08/19/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Το λουκέτο τελικά ήταν για λιγότερο από 48 ώρες!

Αυγούστου 19, 2020 0
 Το λουκέτο τελικά ήταν για λιγότερο από 48 ώρες!
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Οι Αστυνομικοί της Θεσπρωτίας έκαναν τον έλεγχο, βεβαίωσαν τις παραβάσεις σε παραλιακό κατάστημα της Πλαταριάς για αριθμό πελατών μεγαλύτερο από αυτόν που έπρεπε σύμφωνα με τα ισχύοντα για τον COVID-19 και επέβαλαν πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ και 15ήμερο λουκέτο.

Μόνο που το λουκέτο κράτησε λιγότερο από ένα 48ωρο!!!

Στο 48ωρο αυτό, στο οποίο μεσολάβησε και μια Κυριακή, το κατάστημα άνοιξε για να ξανακλείσει γιατί νόμιζε ότι η υποβολή ένστασης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (!!!), η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας πρόλαβε και συγκρότησε την τριμελή επιτροπή ενστάσεων, εξέτασε την ένσταση που κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι της επιχείρησης και απεφάνθη ότι κακώς είχε επιβληθεί το πρόστιμο και το 15ήμερο λουκέτο!

Το κατάστημα ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του.. Αξιοθαύμαστα και τα αντανακλαστικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και των αρμοδίων της που μέσα σε χρόνο ρεκόρ έσπευσαν να διορθώσουν το… λάθος που είχαν κάνει οι αστυνομικοί που διενήργησαν τον έλεγχο.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Καταγγελία για τον κορωνοϊό από νοσοκομειακούς γιατρούς: "Αποσιωπούν τα κρούσματα"

Αυγούστου 19, 2020 0
Καταγγελία για τον κορωνοϊό από νοσοκομειακούς γιατρούς: "Αποσιωπούν τα κρούσματα" 

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΟΕΝΓΕ σχετικά με τον κορωνοϊό

Σε μια καταγγελία για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «αποσιώπηση».

«Με αφορμή ενημερωτικά δελτία Τύπου Κέντρων Υγείας τουριστικών προορισμών για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, οι διοικήσεις των αντίστοιχων Υ.Π.Ε. έδωσαν εντολή να μην εκδίδονται δελτία Τύπου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή, δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ποιον εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, αν όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού; Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη - αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους».
«Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στο λαό και τη νεολαία και να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την "ατομική ευθύνη". Η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας και να διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού και για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος στο άρθρο 16 ορίζει ότι "ο γιατρός έχει την υποχρέωση να εφιστά την προσοχή της κοινότητας, στην οποία ανήκει, σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών". Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δε θα γίνουμε. Δε μας πτοούν ούτε απαγορεύσεις, ούτε πιέσεις, ούτε απειλές από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr
Συνέχεια...

Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις στα όρια της Περιφέρεια Ηπείρου από σήμερα μέχρι 31 Αυγούστου

Αυγούστου 19, 2020 0
Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις στα όρια της Περιφέρεια Ηπείρου από σήμερα μέχρι 31 Αυγούστου 

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, τη συμβολή όλων στην κοινή προσπάθεια περιορισμού της διάδοσής του και την επιβεβλημένη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και ασφάλεια υπαλλήλων και πολιτών και κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, με απόφαση (Αριθμ. Πρωτ. 110847/755) που υπέγραψε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτριος Μαυρογιώργος, από σήμερα 19 έως και την 31η Αυγούστου 2020, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, στους Δήμους, στην ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκκληση του Δήμαρχου κ. Ιωάννη Λώλου για διαφύλαξη της δημοσίας υγείας

Αυγούστου 19, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Έκκληση του Δήμαρχου κ. Ιωάννη Λώλου για διαφύλαξη της δημοσίας υγείας 

Αγαπητοί συνδημότες, 
Το τελευταίο διάστημα η εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε όλη την Επικράτεια, μας υποχρεώνει να κινητοποιηθούμε άμεσα, αν δεν θέλουμε τις επόμενες ημέρες να βρεθούμε αντιμέτωποι με νέο κύμα της πανδημίας, που θα φέρει απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία. 
Προς αποφυγή νέων δυσάρεστων καταστάσεων που είναι πιθανόν να οδηγήσουν ακόμη και σε τοπικά lockdowns, η ευλαβική τήρηση των μέτρων που έχουν υποδειχθεί από τους επιστήμονες, κρίνεται άκρως αναγκαία. 
Ως Δήμος, με αυξημένη επαγρύπνηση των υπηρεσιών μας και επανειλημμένες εκκλήσεις για περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, συνεχίζουμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από τους επιστήμονες και τις κανονιστικές πράξεις. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Εξίσου αναγκαία είναι και η επίδειξη ατομικής ευθύνης και συμμόρφωσης στις οδηγίες της Πολιτείας, του κάθε πολίτη ξεχωριστά. 
Η σύνθετη πραγματικότητα, η οποία συνδέεται κυρίως με τη χαλάρωση ενός μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας στην εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης καθώς και με φαινόμενα συγχρωτισμού και παρουσίας κόσμου σε μεγαλύτερο αριθμό από τον επιτρεπόμενο, μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε κυρίως με τους ίδιους τους πολίτες με σύνεση και υπευθυνότητα. 
Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία επομένως, ιδίως στους τουριστικούς Δήμους, όπως ο Δήμος Ηγουμενίτσας, δεν χωρούν δικαιολογίες κι επίρριψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαφωνίας και της αδράνειας. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υγειονομική θωράκιση του Δήμου μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων μας. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Αυγούστου 19, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Φιλόλογος με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694438
Συνέχεια...

Σε καραντίνα 34 εργαζόμενοι του παραλιακού μπαρ στα Σύβοτα - Τι αναφέρει η επιχείρηση

Αυγούστου 19, 2020 0
Σε καραντίνα 34 εργαζόμενοι του παραλιακού μπαρ στα Σύβοτα - Τι αναφέρει η επιχείρηση

Σε καραντίνα στις οικίες τους, μαζί με τις οικογένειές τους, βρίσκονται 34 εργαζόμενοι του παραλιακού μπαρ στα Σύβοτα Θεσπρωτίας με την ονομασία Μικρή Άμμος, μέχρι να ληφθούν δείγματα το πρωί της Τετάρτης, από το νοσοκομείο Φιλιατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, το απόγευμα της Τρίτης μετέβησαν στο νοσοκομείο Φιλιατών οι 4 από αυτούς, οι οποίοι έχουν έντονα συμπτώματα, ενώ αύριο το πρωί θα ληφθεί δείγμα και από τους υπόλοιπους 30.
Και οι 4 εργαζόμενοι με τα συμπτώματα βρίσκονται στα σπίτια τους και περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που αναμένεται να βγουν το απόγευμα της Τετάρτης.
Η επιχείρηση, προχώρησε σε δημόσια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει πως το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των εργαζομένων και να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η εντατική απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος.


ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα