01/10/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Σύλληψη αλλοδαπού στη Σαγιάδα για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Σύλληψη αλλοδαπού στη Σαγιάδα για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο

Συνελήφθη, χθες (09-01-2020) το απόγευμα, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αστακού, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ΕΠΑΛ -ΙΕΚ με ευθύνη του Δήμου καταγγέλλει ο Θωμάς Δημητρίου

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ΕΠΑΛ -ΙΕΚ με ευθύνη του Δήμου καταγγέλλει ο Θωμάς Δημητρίου

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Τον περασμένο Ιούνιο στο Σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ-ΙΕΚ προέκυψε πρόβλημα με το μετασχηματιστή τάσης με αποτέλεσμα να δυσκολέψει η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθητών του ΕΠΑΛ. Τότε δόθηκε μια προσωρινή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας λύση ενώ θα μπορούσε στη διάρκεια του καλοκαιριού, που είναι κλειστά τα σχολεία, να γίνει αντικατάσταση του μετασχηματιστή και να λυθεί το πρόβλημα! Αφέθηκε όμως μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα εργαστήρια, να διακόπτεται συχνά η παροχή του ηλεκτρικού και το κυριότερο στις κρύες ημέρες του χειμώνα, να διακόπτεται και η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης των σχολείων. Από την επίσκεψή μας στο σχολικό συγκρότημα και στη ΔΕΔΔΗΕ πληροφορηθήκαμε, ότι δεν θα γίνει αντικατάσταση του μετασχηματιστή τάσης, διότι επελέγη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου άλλη λύση και υποβλήθηκε στη ΔΕΔΔΗΕ το σχετικό αίτημα που προβλέπει τη μείωση της παρεχόμενης τάσης, διαδικασία η οποία χρειάζεται για να γίνει ένα τουλάχιστον δεκαπενθήμερο από σήμερα. 
Από τη Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» διατυπώνουμε προς τον κ. Δήμαρχο την απορία μας και τα εύλογα ερωτήματα των μαθητών και των γονέων τους: 
1) Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες έγκαιρα και στη διάρκεια του καλοκαιριού, για να λειτουργήσουν με την έναρξη του σχολικού έτους χωρίς προβλήματα τα σχολεία του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ; 
2) Αληθεύει η πληροφορία ότι ο λογαριασμός στη ΔΕΔΔΗΕ πληρώθηκε μόλις το Νοέμβριο, με συνέπεια να καθυστερήσει η εταιρία τόσο την εκπόνηση της σχετικής μελέτης όσο και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που απαιτούνται για να γίνει η σύνδεση του Σχολικού Συγκροτήματος με το δίκτυο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος; 

Ηγουμενίτσα 10 /01/ 2020 
Για την «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» 
Θωμάς Δημητρίου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική απόψε στο Metropole

Ηγουμενίτσα: Οι καλικάντζαροι ...ροκάνισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΟΛΗΓ

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Οι καλικάντζαροι ...ροκάνισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΟΛΗΓ
Λίγο πριν εκπνεύσει το Δωδεκαήμερο, οι καλικάντζαροι έκαναν τη ζαβολιά τους και "ροκάνισαν" το μεταλλικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στήσει ο ΟΛΗΓ στο παραλιακό πάρκο της Ηγουμενίτσας, στα βραχάκια.
Βιάστηκαν πολλοί να κατακρίνουν τη νεολαία της πόλης, ότι δήθεν, μεθυσμένοι νεαροί έκαναν αυτή τη ζημιά. Προφανώς αγνοούν τη λαϊκή μας παράδοση και την ύπαρξη των καλικάντζαρων, που εμφανίζονται την παραμονή των Χριστουγέννων και εξαφανίζονται τα Θεοφάνια. 
Οι καλικάντζαροι συμβολίζουν το σκοτάδι και ζουν όλο το χρόνο στα έγκατα της γης, προσπαθώντας να κόψουν το δέντρο που βαστάει τη γη. Όταν είναι πολύ κοντά να το πετύχουν, την παραμονή των Χριστουγέννων, ανεβαίνουν στη γη δημιουργώντας προβλήματα στους ανθρώπους. Η πίστη για τους καλικάντζαρους ως δαιμονικών όντων που ζουν κάτω από τη γη στηρίζεται στην κοσμοθεωρία περί ακινησίας της γης.
Μένουν ανάμεσα στους ανθρώπους 12 μέρες ως την παραμονή των Φώτων αφήνοντας στην ησυχία του το δέντρο της Ζωής να αναβλαστήσει. Ο λαός τους φαντάζεται μαύρους και άσχημους, κουτσούς, ψηλούς με μάτια κόκκινα, πόδια τραγίσια και σώμα τριχωτό. 
Σύμφωνα με μια παράδοση: «Οι Λυκοκαντζαραίοι έρχονται από τη γης αποκάτου. Ούλο το χρόνο πελεκάν με τα τσεκούρια να κόψουν το δέντρο που βαστάει τη γης. Κόβουν κόβουν όσο που μενέσκει λιγάκι ακόμα ως μια κλωνά άκοπο, και λεν «χάισε να πάμε, και θα πέση μοναχό του». Γυρίζουν πίσω της Βάφτισης, και βρίσκουν το δέντρον ολάκερον, ακέριον μπίτι. Και πάλε κόβουν, και πάλ’ έρχονται κι ούλο φτόνι τη δουλειά κάνουν. 

Ο λαός πιστεύει ότι Καλικάντζαροι γίνονται όσοι γεννιούνται το Δωδεκαήμερο, γιατί έχουν συλληφθεί την ίδια μέρα με το Χριστό. Θέλουν να κάνουν κακό στους ανθρώπους. Είναι άσκημοι, κουτσοί, εριστικοί, ανόητοι γιατί δεν βοηθά ο ένας τον άλλον και για το λόγο αυτό είναι αναποτελεσματικοί στο να κάνουν κακό. 
Τα Φώτα, όλα τα πονηρά πνεύματα φεύγουν με τον αγιασμό.
Το δέντρο των Χριστουγέννων συμβολίζει την ακεραιότητα και τη Θεϊκή δύναμη και προστασία με την παρουσία του Χριστού. 
Μάλλον αυτό ήθελαν να πετύχουν οι καλικάντζαροι "πριονίζοντας" το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ηγουμενίτσας.
Δεν ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους βέβαια, διότι όπως αναφέραμε παραπάνω αφήνουν τα πράγματα στη μέση, ίσως όμως επανέλθουν του χρόνου.
Μην πείτε πάλι πως το έκαναν παιδιά...! Δεν κάνουν τέτοια πράγματα τα "μπουμπούκια" της Ηγουμενίτσας!
Βέβαια, το δεντράκι κόστισε στον ΟΛΗΓ μόνο 3 χιλιάρικα, οπότε του χρόνου θα πάρουνε καινούριο, μην βάλουνε το ίδιο το μαγαρισμένο!
Και του χρόνου λοιπόν, με υγεία και ...χιούμορ, για να αντιμετωπίζουμε όλα τα παλαβά που συμβαίνουνε στην καθημερινότητά μας!

Συνέχεια...

Την Κυριακή οι εκλογές στην Αδελφότητα απόδημων Κοκκινιωτών

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Την Κυριακή οι εκλογές στην Αδελφότητα απόδημων Κοκκινιωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Εκλογές 2020

Το ΔΣ της Αδελφότητας Απόδημων Κοκκινιωτών Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπαγορεύει το Καταστατικό μας, ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των Αποδήμων Κοκκινιωτών, μετά την πάροδο τριετίας καλείται στις 12/01/2020 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας στις 10.00 π.μ., να εκλέξει το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους για την ΠΣΕ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ θερμά όλους τους Απόδημους Κοκκινιώτες να πλαισιώσουν τις εργασίες της Γ.Σ.
Ιδιαίτερα προσκαλούμε τις Νέες και Νέους Κοκκινιώτες να δώσουν το παρόν.
Με την ευκαιρία των εκλογών θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη ΠΊΤΑ της Αδελφότητας.

Για το απερχόμενο Δ.Σ.
Γιώργος Γιάγκας
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση καταστήματος από το ΦΟΠ

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Παραμυθιά: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση καταστήματος από το ΦΟΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, ενημερώνει ότι θα δέχεται προσφορές για ενοικίαση καταστήματος που του ανήκει, επί της οδού Κ. Καραμανλή 174 στο κέντρο της Παραμυθιάς.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τους όρους ενοικίασης του παραπάνω καταστήματος επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6943720568.
Συνέχεια...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέστανης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

«Ο Γυάλινος Κόσμος» έρχεται για πρώτη φορά στα Γιάννενα!

Ιανουαρίου 10, 2020 0
«Ο Γυάλινος Κόσμος» έρχεται για πρώτη φορά στα Γιάννενα! 

Το έργο – θρύλος του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου 

Μια φιλόδοξη παραγωγή, το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς «Ο Γυάλινος Κόσμος», παρουσιάζει για πρώτη φορά στα Γιάννενα το Θέατρο Έκφραση, με συνεργάτες τη Ζωή Ξανθοπούλου στη σκηνοθεσία και τον Βασίλη Αποστολάτο στη σκηνογραφία, με την ιδιαίτερα προσωπική τους ματιά και το πλούσιο βιογραφικό τους σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Τη μετάφραση έχει κάνει ειδικά για την παράσταση ο Δημήτρης Τσεκούρας, γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής, που φέρνει στη βιολογική του πατρίδα, μια ποιητική απόδοση το έργου. 

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου. Το έργο θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα 21:30 και κάθε Κυριακή, ώρα 20:00. 
Έργο μνήμης 
Ο Τενεσί Ουίλιαμς έγραψε τον «Γυάλινο Κόσμο» το 1944, ήταν η πρώτη του μεγάλη θεατρική επιτυχία και θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του συγγραφέα. 
Πρόκειται για ένα έργο μνήμης, αγάπης, έρωτα, απόρριψης, θλίψης, ακυρωμένων ονείρων, ωραιοποιημένων ή βασανιστικών αναμνήσεων, απελπισίας, ελπίδας, στερεότυπων και ιδανικών. Η λίστα είναι ατελείωτη γιατί μέσα στον “Γυάλινο Κόσμο” ζουν κι αναπνέουν όλα τα αισθήματα και συναισθήματα των ανθρώπων. Οι ήρωες του έργου θα μπορούσαν να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, σε οποιονδήποτε τόπο, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. «Ο Γυάλινος Κόσμος» είναι το παράλληλο σύμπαν – καταφύγιο του καθενός μας, όπου ανθίζει η ιδανική εκδοχή για μια ευτυχισμένη ζωή. 

Υπόθεση - πρόσωπα 
Αμάντα – η μάνα, εγκλωβισμένη στη ζωή που δεν έζησε, ως άλλη Μπλανς Ντυμπουα, χαμένη σε ιδανικές αναμνήσεις. 
Τομ – ο γιος, μαγεύεται από τους ταχυδακτυλουργούς που όλα τα μπορούν και θέλει να φύγει, να πάει μακριά, ν' αλλάξει ζωή ή να ζήσει τη ζωή που κρύβει. 
Λώρα – η κόρη, πεπεισμένη για την προσωπική της ήττα, ζει σ' έναν δικό της παράλληλο κόσμο. 
Τζιμ – ο ξένος, ο καταλύτης, αυτός που όλοι περιμένουν για να τους σώσει, για να τους δώσει τη λύση και ν' αρχίσουν τη ζωή τους. 
Ο ξένος όμως έρχεται από τον έξω κόσμο. Έναν κόσμο που καθόλου σύμμαχος δεν είναι της παραπάνω οικογένειας. Ο ξένος θα κάνει όλη τη “ζημιά”; Υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την ελπίδα για την ελπίδα; Το δράμα των ηρώων είναι τραγικά γελοίο; Είναι σα να μη συμβαίνει σε αυτούς αλλά σε κάποιους άλλους που παίζουν το παιχνίδι του «Γυάλινου Κόσμου»|; 

Συντελεστές 
Μετάφραση - Απόδοση: Δημήτρης Τσεκούρας. Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Ζωή Ξανθοπούλου. Σκηνικά - Κοστούμια - Φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος. Μουσική επιμέλεια: Ζωή Ξανθοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη - χειριστής τεχνικών: Γιώργος Μακρυγιάννης. Φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης. Αφίσα: Αντώνης Χρήστου. Παραγωγή: Θέατρο Έκφραση 
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Χρήστου (Τομ), Γεωργία Διακοπούλου (Αμάντα), Νατάσα Τσαμπά (Λώρα) και Αριστοτέλης Σπυρόπουλος (Τζιμ). 

*** 
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ γενική είσοδος | 10 ευρώ μειωμένο. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Πληροφορίες - Κρατήσεις: 26515 54505 και 6907500710. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ημεδαπός άδειασε τα παγκάρια του Αγίου Σπυρίδωνα - Σχημτίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ημεδαπός άδειασε τα παγκάρια του Αγίου Σπυρίδωνα - Σχημτίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρια εκκλησίας στην πόλη της Ηγουμενίτσας 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα, περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρια εκκλησίας στην πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, βραδινές ώρες της 2/3-01-2020, αφού παραβίασε αρχικά είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Ηγουμενίτσας εισήλθε στο εσωτερικού του και στη συνέχεια διέρρηξε τρία παγκάρια, αφαιρώντας χρηματικά ποσά. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου - Δεκεμβρίου 2019

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου - Δεκεμβρίου 2019 

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο έτους 2019. 

Συνελήφθησαν συνολικά (255) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -126- (εκ των οποίων δύο διακινητές) 
Για εγκληματική οργάνωση: -3- 
Για ληστεία: -1- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -31- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -20- 
Για κλοπές-διαρρήξεις: -11- 
Για εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας: -12- 
Για σωματικές βλάβες (απλές και επικίνδυνες) και έκθεση: -11- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -7- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -9- 
Για παραεμπόριο και παραβάσεις Τελωνειακού Κώδικα: -3- 
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -2- 
Για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία: -2- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -17- 

Εξαρθρώθηκαν: 
Μία (1) εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ζωοκλοπές – ζωοκτονίες 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία (1) υπόθεση ληστείας 
Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις απάτης 
Είκοσι μία (21) υποθέσεις κλοπών 
Είκοσι επτά (27) υποθέσεις ναρκωτικών 
Δεκαοκτώ (18) υποθέσεις περί όπλων 
Δύο (2) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Τρεις (3) υποθέσεις λαθρεμπορίου-παρεμπορίου 
Τέσσερις (4) υποθέσεις ζωοκλοπών 
Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -63- κιλά και -704,28- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -69,47- γραμμάρια 
Κοκαΐνη: -2,3- γραμμάρια 
Μεθαδόνη: 176 γραμμάρια 
Ναρκωτικά χάπια: -51- 
Κυνηγετικά όπλα: -8- 
Πιστόλια, κρότου: -2- 
Μαχαίρια, ξίφη, σπάθες, σουγιάς, τσεκούρι: -16- 
Ζυγαριές ακριβείας: -2- 
Φυσίγγια: -22- 
Πλαστά χαρτονομίσματα: -425- ευρώ 
Λαθραίος καπνός: -11- κιλά και -705- γραμμάρια 
Είδη παρεμπορίου: -32- τεμάχια 
Οχήματα: -4- 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -4- 

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 
· Την 02-12-2019, συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με σκοπό να διακινήσει στη χώρα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -59- κιλών και -100- γραμμαρίων 
· Την 03-12-2019, συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατείχε με σκοπό τη διακίνηση, ηρωίνη βάρους 41,3 γραμμαρίων 
· Την 12-12-2019 συνελήφθη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών. Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισε η οργάνωση ανέρχεται στις 9.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 269.000 ευρώ 
· Την 14-12-2019 συνελήφθη στο Πέραμα Ιωαννίνων 32χρονος ημεδαπός για ληστεία που διέπραξε την 13-12-2019 στο Σταυράκι Ιωαννίνων σε βάρος 50χρονου ημεδαπού 
· Την 19-12-2019 συνελήφθη στην Πρέβεζα ημεδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατείχε με σκοπό τη διακίνηση -23- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -144- γραμμαρίων. 
· Την 21-12-2019 συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο ημεδαποί, οι οποίοι είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα ένδυσης στην πόλη των Ιωαννίνων 
· Την 27-12-2019 συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις ζωοκλοπής-ζωοκτονίας. 
· Την 31-12-2019 συνελήφθη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας αλλοδαπός, διότι κατείχε και μετέφερε με σακίδιο πλάτης ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -4- κιλών και -370- γραμμαρίων. 
· Συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (απάτη, πλαστογραφία, κλοπές, περί όπλων και εκρηκτικών, περί αλλοδαπών κτλ) 

Συνέχεια...

Η πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Η πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης 

Με αφορμή την εν εξελίξει ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα», ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος έκανε την εξής δήλωση: 
Είμαστε η παράταξη που έθεσε στο επίκεντρο του προεκλογικού της προγράμματος το πρόβλημα της ανεργίας. 
Είμαστε εκείνοι που μιλήσαμε για στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και προτρέψαμε τις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής ακόμα και να αντιγράψουμε καλές πρακτικές, με προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης που στόχευαν στην αντιμετώπιση του λεγόμενου brain drain, προβλήματος που έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τελευταίες ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας. 
Η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου ακολουθεί το δικό της, μοναχικό δρόμο σε όλα, έτσι και στα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας. Από τους… «ντοκτοράδες» που ήταν η αρχική εξαγγελία του Περιφερειάρχη για το δήθεν πρόγραμμα – «πιλότο» που σχεδιάζει εδώ και ένα χρόνο η Περιφέρεια Ηπείρου, φτάσαμε τελικώς σε ένα πρόγραμμα - «αχταρμά» που δεν ξεχωρίζει «χαμηλά» από «υψηλά» τυπικά προσόντα, που ουδείς γνωρίζει με ποια λογική επιλέγεται το είδος των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε αυτό και που τελικώς, δεν έχει κανέναν απολύτως προσανατολισμό. 
Επειδή κρίνουμε πως και το ποσό που τελικώς διατέθηκε για το εν λόγω πρόγραμμα είναι πολύ μικρό και οι ωφελούμενοι ελάχιστοι, έχουμε να προτείνουμε τα εξής: 
- Για τυχόν αδιάθετα ποσά του ΠΕΠ Ηπείρου (ΕΣΠΑ), τα οποία προορίζονται για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και αφορούν προγραμματιζόμενα ή σχεδιασμένα προγράμματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, η Περιφέρεια Ηπείρου να σχεδιάσει άμεσα ένα ή περισσότερα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης αλλά αυτή τη φορά πραγματικά στοχευμένα και όχι στα λόγια… 
- Οι τομείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα επιλεγούν για να ενισχυθούν μέσω της επιδότησης εργασίας, πρέπει να συμφωνηθούν με τα τοπικά Επιμελητήρια, τουλάχιστον, αν όχι σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διαβούλευσης, με τα Εργατικά Κέντρα και άλλους κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Θυμίζουμε πως το υλοποιούμενο πρόγραμμα, στην αρχική του προκήρυξη (εδώ) μιλούσε για «ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (αγροδιατροφή, βιομηχανία της εμπειρίας, παροχή υπηρεσιών ΤΠΕ, υγεία/ ευεξία) και κατέληξε να προσθέτει άσχετους ΚΑΔ μέχρι την τελευταία στιγμή π.χ. αρχιτέκτονες! 
- Είναι άλλες οι ανάγκες απασχόλησης για τους πραγματικούς ανέργους «υψηλών προσόντων» και άλλες για τους αποφοίτους της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, είναι ωστόσο ίδια η αγωνία όλων των ανθρώπων για εξεύρεση εργασίας και την συμμεριζόμαστε απόλυτα. Για τους δεύτερους, λειτουργούν στην περιοχή μας Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ κτλ., οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν λόγο, αν θελήσουμε να σχεδιάσουμε ένα πραγματικά στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης γι’ αυτούς. 
Όλα τα παραπάνω δεν είναι… ψιλά γράμματα αλλά ελάχιστη και απαραίτητη συνθήκη χάραξης μιας σωστής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του σοβαρότερου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μπορεί να νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ωστόσο είναι προφανές πως η σύγχρονη πραγματικότητα τον έχει αφήσει μίλια πίσω…
Συνέχεια...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το γιορτινό πρωινό της ΔΩΔΩΝΗ με τον Χρήστο Μπάρκα

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το γιορτινό πρωινό της ΔΩΔΩΝΗ με τον Χρήστο Μπάρκα 

Στον κεντρικό πεζόδρομο Μελανίδη, στην πόλη των Ιωαννίνων 

Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ελλάδας, μαζί με τον Χρήστο Μπάρκα, θέλησε να αποχαιρετήσει το 2019, προσφέροντας το πιο γευστικό και εορταστικό πρωινό στην πόλη των Ιωαννίνων. 
Όσοι Γιαννιώτες και επισκέπτες βρέθηκαν στον πεζόδρομο Μελανίδη την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 14:00, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το περίπτερο της ΔΩΔΩΝΗ και να απολαύσουν μοναδικές νοστιμιές με την γεύση του καλού από τον αγαπημένο Γιαννιώτη σεφ Χρήστο Μπάρκα, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. 

Στο πιο γιορτινό πρωινό της ΔΩΔΩΝΗ, οι επισκέπτες δοκιμάσαν παραδοσιακή γιαννιώτικη Κασόπιτα με chutney τομάτας και κρέμα τυριού από προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, λαχταριστούς λουκουμάδες με την πολυβραβευμένη φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ και ζεστή σοκολάτα ρόφημα φτιαγμένη από 100% ελληνικό γάλα ΔΩΔΩΝΗ. 

Μένοντας πιστή στην παραγωγή αγνών, αμιγώς ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, η ΔΩΔΩΝΗ και ο Χρήστος ξεκίνησαν μία μοναδική συνεργασία, με γιαννιώτικο αέρα και χαρακτήρα, που παρουσιάζουν παραδοσιακές συνταγές με πρωτότυπους τρόπους που συνδυάζουν τη μαγειρική με τη δημιουργικότητα. 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην YouTube σειρά «Παράδοση… αλλιώς» στο κανάλι της ΔΩΔΩΝΗ

Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ 
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 56 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες ών, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

Συνέχεια...

Συλλυπητήρια της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Θεσπρωτίας για την απώλεια της Βασιλικής Ζαφείρη

Ιανουαρίου 10, 2020 0
Συλλυπητήρια της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Θεσπρωτίας για την απώλεια της Βασιλικής Ζαφείρη 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. της 24/12/2019 

H κοινότητα των Λογιστών της Θεσπρωτίας θρηνεί την απώλεια της εξαίρετης συναδέλφισσας Βασιλικής Ζαφείρη της οποίας υπήρξε εξέχον μέλος.
Η Βασιλική Ζαφείρη αφιέρωσε τη ζωή της στην επιστήμη και στην οικογένεια της. 
Το ελεύθερο πνεύμα, η επιστημονική συγκρότηση και η ευαισθησία της, την ανέδειξαν σε διακριτό μέλος της τοπικής κοινωνίας και σε πρωτοπόρο στον κλάδο των Λογιστών. 
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας. 

Το Δ.Σ της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. αποφάσισε: 
1. Να σταλούν συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας. 
2. Να τιμήσει την μνήμη της με την αποστολή στεφανιού. 
3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος, από τον Πρόεδρο της ΕΦΛΕΕ, κ. Χρήστο Κισσόπουλο.
4. Η παρούσα να δημοσιευθεί στον τύπο. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. και ολόκληρος ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών εκφράζει προς την οικογένεια της θερμά συλλυπητήρια και εύχεται δύναμη και κουράγιο.
Καλό ταξίδι φίλη και συνάδελφισσα Βάσω. 

Το Δ.Σ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Παρασκευή 10/1