09/09/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ηγουμενίτσα: Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Οργανώσεις Βάσης Θεσπρωτίας της ΚΝΕ

Ανακοίνωση – καταγγελία

Απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής της Ηγουμενίτσας

Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι Ο.Β Θεσπρωτίας της ΚΝΕ, καταγγέλλουν την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής της Ηγουμενίτσας να κατεβάσει όλες τις αφίσες που προπαγάνδιζαν την εκδήλωση για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, με την απαράδεκτη δικαιολογία της απαγόρευσης της απορρύπανσης!

Σε παρέμβαση μας στο Δήμαρχο, μας απάντησε ότι στόχος του είναι να ξεβρομίσει την πόλη και ότι υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται από όλους. Αλήθεια από ποτέ η πολιτική αφίσα ρυπαίνει μια πόλη; Δεν ζει σε αυτήν την πόλη να δει που, πώς και ποιός την ρυπαίνει; Όσο για τους νόμους και τους κανονισμούς αυτοί δεν υπάρχουν όταν είναι να εξυπηρετηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε αυτή την πόλη ζούμε με τις καταλήψεις πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων, με τις εστίες ρύπανσης στους κάδους σκουπιδιών, με τα φουγάρα των καραβιών…... Αλήθεια δεν υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι για όλα αυτά; Πόσες εμπορικές αφίσες αεροπανό για εκδηλώσεις και ξενυχτάδικα κατέβασε όλο το καλοκαίρι η Δημοτική Αρχή; Στόχος είναι καθαρά η πολιτική αφίσα και εδικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σε αυτό ευθυγραμμίζεται με της στάση οργάνων της Αστυνομίας που προσήγαγαν τους συντρόφους μας στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας με την κατηγορία της αφισοκόλλησης την προηγούμενη ημέρα.

Να είναι όμως σίγουροι η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Νομό Θεσπρωτίας θα συνεχιστεί. Καμιά καταστολή και κανένας εκφοβισμός, κανένα εμπόδιο δεν πρόκειται να τη σταματήσει.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο, να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της.

Καλούμε τις νέες και τους νέους του νομού να μη σκύψουν το κεφάλι, και μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουν ουσιαστικά τη ζωή που τους αξίζει.

Να δώσουν αγωνιστικό παρών στην φεστιβαλική εκδήλωση την Πέμπτη 9/9/2021 στα Πλατάνια που στέλνει μήνυμα ελπίδας και αντοχής για τις μάχες που έχει μπροστά της η νεολαία. «Μιλάει» σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα» και δίνει απάντηση ότι ναι, σήμερα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Στέλνει μήνυμα - οδηγό για τη δράση, για την αδιάκοπη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Στέλνει μήνυμα ότι υπάρχει η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, με τις δυνατότητες και τα μέσα της παραγωγής στα χέρια του λαού και αξίζει να παλέψει τολμηρά και η νεολαία γι' αυτή. Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση, στον αγώνα, στην ταξική πάλη!

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»

Ηγουμενίτσα 08/09/2021
Συνέχεια...

6.839 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο - 3 θανατηφόρα δυστυχήματα

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
6.839 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο - 3 θανατηφόρα δυστυχήματα

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -12- τροχαία ατυχήματα (έναντι -7- το 2020).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3- θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι κανενός το 2020)
2- τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020)
7- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -7- το 2020)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι -10- το 2020).

Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3- νεκροί (έναντι κανενός το 2020)
2- σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2020)
9- ελαφρά τραυματίες (έναντι -10- το 2020)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.839) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:


Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (113) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (78) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (968) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Συνέχεια...

Η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν ο μοναδικός ελληνικός φορέας, που συμμετείχε με δικό της Περίπτερο στην Διεθνή Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur (ενσωματωμένη φέτος με την Caravan – Salon, τη μεγαλύτερη Έκθεση στον κόσμο για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και τροχόσπιτα), η οποία διοργανώθηκε από τις 27.8.21 έως τις 5.9.21 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Η παρουσία της Περιφέρειας στην παραπάνω διοργάνωση σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της συμμετοχής της από την αρχή της πανδημίας στις Εκθέσεις Τουρισμού του εξωτερικού με φυσική παρουσία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου EX.TOUR “Developing and promoting extreme tourism in Greece Albania cross-border area – EX.TOUR”» του Προγράμματος INTERREG IPA «ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020», του οποίου η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος.

Βασικός στόχος του έργου EX.TOUR είναι η οργανωμένη και συστηματική προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην διασυνοριακή περιοχή μέσα από μια σειρά από σημαντικές παραβάσεις, οι βασικότερες των οποίων είναι:
- Η ανακατασκευή της Αναγνωστοπουλείου Σχολής στην Κόνιτσα, η οποία θα αποτελέσει την έδρα Σχολής Extreme Sports. Από την Σχολή θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στον χώρο των extreme sports και των υπαίθριών δραστηριοτήτων.
- Η εκπόνηση μελέτης για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής Extreme Sports (πρόγραμμα σπουδών, είδος πιστοποιήσεων, οργανόγραμμα, δομή κτλ).
- Η κατασκευή αναρριχητικών πεδίων στην περιοχή της Κόνιτσας και της Πρεμετής (Αλβανία).
- Η προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως προορισμό για τις extreme sports και υπαίθριου τουρισμό.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας του έργου είναι ότι τη λειτουργία της Σχολής ανέλαβε ήδη το Υπουργείου Πολιτισμό και Αθλητισμού.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στελέχωσαν η Δ/ντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος πραγματοποίησε και δύο ομιλίες στη σκηνή του Travel & Nature CONNECTED, που μεταδόθηκαν και διαδικτυακά, με θέμα την Ήπειρο του Εναλλακτικού Τουρισμού αλλά και το πρόγραμμα Ex Tour και τα μέλη της ομάδας έργου της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δήμητρα Ρογκότη και κ. Ευάγγελος Τσιάρας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν επίσης Δήμος Κόνιτσας, εταίρος του έργου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Όσων αφορά στα ενδιαφέροντα απολογιστικά στοιχεία της Έκθεσης καταγράφεται ότι 653 εκθέτες από 31 χώρες είχανε την δυνατότητα να παρουσιάσουνε σε ένα κοινό 185.000 επισκεπτών τα προϊόντα και τις παροχές υπηρεσιών τους, ενώ για το 41% των επισκεπτών ήταν η πρώτη επίσκεψή τους στη συγκεκριμένη Έκθεση, πράγμα που υπογραμμίζει την μεγάλη απήχηση την οποία είχε στο κοινό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα κόσμο που άλλαξε από την πανδημία, η πολύτιμη εμπειρία που αποκτήθηκε για τις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου που θα επανα-δραστηριοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Συνέχεια...

Περιπτώσεις λαθροθηρίας σε Θεσπρωτία και Γιάννενα

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Περιπτώσεις λαθροθηρίας σε Θεσπρωτία και Γιάννενα
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στα διοικητικά όρια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ομοσπονδίας με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών που απειλούν την άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των ελέγχων κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Θηροφυλακής βρέθηκε σε αγροτική περιοχή μεταξύ των Τ.Κ Χαροκοπίου – Λογγάδων και Καστρίτσας του Δ. Ιωαννιτών, όπου εντόπισε ένα όχημα και έκανε σήμα στάσης στον οδηγό για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι Θηροφύλακες διέκριναν ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, στη θέση του συνοδηγού, το οποίο ζήτησαν από τον οδηγό να το παραδώσει. Αυτός όμως αρνήθηκε και τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το όχημά του. Ακολούθησε καταδίωξη, μέχρι την Τ.Κ Δαφνούλας, όπου και εντοπίστηκε ο οδηγός εντός της οικίας του.

Παρά τις συστάσεις να παραδώσει το όπλο του, αρνήθηκε εκ νέου και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και των Εισαγγελικών Αρχών. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της άρνησης ελέγχου, της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής και για την παράνομη άσκηση θήρας, κατά τις νυχτερινές ώρες και σε περίοδο εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις νυχτερινές ώρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ Πετροβίτσας, του Δ. Σουλίου, όπου σε σήμα στάσης σε όχημα και κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης στη θέση του συνοδηγού. Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος του οδηγού και κατόχου του σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε ένα ακόμη περιστατικό τέλος, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην ΤΚ Μανολιάσας του Δ. Ιωαννιτών, κατά τη διάρκεια περιπολίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς να κατέχει άδεια θήρας.
Συνέχεια...

Σήμερα το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Ηγουμενίτσα

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Σήμερα το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Ηγουμενίτσα

Με σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό».Θα πραγματοποιηθεί το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, 9 Σεπτεμβρίου 8 μμ, στην Ηγουμενίτσα, στα Πλατάνια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:
· Χαιρετισμός από την Ιωάννα Μπέρμπερη, στέλεχος της ΚΝΕ.
· Απαγγελία ποιημάτων από ποιητική ομάδα της Ηγουμενίτσας.
· Πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΣΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας.
· Συναυλία με τη Δανάη Δήμου συνοδεία πιάνου από το Λένη Κώστα.
· Συναυλία με τους Στέλιο Κοτίδη, Αλεξάνδρα Ρίζου, Σταύρο Γιαβρή, Ανέστη Τσαρτσιανίδη και Ηλία Αράπογλου.
Συνέχεια...

Στη χαράδρα του Βίκου την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Στη χαράδρα του Βίκου την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας


Ο Ε.Ο.Σ.Η. την ερχόμενη Κυριακή θα διασχίσει την ξακουστή ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ, παγκοσμίως το υψηλότερο φαράγγι (έως και 1,1 κμ βάθος)!
Βρίσκεται στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, και πραγματικά διχοτομεί το ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης στη μέση!

Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα και υπάρχουν και παρακλάδια αυτού, τα οποία έχουν διαφορετική ονομασία, όπως το περιβόητο και διόλου ευκαταφρόνητο "Βικάκι", το οποίο διχοτομεί και αυτό την Τύμφη.
Ο ποταμός Βοϊδομάτης, ο πιο καθαρός από οποιοδήποτε άλλον, πηγάζει εντός της Χαράδρας ανατολικά του Βίκου, και έχει νερό όλον το χρόνο, ο οποίος χύνεται στον Αώο.

Το φαράγγι, όπως όλο το ανάγλυφο της Γης, δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις πριν εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών.

Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ. ! Η χλωρίδα που συναντάται στην περιοχή του φαραγγιού είναι ιδιαίτερα μεγάλης ποικιλίας. Ομοίως και της πανίδας. (αρκούδες, λύκοι, λύγκας, αγριόχοιροι, ελάφια, αλεπούδες, βίδρες, κάστορες, αετοί, κ.α.)
Το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί δημοφιλή διαδρομή περιηγητών και ασφαλώς και ορειβατών, προσφέροντας θαυμάσιες εικόνες.

Η δικιά μας πορεία θα είναι από το χωριό Βίκος έως το Μονοδένδρι, περίπου 16 κμ
Στην περιοχή του φαραγγιού απαγορεύεται αυστηρά κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που έχει σχέση με την υλοτομία, την κτηνοτροφία, αλιεία και το κυνήγι.

ΠΟΡΕΙΑ:
Βίκος - φαράγγι - Μονοδένδρι
Απόσταση: ~ 16 κμ
Υψομετρικη Διαφορά: ~ 1.650 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 2+
Ώρες ~ 7
- - - - - - - - - - - - - -
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :
Κυριακή, 12/9 από το "Πάνθεον"
Ώρα: 6:30 π.μ.
Μέσο: Λεωφορείο
Κόμιστρο: 13,00 € & 15,00 €
Αρχηγός: Δονάτος Μπόλοσης
τηλ.: 695 548 0613
- - - - - - - - - - - - - - -
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τετάρτη & Πέμπτη 8-9 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του cafe-bar LOCAL άνωθεν της πλατείας Δημαρχείου, όπου θα βρίσκονται μέλη του Δ.Σ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
(πέραν του κινητού τηλεφώνου που θεωρείται δεδομένο):
- ορειβατικά μποτάκια με σόλα σε καλή κατάσταση
- ζευγάρι μπατόν
- ελαφρύ κολατσιό υδατανθράκων
- επαρκές νερό ≥ 2,5 lt
- γυαλιά ηλίου
- καπέλο
- αδιάβροχο και αντιανεμικό εντός του σάκου
- αντηλιακό
- σφυρίχτρα
- εφεδρικός στεγανοποιημένος εξοπλισμός στo λεωφορείο
- φακός, σπίρτα, αλουμινοκουβέρτα

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Η συμμετοχή προϋποθέτει αναντίρρητη αποδοχή των όρων και κανονισμών που διέπουν το Σύλλογό μας και αφορά και μέλη άλλων ορειβατικών.
Συνέχεια...

Επιστημονικό συνέδριο από την ΟΛΗΓ Α.Ε.

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Επιστημονικό συνέδριο από την ΟΛΗΓ Α.Ε.


Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλούμε, στο συνέδριο που διοργανώνει η Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. A.E.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), με θεματολογία «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη των Λιμένων» (PDMO 2021), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα, στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021, στο ANGELIKA PALLAS HOTEL.

Διεθνώς τα λιμάνια αλλάζουν συνεχώς και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις, τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, οι μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι επενδύσεις σε υποδομές, οι απαιτήσεις για συνέργειες στο χώρο των μεταφορών και τέλος η ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα απέναντι σε αναδυόμενους κινδύνους και σε έκτακτες συνθήκες (π.χ. πανδημίες) δημιουργούν την απαίτηση για συνέργειες ερευνητικών και επιστημονικών φορέων με τους οργανισμούς των Λιμένων.

Κρίθηκε συνεπώς επίκαιρο και σκόπιμο από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. να συνδιοργανώσει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν και θα εξεταστούν τα παραπάνω θέματα με τη συμμετοχή ομιλητών από τoν ελληνικό και το διεθνή χώρο.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν με παρουσιάσεις των ομιλητών δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στην αίθουσα του ξενοδοχείου (ANGELIKA PALLAS) στην Ηγουμενίτσα.

Παρατίθεται πρόγραμμα με τη θεματολογία και τους συμμετέχοντες ομιλητές το οποίο μπορεί να αναπροσαρμοστεί λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "3 θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται άμεσα για Νοσοκομείο Φιλιατών και Κ.Υ. Ηγουμενίτσας"

Σεπτεμβρίου 09, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας: "3 θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται άμεσα για Νοσοκομείο Φιλιατών και Κ.Υ. Ηγουμενίτσας"

Τρεις θέσεις μόνιμων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας εγκρίθηκαν και προκηρύσσονται άμεσα από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. 

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 1 θέση Διευθυντή Ειδικότητας Αναισθησιολογίας και 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Ακτινολογίας για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

«Με τις θέσεις αυτές καλύπτονται κρίσιμα κενά στο νοσοκομείο και στο μεγαλύτερο κέντρο υγείας της περιοχής μας. Είναι, όπως τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία, μια διαρκής προσπάθεια η οποία θα έχει και συνέχεια», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα