12/18/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού τα ξημερώματα στο λιμάνι

Δεκεμβρίου 18, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού τα ξημερώματα στο λιμάνι

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας ενάντια στην Ακρίβεια: "Δεν θα προσαρμοστούμε – Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι"

Δεκεμβρίου 18, 2022 0
Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας ενάντια στην Ακρίβεια: "Δεν θα προσαρμοστούμε – Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι"

Την ίδια στιγμή που μπαίνουμε στο βαρύ χειμώνα που μας έταξαν, προαναγγέλλουν προϋπολογισμό με μπόλικη φτώχεια, περικοπές και επιδόματα κοροϊδίας όπως αυτά με τα οποία μας εμπαίζουν όλη την προηγούμενη περίοδο.

Κόβουν το ρεύμα καθημερινά σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά και μπουκάρουν με τα όργανα τρομοκρατίας και καταστολής σε σπίτια, έπειτα από τις εντολές των αρπαχτικών. Στην πραγματικότητα βάζουν τη ζωή όλου του λαού και της χώρας σε ‘πλειστηριασμό’ αφού για τη μεγάλη πλειοψηφία δεν είναι δεδομένη ούτε η στέγαση ούτε το φαγητό και την ίδια ώρα αυξάνουν τους κινδύνους με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας εξυπηρετώντας τα Νατοϊκά γεράκια.

Ενώ το μεγάλο Κεφάλαιο κάνει μπίζνες με κερδοφορία εκατομμυρίων και η μεταφορά πλούτου προχωράει με τρελούς ρυθμούς, οι οδηγίες που έρχονται στα σχολεία είναι να ανάβουν μία ώρα τη θέρμανση και τα νοσοκομεία να μειώσουν κατά 10% την κατανάλωση ρεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τους ασθενείς.

Ο περιφερόμενος θίασος της Κυβέρνησης, αφού πρώτα απέδειξε πως το καλάθι του νοικοκυριού είναι μία κοροϊδία, συνεχίζει να κάνει τις εβδομαδιαίες δωρεάν διαφημίσεις στις μεγάλες αλυσίδες supermarket προκαλώντας το λαό που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται καθημερινά με τον πραγματικό πληθωρισμό να βρίσκεται πάνω από το 10% και τις εκτιμήσεις για το 2023 να είναι εφιαλτικές.

Όμως, η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού στην Απεργία της 9ης Νοεμβρίου και στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που πρέπει να βρει συνέχεια και να αναπτυχθεί. Η μαζική κινητοποίηση ενάντια στην έξωση της συνταξιούχου και οδήγησε τελικά στην ακύρωση της, δείχνει πως ο λαός μας μπορεί μόνο μέσα από τους αγώνες να αντισταθεί στη λαίλαπα ενάντια στη λαϊκή κατοικία όπως και απέναντι στην φτώχεια, την ακρίβεια και την επίθεση συνολικά!

Καλούμε κάθε Θεσπρωτό πολίτη που κινδυνεύει από πλειστηριασμό, κάθε λαϊκό άνθρωπο που παλεύει να τα βγάλει πέρα κόντρα στην ακρίβεια, να απευθυνθεί στην πρωτοβουλία και να συμμετάσχει στην κοινή μας προσπάθεια. Το e - mail επικοινωνίας είναι protheakriveia@gmail.com και η επόμενη σύσκεψη της πρωτοβουλίας θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα.

Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας ενάντια στην Ακρίβεια
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι με την Άγαθα Μίγγου

Δεκεμβρίου 18, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι με την Άγαθα Μίγγου

Η εικαστικός Άγαθα Μίγγου υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων με ένα σεμινάριο με την τεχνική του Dotting (Ντότινγκ), δηλαδή ζωγραφική με τελείες, στο εργαστήρι ζωγραφικής της.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν στολίδια με Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις σε ξύλινες ροδέλες. Θα μάθουν τα εργαλεία, τα βοηθήματα και τις δυνατότητες της τεχνικής, θα συζητήσουν για τα είδη χρωμάτων και επιφανειών που μπορεί να εφαρμοστεί και θα δούν παραδείγματα σε ψηφιακή παρουσίαση αλλά και εφαρμογές σε διάφορα υλικά από κοντά.


Στο χώρο οι συμμετέχοντες θα κάνουν πρακτική στο χαρτί με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και θα καταφέρουν να σχεδιάσουν ξύλινα στολίδια για το δέντρο τους τα οποία παρέχονται από το σεμινάριο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η χαρά της δημιουργίας με μια εύκολη τεχνική παντός τύπου και επιφάνειας που αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα, απτικές δεξιότητες, την αίσθηση των αποστάσεων και την ανάπτυξη μοτίβων ενώ λειτουργεί θεραπευτικά για το δημιουργό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες, έφηβους και παιδιά από 10 ετών και πάνω.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 6 και θα χρειαστεί να κάνετε τηλεφωνική κράτηση στο 6949311879 ή 2665302420 (Άγαθα/Ανδρέας).

Το εργαστήρι βρίσκεται στην Αγίων Αποστόλων 27, στο κτίριο που στεγάζεται ο ΟΑΕΔ, δίπλα από το 2ο Δημοτικό σχολείο έναντι που λιμανιού για την Κέρκυρα.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 4:00 - 5:30 (διάρκεια 1:30 ώρα,).

Όλα τα υλικά παρέχονται από το σεμινάριο.

Υπάρχει δυνατότητα αγοράς και πακέτου υλικών σε δυο επιλογές σύνθεσης εργαλείων και διάφορες σειρές συνδυασμών χρωμάτων.


Συνέχεια...

Βραβεύτηκαν τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα...

Δεκεμβρίου 18, 2022 0
Βραβεύτηκαν τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα...

Τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα, περιλαμβάνονται στους δώδεκα που βραβεύτηκαν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω».

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής. Στο αμφιθέατρο του κτηρίου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, απένειμε βραβεία σε δώδεκα (12) πυροσβέστες, για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Από τους 12 πυροσβέστες που βραβεύθηκαν, οι τρεις (3) υπηρετούν στην Π.Υ. Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

Ο Επιπυραγός Γεώργιος Κολοκοτσάς από την Π.Υ. Αιγίου,
O Επιπυραγός Κωνσταντίνος Τσακίρης από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.,
O Πυραγός Φουντουλάκης Σπυρίδων από το Π.Κ. Κυθήρων,
Ο Πυραγός Αλέπης Θεόδωρος από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών,
O Πυρονόμος Σφέτσας Σωτήριος από την 1Η Ε.Μ.Α.Κ.,
O Υπαρχιπυροσβέστης Κοσκινάς Σωτήριος από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
O Υπαρχιπυροσβέστης Δήμας Ηλίας από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
Ο Υπαρχιπυροσβέστης Μασσιάς Γεώργιος από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
Η Υπαρχιπυροσβεστρια Δημητρακοπούλου Μαγδαληνή από το από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών,
Ο Αρχιπυροσβέστης Κουκούλης Σωκράτης από τον 1Ο Π.Σ. Λάρισας,
Ο Υπαρχιπυροσβέστης Κολλιός Βασίλειος από τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων και
Ο εθελοντής Φουρκαν Γιουσουφ από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Οι τρεις πυρσοσβέστες της Π.Υ. Ηγουμενίτσας βραβεύθηκαν, επειδή μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση επιβατών του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει ενώ έπλεε στο Ιόνιο.

Με πληροφορίες από: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

Κάλεσμα σε "κοινή περπατησιά του λαού με το ΚΚΕ" έκανε ο Θανάσης Τζίμας από την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Δεκεμβρίου 18, 2022 0
Κάλεσμα σε "κοινή περπατησιά του λαού με το ΚΚΕ" έκανε ο Θανάσης Τζίμας από την Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Σε κοινή περπατησιά του λαού με το ΚΚΕ και στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος κάλεσε από την Ηγουμενίτσα ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην πολιτική εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Θεσπρωτίας το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.


Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας επεσήμανε ότι από την απάντηση που δίνει το κάθε πολιτικό κόμμα το ερώτημα «τι φταίει;» για τα βάσανα του λαού σήμερα, μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Έφερε ως παράδειγμα την αντιπαράθεση που υπάρχει για την εκτόξευση των τιμών στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που τα αστικά πολιτικά κόμματα την αποδίδουν σε εξωγενείς παράγοντες όπως στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αντίθετα ο λαός μας πληρώνει το κόστος της πολιτικής απελευθέρωση της ενέργειας που προωθεί η ΕΕ και στήριξαν με την ψήφο τους και τους νόμους τους όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις» υποστήριξε ο ομιλητής κάνοντας αναφορά στους «πράσινους φόρους» και την κερδοσκοπία που συντελείται μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας, στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τη μετατροπή του εισαγόμενου φυσικού αερίου σε στρατηγικό καύσιμο μετάβαση αλλά και το πανάκριβο LNG εκ της Αμερικής το όνομα της απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι από αυτή την πολιτική δεν χάνουν όλοι, αφού για παράδειγμα τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας δηλώνουν κέρδη πάνω από 400% για το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ την ίδια ώρα περικόπτονται τιμωρητικά οι επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές αν δεν πετύχουν τους στόχους μείωσης της ενέργειας.

Παράλληλα σημείωσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες της χώρας να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες με την αξιοποίηση όλων των χωριών πηγών ενέργειας, όμως αυτό προϋποθέτει ένα ισχυρό ΚΚΕ στο σήμερα και στο αύριο «για να μειωθούν οι τιμές, για να καταργηθούν οι φόροι, για να σταματήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ενέργεια, για να βγούμε της κυρώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπυκνώνοντας την κριτική του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «πίσω από κάθε αδιέξοδο κρύβεται και μία επιλογή του συστήματος που στόχο έχει τη θωράκιση της κερδοφορίας των λίγων και εκλεκτών» για να καλέσει στη συνέχεια το λαό να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή «να διαλέξουμε ανάμεσα στη σκύλλα και τη χάρυβδη».

Αντίθετα υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι εστίες της αντίστασης, να δείξει ο οργανωμένος λαός τη δύναμή του, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες δυνατότητες εκφράστηκαν και με τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη που έφερε νέο κόσμο στο μετερίζι της λαϊκής διεκδίκησης.

«Σε αυτή την κατεύθυνση το κομμουνιστικό κόμμα δίνει όλες του τις δυνάμεις, όχι μόνο για να δυναμώσει η πάλη, αλλά και για να βρει στόχο, να χτυπήσει τον πραγματικό ένοχο» κατέληξε.

Υπάρχει διέξοδος


Στο ερώτημα πολλών τι πρέπει να γίνει, ο Θανάσης Τζίμας υπογράμμισε ότι υπάρχει διέξοδος για τη λαϊκή πλειοψηφία, όμως προϋπόθεση για να γλιτώσει ο λαός από τα βάσανα του, είναι να πληρώσει το κεφάλαιο.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος σήμερα για το λαό εντός των σημερινών ορίων που καθορίζονται από την οικονομική και πολιτική κυριαρχία του κεφαλαίου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για αυτό χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που εμφανίστηκε το 2009 ως εκείνο το κόμμα που δήθεν είχε σχέδιο να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες για όλους, ενώ σήμερα καλεί το λαό να κάνει υπομονή και να μην παραβιαστούν τα όρια και οι αντοχές της οικονομίας.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, πραγματική διέξοδος δεν είναι η λογική του «φύγε εσύ, έλα εσύ» υποστήριξε, γιατί δεν πρέπει να ηττηθεί απλά η μία κυβέρνηση για να τη διαδεχτεί μία άλλη, αλλά πρέπει να ηττηθεί η πολιτική που υποστηρίζουν και προωθούν στο σύνολό τους τα αστικά κόμματα.

Σε όσους ρωτάνε «μα καλά Ο Τσίπρας είναι ίδιος με τον Μητσοτάκη;» απάντησε ότι αν το σύστημα χρειάζονταν δύο ίδια κόμματα θα τα έφτιαχνε εξαρχής, αντίθετα μέσα από αυτές τις διαφορές πετυχαίνει να εναλλάσσει κυβερνήσεις για να εκτονώνεται η δυσαρέσκεια και να αφήνετε στο απυρόβλητο οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Υπενθύμισε ότι η κυβερνητική εναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη δεκαετία είχε σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων, την ώρα που ούτε ένας μνημονιακός νόμος δεν καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα φορτώθηκε στο λαό ένα 3ο μνημόνιο, ενώ παράλληλα έγινε σοβαρή δουλειά υποδομής για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε εμβληματικές συμφωνίες πού ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ όπως το ξεπούλημα των ναυπηγείων και του Ελληνικού, στα εργασιακά τον περιβόητο νόμο «Αχτσιόγλου» που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να επιβάλλουν ή να παγώνουν τον κατώτατο μισθό, τον κατάπτυστο νόμο «Χατζηδάκη» που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των άρθρων του, στην εξωτερική πολιτική τον «διαβολικά καλό Τραμπ», την συμφωνία των Πρεσπών, που ολοκληρώθηκαν με την Ελληνοαμερικανική συμφωνία από τη ΝΔ.

Όσον αφορά τις ψευδεπίγραφες κοινωνικές ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιση ότι ως κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο της επιτάχυνσης των πλειστηριασμών, ψήφισε να δοθούν τα κόκκινα δάνεια στα fund, ενώ επέβαλε ως ιδιώνυμο αδίκημα το αυτόφωρο ενάντια σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

«Όλα αυτά τα ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα προσπαθεί να τα κρύψει πίσω από τις κοκορομαχίες με τον Μητσοτάκη στη Βουλή, όπως αυτές τις μέρες για τις υποκλοπές και την αστυνομία. Λες και οι δύο μαζί, δεν ψήφισαν, συμπλήρωσαν ή ενίσχυσαν το θεσμικό σχέδιο παρακολούθησης και καταστολής του λαού στη βάση των κοινοτικών οδηγιών, λες και ο πυροβολισμός και ο θάνατος του 17χρονου για ένα εικοσάρικο, είναι διαφορετικός από τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου» υποστήριξε για να επισημάνει ότι «το αστικό κράτος έχει συνέχεια είτε στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται το δεξί, είτε το αριστερό χέρι του συστήματος».

Στο ερώτημα για το επίδομα των 600ευρώ στους ένστολους απάντησε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη, και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ, την οποία ανέφερα και σήμερα και διατυπώθηκε από το βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας»

Σε όσα πολιτικά κόμματα τάζουν λύσεις χωρίς σύγκρουση επικαλούμενα το εφικτό και τον ρεαλισμό, ο Θανάσης Τζίμας τόνισε ότι τέτοιες λύσεις αποδείχτηκαν βολικές για να μπορεί το σύστημα να σκορπά την δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση και να συνεχίζει να τσακίζει τις ζωές των λαϊκών στρωμάτων.

«Αν κάτι χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει είναι ίδια η αμφισβήτηση σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι σε αυτό το δρόμο της αμφισβήτησης εγγύηση μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ με τις θέσεις του και την πολιτική του πρόταση.

«Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν


-Γιατί απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια μπορεί να δώσει μόνο η σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, η απειθαρχία με τα χρηματιστήρια ενέργειας και τα εμπόρια ρύπων. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, για να μετατραπεί η ενέργεια σε κοινωνικό αγαθό αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας

-Γιατί η απάντηση στην ακρίβεια προϋποθέτει κατάργηση των έμμεσων φόρων και γενναία φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, προϋποθέτει ουσιαστική αύξηση μισθών. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος που ο λαός με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, θα σχεδιάζει ο ίδιος την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

-Γιατί η απάντηση στους κινδύνους του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι η άμεση απεμπλοκή από αυτόν. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να αποσυρθεί η Ελλάδα από τις κυρώσεις. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος που δίνει οριστική διέξοδο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με το λαό στην εξουσία

-Γιατί απάντηση στη σαπίλα αυτού του συστήματος με τα σκάνδαλα, με τα τραγικά γεγονότα στην κιβωτό του τρόμου, ενός συστήματος που δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά, τις γυναίκες, μπορεί να δοθεί μόνο με την ανατροπή του» υπογράμμισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας υποστήριξε ότι με την ψήφο του ο λαός δεν πρέπει να δείξει ανοχή σε μία πολιτική που τον καλεί να πληρώσει και πάλι το μάρμαρο ανεξάρτητα την παραλλαγή της, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ γιατί έχει πολιτική πρόταση που θέτει στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος η εργατική τάξη και ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Ηγουμενίτσα 17/12/2022

Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα κι αύριο στην Πλαταριά

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Κυριακή

Η ενημέρωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη της ληστείας με σουγιά σε πρακτορείο ΟΠΑΠ...

Δεκεμβρίου 18, 2022 0
Η ενημέρωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη της ληστείας με σουγιά σε πρακτορείο ΟΠΑΠ...

Άμεση ήταν η εξιχνίαση της ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Ο δράστης συνελήφθη σε λιγότερο από 24 ώρες από την αξιοποίηση στοιχείων, όπως ήταν αναμενόμενο.


Ο δράστης φαίνεται πως δε σκέφτηκε καλά την πράξη του, να ληστέψει ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης σε απόσταση 2οο μέτρων από το αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, με την απειλή σουγιά...!

Το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Παρασκευής και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου, αναφέρει τα εξής:

Άμεση εξιχνίαση ληστείας σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη για την υπόθεση ημεδαπός


Άμεση ήταν η εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ληστείας, που έλαβε χώρα προχθές (15-12-2022) αργά το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.


Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, εισήλθε σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. και με την απειλή σουγιά, αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος χρηματικό ποσό 1.675 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα.


Στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον ημεδαπό για την εμπλοκή του στην υπόθεση και χθες το μεσημέρι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ από τα αφαιρεθέντα χρήματα, ο σουγιάς, το κράνος, ρουχισμός και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε o κατηγορούμενος κατά την τέλεση της ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...