρχίσετε την προετοιμασία για την επόμενη δοκιμασία

Καλή επιτυχία!

*Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Ηγουμενίτσα, τηλ. επικοινωνίας 6983719069
%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%2B1
%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%259F%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%2B2

Συνέχεια...

30 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας

Μαΐου 24, 2021 0
30 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας

Η 30η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (γνωστή και ως Πολλαπλή Σκλήρυνση) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF). Σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας για την ασθένεια με τους 2.500.000 πάσχοντες από τα εμφανή και αφανή συμπτώματά της.

H Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μία χρόνια νόσος η οποία προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Παρουσιάζεται κυρίως σε νέα άτομα. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερα από τους άνδρες σε αναλογία 3:1. Το περίβλημα που προστατεύει τις νευρικές ίνες (μυελίνη) του ασθενή καταστρέφεται με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η μετάδοση μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα αλλά και το αντίστροφο. Οι βλάβες που επέρχονται μπορεί να είναι μόνιμες ή αναστρέψιμες και αθροιζόμενες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη αναπηρία.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι κούραση, δυσκολία στο περπάτημα, σπαστικότητα, αδυναμία, προβλήματα όρασης, ζαλάδα και ίλιγγος, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, σεξουαλικά προβλήματα, προβλήματα στο έντερο, πόνος, γνωστικές αλλαγές, συναισθηματικές αλλαγές, κατάθλιψη.

Μόνο το 20% των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) στην Ελλάδα εργάζεται με πλήρη απασχόληση. Η έλλειψη υποστήριξης και νομοθεσίας για την εξασφάλιση και διατήρηση των θέσεων εργασίας των ατόμων με ΠΣ έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα ίδια, αλλά και στην Οικονομία.

Εκτός από την οικονομική ανασφάλεια που επηρεάζει την ποιότητα ζωής του το άτομο βιώνει ψυχολογικές/συναισθηματικές επιπτώσεις και την απώλεια ανεξαρτησίας του. Η Πολιτεία επιβαρύνεται με επιδόματα ανεργίας ή αναπηρίας και χρηματοδότηση άλλων μορφών κοινωνικής στήριξης. Οι πάσχοντες ζητούν ενίσχυση των μέτρων για την δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας.

Το θέμα θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει και την τοπική κοινωνία ώστε άτομα με ΠΣ να μπορούν να εργαστούν σε θέσεις όπως γραμματειακή υποστήριξη σε κάποιο ιατρείο, γραφείο κλπ.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση απαιτεί ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης καθώς αυτή η προοδευτική, χρόνια, νευροεκφυλιστική νόσος είναι πολύπλοκη και μοναδική για κάθε πάσχοντα.

Επηρεάζει εκτός από το ίδιο το άτομο, την οικογένεια και τους φροντιστές του.

Οι πολιτικές για την διαχείρισή της πρέπει να επεκταθούν πέρα από την υγειονομική περίθαλψη στην εκπαίδευση την κοινωνική μέριμνα και την απασχόληση για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ανθρώπων που επηρεάζονται από αυτήν.

Οι ασθενείς ζητούν τη δημιουργία εθνικού σχεδίου διαχείρισης για τις νευρολογικές ασθένειες που να περιλαμβάνει και την ολιστική φροντίδα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Φέτος ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει συμβολικά στον εορτασμό του Συλλόγου μας με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου στο χρώμα πορτοκαλί, το χρώμα που συμβολίζει την ΣΚΠ, στις 29 και 30 Μαΐου. Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας λόγω των καθημερινών αυξημένων κρουσμάτων κορωναϊού στον Νομό μας, αναβάλλει την εκδήλωση για αργότερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ             ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Συνέχεια...

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Μαΐου 24, 2021 0
Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας κατόπιν εντάλματος σύλληψης για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη χθες (23-05-2021) το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αλλοδαπός, που διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνέχεια...

Ήπειρος: 11 πρόστιμα χθες για μάσκες

Μαΐου 24, 2021 0
Ήπειρος: 11 πρόστιμα χθες για μάσκες

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (23-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 11 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Μαΐου 24, 2021 0
Εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Πέρδικα, πραγματοποίησαν κλιμάκια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ. 

Οι εξορμήσεις έγιναν από την Πέμπτη 21 μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου, σε super market, εμπορικά καταστήματα και καφετέριες και περιλάμβαναν διανομή φυλλαδίων και συζήτηση για το "εργασιακό" νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη, που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του οχτάωρου, την καθιέρωση της απλήρωτης υπερωρίας και την αντικατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων με Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ηγουμενίτσα 24 5 2021
Συνέχεια...

Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Μαΐου 24, 2021 0
Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 40
ΠΕ Πρέβεζας 4

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.381, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 391.181 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.822 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (61.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.353 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 210 (ημερήσια μεταβολή -8.3%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 271 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Δείτε τώρα ζωντανά τη σύσκεψη για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα η τηλεσύσκεψη φορέων για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Μαΐου 24, 2021 0
Σήμερα η τηλεσύσκεψη φορέων για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε σύσκεψη φορέων με θέμα τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται, σε συνέχεια της με αριθμ. 72/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, με σκοπό αφενός να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις μέχρι τώρα ληφθείσες αποφάσεις που αφορούν στο εν λόγω θέμα και αφετέρου για να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο αγώνα για την επίλυση ενός εκ των πλέον σημαντικών θεμάτων που επί σειρά ετών ταλανίζει το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί την παρουσία όλων μας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Συνέχεια...

Τυχαίες συναντήσεις στη… χερσαία ζώνη!!

Μαΐου 24, 2021 0
Τυχαίες συναντήσεις στη… χερσαία ζώνη!!

Η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας ή του… ΟΛΗΓ τείνει να μετατραπεί σε εμπόλεμη. Ο Δήμος και λοιποί φορείς όψιμα ανακάλυψαν ότι κινδυνεύει να περάσει στον ιδιώτη που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού ακόμη και ο δρόμος που… πατούνε!

Ο ΟΛΗΓ φυσικά ως δικαιούχος της ζώνης αυτής προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι..

Ξερά δέντρα κόπηκαν, φοίνικες καθαρίστηκαν, σκουπίδια απομακρύνθηκαν..

Και μεσούσης αυτής της εκστρατείας βρέθηκε τυχαία μαζί με τα στελέχη του ΟΛΗΓ και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας..

Καταπληκτικές αυτές οι συμπτώσεις…

Φυσικά αναμένεται μετά τις θέσεις του για την φαρμακευτική κάνναβη, ο τοπικός βουλευτής να τοποθετηθεί δημόσια και για τη χερσαία ζώνη!

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τουρνουά beach volley από την ΚΝΕ

Μαΐου 24, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Τουρνουά beach volley από την ΚΝΕ

Τουρνουά BEACH VOLLEY 2Χ2 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/5/2021 από τη ΟΒ Ηγουμενίτσας της ΚΝΕ στην παραλία του ΔΡΕΠΑΝΟΥ στην Ηγουμενίτσα με σύνθημα: “Πέρνα στην αντεπίθεση ο αθλητισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ μας”


Η συμμετοχή πλήθους νεολαίων έδειξε την επικαιρότητα του συνθήματος και τη δυνατότητα αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας για ανάπαυση, διασκέδαση, πολιτισμό και αθλητισμό κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια για παραχώρηση του χώρου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Συνέχεια...

Ο Μ. Κάτσης σε εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μαΐου 24, 2021 0
Ο Μ. Κάτσης σε εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τιμήσαμε στην Ηγουμενίτσα την ημέρα μνήμης για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους. Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι χρέος μας, να θυμόμαστε την κτηνωδία που συντελέστηκε και να τιμούμε όσους και όσες υπέφεραν και μαρτύρησαν.

Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και τη δικαίωση του ποντιακού ελληνισμού. Δεν ξεχνάμε.

Τιμή και σεβασμός σε όσους χάθηκαν.
Συνέχεια...

Συνεχίζονται τα καθημερινά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 24, 2021 0
Συνεχίζονται τα καθημερινά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου, 10:00 έως 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Τέλος, γνωστοποιούμε ότι την εβδομάδα 17-21 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 540 rapid test και ήταν όλα αρνητικά.

* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (24-30/5)

Μαΐου 24, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (24-30/5)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 24 ως 30 Μαΐου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

24/05/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

25/05/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

26/05/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

27/05/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

28/05/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

29/05/2021

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα