05/21/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ήπειρος: Νέα Περιφερειακή Αρχή Ειδικού Σκοπού προτείνει ο Ριζόπουλος για την αντιμετώπιση του επερχόμενου οικονομικού “τσουνάμι”

Μαΐου 21, 2020 0
Ήπειρος: Νέα Περιφερειακή Αρχή Ειδικού Σκοπού προτείνει ο Ριζόπουλος για την αντιμετώπιση του επερχόμενου οικονομικού “τσουνάμι”

Ορίζοντες Ηπείρου: Κατάθεση Πρότασης Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος υπό την καθοδήγηση νέας Περιφερειακής Αρχής Ειδικού Σκοπού

Θέλοντας να τηρήσει την αρχή του «πρώτα από όλα χρήσιμοι για τον τόπο», από όποια θέση και αν έταξε ο Ηπειρώτικος λαός την παράταξη, το στελεχιακό δυναμικό και ο επικεφαλής της παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου" κατάρτισαν και παρουσίασαν σήμερα μια συγκροτημένη προγραμματική πρόταση για να μπορέσει η Ήπειρος να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.
Τα δύσκολα δεν πέρασαν, τα δύσκολα είναι μπροστά, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατά την παρουσίαση της πρότασης, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, κ. Σπύρος Ριζόπουλος. Στους πολίτες της Ηπείρου παρουσιάστηκε η πρόταση Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού και δημιουργίας Ειδικού Ταμείου Ανασυγκρότησης Ηπείρου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Ο στόχος του σχεδίου είναι ένας, σύμφωνος με την έννοια της Περιφερειακότητας που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής των Οριζόντων Ηπείρου και αποβλέπει σε έναν ασφαλή δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν δουλειές και για να στηριχτούν αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η πρόταση
Η αρχική ιδέα της πρότασης είναι πως γίνεται ήδη ορατός ο κίνδυνος να μπούμε ως χώρα σε μια μακρά περίοδο μετάβασης μέχρι να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα σε στοιχειωδώς φυσιολογικά επίπεδα, μετά την πανδημική κρίση και τις συνέπειες που δεν έχουν φανερωθεί ακόμα στην πλήρη τους διάσταση. Αυτή η "νέα οικονομία του κορονοϊού" θα επηρεάσει καταλυτικά και τη δική μας Περιφέρεια, ίσως δε πολύ περισσότερο, καθώς η οικονομία της Ηπείρου είναι "γερασμένη" και έχει "υποκείμενα νοσήματα", τα οποία επιδεινώθηκαν στη δεκαετία της κρίσης.
Μπροστά στο οικονομικό “τσουνάμι” που απειλεί τη χώρα μας, για «κατοχική» εικόνα μίλησε συγκεκριμένα, είναι αδύνατον να σταθεί επαρκώς η Ήπειρος με το σημερινό μοντέλο διοίκησης. Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της Περιφέρειας, τόνισε ο κ. Ριζόπουλος και να γίνει πραγματικό στρατηγείο στη μάχη της οικονομικής ανασυγκρότησης της Ηπείρου κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνένωση όλων των δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. "Η βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι η Περιφερειακή Αρχή και όλες οι εκλεγμένες δυνάμεις να κατανοήσουν και να συμφωνήσουν ότι οι ρόλοι μας πια δεν μπορεί να είναι διαδικαστικοί" είναι το μήνυμα της παράταξης.
Η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου διαρθρώνεται σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας και σε έργα παρεμβάσεις που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό θα απαιτήσει ένα χρόνο τουλάχιστον δύο ετών και η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου μιλά πρώτον, για τη δημιουργία Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού που σημαίνει συμμετοχή στη διοίκηση όλων των εκλεγμένων παρατάξεων και δεύτερον, για ένα Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου που θα «γεμίσει» από τη μετατόπιση πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πλην των δρομολογημένων έργων και από μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ. To Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου θα στοχεύσει σε τρεις βασικούς τομείς:

- Τη διάσωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής
- Την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Την καταπολέμηση του ευρύ ψηφιακού αναλφαβητισμού που είναι εντονότερος στην Ήπειρο

Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού στηρίζεται σε πέντε βασικούς άξονες.
1. Να παραμείνουν στις θέσεις τους Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. Να ζητηθεί η παραίτηση όλων των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών σε όργανα και επιτροπές.
3. Να ανασυσταθεί η διοίκηση της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων με ποσοστιαία αναλογία τόσο σε επίπεδο Αντιπεριφερειαρχών όσο και σε επίπεδο συμμετοχής σε όργανα και επιτροπές.
4. Να συσταθεί ως επιτελικό όργανο στρατηγικού σχεδιασμού το Συμβούλιο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, όλων των Επικεφαλής των εκλεγμένων περιφερειακών παρατάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση καθώς και του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
5. Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα, με πρώτη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2020 σε προϋπολογισμό ειδικού σκοπού, με χρόνο έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου του 2020. Επίσης να υπάρξει εκ των προτέρων μια κοινή συμφωνία πως και οι προϋπολογισμοί του 2021 και 2022 θα πρέπει να υπηρετήσουν το νέο μοντέλο διοίκησης, ως το καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Ριζόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν διεκδικεί ως φυσικό πρόσωπο καμία θέση.
Το προγραμματικό πλαίσιο της πρότασης «Γέφυρα στο Μέλλον» προτείνει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις. 

Οι άμεσες ενέργειες περνούν μέσα από τη δημιουργία δύο πλατφορμών:
α)την πλατφόρμα e – MOMA.gr για να αντιμετωπιστούν οι αναθέσεις έργων και οι ανάγκες των απευθείας αναθέσεων με αξιοκρατικό και ισότιμο τρόπο και
β) την πλατφόρμα Epirusbooking.gr μέσω της οποίας θα αξιοποιηθούν κλειστά σπίτια για να μετατραπούν σε ξενοδοχειακές κλίνες. Στην παρέμβαση αυτή θα μπορεί να ενισχύσει οικονομικά τους ενδιαφερόμενους η Περιφέρεια Ηπείρου με το Ειδικό Ταμείο, πέραν των προβλέψεων του ΕΣΠΑ.

Τέλος, τα μακροπρόθεσμα έργα που προτείνουν οι Ορίζοντες Ηπείρου, σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, είναι τα εξής:

- Δημιουργία Κτηνοτροφικών Πάρκων, σε ένα μοντέλο συνεργατικής διαχείρισης με καθετοποιημένη παραγωγή, δράση που επιδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ
- Φτηνή ενέργεια για όλους με φυσικό αέριο, είτε μέσω της δημιουργίας υποδομών LNG ή CNG, είτε μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων αγωγών φυσικού αερίου (East Med και TAP), αν αυτό καταστεί εφικτό πολιτικά. Στην περίπτωση που αποτύχουν οι άλλες λύσεις, οι υποδομές CNG είναι ένα εφικτό έργο
- Ενιαία Αρχή Άρδευσης και Αγροτικό Νερό για την Ήπειρο, μια οργανωμένη αρχή που μετέπειτα θα συνδεθεί με τις κατά τόπους αρχές ύδρευσης.

Για τον COVID-19
Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, ο περιφερειακός σύμβουλος Άρτας των Οριζόντων Ηπείρου Στάθης Νάνος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στην Άρτα πριν από μερικές εβδομάδες με την εκδήλωση κρουσμάτων COVID-19 σε ιδιωτική παραγωγική μονάδα. Ο κ. Νάνος υποστήριξε πως η Περιφερειακή Αρχή απέτυχε να διαχειριστεί το θέμα χωρίς να συνδεθεί το όνομα μιας επιχείρησης με τον κορονοϊό και να προκληθεί γι’ αυτό θόρυβος και ενδεχομένως ζημιά στην επιχείρηση. «Σε όλο αυτό το διάστημα έγινε προσπάθεια να γίνουν βασιλικότεροι από τον πολιτικό τους φίλο εργοστασιάρχη και να καταφέρουν το ακατόρθωτο: να γίνει θέμα συζήτησης σε όλα τα καφενεία της Άρτας αντί να κληθεί ο ΕΟΔΥ να διαχειριστεί το θέμα όπως έγινε με αντίστοιχη μονάδα στην Κοζάνη. Αντίθετα εδώ φτάσαμε στην Τρίτη όπου ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας έβγαλε δελτίο τύπου για την επιχείρηση και ευτυχώς που δεν χρειάστηκαν άλλες ανακοινώσεις από τον κ. Ψαθά…» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νάνος.
Οι ευθύνες για την κακή διαχείριση της κρίσης στην Άρτα σύμφωνα με τον κ. Ψαθά έχουν τέσσερα ονοματεπώνυμα και γι’ αυτό ζήτησε τις αντίστοιχες παραιτήσεις: για τη «μικρή εικόνα» της Άρτας υπεύθυνος είναι ο κ. Βασίλης Ψαθάς, ενώ σε γενικότερο επίπεδο οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Σιαράβας και Αγνή Νάκου είναι υπεύθυνοι γιατί δεν άσκησαν τις αρμοδιότητές τους. Τέλος, ο κ. Νάκος κάλεσε την γιατρό και περιφερειακή σύμβουλο της πλειοψηφίας Σταυρούλα Τσιάρα να ανταποκριθεί στο διπλό ρόλο της και να επαναφέρει στην τάξη τον Περιφερειάρχη.

Το συνέδριο
Τέλος, ο συντονιστής της παράταξης για τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου, Μιχάλης Νάτσης έκανε γνωστό πως ως σήμερα έχουν εγγραφεί στην παράταξη 328 μέλη όταν ο καταστατικός στόχος ήταν για 300. Ο στόχος έχει ξεπεραστεί και ως τις 30 Ιουνίου εκτιμάται ότι τα μέλη της παράταξης μπορούν να φτάσουν τα 500, είναι δε σημαντικό όπως τόνισε ο κ. Νάτσης πως η σύνθεση των μελών δεν γίνεται με ομόκεντρους κύκλους αλλά εμφανίζει πολυσυλλεκτικότητα και διασπορά, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 328 μέλη, μόνο τα 20 ανήκουν στον ίδιο ευρύ οικογενειακό κύκλο.
Το συνέδριο της παράταξης πρόκειται να γίνει, σημαντικά διαφοροποιημένο οργανωτικά λόγω των περιορισμών της πανδημίας, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.


ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 

-Άμεση δράση για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας 

-Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης Ηπείρου 

-Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού 

Αγαπητοί Συμπατριώτες, 
Ζούμε μια ιστορική στιγμή. Όλος ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Γεωπολιτικές ισορροπίες, οικονομία, καθημερινές δραστηριότητες. Κλυδωνίζονται θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλα κράτη εμφανίζονται να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα ούτε την πανδημία του νέου ιού, ούτε τις οικονομικές συνέπειες που έχει. 
Οι ανθρώπινες ουρές χιλιομέτρων για λίγα τρόφιμα στις ΗΠΑ και στην Ελβετία, δείχνουν ξεκάθαρα πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο. Αυτή είναι η πιο μεγάλη πρόκληση για κάθε επίπεδο διακυβέρνησης. Η αποτελεσματικότητα ανταπόκρισης σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, μέσα σε συνθήκες απότομης αλλαγής όλων των σχεδιασμών και των πλάνων. Από την εμπειρία μου ως στρατηγικός σύμβουλος σχεδιασμού διαχείρισης κρίσεων σε διεθνές επίπεδο, γνωρίζω από "πρώτο χέρι" πόσο σημαντικές είναι η συνεργασία και η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για την αποκατάσταση των συνεπειών μιας κρίσης. 
Άλλωστε η κρίση του κορονοϊού, μας θυμίζει την ουσία που πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα ξεπερνάμε γρήγορα. Κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του. Χρειαζόμαστε συνεργασία και ενότητα για να περάσουμε πάνω από τις πελώριες προκλήσεις και τις αντιξοότητες που μας περιμένουν, χτίζοντας τη σταθερή ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ με πλήρη αίσθηση της ευθύνης μας, παρουσιάζουμε στους πολίτες και στη διοίκηση της Περιφέρειας σχέδιο - πρόταση Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού και δημιουργίας Ειδικού Ταμείου 
Ανασυγκρότησης Ηπείρου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Ο στόχος του Σχεδίου είναι ένας, σύμφωνα με την έννοια της Περιφερειακότητας που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας. Όλοι οι νομοί μας να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν έναν ασφαλή δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν δουλειές και για να στηριχτούν αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υγεία και Δύναμη σε όλους μας. 

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ 
Επικεφαλής Οριζόντων Ηπείρου 

Η Νέα Οικονομία του κορονοϊού 
Συγκριτικά με τις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες τα πήγαν πολύ καλύτερα με τον κορονοιό. 
Έτσι βρισκόμαστε σήμερα στο τέλος της πρώτης φάσης της πανδημίας, ελπίζοντας να μην υπάρξει σύντομα ένα δεύτερο κύμα. Ωστόσο η διαχείριση της πανδημίας με lockdown έχει εξελιχθεί σε μείζον οικονομικό ζήτημα για ολόκληρο τον πλανήτη. Το ίδιο ασφαλώς και για τη χώρα μας, με τις εκτιμήσεις για την πτώση του ΑΕΠ να ξεκινούν από τα αισιόδοξα σενάρια του 4-5% και να φτάνουν σε εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις του 15%, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. Εκ των πραγμάτων βρισκόμαστε στη διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά η οικονομία με υγειονομικά πρωτόκολλα δεν είναι η οικονομία που ξέραμε, ούτε υπακούει σε επιθυμίες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Είναι ήδη ορατός ο κίνδυνος να μπούμε σε μια μακρά περίοδο μετάβασης, ελπίζουμε μηνών και όχι χρόνων, μέχρι να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα σε στοιχειωδώς φυσιολογικά επίπεδα. 06 Αυτή η νέα οικονομία του κορονοϊού θα επηρεάσει καταλυτικά και τη δική μας Περιφέρεια. Η οικονομία της Ηπείρου είναι "γερασμένη" και έχει "υποκείμενα νοσήματα", τα οποία επιδεινώθηκαν στη δεκαετία της κρίσης. Η Ήπειρος, μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της ΕΕ, έχει μακρύ δρόμο για να μπορέσει να ξεπεράσει τις συνέπειες για την απασχόληση και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. 

Υπάρχει κράτος; 
Οι παθογένειες στις σχέσεις μεταξύ κεντρικού κράτους και των δύο βαθμίδων της αυτοδιοίκησης είναι γνωστές. Ήρθε όμως η πανδημία και ανέδειξε όλες τις αδυναμίες, από το έλλειμμα συνεννόησης μέχρι το να καταστεί η Αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή, απλός διεκπεραιωτής των εντολών του κεντρικού κράτους, χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης και ανάληψης πρωτοβουλιών. 
Από την εμπειρία της δεκάχρονης κρίσης όλοι γνωρίζουμε πως με το σημερινό συγκεντρωτικό και προσωποκεντρικό μοντέλο διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Ηπείρου η σχέση με το κεντρικό κράτος αποδείχθηκε εξαιρετικά άνιση και άδικη, χωρίς στρατηγική και χωρίς τεκμηριωμένες προτάσεις. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Μπροστά στο οικονομικό “τσουνάμι” που έρχεται - και αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά πολιτικός ρεαλισμός - είναι αδύνατον να το αντιμετωπίσει το σημερινό μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου κι αυτό έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί αισθήματα ανησυχίας σε όλους τους Ηπειρώτες που θα κληθούν πάλι “να 08 πληρώσουν το μάρμαρο”. 
Η νέα οικονομία του κορονοϊού απαιτεί νέες λύσεις που κανένα κεντρικό κράτος δεν θα μας δώσει έτοιμες γιατί ως Περιφέρεια είμαστε στις τελευταίες προτεραιότητές του όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως. 
Η Περιφέρεια πρέπει να σχεδιάσει λύσεις και να τις καταστήσει εφικτές, εξασφαλίζοντας πόρους, δημιουργώντας συνέργειες, αξιοποιώντας σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτό έχει αποδειχθεί πως είτε δεν μπορεί να το κάνει, λόγω ανεπάρκειας να ανταποκριθεί στον στρατηγικό ρόλο της για την ανάπτυξη, ή δεν θέλει να διαταράξει πελατειακές σχέσεις και ισορροπίες. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, χαμένη είναι πάντα η Ήπειρος. Όμως τώρα δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια συμβιβασμού με το “όπως τα βρήκαμε, έτσι τ’ αφήνουμε”. 
Όλα αλλάζουν αναγκαστικά και στην Ήπειρο είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της Περιφέρειας. Να γίνει πραγματικό στρατηγείο στη μάχη της οικονομικής ανασυγκρότησης της Ηπείρου. Aυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνένωση όλων των δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στον αγώνα να κρατήσουμε όρθιο τον τόπο μας, πρέπει 09 να παραμερίζουμε όσα μας χωρίζουν για τα μεγάλα που μας ενώνουν... για την ιστορία μας, την παράδοσή μας, τα όμορφα βουνά μας και τις θάλασσές μας... για τους ανθρώπους μας, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας... τους συμπολίτες μας και τους συγχωριανούς μας. Όλοι δικαιούνται να είναι μέρος των λύσεων και να μην υπάρχουν “δικοί μας” και “άλλοι” αλλά ένα ισχυρό Ηπειρωτικό “Εμείς” που με πείσμα θα διεκδικήσει και θα πετύχει όχι μόνο να μην καταλήξουμε ένα αχανές hot spot δυστυχίας και φτώχειας αλλά και να βγει μπροστά μια νέα, καλύτερη Ήπειρος. Η βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι η Περιφερειακή Αρχή και όλες οι εκλεγμένες δυνάμεις να κατανοήσουν και να συμφωνήσουν ότι οι ρόλοι μας πια δεν μπορεί να είναι διαδικαστικοί. 
Οι μέρες που η Περιφερειακή Αρχή είτε λόγω επιλογής είτε λόγω απειρίας παριστάνει τον «τροχονόμο» και να αρκείται στο να μοιράζει κονδύλια σε μικρά και μεσαία έργα, συνήθως με τακτικισμούς και ρουσφετολογικά κριτήρια έφτασε στο τέλος της γιατί πολύ απλά η εμμονή σε αυτό το ρόλο οδηγεί την Ήπειρο σε μια μεγάλη καταστροφή. 

Η ώρα της Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού 
Η ελληνική οικονομία μπορεί να γυρίσει σε ένα χρόνο, εφόσον βρεθεί εμβόλιο και ανακάμψει και η διεθνής οικονομία. Το διάστημα που θα απαιτηθεί και δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα μπορεί να "σκοτώσει" την Ηπειρώτικη οικονομία. Τα λόγια και οι προσδοκίες δεν φτάνουν. 
Οι πράξεις μετράνε και από αυτές κρινόμαστε όλοι. Κρινόμαστε κυρίως για το κατά πόσο ο καθένας μας βάζει το προσωπικό "Εγώ" στην άκρη για να υπηρετήσουμε συνεργαζόμενοι όλοι μαζί το "Εμείς" της Ηπείρου. Γιατί αυτό θέλει ο τόπος και εμείς οι άνθρωποί του, τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια να επαναπροσδιορίσουμε τη διαχείριση των οικονομικών της περιφέρειας. Η πρόταση των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η δημιουργία Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού που σημαίνει συμμετοχή στη διοίκηση όλων των εκλεγμένων παρατάξεων και ομόφωνες αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο, γεγονός που θα εγγυάται την υπηρεσία του κοινού καλού της Ηπείρου, με διαφάνεια και αξιοπιστία. Στις δύσκολες στιγμές που έχουμε μπροστά μας η ενότητα είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες της Ηπείρου. 

Νέα Περιφερειακή Αρχή για μια Νέα Πραγματικότητα 
Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού που προτείνουμε συνιστά τομή όχι μόνο για τα πολιτικά ήθη της Ηπείρου αλλά συνολικά της χώρας. Υπερβαίνει τον συνηθισμένο τρόπο διαχείρισης ώστε να δοθούν απαντήσεις στις ασυνήθιστες προκλήσεις μιας νέας πραγματικότητας. Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού στηρίζεται σε πέντε βασικούς άξονες. 

Αναλυτικά: 
1. Να παραμείνουν στις θέσεις τους Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
2. Να ζητηθεί η παραίτηση όλων των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών σε όργανα και επιτροπές. 
3. Να ανασυσταθεί η διοίκηση της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων με ποσοστιαία αναλογία τόσο σε επίπεδο Αντιπεριφερειαρχών όσο και σε επίπεδο 12 συμμετοχής σε όργανα και επιτροπές. 
4. Να συσταθεί ως επιτελικό όργανο στρατηγικού σχεδιασμού το Συμβούλιο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, όλων των Επικεφαλής των εκλεγμένων περιφερειακών παρατάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση καθώς και του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 
5. Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα, με πρώτη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2020 σε προϋπολογισμό ειδικού σκοπού, με χρόνο έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου του 2020. Επίσης να υπάρξει εκ των προτέρων μια κοινή συμφωνία πως και οι προϋπολογισμοί του 2021 και 2022 θα πρέπει να υπηρετήσουν το νέο μοντέλο διοίκησης. 

Η Νέα Πραγματικότητα βάζει Νέες Προτεραιότητες 
Οι άμεσες νέες προτεραιότητες που καλείται να υπηρετήσει η προτεινόμενη Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, πρέπει να είναι: 
• "Ξεκαθάρισμα" όλων των έργων που είναι προγραμματισμένα αλλά δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις, για να υπολογιστούν οι πόροι που απελευθερώνονται. Αυτό ισχύει τόσο για το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και για το ΠΔΕ στο σύνολό του. 
• Επαναπροσδιορισμός των υπόλοιπων πόρων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων καθώς επίσης καταγραφή των υπολοίπων που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ με τη βοήθεια της διαχειριστικής αρχής. (Είναι μια καταγραφή που μπορεί να γίνει πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα.) 
• Επαναδιαπραγμάτευση των υπολοίπων πόρων του ΠΕΠ Ηπείρου, κάτι που αποτελεί άλλωστε πάγιο αίτημα. 

Η ώρα του ΕΤΑΗ: Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης Ηπείρου 
Με τους πόρους που θα συγκεντρωθούν μέσα από τις παραπάνω ενέργειες, προτείνεται η δημιουργία Ειδικού Ταμείου Ανασυγκρότησης της Ηπείρου, με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Το Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης θα αναλάβει τη διαχείριση των πόρων αυτών με απολύτως διαφανή κριτήρια και με κριτήριο της αποτελεσματική στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, με την επιδότηση συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας και της παραγωγής που έχουν κρίσιμη σημασία για την Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα, η πρότασή μας για τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου Ανασυγκρότησης της Ηπείρου έχει τους ακόλουθους στόχους : 
Πρώτον, να διασωθεί και να αναπτυχθεί η Πρωτογενής Παραγωγή 
Η μαζική εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό και η εξαφάνιση του μικρού παραγωγού είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη και θα δούμε να εντείνεται το επόμενο διάστημα. Μέσα στις συνθήκες της νέας πραγματικότητας πολλοί παραγωγοί κινδυνεύουν να μην τα καταφέρουν 17 και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο άλλοθι για εισαγωγές. Για την Ήπειρο είναι στρατηγικός στόχος η διάσωση των μικρών παραγωγών με τη χρήση πόρων του Ταμείου, είτε με απευθείας επιδοτήσεις, είτε με εγγυοδοτική κάλυψη για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. 
Δεύτερον, να διασωθεί και να αναπτυχθεί η Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα 
Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (εστίαση, παροχή υπηρεσιών, τουρισμός, μεταποίηση, κ.α) στην Ήπειρο, αυτή τη στιγμή έχει ως βασικό ζητούμενο τη ρευστότητα που θα της επιτρέψει να λειτουργεί, να διατηρεί προσωπικό και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές της. Ο ρόλος του Ειδικού Ταμείου Ανασυγκρότησης μπορεί να είναι καθοριστικός στο να μείνει όρθια η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι η ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας στην Ήπειρο. Είτε μέσω εφάπαξ στήριξης, είτε μέσω αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, όπου και πάλι για τη συμμετοχή των δικαιούχων θα υπάρξει η εγγύηση του Ταμείου, κάθε πολύ μικρή, μικρή και μεσαία επιχείρηση πρέπει να έχει πρόσβαση σε μια ανάσα ρευστότητας, με την καθοριστική συμβολή και συνεργασία των τοπικών επιμελητηρίων. 18 
Τρίτον, να καταπολεμηθεί ο ευρύς ψηφιακός αναλφαβητισμός 
Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία εξελίσσεται πλέον ραγδαία από μέσο απλής επικοινωνίας και διασκέδασης σε μέσο επιβίωσης. Κι εδώ όμως η Ήπειρος υπολείπεται δραματικά των εξελίξεων και διαπιστώνεται πόσο μεγάλο είναι το χάσμα από το μέσο όρο της υπόλοιπης Ελλάδας. 
Το ελληνικό δημόσιο έχει δημιουργήσει ήδη το nationaldigitalacademy.gov.gr. Το ζήτημα μας όμως στην Ήπειρο δεν είναι η έλλειψη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά η εκπαίδευση στα αυτονόητα. Για παράδειγμα τι είναι ο υπολογιστής, γιατί τον χρειάζομαι, τι είναι το email. 
Η καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού για όλους τους Ηπειρώτες ανεξαρτήτως ηλικίας είναι κατεπείγουσα ανάγκη μέσω ειδικού προγράμματος. Η έλλειψη εξοικείωσης με την τεχνολογία δημιουργεί φόβο και εμποδίζει ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να διεκπεραιώνει μια σειρά υποχρεώσεων μέσω διαδικτύου. 
Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είναι δικαίωμα όλων και όλοι πρέπει να νιώθουν ιστότιμα μέλη ενός καινούργιου ψηφιακού κόσμου. Αν μέχρι σήμερα κάποιος μπορούσε να ζει αγνοώντας τον ψηφιακό κόσμο, μετά την πανδημία και μέσα στη νέα 19 καθημερινότητα που διαμορφώνεται, αποδεικνύεται κρίσιμος για τη συνέχεια της ζωής μας. Προτείνουμε να αξιοποιηθούν υπάρχουσες ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης στην Ήπειρο και με καθοδήγηση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναλάβουν ρόλο για την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες πληθυσμιακών ομάδων που σήμερα είναι αποκλεισμένες. 
Το κόστος του προγράμματος ανά άτομο μπορεί να το αναλάβει το Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης με στόχο μέσα στην επόμενη διετία να μην υπάρχει ούτε ένας οικονομικά ενεργός πολίτης που δεν θα έχει βασικές γνώσεις για τη χρήση της τεχνολογίας. Η επιλογή των επιχειρήσεων που θα συνεργαστούν με το συγκεκριμένο Πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με τα κατά τόπους επιμελητήρια και με την προϋπόθεση να είναι ενήμερες ως προς τις υποχρεώσεις τους προς το Επιμελητήριο. 

Οι νέες ευκαιρίες είναι στο χέρι μας 
Δεν είναι εποχές για να υψώνουμε τείχη και να περιχαρακώνουμε παραταξιακά στρατόπεδα. Τα προβλήματα είναι πολλά και οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Στις δύσκολες στιγμές, οι πράξεις μετράνε. Οι πολίτες της Ηπείρου περιμένουν να δουν έργο και όχι να ακούσουν λόγια. 
Ευθύνη όλων μας είναι λοιπόν αυτή την ώρα να προτείνουμε λύσεις και όχι να περιγράφουμε τα προβλήματα. Οι ευκαιρίες δεν θα πέσουν από τον ουρανό. Είναι απολύτως στο χέρι μας να τις δημιουργήσουμε. Πολλές φορές μάλιστα δεν υπάρχει καν κόστος γι αυτό γιατί είναι θέμα νοοτροπίας και αντίληψης. 
Τώρα που όλα θέλοντας και μη αλλάζουν, είναι ώρα να αξιοποιήσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο της "νέας κανονικότητας" για να κινηθούμε με τόλμη μπροστά. Εκεί στοχεύει η ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση που καταθέτουμε για Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού & Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης Ηπείρου. 21 Θεωρούμε σκόπιμο να επαναφέρουμε στο δημόσιο διάλογο ορισμένες προτάσεις που περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου και είναι εξαιρετικά επίκαιρες σήμερα. Οι προτάσεις είναι δύο κατηγοριών. 
Προτάσεις για άμεσες δράσεις εντός των επόμενων 6 μηνών και προτάσεις για έργα, μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα υλοποίησης. Θέτουμε τις προτάσεις αυτές προς συζήτηση από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου με την ελπίδα να τραβήξουμε μια "κόκκινη γραμμή" από όσα μας καταδυνάστευσαν στο παρελθόν, να κάνουμε μια καινούργια Αρχή και να ξαναζωντανέψουμε τον τόπο μας. 

Ενότητα πρώτη: Άμεσες Δράσεις 
Δημιουργία πλατφόρμας e-MOMA.gr 
Η αναγνώριση του έργου της ΜΟΜΑ ως οργανισμού είναι εξαιρετικά εμβληματική στη μνήμη των Ηπειρωτών. Η συζήτηση που γίνεται στην Ήπειρο για την έλλειψη διαφάνειας και τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων είναι τεράστια. Με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι κάτι παράνομο. Όχι δεν είναι. Γίνονται παράνομες με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, με τις κατατμήσεις και τις ποιοτικές συντμήσεις. Με την πρόταση δημιουργίας της e-MOMA.gr καθιερώνεται μια νέα αντίληψη στον τρόπο ανάθεσης των δημοσίων έργων. 
Αυτή η ιδέα στόχο έχει να συσταθεί μια ξεχωριστή διεύθυνση εντός της Περιφέρειας που θα διενεργεί άμεσα ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για ανάθεση έργων μικρής κλίμακας αποφεύγοντας τις απευθείας αναθέσεις και προσδίδοντας αμεροληψία και ισονομία στην όλη διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο καθιερώνεται ένα αδιάβλητο 22 σύστημα ηλεκτρονικού διαγωνισμού όπου ο καλύτερος ποιοτικά και οικονομικά θα καταφέρνει να παίρνει και το έργο προκαλώντας τεράστια εξοικονόμηση προς όφελος των Ηπειρωτών. Το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσουμε από κοινού και με τη συμβουλευτική υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών, έως ποιο ύψος ποσού θα γίνονται μέσα από αυτή την πλατφόρμα οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί. 
Epirusbooking.gr 
Είναι ιδανική στιγμή να επιδοτήσουμε εκείνους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ήπειρο, αξιοποιώντας τα πατρικά τους ή τα εξοχικά που παραμένουν κλειστά σε χωριά ή και ακατοίκητα σε απομακρυσμένες περιοχές. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε την ευκαιρία για αυτούς τους ιδιοκτήτες να γίνουν μικροί επιχειρηματίες, αξιοποιώντας την περιουσία τους. 
Πρόκειται για μια σημαντική δυνατότητα, στην εποχή του κορονοϊού και των νέων δεδομένων που δημιουργεί, για την τουριστική βιομηχανία και την καταπολέμηση της ανεργίας, επιστρέφοντας οι Ηπειρώτες στον τόπο τους ή υπενοικιάζοντας τα ακίνητά τους σε ενδιαφερόμενους προς αξιοποίηση. 23 Εκτιμούμε ότι αυτό θα δώσει πρόσθετη αξία στην Ήπειρο γιατί τα καταλύματα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και τελικά περιζήτητα για κάποιον που θέλει να κάνει διακοπές με ιδιωτικότητα, σε προστατευμένο χώρο. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξανανοίξουμε τα χωριά και να τονώσουμε την τοπική οικονομία. 
Αφορά όσους θέλουν να αξιοποιήσουν το πατρικό τους σπίτι, να το ανακαινίσουν και να το κινήσουν ως στέγη φιλοξενίας. Το epirusbooking.gr προτείνεται ως μια πλατφόρμα σε επίπεδο περιφέρειας που εκτιμούμε ότι μπορεί να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2021. Η εγγραφή στο epirusbooking.gr θα είναι το τελικό στάδιο μιας διαδικασίας επιδότησης για τις ανακαινίσεις των χώρων. Τα κριτήρια θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Διαχειριστής του κόμβου μπορεί να είναι η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., με συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη προς αυτήν. 

Ενότητα δεύτερη: Μεσομακροπρόθεσμα Έργα 
Κτηνοτροφικά πάρκα 
Η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων είναι ένα στρατηγικής σημασίας έργο για την ουσιαστική ενίσχυση των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων στην Ήπειρο, δίνοντας σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από το ρόλο του μικρού παραγωγού και να μετατραπούν σε επιχειρηματίες πρωτογενούς παραγωγής. Είναι ένα νέο μοντέλο συνεργατικής διαχείρισης με καθετοποιημένη παραγωγή -από την εκτροφή ως τη συσκευασία του τελικού προϊόντος- που επιδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η ιδανική στιγμή τώρα που κινδυνεύουν η κτηνοτροφία και οι μικροί παραγωγοί. Εφόσον προχωρήσουμε μέσα από το Ειδικό Ταμείο στην ενίσχυση και στήριξή τους και λύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσής, μπορούμε σε δεύτερη φάση να στηρίξουμε τα κτηνοτροφικά πάρκα ως βιώσιμο μοντέλο μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα επιτρέψει σε μικρούς παραγωγούς να κάνουν πράξη ένα μεγάλο αναπτυξιακό όραμα. 25 
Φτηνή ενέργεια για όλους 
Φτηνή ενέργεια για όλους σημαίνει φυσικό αέριο. Σε ειδικό κεφάλαιο του προγράμματός μας είχαμε αναδείξει την κομβική θέση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και μπορούμε ως Περιφέρεια να το διεκδικήσουμε από το ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί, σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τη ΔΕΠΑ μπορεί να δημιουργηθεί μια μικρή «Ρεβυθούσα», μια συγκριμένη μονάδα για LNG που θα καλύπτει όλη την Ήπειρο. Για τη διοχέτευση του αερίου στα σπίτια και τις επιχειρήσεις, να προκηρυχθεί το έργο του αναγκαίου δικτύου ως ΣΔΙΤ με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών. 
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων ομίλων και άρα ο ανταγωνισμός θα φέρει το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα για τους Ηπειρώτες αλλά και τη συνολική οικονομία της περιοχής. Είναι η στιγμή η Περιφέρεια να ανορθώσει το ανάστημά της στο κεντρικό κράτος και να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση και να εκφράσει το ενδιαφέρον της για την αγορά. Αν όμως η Περιφέρεια δεν κινηθεί γρήγορα η δημιουργία του δικτύου παροχής φυσικού αερίου 26 θα εξαρτηθεί είτε από τον TAP (που όμως λόγω μετοχικής σύνθεσης θα είναι δύσκολο) είτε από τον EastMed, ο οποίος μετά τον κορονοιό έχει μπει σε δεύτερη μοίρα στο σύνολο των προτεραιοτήτων της Ανατολικής Μεσογείου, άσχετα εάν κατοχυρώθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Αν δεν υπάρξει σχεδιασμός με κάποια από τις παραπάνω εναλλακτικές, τότε θα πρέπει η Περιφέρεια να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ για την εγκατάσταση πολλαπλών μονάδων CNG σε όλη την επικράτειά της. 27 

Ενιαία Αρχή Άρδευσης και Αγροτικό νερό 
Στην Ήπειρο συμβαίνουν πολλά παράδοξα με το νερό. Πρώτον βρέχει τουλάχιστον 250 ημέρες το χρόνο, άρα υπάρχει αφθονία. Δεύτερον, το φαινόμενο των πλημμυρών είναι εξαιρετικά έντονο καθώς λείπουν συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα. Τρίτον, την ίδια στιγμή που υπάρχει τόσο νερό, οι κάμποι ξεραίνονται. Το «αγροτικό νερό» εκτιμούμε ότι είναι ένα κομβικό έργο. Με αφετηρία την ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση των αγροτών επαναφέρουμε από το πρόγραμμά μας την ιδέα για τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αρχής Άρδευσης για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Ήρθε η στιγμή να γίνει μια καταγραφή όλων των υδάτινων πόρων με όρους υπεύθυνης και βιώσιμης αξιοποίησης. Η προτεινόμενη Ενιαία Αρχή Άρδευσης θα πρέπει να έχει ως άμεση προτεραιότητα να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών ( από αφαλατώσεις μέχρι έργα οδοποιίας ) ώστε οι υδάτινοι πόροι να δώσουν το φτηνό νερό που έχει ανάγκη η αγροτική παραγωγή. 
Να αρδευτούν ολόκληρα τμήματα της 28 Ηπείρου που σήμερα έχουν καταστεί χέρσα, είτε λόγω του μεγάλου κόστους του νερού είτε γιατί το νερό δεν επαρκεί καθώς χάνεται στη… διαδρομή. Σε δεύτερη φάση η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να συζητήσει και με τους φορείς ύδρευσης των δήμων για την ενδεχόμενη συνύπαρξη στην Ενιαία Αρχή Άρδευσης και των αστικών συνδέσεων. 

Ενώνοντας ιδέες και δυνάμεις να χτίσουμε τη Γέφυρα στο Μέλλον 
Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες λύσεις. Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου, στη βελτίωση της νέας καθημερινότητας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής που θα δοκιμαστεί σκληρά το επόμενο διάστημα. Με καινοτόμο σχέδιο, με ορθή ιεράρχηση, με πλατιά συναίνεση. Τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να είναι έργο ενός. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε περίτρανα, όλα τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια του τόπου μας. 
Τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο χρειάζεται και σήμερα. Με γνώση και συνεργασία να φροντίσουμε τον τόπο μας και να δαμάσουμε το μεγάλο κύμα της ύφεσης, της ανεργίας και της φτωχοποίησης που μας απειλεί. Όλοι μας είμαστε επιλογή του εκλογικού σώματος. 
Όλοι πρέπει να τιμήσουμε την εντολή των συμπολιτών μας. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να ενωθούν πολλά μυαλά και πολλά χέρια για να δημιουργήσουμε τη σταθερή γέφυρα που θα πάει την Ήπειρο στο μέλλον. 31 Είναι προφανές ότι δογματικές αντιλήψεις και αναχρονιστικές νοοτροπίες, που αποτελούν τροχοπέδη για την πορεία μας, πρέπει να μείνουν οριστικά στο περιθώριο. 
Να κάνουμε στροφή 180 μοιρών. Να δώσουμε χώρο στην άμιλλα, στην έμπνευση, στην κοινή προσπάθεια, στη δημιουργικότητα, στην ανιδιοτελή προσφορά. Να υπερβούμε όλες τις μορφές του πολιτικού φθόνου καθώς αποδεδειγμένα βλάπτουν σοβαρά την Ήπειρο. Αντίθετα, κάθε καλή πρόταση και κάθε καλή πρακτική πρέπει να βρίσκει εύφορο έδαφος για να δίνει καρπούς ώστε να πολλαπλασιάσουμε το καλό στον τόπο μας. 
Το ερώτημα λοιπόν είναι καθαρό. Μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας Ηπείρου να σταθούν στο ύψος των έκτακτων περιστάσεων, να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν καθαρά και έντιμα για το κοινό καλό; Οι Ορίζοντες Ηπείρου λέμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να τολμήσουμε και καλούμε όλες τις παρατάξεις, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, να πράξουν το ίδιο. 
Οι καιροί δεν περιμένουν
Συνέχεια...

Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

Μαΐου 21, 2020 0
Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου 

Τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου και Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλα Καλαντζή, υποδέχθηκε την Τετάρτη 20/5, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος. 
Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου και ειδικότερα την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, με έμφαση στα έργα που αφορούν τη Θεσπρωτία (επέκταση ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, Μονάδα Κομποστοποίησης Ηγουμενίτσας, Πράσινο Σημείο Ηγουμενίτσας κλπ), καθώς και θέματα τιμολογιακής πολιτικής του ΦΟΔΣΑ. Αμφότερους απασχόλησε η πορεία της ανακύκλωσης, ενώ συμφώνησαν πως είναι επιβεβλημένη η πλήρης ανάπτυξη όλων των ροών ανακύκλωσης προκειμένου να επιτευχθεί διαλογή στην πηγή. 
Κοινή πεποίθηση και των δύο, είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κύρια αρμοδιότητα των Δήμων και θα πρέπει να προχωρήσουν ενωμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, προς όφελος τον πολιτών. 
Η συνάντηση έκλεισε με την διαπίστωση ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι την επίτευξη ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων με απώτερο στόχο την μείωση των δημοτικών τελών.
Συνέχεια...

Καχριμάνης: Δεν δέχομαι αναφορές περί αδιαφάνειας για το έργο του οδοφωτισμού - Η περίπτωση της Ηγουμενίτσας

Μαΐου 21, 2020 0
Καχριμάνης: Δεν δέχομαι αναφορές περί αδιαφάνειας για το έργο του οδοφωτισμού - Η περίπτωση της Ηγουμενίτσας 

«Δεν δέχομαι σκιές περί αδιαφάνειας, δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να το πει αυτό. Δεν μπορεί το έργο της Περιφέρειας να είναι διαφανές, δεν μπορεί το έργο της Πρέβεζας να ελέγχεται και να εγκρίνεται από τους αρμόδιους χρηματοπιστωτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα αντίστοιχα έργα στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα να χαρακτηρίζονται ως αδιαφανή», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών και τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού. 
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο υπολογισμό του κόστους, αλλά και στις διαγωνιστικές διαδικασίες που ακολουθούνται. 
«Ως Περιφέρεια –τόνισε- μας ενδιαφέρει να υπάρχει σύγχρονος οδοφωτισμός, με το μικρότερο κόστος στο σύνολο αν είναι δυνατόν της γεωγραφικής περιοχής. Σε ο, τι αφορά το φωτισμό της αρμοδιότητάς μας, ήδη έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες και μετά τη διορθωτική παρέμβαση που κάναμε στη διακήρυξη τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν εκδηλώσει πλέον ενδιαφέρον τέσσερις μεγάλες εταιρίες του κλάδου. 
Πιστεύουμε απόλυτα ότι στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν τουλάχιστον και οι μεγάλοι Δήμοι. Έτσι προέκυψε και το συνολικό έργο: για παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό Δίκτυο και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων. 
Η Περιφέρεια προχώρησε το έργο μέσω ΣΔΙΤ καθώς τότε –προ τετραετίας- δεν υπήρχε ο μηχανισμός Σ.Ε.Α. που επίσης είναι νόμος τους Κράτους και εξασφαλίζει ταχύτερες διαδικασίες, χωρίς να προκύπτουν ζητήματα ως προς τη διαφάνεια και την εξασφάλιση του μεγαλύτερου ανταγωνισμού. 
Άρα καλά θα κάνουν όσοι θέτουν ζήτημα διαφάνειας, να είναι προσεκτικοί. 
Να επισημάνω δε, ότι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών, μόνον όταν τον περασμένο Δεκέμβριο -μετά από απόφασή μου και ενστάσεις ενδιαφερομένων- εξαλείφθηκε ένας περιοριστικός όρος που είχε τεθεί στην αρχική προκήρυξη, που περιόριζε τις συμμετοχές. Δόθηκε παράταση 40 ημερών και έτσι εκδήλωσαν ενδιαφέρον έξι εταιρίες, κατέθεσαν προσφορές τέσσερις και τώρα στο επόμενο στάδιο θα προχωρήσουν οι τρεις». 

Όσον αφορά το Δήμο Ηγουμενίτσας, ανέφερε και τα εξής: 
«Την καταγραφή των φωτιστικών σωμάτων, έκανε είτε για την Περιφέρεια, είτε για το Δήμο Ηγουμενίτσας η εταιρεία NAMMA η οποία συνεργάστηκε με την ομάδα έργου που είχε ορίσει η τότε Αντιπεριφερειάρχης. Υπάρχει μια διαφωνία με το Δήμο ως προς τον αριθμό των φωτιστικών σωμάτων. Πράγματι τον περασμένο Αύγουστο είχα διαφωνήσει με την πρόταση να γίνει δημοπράτηση του έργου, καθώς διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν λάθη στην καταγραφή, στην οποία είχαν περιληφθεί και φωτιστικά σώματα που ανήκαν στην αρμοδιότητα του ΟΛΗΓ και ζήτησα να διορθωθούν για να πάμε περαιτέρω», σημείωσε ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία, εξήγησε: 
«Ως προς το κόστος υπάρχουν δύο διαφορετικά στοιχεία ως προς τον υπολογισμό: 
Πρώτον: Το κατασκευαστικό- εργολαβικό, είναι συγκεκριμένο και μετρήσιμο. Περιλαμβάνει αντικαταστάσεις λαμπτήρων και ό,τι άλλο χρειάζεται. 
Δεύτερον: Το ενεργειακό αφορά τη μέγιστη εκτιμώμενη κατανάλωση ρεύματος. Εδώ προκαλείται σύγχυση: Για αυτό και υπάρχουν οδηγίες διεθνών προδιαγραφών. Ο υπολογισμός για το διαγωνισμό δεν γίνεται με βάση την κατανάλωση που καταγράφουν οι μετρητές, καθώς υπάρχουν φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούν, δίκτυα που τίθενται εναλλάξ σε λειτουργία για λόγους οικονομίας κλπ. 
Γίνεται βάσει διεθνών προδιαγραφών, που προβλέπουν κατά μέσο όρο λειτουργίας τις 11,9 ώρες το 24ωρο και επί συνόλου των φωτιστικών σωμάτων. Με βάση αυτό τον υπολογισμό, την ισχύ και τη συμφωνημένη τιμή Δήμου ή Περιφέρειας με τους παρόχους (ΔΕΗ ή ιδιωτικές εταιρίες) υπολογίζεται το ενεργειακό κόστος του διαγωνισμού». 
Τέλος ο Περιφερειάρχης είπε ότι η επιλογή αναβάθμισης του οδοφωτισμού μέσω του μηχανισμού ELENA έγινε επειδή η χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων γίνεται με πολύ ευνοϊκούς όρους, που ωφελεί Περιφέρεια και Δήμους.
Συνέχεια...

Οι ΟΛΗΓάρχες και οι Αντιπεριφερειάρχες

Μαΐου 21, 2020 0
Οι ΟΛΗΓάρχες και οι Αντιπεριφερειάρχες

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, η Διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση και τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης κ Βασίλειο Γοργόλη. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και στα μέτρα στήριξης τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στη συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αειφόρο ανάπτυξη, ώστε να υπάρξει όχι μόνο περιβαλλοντικα αλλά και πολλαπλά οφέλη. 
Κλείνοντας τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης, με σκοπό και στόχο την αναβάθμιση του λιμανιού και τον εκσυγχρονισμό του, προς όφελος την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Συνέχεια...

Τοποθέτηση Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Δρέπανο

Μαΐου 21, 2020 0
Τοποθέτηση Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Δρέπανο

Εισήγηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Γιάννη Γόγολου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαΐου 2020 

Σήμερα κληθήκαμε να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, για ένα μείζον θέμα έρχεται διαχρονικά προς συζήτηση, με διάφορες και διαφορετικές διατυπώσεις, χωρίς να δίνεται λύση. 
Το περιγράφω όπως ακριβώς είναι διατυπωμένο στην πρόσκληση που μας έχει αποσταλεί. 
Έγκριση Μνημονίου Συνεννόησης, Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΟΛΗγ Α.Ε. 
Εισηγητής: Δήμαρχος 

Πριν μπω στη ουσία του θέματος έχω να κάνω τέσσερις (4) παρατηρήσεις 
Η λέξεις συνεννόηση, συναντίληψη και συνεργασία δεν αποτυπώνονται ως έννοιες στο κείμενο του Μνημονίου που μας έχει αποσταλεί, για όσους βεβαίως το έχουν διαβάσει. 
Θεωρώ τη συζήτηση αποπροσανατολιστική, ως προς το θέμα και το χρόνο που διεξάγεται. Αυτό το επιβεβαιώνει η μη ύπαρξη εισήγησης της Δημοτικής Αρχής και εν προκειμένω του Δημάρχου, όπως οφείλει να κάνει σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Να σας προλάβω πριν πέσετε σε ατόπημα, ότι σε παρεμφερές θέμα το 2016, ο Δήμαρχος ως εισηγητής, έκανε μακροσκελή αναφορά για “συμφωνία μια βιώσιμης σχέσης μεταξύ Δήμου και ΟΛΗγ Α.Ε. ” (ΑΔΑ: ΒΜΩ2ΩΡΙ-8ΧΒ ) 
Θεωρώ απαράδεκτη τη μορφή του σχεδίου του μνημονίου, ως έντυπο αρχικά πριν το εξετάσουμε ως περιεχόμενο που μας έχει σταλεί από τον ΟΛΗγ. (Σχετικά χωρίς αριθμούς, παραπομπές, κενά σημεία κλπ). Αυτό επιβεβαιώνει την «ανάγκη γρήγορης σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας» που θα αποτελέσει το αντίδωρο, της επικείμενης πώλησης του 67% του ΟΛΗγ ΑΕ τις επόμενες ημέρες. Όλα αυτά, προκειμένου να επιτευχθεί «μια δήθεν αποδοχή από τους πολίτες » για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο πώλησης στο ιδιώτη. 
Η χρήση του Δρεπάνου έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές (Δήμος Ηγουμενίτσας -ΟΛΗγ Α.Ε.) αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία από το κυρίως ζητούμενο,που είναι η απόδοση ολόκληρης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. Από το Μακρυγιάλι έως τις εγκαταστάσεις του παλαιού λιμένα Κέρκυρας. 
Σ΄ ένα Δρέπανο κλειστό για πέντε χρόνια με την ίδια Δημοτική Αρχή, σε ένα δυσοίωνο τουριστικά καλοκαίρι και πριν ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τουρισμό, ποία ανάγκη μας ωθεί στην υπογραφή Μνημονίου; Υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από αυτό; 

Πάμε στην ουσία του θέματος 
Στο άρθρο 1. Αντικείμενο Μνημονίου Συνεργασίας, Γίνεται αναφορά: 
Τα συμβαλλόμενα μέρη αποδέχονται να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία …για την παραχώρηση χρήσης στο Δήμο, τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, που δεν εξυπηρετούν ανάγκες λειτουργίας του λιμανιού. 
Πολύ ωραία ως εδώ. 
Ειδικότερα όμως, οι δύο συμβαλλόμενοι, αποδέχονται με το παρόν Μνημόνιο, την προώθηση των διαδικασιών εξαίρεσης του τμήματος της παραλίας Δρεπάνου, από την Χερσαία Ζώνη Λιμένος 
Δηλαδή, αφενός να λέμε για εσωτερική κατανάλωση ότι θα εργαστούμε να παραχωρηθούν στο Δήμο όλα τα τμήματα της Χερσαίας Ζώνης που δεν εξυπηρετούν ανάγκες λειτουργίας του λιμανιού και αφετέρου, ότι το Μνημόνιο αφορά μόνο την παραχώρηση προς χρήση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, την περιοχή του Δρεπάνου. 
Τι δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί συνάδελφοι; Αυτό γράφει το Μνημόνιο! 
Στο άρθρο 2 Σκοποί της παραχώρησης παρ. 3 σε Σημείωση Αναφέρεται: 
Τα ζητήματα εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί της έκτασης αποτελούν αντικείμενο του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου και το παρόν μνημόνιο δεν υπεισέρχεται σε αυτά. 
Κύριε Δήμαρχε, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει αυτή η σημείωση; 
Μήπως ότι όποιο Μνημόνιο Συνεργασίας υπογραφεί στην παρούσα φάση, δεν αποτελεί καμία δέσμευση για το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει στα σχέδια πώλησης του Λιμανιού; 
Στο άρθρο 2 Σκοποί της παραχώρησης παρ. 4 επισημαίνεται ότι 
Η παραχώρηση χρήσης της παραπάνω περιγραφόμενης έκτασης, θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τους σχετικούς ειδικούς όρους παραχώρησης. 
Με άλλα λόγια, το παρόν μνημόνιο δεν αποτελεί ακριβώς μνημόνιο παραχώρησης χρήσης της χερσαίας ζώνης, που αφορά βεβαίως μόνο το Δρέπανο, αλλά θα υπάρχει ένα μνημόνιο που θα ακολουθήσει και θα περιλαμβάνει τους ειδικούς όρους. 
Όταν και εάν. Ανησυχώ ιδιαίτερα για το όταν, επειδή για το μνημόνιο και μόνο ζητήσατε δύο 10ημερες παρατάσεις. Και εάν προλάβετε συμπληρώνω και το θα εξηγήσω παρακάτω. 
Στο άρθρο 4 Υποχρεώσεις παραχωρησιούχου Δήμου Ηγουμενίτσας στις παρ. 1,2,3,4,5 επισημαίνεται ότι: 
Ο Δήμος αναλαμβάνει τα κόστη καθαρισμού, συντήρησης, την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία (ναυαγοσώστες και εξοπλισμός) την πληρωμή μελετών, τη νομιμοποίηση όπου απαιτείται, την έκδοση αδειών κλπ. 
Κύριε Δήμαρχε γιατί τόση βιασύνη; Μπορείτε να μας πείτε σήμερα, εάν οι εγκαταστάσεις του Δρεπάνου που θα δοθούν για χρήση στους πολίτες από τον ΟΛΗγ και θα έχει τη χρήση και την ευθύνη ο Δήμος, θα είναι έτοιμες για να τους υποδεχθούν και να τους προσφέρουν τις καλλίτερες δυνατές υπηρεσίες; 
Θα προλάβετε το καλοκαίρι; Γιατί αν δεν συμβεί αυτό, θα συμβεί το άλλο. 
Θα πληρώσουμε όλα τα έξοδα ως Δήμος και κατά συνέπεια οι πολίτες, χωρίς ουσιαστικό όφελος, γιατί όπως καταλαβαίνουν όλοι, δεν υπάρχει τίποτε δεσμευτικό για τον ΟΛΗγ, ούτε για την απόδοση των χώρων του Δρεπάνου, ούτε για το χρόνο χρήσης αυτού. 
Είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν στο προτεινόμενο μνημόνιο ημερομηνίες έναρξης και λήξης ; 

Συμπερασματικά 
Ο ΟΛΗγ Α.Ε. παραχωρεί τη χρήση, επαναλαμβάνω τη χρήση, του Δρεπάνου. Σας ”τιμωρούν” με τη ανάληψη του κόστους λειτουργίας του, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και δεν δεσμεύονται για τίποτε, ούτε καν για το χρόνο χρήσης. Μόνο ως αφελής προσέγγιση θα χαρακτηριζόταν, ότι Μνημόνιο Συνεργασίας θα δεσμεύσει τον ιδιώτη. 
Με ποια λογική λοιπόν ζητάτε, να «καπνίζουμε την πίπα της ειρήνης» με τα πρόσωπα που έχει ορίσει η κυβέρνηση να προστατεύουν τα συμφέροντά του ΟΛΗγ σήμερα; (πιθανόν να έχουν αγαθές προθέσεις) Δεσμεύονται άραγε, ότι την ίδια διάθεση θα έχει και ο General Manager του ιδιώτη; 
Δεν αντιλαμβάνεστε προφανώς, ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για παραχώρηση του ΟΛΗγ, όλες οι εγκαταστάσεις και οι χώροι του θα έχoυν προστιθέμενη αξία για τον αγοραστή, εάν δεν υπάρχουν αντιδράσεις; Αυτό θέλετε να εξασφαλίσετε σήμερα; 
Σας λέω πολλές φορές, ότι αντιμετωπίζετε τη διοίκηση του Δήμου με υπαλληλική προσέγγιση και θυμώνετε αναίτια. 
Εσείς ως ιδιώτης, θα αγοράζατε ένα κομμάτι γης εάν γνωρίζατε ότι υπάρχουν διεκδικήσεις από τρίτους; Πόσο μάλλον με αξιώσεις από πολίτες και φορείς. Αυτούς φοβούνται ακόμη. 
Όλα τα παραπάνω, σας τα υπογραμμίζω έγκαιρα, γιατί μάλλον νομίζετε ότι υπογράφοντας το μνημόνιο που σας προτείνουν «… θα καταλάβετε τη Ρώμη..» Λάθος οπτική ! 
Πριν καταθέσω την πρόταση της παράταξης την οποία εκπροσωπώ, πρέπει να σας ρωτήσω κι ένα τελευταίο. 
Διαβάζω στη Business Daily ότι τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 δηλαδή σήμερα, θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης για τους διαγωνισμούς των Λιμένων Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας από τον ΤΑΙΠΕΔ 
Μάλιστα επικρατέστερος για την αγορά είναι ο ιταλικός Όμιλος Grimaldi για την αγορά του 67% των μετοχών. 
Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά από εσάς; Επιλεκτικά ανημέρωτο σας βρίσκω και πάλι. 

Ε ι σ ή γ η σ η Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας. 
Η γεωγραφική θέση της Ηγουμενίτσας, συνδέεται άμεσα με τον Τουρισμό και τις Μεταφορές. Το γεγονός αυτό προσδίδει μεγάλη δυναμική στο Δήμο μας. 
Οφείλει λοιπόν η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, να αναλαμβάνει δράσεις που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική προστασία και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας. 
Στους στόχους αυτούς, υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό το Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Χρειάζεται ως εταίρος σε ένα δυναμικό Δήμο, προκειμένου να εφαρμοστούν πολιτικές για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας στους δύο τομείς που ανέφερα παραπάνω. Τον Τουρισμό και τις Μεταφορές. Χρειαζόμαστε έναν ΟΛΗγ όχι ως καθεστώς, αλλά ως συμπληρωματική δύναμη στην ανάπτυξη. 
Ήδη με την αποπεράτωση της 3ης φάσης ο Οργανισμός Λιμένος, θα κατέχει 2.500m λιμενικές εγκαταστάσεις για προβλήτες και κτιριακές εγκαταστάσεις. Ενίοτε αυτές με υπερθετικό βαθμό κατασκευής σε σχέση με το οικιστικό περιβάλλον της πόλης. Οι ειδικοί λένε, ότι όλες οι υποδομές καλύπτουν τις ανάγκες του Λιμένος για τα πολλά επόμενα χρόνια. Για ποιο λόγο λοιπόν δεν παραχωρείται στο Δήμο η Χερσαία Ζώνη που δεν χρησιμοποιεί; 
Είναι προφανές ότι την χρειάζεται για προίκα στον ιδιώτη. 
Η ανάσα της πόλης είναι το παραλιακό μέτωπο. Από το Παλιό Λιμάνι έως το ΤΕΙ. Αυτό μπορεί να προσδώσει ποιότητα ζωής στους πολίτες και τους επισκέπτες. Οι χώροι αυτοί έχουν την προοπτική ανάπτυξης προς όφελος των δημοτών. Ξεφύγετε κύριε Δήμαρχε επιτέλους από την “ορεσίβια” αντίληψη, ότι η θάλασσα είναι μόνο για «καλοκαιρινά μπάνια του κόσμου». 
Σύμμαχος στις σκέψεις μας αυτές, πράγματι την κατάλληλη στιγμή, ήταν οι συνέπειες της πανδημίας. 
Βγείτε και δείτε τα παιδιά μας. 
Βγείτε και δείτε τους συμπολίτες μας, σε ποια σημεία της πόλης συχνάζουν σήμερα. 
Για μια ακόμη φορά η νέοι μας δείχνουν το δρόμο. 
Όλοι τους συγκεντρώνονται με το νεανικό ένστικτο που διαθέτουν, στην περιοχή που εμείς οι μεγαλύτεροι αποκαλούμε Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ηγουμενίτσας. Από το Παλαιό Λιμάνι έως το ΤΕΙ. 
Μας λένε με την παρουσία τους ότι εδώ, αυτοί οι χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων. Είναι τα καλλίτερα μέρη της πόλης μας. 
Σας καλώ όλους να κάνετε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας. Να φανταστείτε την πόλη μας με αξιοποιημένο το παραλιακό μέτωπο. Όπως γίνεται σε άλλες παραλιακές πόλεις 
Αρκετά κ. Δήμαρχε με τα τσιμέντα υποστήριξης των αυλών στο Δήμο μας. Ας αλλάξουμε οπτική όσο είναι καιρός. 
Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία με αίσθημα ευθύνης, ψηφίζει ΟΧΙ στο προτεινόμενο από τον ΟΛΗγ και στηριζόμενο από τον κ. Δήμαρχο Μνημόνιο Συνεννόησης, Συναντίληψης και Συνεργασίας. 
Γιατί όπως προείπαμε, οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΗγ είναι δρομολογημένες. 
Τίποτε δεν δεσμεύει τον επικείμενο ιδιώτη από όσα μας καλείτε σήμερα να συζητήσουμε. 
Το μόνο που τους ανησυχεί είναι οι αντιδράσεις των πολιτών. 
Τις αμφισβητήσεις φοβούνται, μήπως μειωθεί η τιμή πώλησης και αναζητούν εναγωνίως εμάς ως εταίρους,για να αμβλυνθούν αυτές. 
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο γιατί είναι χωρίς αντίκρισμα. 
Λέμε ΝΑΙ και συζητάμε μόνο, τους τρόπους παραχώρησης ολόκληρης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ηγουμενίτσας. Από το Μακρυγιάλι έως το Ρέμα της Λάκκας (όρια παλαιού Λιμανιού). 
Να αποσυρθεί η Χερσαία Ζώνη Λιμένος από τα τεύχη δημοπράτησης ΣΗΜΕΡΑ. 
Το θέμα ΔΕΝ λύνεται από το γραφείο παρά μόνο στα απαραίτητα υπουργεία. 
Βγείτε από το ΓΡΑΦΕΙΟ. 
Δείξτε στους συμπολίτες μας ότι θέλετε τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα στο Δήμο μας. 
Έτσι προσφέρουμε υπηρεσίες στους Δημότες. 
Διεκδικούμε τώρα ολόκληρη τη Χερσαία Ζώνη. 
Πριν την πώληση του Λιμανιού.
Πριν είναι αργά για την πόλη. 

Γ. Γόγολος
Συνέχεια...

Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Μαΐου 21, 2020 0
Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
Μέσα στην καταπράσινη φύση, με υπαίθρια θεία λειτουργία, εόρτασε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 20 Μαΐου, την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Νικολάου, στο χώρο εξωκκλησίου, το οποίο τιμάται στη μνήμη του.
Το περιβάλλον υπέροχο, ο ορίζοντας ανοιχτός μέχρι τη θάλασσα της Σαγιάδας, ενώ οι πιστοί, άλλοι άναβαν ένα κεράκι και έφευγαν, και άλλοι συμμετείχαν, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα, στη λατρεία.
Οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν στο τέλος κέρασμα, ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.
Στο κήρυγμά του ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ζωή και τα θαύματα του αγίου Νικολάου, δείχνουν ότι η ζωντανή πίστη αναγεννιέται μέσα από τις δυσκολίες, όπως είναι αυτές, που βιώνουμε όλοι μας την τωρινή περίοδο.
Και πρόσθεσε:" Ό,τι και αν περνάμε, ας μη λείψει η ευγνωμοσύνη μας προς το Θεό, που είναι το θερμόμετρο της πνευματικής μας κατάστασης. Όσο περισσότερο προοδεύουμε στην ψυχή μας, τόσο περισσότερο ευγνώμονες γινόμαστε στο Θεό". "
Ακόμη επεσήμανε ότι "σε αντίθεση με τον κόσμο μας, που φθείρεται από διάφορες αιτίες, η πίστη μας παραμένει αναλλοίωτη και αμετάβλητη. Γι'αυτό ας μη στηρίζουμε τις ελπίδες μας και τις προσδοκίες μας στο φθειρόμενο κόσμο, που οι αποτυχίες, οι ασθένειες, ο θάνατος και οι απογοητεύσεις επιβεβαιώνουν την αβεβαιότητά του".
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόβλεψη για ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς σήμερα Πέμπτη 21/5

Μαΐου 21, 2020 0
Θεσπρωτία: Πρόβλεψη για ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς σήμερα Πέμπτη 21/5 
(Στον πίνακα φαίνεται η πρόγνωση για την Ηγουμενίτσα - ΠΗΓΗ: ΕΜΥ)

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού για την Πέμπτη 21 Μαΐου. 
Συγκεκριμένα, προβλέπονται βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και κατά τόπους θα είναι ισχυρές και στην Ήπειρο. 
Επισημαίνεται ότι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες - ειδικά σε ορεινές περιοχές- αναμένεται πτώση κεραυνών με μεγάλη συχνότητα. 
Με βάση την ανωτέρω πρόβλεψη, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδίως στους πολίτες που εργάζονται στην ύπαιθρο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 


Συνέχεια...