11/18/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Φιλιάτες: 360.000 ευρώ πρόστιμο στους 2 συλληφθέντες για την εγκατάλειψη των κουταβιών

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Φιλιάτες: 360.000 ευρώ πρόστιμο στους 2 συλληφθέντες για την εγκατάλειψη των κουταβιών

Προθεσμία για τη Δευτέρα ώστε να απολογηθούν στον ανακριτή, έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκατάλειψης 6 κουταβιών στο Δήμο Φιλιατών.

Πρόκειται για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την προστασία των ζώων, καθώς και για έναν πολίτη τον οποίο δήλωσαν ως υπάλληλο του Δήμου, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, δεν έχει καμία σύμβαση υπαλληλικής σχέσης με το Δήμο Φιλιατών...  (Με αυτό το σκέλος της υπόθεσης θα ασχοληθούμε αύριο...)

Πέραν της εξέλιξης της ποινικής διαδικασίας και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το Α.Τ. Φιλιατών που επιλήφθηκε της υπόθεσης και έκανε την έρευνα, επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο 180.000 ευρώ στον καθένα ξεχωριστά από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένστασης εντός ολίγων ημερών.

30.000 ευρώ για κάθε κουτάβι από τα 6 που αποκόπηκαν από τη μητέρα τους και εγκαταλείφθηκαν σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο...!
Συνέχεια...

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι, μετά τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, η πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων αποκαταστάθηκε και από αύριο, 19.11.2022, ο χώρος θα επαναλειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με το χειμερινό ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 08.30 – 15:30, Δευτέρα και Τρίτη: κλειστός.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος

Συνέχεια...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εγκατάλειψη των αδέσποτων κουταβιών

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εγκατάλειψη των αδέσποτων κουταβιών

Συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων

Συνελήφθησαν χθες (17-11-2022) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελλομένων που περιήλθαν στην παραπάνω υπηρεσία το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (16-11-2022) σχετικά με την εγκατάλειψη 6 κουταβιών από άγνωστο άτομο στην ευρύτερη περιοχή της Κεστρίνης Φιλιατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Αποχώρηση Οριζόντων Ηπείρου από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Αποχώρηση Οριζόντων Ηπείρου από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι

Το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου 2022 οι «Ορίζοντες Ηπείρου» και με προειδοποίηση 48 ωρών παραλάβαμε ειδοποίηση προσέλευσης συμμετοχής σε Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου.

Σε αυτή θα κρινόταν το ένα σκέλος της προσφυγής μας κατά της υπόθεσης που αφορά τη συμμετοχή της οικογένειας Καχριμάνη σε επένδυση φωτοβολταϊκών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ως έργο που λανθασμένα κρίνεται από Επιτροπή της Περιφέρειας στην οποία μάλιστα παρενέβη ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης παράνομα σύμφωνα με τον Καλλικράτη.

Καταφέραμε να εντοπίσουμε αρμόδιο υπάλληλο στις 15 Νοεμβρίου 2022 η οποία μας ενημέρωσε ότι η εισήγηση δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ως εκ τούτου δεν δύναται να μας κοινοποιηθεί.

Σημαντικό: η καταληκτική ημερομηνία εξέτασης του αιτήματος ήταν η 16η Νοεμβρίου την ίδια μέρα της συνεδρίασης!

Εκ μέρους των Οριζόντων Ηπείρου προσήλθε ο νομικός σύμβουλος και Γραμματέας της παράταξης Δημήτρης Παππάς και ο Συντονιστής Μιχάλης Νάτσης.

Οι εκπρόσωποί μας ζήτησαν να λάβουν γνώση της εισήγησης και μερικές μέρες αναβολή για την αξιολόγηση αυτής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αρνήθηκε να γνωστοποιήσει την εισήγηση με το αιτιολογικό ότι η εισήγηση αφορά τα μέλη της επιτροπής και δεν μπορούν να λάβουν γνώση!!!

Επειδή στο άρθρο 68 του Π.Δ 30/1996 δεν προβλέπεται διαφορετικά, εφαρμόζονται αναγκαστικά συμπληρωματικά οι Συνταγματικές διατάξεις και οι αρχές της ισότητας ενώπιον του νόμου και της διαφάνειας και οι διατάξεις του δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης, πρόσβασης στα έγγραφα, προηγούμενης ακρόασης (Ν.2690/99), η ενώπιον συμβουλίου και επιτροπών συζήτηση αρχίζει με την ανάγνωση της έγγραφης εισήγησης του εισηγητή.

Το δικαίωμα γνώσης των διοικητικών στοιχείων ή της διαφάνειας της διοικητικής δράσης που είναι η άλλη του όψη, θεμελιώνει αξίωση του πολίτη απέναντι στην αρμόδια αρχή, η οποία υποχρεούται αντίστοιχα να επιτρέψει τη γνώση.

Ως εκ τούτου ήταν απολύτως νόμιμο και εύλογο το αίτημά μας να είμαστε ενήμεροι για την εισήγηση σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη σύγκληση της επιτροπής.

Ως προς τη σύστασης της επιτροπής

Ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει η περιφέρεια στην ψήφιση δια εκπροσώπου της που ήταν ο κ. Χάρης Λαζάνης, αυτό ως δικαίωμα δεν ίσχυε για τους προσφεύγοντες.

Για να συσταθεί η επιτροπή σημαίνει ότι ο κ. Γαζής εκτελών χρέη Συντονιστή έκρινε ότι χρίζει εξέτασης, οπότε η καθυστέρηση των χαμηλότερων κλιμακίων και εκπροσώπων προφανώς αποσκοπούσε σε συγκάλυψη, καθότι η καταληκτική ημερομηνία «έτυχε» να είναι η ημερομηνία της συνεδρίασης!

Κρίνοντας πολιτικά και νομικά ότι πρόκειται για μη νόμιμη διαδικασία οι εκπρόσωποι των Οριζόντων Ηπείρου αποχώρησαν και θεωρούν ότι δημιουργείται ένα άσχημο τετελεσμένο γεγονός.

«Οι οποίες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αμφισβήτηση των γεγονότων. Ας ελπίσουμε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί της Αποκεντρωμένης θα επιδείξουν διαφορετική σπουδή και θα καλέσουν σε απολογία τον κ. Καχριμάνη ως οφείλουν στην περίπτωση της παράβασης καθήκοντος για την ωμή και παράνομη του παρέμβαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδρίασε στις 19-09-2022 με αριθμό 8/90 και με διαλόγους και απειλές που είναι καταγεγραμμένες και στη Διαύγεια. Η μεθόδευσή τις 16ης Νοεμβρίου θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των θεσμών.

Κρίμα.

Ωστόσο στέλνω ως μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι θα σας «πνίξουμε» στη νομιμότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος.
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Για κακούργημα παραπέμπονται αντιδήμαρχος και υπάλληλος

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Φιλιάτες: Για κακούργημα παραπέμπονται αντιδήμαρχος και υπάλληλος

Κατηγορία για κακούργημα και συγκεκριμένα της εγκατάλειψης ζώων άσκησε ο εισαγγελέας στον υπάλληλο και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του.
Και οι δύο έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή την προσεχή Δευτέρα.

Τα ολίγων ημερών κουτάβια, εξαφανίστηκαν από την κωμόπολη των Φιλιατών την Τετάρτη το απόγευμα. Χθες το μεσημέρι μετά από τηλεφώνημα αγνώστου ενημερώθηκε η Αστυνομία πως εργαζόμενος του Δήμου πέταξε σε περιοχή κοντά στο φράγμα του Καλαμα κάποια κουτάβια. Κατά την έρευνα που ακολούθησε τα σκυλιά δεν βρέθηκαν, όμως ο εργαζόμενος, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, παραδέχθηκε την πράξη του και είπε πως προέβη σε αυτήν κατ’ εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Το πρωί σήμερα κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε ακίνητο ιδιοκτησίας του αντιδημάρχου, εντοπίστηκαν από την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, έξι κουτάβια, καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την έκθεση των κτηνιάτρων και από το Δήμο Φιλιατών υπάρχει ο ισχυρισμός ότι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν εκεί. Ούτε όμως αυτό το επιχείρημα έπεισε τον εισαγγελέα, καθώς –αν πρόκειται για τα ίδια ζωάκια– η πράξη της απομάκρυνσης από τη μητέρα τους και της εγκατάλειψης είχε ήδη συντελεστεί.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών, με αφορμή και το συμβάν, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι πολύ σοβαρό, οι αντιδήμαρχοι που έχουν την αρμοδιότητα βρίσκονται κατηγορούμενοι και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Βάσω Γκόρου
Συνέχεια...

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων λόγω πλημμυρών

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων λόγω πλημμυρών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι o αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων από την Πέμπτη 17.11.2022 θα παραμείνει κλειστός για το κοινό λόγω πλημμυρικών φαινομένων στον δρόμο πρόσβασης από την υπερχείλιση του ρέματος Καλπακιώτικου. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας του χώρου.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Φιλιάτες: Συνελήφθησαν αντιδήμαρχος και εργάτης του Δήμου που πέταξε κουτάβια στον κάμπο

Νοεμβρίου 18, 2022 0
Φιλιάτες: Συνελήφθησαν αντιδήμαρχος και εργάτης του Δήμου που πέταξε κουτάβια στον κάμπο

Στο Α.Τ. Φιλιατών κρατείται από το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Φιλιατών Μιχαλης Πανταζάκος, αρμόδιος -μεταξύ άλλων- και για τα αδέσποτα ζώα.

Χθες συνελήφθη από την αστυνομία, κατόπιν καταγγελιών, ένας περιστασιακός εργάτης του Δήμου, ο οποίος φόρτωσε σε όχημα του Δήμου μια σκυλίτσα με τα κουτάβια της και τα εγκατέλειψε σε κάποιο σημείο στον κάμπο Κεστρίνης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, δήλωσε ότι έπραξε κατόπιν εντολής του αρμόδιου αντιδημάρχου, ο οποίος προσήχθη στο Α.Τ. κι αφού έδωσε κατάθεση, κρατείται μέχρι αύριο το πρωί που θα απολογηθεί στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ρωτήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Φερεντίνο, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, λέγοντας ότι απλώς μαζέψανε την αδέσποτη σκυλίτσα με τα κουτάβια και τα πήγανε σε κάποιο μαντρί....

Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του αντιδημάρχου και την απολογία του αύριο το πρωί, όπου θα γίνει γνωστό αν ασκηθεί ποινική δίωξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Δήμο Φιλιατών και συγκεκριμένα στην Κεστρίνη, λειτουργεί διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων, το οποίο έχει κοστίσει πολλές χιλιάδες ευρώ και οι δήμαρχοι της Θεσπρωτίας, καμαρώνουν για το μεγάλο έργο τους...

Ας εξηγήσουν τι συμβαίνει και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι με οχήματα και προσωπικό των Δήμων είτε θανατώνονται, είτε εγκαταλείπονται σε απόμερα σημεία αδέσποτα ζώα...
Συνέχεια...