10/16/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Εξόρμηση στο όρος Σαγιάδας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας την Κυριακή

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Εξόρμηση στο όρος Σαγιάδας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας την Κυριακή

ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18/10/2020: ΟΡΟΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

Ο σύλλογος μας την Κυριακή 18/10 θα εξορμήσει στο όρος της Σαγιάδας.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το Σμέρτο θα περάσει από τη Λιόψη στο σαράι του Μπέη, συνεχίζει στην κορυφή Λυκόγιαννη 854μ. πάνω από την παλιά Σαγιάδα και καταλήγει στην παλιά Σαγιάδα.

Ώρες πορείας: 5-6.
Βαθμός Δυσκολίας:2
Αρχηγός: Ξυθάλης Χρήστος, τηλ. 6976438074
Αναχώρηση από το Πάνθεον στις 8.00πμ. με τα αυτοκίνητα μας.
Συνέχεια...

Την αποπομπή του συμβούλου της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Την αποπομπή του συμβούλου της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

Κύριε Περιφερειάρχη, 
Κύριε πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, 

μετά και την δικαστική καταδίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, του περιφερειακού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής, του συνδυασμού που στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές κατήλθε με τη στήριξη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 
Παράλληλα, σας καλούμε να παύσετε κάθε είδους διευκόλυνση που παρείχατε στην παράταξη της Ελληνικής Αυγής μέχρι σήμερα. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου 
Ζέκα-Πάσχου Κωνσταντίνα 
Κωτσαντής Κωσταντίνος 
Πρέντζας Γιώργος 
14/10/2020 
Συνέχεια...

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας 

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας 
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αλλοδαπού 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης μονοκατοικίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας. 
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη μονοκατοικίας που έγινε τον περασμένο Μάιο, από όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επικίνδυνα email στο όνομα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 16, 2020 0
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επικίνδυνα email στο όνομα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Εφιστούμε την προσοχή σε επικίνδυνα παραπλανητικά εμαιλ που έχουν προωθηθεί τις τελευταίες ημέρες στα μέλη μας χρησιμοποιώντας το όνομα του Επιμελητηρίου χωρίς όμως να έχουν αποσταλεί από τον φορέα μας.

Αν έχετε λάβει κι εσείς παρόμοια εμαιλ, σας προτρέπουμε να μην ανοίξετε το συνημμένο αρχείο κειμένου που περιέχει και να το θέσετε άμεσα στην λίστα των «Ανεπιθύμητων»

Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για εμαιλ Spam από τα εξής στοιχεία:
1) Η διεύθυνση αποστολής, παρότι αναφέρει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (π.χ. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας mitroa2@e-thesprotias.grπροέρχεται από εμαιλ που καταλήγει σε οτιδήποτε διαφορετικό από @e-thesprotias.gr
2) Δεν περιέχει στο τέλος του το λεκτικό που ακολουθεί πάντα τα εμαιλ του φορέα μας με την δυνατότητα διαγραφής.

Περιέχουν αρχεία word, που εφόσον διαπιστώσετε από τα παραπάνω ότι είναι email spam, μην το ανοίξετε.

Εκ της Διευθύνσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Τηλ. 26650-29480 έως 8, Fax 26650-29489
Συνέχεια...

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Καμμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Καμμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 14 /10/ 2020. 
 Αριθμός Πρωτ.: 117 

ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Ηγουμενίτσας, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε,) την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, επιχείρησε να δώσει σε ιδιώτη την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων και Πλαταριάς χωρίς να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου. 
Η απόφαση αυτή φέρει την υπογραφή των κυβερνήσεων της σημερινής και των προηγούμενων που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, απαγόρευσαν για αρκετά χρόνια τις προσλήψεις στο δημόσιο, ώστε να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματίες αναλαμβάνοντας τομείς που μέχρι πρότινος ανήκαν στο δημόσιο. 
Η απόφαση αυτή φέρει την υπογραφή τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αφού από το 2011 που έγινε ο Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας , μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί - μετατάξεις πάνω από 100 άτομα όλων των ειδικοτήτων κι έχουν προσληφθεί μετά από αγώνες μόλις 21. 

Οι ελλείψεις προσωπικού μαζί με το νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιουργήθηκε προς όφελος των επιχειρηματιών φέρνουν σαν ώριμο φρούτο τα ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκινώντας από την αποκομιδή και τον ηλεκτροφωτισμό, καθώς εκεί υπάρχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κερδών. 
Κανένα κέρδος όμως δεν προκύπτει για τα λαϊκά στρώματα τα οποία πλήρωναν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα, διπλές φορές, υπηρεσίες τις οποίες θα έπρεπε να είχαν δωρεάν όπως η καθαριότητα, ακριβώς εξαιτίας του χαρακτήρα τους. 

Αντίθετα, και από την εισήγηση της ΟΕ φαίνεται ότι για να εξασφαλιστεί το κέρδος του ιδιώτη, ο Δήμος προτίθεται να πληρώσει για τις 2 δημοτικές ενότητες το πόσο του 1.050.000 ευρώ για τρία χρόνια όσα δηλαδή θα πλήρωνε για να προσλάβει 30 εργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
Αν και ο διαγωνισμός βγήκε άγονος, γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν τελείωσε. Η δημοτική αρχή έδειξε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αν δεν βρει τρόπο να δώσει τα κέρδη που επιθυμούν οι επιχειρηματίες. 
Είναι καθαρά πολιτική απόφαση η παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες που καμία σχέση δεν έχει με τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά στρώματα ή την καθαριότητα της πόλης . 

Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος – Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες 

Σε μια πόλη εκατοντάδων ανέργων, μονόδρομος είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού όχι μόνο στην καθαριότητα αλλά σε όλες τις υπηρεσίες που στενάζουν από τις ελλείψεις. 
Λύση είναι η κατάργηση κάθε ανταποδοτικής δράσης στους δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε τα λαϊκά στρώματα να έχουν ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες. 

Διεκδικούμε: 

Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα, χωρίς ανάμειξη ιδιωτών. 

Άμεσα την ολοκλήρωση του ΣΜΑ για εξοικονόμηση πόρων 

Σχεδιασμένη αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με βάση τις ειδικές συνθήκες κάθε χωριού. 

Στελέχωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν. 

Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κλπ) 
Καμία ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του Δήμου. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών που ρημάζουν το λαϊκό εισόδημα. 
Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους δημότες της. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                    ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 
Συνέχεια...

Προσλήψεις σε νοσοκομεία- ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με 6, 074 εκ. ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Προσλήψεις σε νοσοκομεία- ΕΚΑΒ χρηματοδοτεί με 6, 074 εκ. ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης της πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού 6.074.240 ευρώ. 
Η πράξη αφορά την ενίσχυση και στήριξη των Μονάδων Υγείας του δημοσίου και φορέων του Υπουργείου Υγείας με πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης της COVID-19. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πράξης χρηματοδοτούνται: 

Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπ. Υγείας - 5.000 ευρώ 

Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ Χατζηκώστα» - 436.080 ευρώ 

Γ.Ν. Φιλιατών - 353.280 ευρώ 

Π.Γ.Ν.Ι. - 4.529.160 ευρώ 

ΕΚΑΒ - 375.360 ευρώ 

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δ. Ελλάδας- 375.360 ευρώ 

Η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19 μέσω αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών: 
- άμεσης λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού 

- εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού (Covid-19), καταρχήν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας (Δερβιζιάνων, Μετσόβου, Θεσπρωτικού, Κόνιτσας, Φιλιππιάδας, Πραμάντων) (αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

- παροχής υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού. 

- ενίσχυσης της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.
Συνέχεια...

Ορίζοντες Ηπείρου: "Τσαπατσουλιά, κακοτεχνίες και σπατάλη στην Περιφέρεια Ηπείρου την κρίσιμη στιγμή του κορωνοϊού"

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Ορίζοντες Ηπείρου: "Τσαπατσουλιά, κακοτεχνίες και σπατάλη στην Περιφέρεια Ηπείρου την κρίσιμη στιγμή του κορωνοϊού"

Όπως πληροφορηθήκαμε κατέρρευσε, λόγω βροχής, έργο αντιστήριξης σε δρόμο 1 χιλιόμετρο από την Παραλία Σαρακήνικο στην Π.Ε. Πρέβεζας που κατασκεύασε η Περιφέρεια Ηπείρου και είχε ολοκληρωθεί το Μάιο του 2020.

Είναι προφανές όμως ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα απτό παράδειγμα για τον τρόπο που διοικείται η Ήπειρος.
ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ.ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ.ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΡΩΝ.

Για την κατάρρευση του έργου αντιστήριξης θέτουμε τα εξής ερωτήματα και ζητάμε απαντήσεις δημοσίως από τους αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης κ. Στράτο Ιωάννου και τον κ. Αργύρη Νάκο, μηχανικό δομικών έργων ΤΕ:

1.Ποιος κατασκεύασε το έργο;
2.Πόσο έχει κοστίσει;
3.Με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση;
4.Εάν έχει παραδοθεί το έργο και έχει ελεγχθεί το αποτέλεσμα;

Κύριε Νάκο ειδικά εσείς οφείλετε να απολογηθείτε εκ της θέσεως σας καθότι είστε και υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, στο τμήμα Δομών Περιβάλλοντος που υπογράφει και τις μελέτες και να απαντήσετε στο εξής ερώτημα:

Έχετε εγκρίνει τη συγκεκριμένη μελέτη με την υπογραφή σας;

Γραφείο Τύπου Οριζόντων Ηπείρου
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: Γιατί χρειάζονται δύο ενημερότητες για μεταβίβαση ακινήτων με σκοπό την πληρωμή οφειλών στο Δημόσιο;

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Βασίλης Γιόγιακας: Γιατί χρειάζονται δύο ενημερότητες για μεταβίβαση ακινήτων με σκοπό την πληρωμή οφειλών στο Δημόσιο;

Τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να πωλήσουν ακίνητη περιουσία τους για την αποπληρωμή οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι λόγω νομικών κενών οι αρμόδιες υπηρεσίες δε δίνουν είτε τη φορολογική είτε την ασφαλιστική ενημερότητα που απαιτείται για τη μεταβίβαση του ακινήτου όταν το τίμημα της πώλησης δεν επαρκεί για την εξόφληση των οφειλών και προς τις Δ.Ο.Υ και προς τον ΕΦΚΑ. Κατά συνέπεια ρωτά τους δύο υπουργούς αν πρόκειται να επανεξετάσουν τη διπλή και παράλληλη απαίτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στις περιπτώσεις αυτές, δεδομένου ότι το τίμημα της πώλησης αποτελεί έσοδο του Δημοσίου. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους:
κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προς μεταβίβαση ακινήτων, στις περιπτώσεις εκχώρησης του συνόλου του τιμήματος υπέρ του Δημοσίου» 

Σε γραπτές αναφορές δικηγόρων, συμβολαιογράφων και των οικείων ενώσεών τους επισημαίνεται ότι σε οφειλέτες του Δημοσίου (Δ.Ο.Υ. και Ασφαλιστικά Ταμεία) οι οποίοι επιθυμούν να μεταβιβάσουν λόγω πώλησης ακίνητη περιουσία τους παραχωρώντας το σύνολο του τιμήματος από την πώληση για την αποπληρωμή είτε των φορολογικών οφειλών είτε των ασφαλιστικών οφειλών δεν είναι εφικτή η χορήγηση της απαραίτητης για τη μεταβίβαση κατά περίπτωση είτε φορολογικής είτε ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς το τίμημα της μεταβίβασης δεν επαρκεί για την εξόφληση και των οφειλών προς τον έτερο φορέα του Δημοσίου, Δ.Ο.Υ ή ΕΦΚΑ κατά περίπτωση.

Στις εν λόγω περιπτώσεις καλύπτοντας το τίμημα του ενός από τους δύο φορείς κατά τα συνήθη υπάρχει και σήμερα η δυνατότητα να εγγραφεί προσημείωση υποθήκης σε άλλα ακίνητα ιδιοκτησίας του πωλητή - ελεύθερα βαρών - τα οποία συνοδεύονται κατόπιν σχετικής αίτησης αυτού από φύλλα υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, προκειμένου του χορηγηθεί η έτερη ενημερότητα (ασφαλιστική ή φορολογική κατά περίπτωση), αφού εξασφαλίζεται έτσι και ο έτερος Φορέας που δεν θα εισπράξει το όποιο οφειλόμενο προς αυτόν τίμημα. Έχει ωστόσο αναφερθεί ότι οι σχετικές αιτήσεις με εγγραφή προσημείωσης υποθήκης δε γίνονται αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπό την επίκληση κενών και ασαφειών στο υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο. Αποτέλεσμα τούτου είναι το Δημόσιο εν γένει να υφίσταται απώλεια του τιμήματος από τη μη μεταβίβαση του ακινήτου που δεν δύναται να ολοκληρωθεί ελλείψει της αντίστοιχης μη χορηγηθείσας έτερης ενημερότητας κατά περίπτωση καθώς και να στερείται των αναγκαίων εγγυήσεων για την μελλοντική αποπληρωμή των οφειλόμενων σε ενδεχόμενο έκπτωσης από την εκάστοτε ρύθμιση του πωλητή – οφειλέτη του Δημοσίου (σε Δ.Ο.Υ και ΕΚΦΑ). Οι δε πωλητές - οφειλέτες δε μπορούν να εκποιήσουν οικειοθελώς την ακίνητη περιουσία τους για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και καθίστανται υποχρεωτικά υποκείμενα αναγκαστικής εκτέλεσης. Προς επίλυση του ζητήματος έχουν προταθεί, ενδεικτικά, η μη απαίτηση χορήγησης της αντίστοιχης ενημερότητας, είτε φορολογικής, είτε ασφαλιστικής, όταν το συνολικό τίμημα του προς μεταβίβαση ακινήτου βάσει των ελάχιστων τουλάχιστον αντικειμενικών τιμών αποδίδεται από τον πωλητή με το συμβόλαιο στο Δημόσιο και στην όποια Φορολογική ή Ασφαλιστική Αρχή καθώς επίσης ο καθορισμός αναλογικής κατανομής του συνολικού τιμήματος του συγκεκριμένου είδους συμβολαίου μεταβίβασης και δημοσίου εσόδου μεταξύ φορολογικής Αρχής και Ασφαλιστικής Αρχής, προς προώθηση κατά καιρούς των εκάστοτε δημοσιονομικών στόχων της Κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Αν και ποιο σκοπό επιτελεί η παράλληλη απαίτηση της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας στα συμβόλαια πώλησης, όταν το συνολικό τίμημα του συμβολαίου εισπράττεται από το Δημόσιο, 
- Εάν προτίθενται να επανεξετάσουν την διττή και παράλληλη απαίτηση χορήγησης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, τουλάχιστον στις ανωτέρω περιπτώσεις.
Συνέχεια...

Αίτημα του Γ.Γόγολου για αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγ/τσας

Οκτωβρίου 16, 2020 0
Αίτημα του Γ.Γόγολου για αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγ/τσας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Π Ρ Ο Σ : κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 
Ηγουμενίτσα 14 Οκτωβρίου 2020 

Θ Ε Μ Α: Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 

Κύριε Πρόεδρε 
Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, έχει ψηφιστεί κατά πλειοψηφία τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να εναρμονιστεί με τον Ν.3852/2010. Καλλικράτη που αποτέλεσε την συνέχεια του Ν. 2539/1997. 
Ο νέος νόμος που αφορά τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ είναι από τον Ιούλιο του 2018 ο Ν. 4555/2018. (Κλεισθένης) 

Προκειμένου να γίνει η εναρμόνιση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση ακύρωσης αποφάσεων του Δ.Σ. σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες. 

Επιπλέον, στην ομάδα εργασίας για το σκοπό αυτό να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ώστε να κατατεθούν οι υπάρχουσες προτάσεις και μέσα από το διάλογο, να επιλεγεί το κοινό κείμενο όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, που θα αποτελέσει το νέο Κανονισμό Λειτουργίας με ομόφωνη απόφαση. 

Μέσω αυτών των ενεργειών, θα γίνει η αναγκαία εναρμόνιση του Κανονισμού με τον Κλεισθένη και δευτερευόντως θα αποτελέσει ένα είδος ηθικής δέσμευσης όλων των δημοτικών παρατάξεων για το σεβασμό και την εφαρμογή του. 
Πέραν αυτών, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον αριθμό των εκτός ημερησίας διάταξης ερωτήσεων και ο χρόνος που απαιτείται για τις απαντήσεις αυτών, προτείνουμε: 
Την ηλεκτρονική αποστολή των επίκαιρων ερωτήσεων των Δημοτικών Παρατάξεων που είναι απόρροια της επαφής με τους πολίτες προς το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, έως δύο (2) ημέρες από κάθε συνεδρίαση, προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος προετοιμασίας των απαντήσεων από τη Δημοτική Αρχή και να αποφύγουμε τα “ήξεις, αφήξεις…” από τους έχοντες την ευθύνη για το σκοπό αυτό. Έτσι ο αριθμός των ερωτήσεων θα περιοριστεί σε αυτές που προκύπτουν στο διάστημα των τελευταίων δύο ημερών (εάν υπάρξουν). 

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε, ότι ομάδα εργασίας της Δημοτικής Παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, έχει επεξεργαστεί σχέδιο για το σκοπό αυτό και είναι στη διάθεσή σας. 
Παρακαλούμε για τις προβλεπόμενες από εσάς ενέργειες. 

Ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης 
Γιάννης Κ. Γόγολος
Συνέχεια...

24 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο - Τα 4 στη Θεσπρωτία

Οκτωβρίου 16, 2020 0
24 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο - Τα 4 στη Θεσπρωτία

H γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων
- 27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
- 423 εγχώρια κρούσματα,

Συγκεκριμένα:

• 207 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 40 συνδέονται με γνωστές συρροές.
• 56 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Άρτας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Γρεβενών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Δράμας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηλείας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 6 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Θάσου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 18 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
• 22 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Κω
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης
• 8 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 11 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδική
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου
20 κρούσματα υπό διερεύνηση.
Συνέχεια...