01/13/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο για 15 ημέρες σε κατάστημα για παραμονή πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης

Ιανουαρίου 13, 2022 0
Πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο για 15 ημέρες σε κατάστημα για παραμονή πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης 

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-01-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 38 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

29 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και υπεράριθμους επιβάτες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-18- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

9 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

7 πρόστιμα των 300 ευρώ σε πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για παραμονή πελάτη στο εσωτερικό χώρο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την πανδημία και τις ευθύνες της κυβέρνησης

Ιανουαρίου 13, 2022 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την πανδημία και τις ευθύνες της κυβέρνησης
Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται. Καθημερινά οι νεκροί είναι δεκάδες και χιλιάδες τα νέα κρούσματα που φανερώνουν ότι η εξάπλωση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού επιμένει στη λογική της ατομικής ευθύνης. Επιμένει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες των εργαζομένων, διολισθαίνοντας στη λογική της «ανοσίας της αγέλης».

Τα επικίνδυνα και απαράδεκτα πρωτόκολλα – υπερμετάδοσης, με τα οποία μειώνεται η καραντίνα σε πέντε μέρες μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης. Η έλλειψη μηχανισμών ελέγχου και ιχνηλάτησης θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους και το σύνολο του λαού. Μοναδική έγνοια τους είναι η απρόκοπη κερδοφορία και οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις και συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων έχουν γίνει καθημερινότητα για να μη διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών.

Οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες, σπρώχνουν τους εργαζόμενους και το λαό στους ιδιώτες της υγείας που θησαυρίζουν. Πάνω στα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και την υποχρηματοδότηση ήρθαν να προστεθούν οι χιλιάδες αναστολές υγειονομικών. Πάνω από 2.000 υγειονομικοί νοσούν στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα της πανδημίας. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη μετατραπεί σε μονάδες αντιμετώπισης μιας νόσου με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται άλλα νοσήματα που δεν αντιμετωπίζονται. Η ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πλέον εγκληματική και η επίταξη της ιδιωτικής υγείας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Άνοιξαν τα σχολεία των παιδιών μας και μας προκαλεί ανησυχία και οργή το άνοιγμα με μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον self test. Η εκρηκτική και ανεξέλεγκτη κατάσταση στα σχολεία γίνεται φανερή με τα 14.000 κρούσματα μαθητών κι εκπαιδευτικών από την πρώτη κιόλας μέρα (111 και 22 αντίστοιχα στον Νομό μας). Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες - κλουβιά των σχολείων στοιβαγμένοι σε τμήματα των 27-28 μαθητών. Το απαράδεκτο μέτρο του 50+1% θετικών κρουσμάτων ανά τμήμα για να σταματήσει η λειτουργία του, θα δημιουργήσει έκρηξη υπερμετάδοσης. Η κυβέρνηση, δυο χρόνια τώρα, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών , γονιών και μαθητών για αραίωση των τμημάτων , για μαζικά επαναλαμβανόμενα test με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για κάλυψη των κενών στα σχολεία, για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, για στοχευμένα εκπαιδευτικά μέτρα αντιμετώπισης των μορφωτικών κενών των παιδιών μας.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δε μπορεί να μένουμε απαθείς. Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της προστασίας της υγείας της ζωής και των δικαιωμάτων μας και απαιτούμε να γίνουν τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.

Απαιτούμε άμεσα:

- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό

- Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

- Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς και τις επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.

- Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

- Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

- Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

- Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.

- Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια

- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα

- Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιανουαρίου 13, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 108
ΠΕ Θεσπρωτίας 59
ΠΕ Ιωαννίνων 310
ΠΕ Πρέβεζας 93

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.409, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.612.869 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 621 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.732 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 554 (83.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 110 (16.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.863 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 587 (ημερήσια μεταβολή -10.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 577 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Συρρίκνωση του πληθυσμού της Ηπείρου…

Ιανουαρίου 13, 2022 0
Συρρίκνωση του πληθυσμού της Ηπείρου…

Mειωμένος κατά 2.280 άτομα ήταν ο πληθυσμός στην Ήπειρο την 1η Ιανουαρίου του 2021 σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου του 2020. Αυτό προκύπτει από το δελτίου που δημοσιεύει στο τέλος κάθε έτους η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και αποτυπώνει τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς.

Μειωμένος λοιπόν ήταν ο πληθυσμός και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου ο μόνιμος πληθυσμός της οποίας την 1η Ιανουαρίου 2020 ήταν 333.265 και μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκε στις 330.265 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα:
Για την Π.Ε Άρτας οι μόνιμοι κάτοικοι μειώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 846 άτομα, για την Π.Ε Θεσπρωτίας 155, για την Π.Ε Ιωαννίνων 966 και για την Π.Ε Πρέβεζας κατά 313 άτομα.

Και πανελλαδικά όμως η “συρρίκνωση” του μόνιμου πληθυσμού ανήλθε σε 45.902 άτομα (84.767 γεννήσεις έναντι 130.669 θανάτων ατόμων με τόπο συνήθους διαμονής εντός της ελληνικής επικράτειας), ενώ η καθαρή μετανάστευση εκτιμάται σε 6.384 άτομα (θετικό ισοζύγιο).
Συνέχεια...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση Τροφίμων και ποτών (EXPOTROF) ΜΕC Παιανίας

Ιανουαρίου 13, 2022 0
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση Τροφίμων και ποτών (EXPOTROF) ΜΕC Παιανίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει στην Έκθεση Tροφίμων και Ποτών 8η (EXPOTROF) -The Greek Fine Food Exhibition, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ 18-20 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC Παιανίας.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Παράλληλα κατά την διάρκεια της έκθεσης θα επιτρέπεται και η λιανική πώληση.

Επίσης, στο πλαίσιο της μεγάλης γαστρονομικής εκδήλωσης «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» η οποία πραγματοποιείτε κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή επώνυμων ΣΕΦ, θα δημιουργηθεί μια live γαστρονομική εκδήλωση αποκλειστικά για τα προϊόντα από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας που συμμετέχουν στην έκθεση.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να παραστούν, το αργότερο ως τις 15-01-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα