02/10/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από τη ΜΟΛΕΘΕ και το ΕΚΑΒ

Ξεμπλοκάραμε και συνεχίζουμε...!

Φεβρουαρίου 10, 2020 0
Ξεμπλοκάραμε και συνεχίζουμε...!

Την περασμένη εβδομάδα, όπως σας είχαμε ενημερώσει, συνέβη κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, τόσο για τα τοπικά ΜΜΕ, όσο και γενικότερα για την τοπική κοινωνία.

Τόσο το δικό μας site, όσο και δύο ακόμη (thesprotia24.gr και paramythia-online.gr) μπλοκαρίστηκαν από το facebook για περίπου 5 ημέρες.
Αυτή η κακόβουλη ενέργεια, που ενδεχομένως κάποιους τους χαροποίησε, ανέδειξε μια πτυχή του δημόσιου λόγου και της παρέμβασης στα κοινά!

Καταφέραμε, αφενός να ξεμπλοκάρουμε τη σελίδα μας στο facebook, αλλά μας έμεινε και μια σημαντική εμπειρία για το πως διεξάγεται ο πόλεμος στον κόσμο του διαδικτύου.
Το γεγονός ότι τρία τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Θεσπρωτίας δέχτηκαν μια τέτοια επίθεση, φαίνεται ότι δεν ανησύχησε γενικότερα το πολιτικό προσωπικό της περιοχής κι όχι μόνο. Αυτό ίσως το βρουν μπροστά τους, διότι όταν υπάρχουν κακόβουλες και υποκινούμενες ενέργειες και δεν παίρνουν την απάντηση που πρέπει, τότε ίσως έρθει και η σειρά τους! Και τότε σίγουρα θα ζητήσουν τη συνδρομή μας την οποία βεβαίως θα παράσχουμε, εφόσον μπορούμε!
Άλλωστε, τα τοπικά ΜΜΕ είναι αυτά που κοινωνούν τις απόψεις των εκάστοτε αρχών για την ενημέρωση των πολιτών!

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για τη συμπαράστασή τους και συνεχίζουμε τη δημοσιογραφική μας πορεία, στο δρόμο που έχουμε χαράξει μέχρι σήμερα...!


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τελευταίες προβολές σήμερα της νέας ταινίας του Μάρκου Σεφερλή

Ζάψας για επίσκεψη Μηταράκη: "Μια υπουργική επίσκεψη χωρίς είδηση για το προσφυγικό"!

Φεβρουαρίου 10, 2020 0
Ζάψας για επίσκεψη Μηταράκη: "Μια υπουργική επίσκεψη χωρίς είδηση για το προσφυγικό"! 

Να το πάρουμε απόφαση, οι Υπουργοί της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται για την άποψη που έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου για σοβαρά θέματα όπως είναι το προσφυγικό. Αυτή τη λογική υπηρετεί η άρνηση Μηταράκη να δει και να κουβεντιάσει το ζήτημα με τους αυτοδιοικητικούς του δευτέρου βαθμού, κατά την προχθεσινή επίσκεψη του στα Γιάννενα. Τρεις περιφερειακές παρατάξεις υπέβαλαν το αίτημα θεσμικά δια του προέδρου του Π.Συμβουλίου και το αρνήθηκε. 

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Αφού κατάργησαν ουσιαστικά το νόμο με τον οποίο εκλεγήκαμε τώρα αγνοούν και την ύπαρξη της αντιπολίτευσης. 

Είδε ο υπουργός τους δημάρχους και την ΠΕΔ και καλά έκαμε. Τι και ποιος τον εμπόδιζε να δει και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων; 
Ήσυχα το λέω: Φάουλ κάνατε κε υπουργέ. Κακούς συμβουλάτορες ακούσατε. Η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών δεν εξασφαλίζεται με την άρνηση διαλόγου. Το αντίθετο έπρεπε να επιδιώκετε. 
Η χωροθέτηση, το είδος και οι συνθήκες των δομών φιλοξενίας στην Ήπειρο ενδιαφέρει και τους αιρετούς του Περιφερειακού Συμβουλίου! 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις παλινωδίες με την κατάργηση και την επανίδρυση, μετά επτά μήνες, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει τώρα να προχωρήσει σε δράσεις. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στα νησιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βρίσκεται εκτός ελέγχου και αντί για εξαγγελίες χρειάζονται μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και άμεσες λύσεις. Η τακτική της ενεργητικής και παθητικής αποτροπής είναι αναποτελεσματική. Τα «πλωτά φράγματα» στο Αιγαίο είναι επικίνδυνη επινόηση. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η αλληλεγγύη μόνο βοηθάει στη διαχείριση του προσφυγικού και οφείλει να απαιτήσει με κάθε τρόπο να εκφραστεί έμπρακτα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με χρηματοδοτικές κυρώσεις και άλλα μέτρα για τις χώρες μέλη που δεν ανταποκρίνονται! 

Η Ήπειρος έχει ιστορική υποχρέωση να δείξει αλληλεγγύη και να φιλοξενήσει πρόσφυγες σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας κι όχι σε κλειστά «προαναχωρησιακά» κέντρα. Η περιφερειακή Αρχή έχει την πρώτη ευθύνη και θα αναγκαστεί σύντομα να πάρει θέση στο ζήτημα. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Συνέχεια...

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για έργα στη Θεσπρωτία

Φεβρουαρίου 10, 2020 0
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για έργα στη Θεσπρωτία

Νέες εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου με την κατασκευή κόμβων σε σημεία με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, καθώς και για συντήρηση τμημάτων του, προωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου. 
Για το σκοπό αυτό στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους 4, 550 εκατομμυρίων ευρώ. 


Όσον αφορά την Π.Ε. Θεσπρωτίας, ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις
Αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν με τη σημερινή απόφαση είναι τα εξής: 

Α΄ Κόμβοι: 
- «Κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (θέση Λυγιά)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
- «Κόμβος οδού Παραμυθιά - Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 


Β΄ Συντηρήσεις- βελτιώσεις 
«Βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ 


Αποφάσεις για αναδόχους – νέες δημοπρατήσεις 
Εκτός αυτών η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε κατακυρώσεις διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων και νέες δημοπρατήσεις. 

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα: 

«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αμπελιά», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε. 


Η Ο. Ε. ανάδειξε επίσης την Δ. ΜΗΤΡΟΥ-Π.ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Ε.Ε., ως οριστικό ανάδοχο για τη Μελέτη αναδασμού Ελαίας- Φοινικίου Φιλιατών, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. 

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (10-2-2020 έως 16-2-2020)

Φεβρουαρίου 10, 2020 0
Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (10-2-2020 έως 16-2-2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την ερχόμενη εβδομάδα (από 10 έως 16 Φεβρουαρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Δευτέρα (10-02-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχούρια Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου
 
Τρίτη (11-02-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (12-02-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (13-02-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ραβοστίβα. 

Παρασκευή (14-02-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Κυριακή (16-02-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη - Αυλοπόταμος- Κουκλιοί - Γλυκή

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα