04/22/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Μ. Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Απριλίου 22, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Μ. Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  71
ΠΕ Θεσπρωτίας  31
ΠΕ Ιωαννίνων  107
ΠΕ Πρέβεζας  41

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Γιάννενα: Συλλήψεις για κροτίδες...

Απριλίου 22, 2022 0
Γιάννενα: Συλλήψεις για κροτίδες...

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Κατασχέθηκαν συνολικά (107) κροτίδες.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων συνελήφθησαν προχθες (20-04-2022) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (57) κροτίδες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ιδιοκτήτης καταστήματος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (50) κροτίδες.

Η σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνέχεια...

Ευχές του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση

Σπ. Ριζόπουλος: "Τεράστια πολιτικά κενά στην Περιφερειακή Αρχή"

Απριλίου 22, 2022 0
Σπ. Ριζόπουλος: "Τεράστια πολιτικά κενά στην Περιφερειακή Αρχή"

«Τα πολιτικά κενά και τις διαχρονικές αδυναμίες του Περιφερειάρχη και της περιφερειακής αρχής που έχουν οδηγήσει την Ήπειρο «στα βράχια» ανέδειξε με πολύ γλαφυρό τρόπο το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.»

Αυτό τόνισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, προσθέτοντας ότι τα πολιτικά παραλειπόμενα του περιφερειακού συμβουλίου αποδείχτηκαν πιο σημαντικά από την ίδια τη συζήτηση.

Άλλωστε- σημείωσε- έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι η διατήρηση της τηλεδιάσκεψης ως τρόπος συνεδρίασης γίνεται για να ελέγχεται ο όποιος διάλογος με αυταρχικό τρόπο, δίνοντας περιορισμένο χρόνο παρέμβασης για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους πλην του Περιφερειάρχη, που μιλά εγωιστικά, ασυνάρτητα χωρίς να βοηθά κανένα με τις τοποθετήσεις του και σπαταλώντας απίστευτο χρόνο.

Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Σχολιάζοντας ένα προς ένα τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε ανοιχτά την Περιφερειακή αρχή για έλλειμμα οράματος και κοινής λογικής, κάτι που αποτυπώνεται και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2023-2026.

«Ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να μας εξηγήσει την οικονομική κατάσταση της περιφέρειας με βάση την παγκόσμια οικονομία, χωρίς όμως να έχει προσαρμόσει τα δεδομένα που μας ανάγνωσε στις παγκόσμιες εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτοι οι πάντες και ο Περιφερειάρχης καλείται να γίνει οραματικός μόνο με τους πόρους που έχει ήδη, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για το πως θα αντιμετωπιστεί το ενεργειακό κόστος, η αύξηση των πρώτων υλών κτλ. Είναι παράδοξο να συζητάμε μεσοπρόθεσμο χωρίς κανένα ενεργειακό έργο. Ποιο το νόημα να μιλάμε για αναπτυξιακές προοπτικές χωρίς αυτό», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Παράλληλα, στηλίτευσε τα όσα ακούστηκαν περί απόδοσης τόκων από τα ταμειακά διαθέσιμα της περιφέρειας, καθώς όπως είπε δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι παίρνουμε τόκους, οι οποίοι είναι κάτω από 1% όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 9% και να είμαστε ευχαριστημένοι.

«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο επιταχύνεται η αποπεριφερειοποίηση η οποία θεωρητικά μπορεί να συναντηθεί με την περιφερειακότητα που προτείνουμε εμείς ως μοντέλο για τη διοίκηση της Ηπείρου. Η περιφέρειά μας είναι γεωγραφικά συμπαγής, ο τρόπος τοποθέτησης των κατοίκων όμως είναι διάσπαρτος σε μικρές κυψέλες», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

Για τη χωροθέτηση των ταξί

Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στο θέμα των αδειών ταξί στο δήμο Φιλιατών, ειδικά από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, ο κ. Ριζόπουλος ξεκαθάρισε ότι η περιφερειακότητα βλέπει την Ήπειρο ως σύνολο και προτείνει την καθιέρωση μιας έδρας για όλα τα ταξί.

«Αν ο κ. Ιωάννου δεν έχει καταλάβει τι είναι η περιφερειακότητα μπορούμε να του δώσουμε δωρεάν μαθήματα. Η περιφερειακότητα δεν είναι απλά εχθρός της στασιμότητας και της εσωστρέφειας αλλά και το πρόβλημα όσων έχουν βολευτεί και κάνουν τη δουλίτσα τους μέχρι σήμερα. Αυτό που τον ενόχλησε όμως είναι η αναφορά μας για κατάργηση των χωρικών αντιπεριφερειαρχών γιατί το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν την εκλογική τους πελατεία. Αν ο κ. Ιωάννου θέλει να τον παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά θα πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να είναι αυτόφωτος πολιτικά κι όχι να κοιτάζει πότε θα σκοντάψει ο περιφερειάρχης. Είναι ξεκάθαρο ότι με έχει αποδεχτεί ως βασικό πολιτικό αντίπαλο στην Περιφέρεια, θα πρέπει όμως να αποφασίσει τι θέλει κι όταν το μάθει εγώ θα είμαι εδώ», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Άδειες πλωτών

Τέλος, σε ότι αφορά τις άδειες για νέα πλωτά στην Παμβώτιδα, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» αφού θύμισε ότι η παράταξή του έχει προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της καρτελοποίησης που αφορά τη συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού με τα Γιάννενα έκανε λόγο για μια σειρά νομικών κενών και πιθανών ευθύνων της περιφερειακής αρχής που είναι άλλωστε και υπεύθυνη για το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν σήμερα τα καραβάκια.

«Καταλαβαίνω ότι έχει δημιουργηθεί σύγχυση λόγω διαφορετικών οπτικών. Εμείς θεωρούμε ότι η καρτελοποίηση της συγκοινωνίας έχει περιορίσει τη σύνδεση μέσω γέφυρας ως κοινωνικό αγαθό. Γιατί η άρση του αποκλεισμού του νησιού είναι δημόσιο αγαθό με την ευρεία έννοια», είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Η Περιφέρεια Ηπείρου με πολιτική παρατυπία κρατά αιχμαλώτους τους καραβοκύρηδες με τις άδειες και ήρθε τώρα να δώσει δύο νέες μετά από τις καταγγελίες, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να σπάσει το καρτέλ. Ωστόσο κατά την άποψή μας υπάρχει ένα νομικό κενό, καθώς δεν είμαστε σίγουροι ότι το θέμα έπρεπε να έρθει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο από τη στιγμή που η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε αρνητικά».

Ταυτόχρονα κατήγγειλε την παρέμβαση του νομικού συμβούλου της περιφέρειας Δημήτρη Σιώλου επισημαίνοντας τα πολλαπλά νομικά σφάλματα στα οποία υπέπεσε κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του θέματος.

«Στη γνωμοδοτική επιτροπή δεν υπήρξε καμία εισήγηση από τον κ. Σιώλο, ενώ και στη συνεδρίαση μας διάβασε μόνο το πρακτικό όπου υπέπεσε σε πολλαπλά νομικά σφάλματα, αφού το πόρισμα μπάζει από παντού. Ο κ. Σιώλος ανέλυσε πως ο ένας υποψήφιος είναι άνεργος κι ο άλλος ψάχνει για δάνειο, δείχνοντας ότι έχει αποφασιστεί ήδη ποιοι δύο από τους τέσσερις θα πάρουν τις άδειες. Πότε θα παρέμβει η εισαγγελία; Το απόγειο της αστειότητας όμως ήταν παρέμβαση του Περιφερειάρχη που πρότεινε να μοιραστούν τις άδειες στα τρία. Ένα μόνιμο μπάχαλο, όπως όταν το κέντρο αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας γίνεται γήπεδο, και βάζουμε και το τεχνολογικό πάρκο και τα μπλέκουμε όλα μαζί καταλαβαίνετε τι μπάχαλο ζούμε παντού, στην Εγνατία, στη Νιάρχου, στην Ιόνια, στο φυσικό αέριο», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Κλείνοντας επισήμανε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτή τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιο είναι ότι η παρουσία των Οριζόντων Ηπείρου έχει οδηγήσει την κοινωνία να καταλαβαίνει τα κενά της περιφερειακής αρχής.

«Φωτίσαμε την έννοια της αντιπολίτευσης και θα το κάνουμε μέχρι τελικής δικαίωσης», είπε ο κ. Ριζόπουλος, ευχόμενος καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία, ευτυχία, επιτυχία και αφθονία, οικονομική και κυρίως συναισθημάτων.

Συνέχεια...

Ευχές του Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα για την περιφορά του Επιταφίου

Απριλίου 22, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα για την περιφορά του Επιταφίου

Με ανακοίνωσή του ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κοριζής Κωνσταντίνος, ενημερώνει για τη σχετική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε χώρους αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για την περιφορά του Επιταφίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός τροχοφόρου οχήματος επί της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από την οδό 8ης Δεκεμβρίου έως την οδό Βύρωνος από την 16:00 ώρα της 22-04-2022 έως το πέρας της λιτάνευσης. Τις ίδιες ώρες απαγορεύεται και η στάση και η στάθμευση στις ίδιες οδούς.

Προφανώς, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση και στην οδό Κύπρου, από την οδό 8ης Δεκεμβρίου μέχρι και την οδό Βύρωνος, μόνο που η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας που είναι αρμόδια για το τμήμα αυτό, δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, ως όφειλε!
Συνέχεια...

Μήνυμα Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα

Απριλίου 22, 2022 0
Μήνυμα Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα

Οι Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μας προτρέπουν να αναλογισθούμε το νόημα της θυσίας του Κυρίου και να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη.

Πάσχα σημαίνει πέρασμα και είναι ευτύχημα που φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας βρίσκει να πραγματοποιούμε σταθερά το πέρασμά μας προς την ομαλότητα, που μας στέρησε η πανδημία.

Παρότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και η κρίσιμη πραγματικότητα του πολέμου παρεμβάλει νέα δεδομένα, με οδηγό μας τη θυσία του Χριστού υπέρ της ανθρωπότητας, θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την ευημερία του τόπου μας, επιβεβαιώνοντας πως στο τέλος κάθε Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση.

Αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από την Ανάσταση του Κυρίου, αυτό το Πάσχα ας γίνουμε όλοι κοινωνοί της ανιδιοτελούς αγάπης του Χριστού και ας σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Ως Δήμος συνεχίζουμε να είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους αδύναμους και να δώσουμε ελπίδα στην κοινωνία μας. Με δύναμη ψυχής και ομόνοια, μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις τις εποχής!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους με Υγεία, Αγάπη και παγκόσμια Ειρήνη!
Συνέχεια...

Πρατήριο φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα από τη ΔΕΠΑ

Απριλίου 22, 2022 0
Πρατήριο φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα από τη ΔΕΠΑ

Την ώρα που η ζήτηση φυσικού αερίου κίνησης στην ελληνική περιφέρεια αυξάνεται συνεχώς, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προχωρά στην πύκνωση του δικτύου Fisikon με τη δημιουργία νέων πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) σε Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Βέροια, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και θα τεθούν σύντομα σε εμπορική λειτουργία.

Τα νέα πρατήρια, θα προστεθούν στα πρατήρια Κοζάνης, ΣΕΑ Ευαγγελισμού και Ψαθόπυργου, καθώς και Ιωαννίνων, τα οποία λειτουργούν ήδη εκτός εγκατεστημένου δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τροφοδοτούνται με υψηλής αξιοπιστίας συστήματα μεταφοράς CNG. Επιπρόσθετα, στον άμεσο σχεδιασμό της Εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία πρατηρίων σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Για τις ανάγκες εφοδιασμού των πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει στην προμήθεια επιπλέον 7 CNG Semi – trailers (εκ των οποίων τα 5 είναι των 40’ ποδών και τα 2 των 20’ ποδών), κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων CNG.

Τα CNG Semi – trailers, που φέρουν κυλίνδρους, συνολικής χωρητικότητας 4.800,00 Nm3 και 3.240,00 Nm3 αντίστοιχα, ακολουθούν υψηλά πρότυπα και αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής, με σκοπό να διασφαλίζουν τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς και αποθήκευσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντική αύξηση της αεριοκίνησης στη χώρα μας καθιστά επιτακτική ανάγκη την ταχύτερη διεύρυνση και πύκνωση του δικτύου πρατηρίων Fisikon σε όλη την επικράτεια. Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και πάντοτε με έμφαση στην ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση του φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας δίνει λύσεις με τη δημιουργία πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους οδηγούς να επωφεληθούν από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης Fisikon. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην προμήθεια 7 επιπλέον CNG Semi–trailers, κατάλληλων για την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση CNG».

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα