12/13/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλιαταίων "Αγία Τριάδα" - Πρόεδρος ο Λάζαρος Λέντζαρης

Δεκεμβρίου 13, 2019 0
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλιαταίων "Αγία Τριάδα" - Πρόεδρος ο Λάζαρος Λέντζαρης 

Συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά τις πρόσφατες εκλογές το ΔΣ του συλλόγου, σύμφωνα με τις θέσεις που προβλέπονται στο καταστατικό του, ως εξής: 
Πρόεδρος: Λέντζαρης Λάζαρος 
Αντιπρόεδρος: Βαρσάμης Κώστας
Γραμματέας: Σκουτέρης Συμεών
Ταμίας: Παππάς Πέτρος 
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων: Τζοβάρα Μαριάννα
Μέλη: 
Καλέσης Γιώργος, 
Σίσκος Λάζαρος, 
Μαντζάρα Όλγα
Μάλλιου Ευτυχία.
Συνέχεια...

Κουίζ για τους "Ράμπο" του Α.Τ. Ηγουμενίτσας

Δεκεμβρίου 13, 2019 0
Κουίζ για τους "Ράμπο" του Α.Τ. Ηγουμενίτσας
(Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν πιάνει τις δημόσιες υπηρεσίες;)

Όπως διαβάστε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, προχθες το βράδυ αστυνομικοί του Α.Τ. Ηγουμενίτσας, όχι μόνο επέβαλλαν πρόστιμο σε θαμώνες και ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ για το τσιγάρο, αλλά επειδή κάποιοι εξ αυτών δεν είχανε μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, τους προσήγαγαν στο τμήμα για την απαιτούμενη εξακρίβωση των στοιχείων τους. Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά έτσι είναι ο νόμος και οφείλουμε να τον σεβόμαστε...!
Ο νόμος, όμως πρέπει να εφαρμόζεται απέναντι σε όλους τους πολίτες και όχι επιλεκτικά. Έχουμε δει δεκάδες φορές να γίνονται έλεγχοι σε καφενεία και μπαρ, αλλά δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται κάποιος έλεγχος σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Και όσοι έχουνε συναλλαγές σε δημόσιες υπηρεσίες, ξέρουνε καλά πως είναι πολλές οι περιπτώσεις. Άραγε οι αστυνομικοί γιατί δεν προβαίνουνε στους απαραίτητους ελέγχους; Πρώτα θα έπρεπε να εξαλειφθεί η βλαβερή αυτή συνήθεια στις δημόσιες υπηρεσίες που οι πολίτες σπεύδουν υποχρεωτικά για να εξυπηρετηθούν και επιλέγουνε τις καφετέριες, στις οποίες άλλωστε όποιος θέλει πηγαίνει;
Εμείς θέτουμε το ερώτημα και προκαλούμε τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουνε πρώτα από εκεί, εκτός κι αν δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους -κυρίως διευθυντάδες- τους οποίους μπορεί και να χρειαστούνε για κάποια εξυπηρέτηση!
Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι από δημόσιο κτίριο της Ηγουμενίτσας. Για να δούμε, θα το βρούνε τα λαγωνικά του Α.Τ. Ηγουμενίτσας;;;
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κι όμως συνέβη! Προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα για το τσιγάρο...!

Δεκεμβρίου 13, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Κι όμως συνέβη! Προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα για το τσιγάρο...!

Φαίνεται ότι μπορεί να άργησαν λίγες ημέρες στην Ηγουμενίτσα οι πρώτοι έλεγχοι για το τσιγάρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από την αστυνομία, αλλά ξεκίνησαν και μάλιστα με ιδιαίτερη αυστηρότητα!
Αργά το βράδυ της Τετάρτης κλιμάκιο ανδρών του αστυνομικού τμήματος Ηγουμενίτσας προέβη σε ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα πελάτες και προσωπικό από δύο μπαρ για να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους, επειδή δεν είχανε την ταυτότητά τους και να τους επιβάλλουν το ανάλογο πρόστιμο. Την ίδια μοίρα είχανε και οι ιδιοκτήτες των μπαρ κι επειδή η ώρα ήταν περασμένη (μετά τις 3 το βράδυ) τους έκοψαν και πρόστιμο για παράβαση ωραρίου και για τη μουσική!
Μένει να δούμε τη συνέχεια του αντικαπνιστικού σίριαλ και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματιών που βλέπουνε τα μαγαζιά τους άδεια. Άλλωστε, η αστυνομία κυνηγάει μόνο τους θαμώνες των καφενείων για το τσιγάρο και δεν τολμάει να μπει σε δημόσιες υπηρεσίες για παρόμοιους ελέγχους...! Εκεί, μάλλον, δεν ισχύει ο νόμος...!
Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να πάρει πίσω η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” τις απολύσεις

Δεκεμβρίου 13, 2019 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να πάρει πίσω η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” τις απολύσεις

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τη διοίκηση της εταιρίας “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” να πάρει πίσω τις άδικες απολύσεις δυο συναδέλφων. 
Η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” προχώρησε στις απολύσεις γιατί εν όψει των αναδιαρθρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θέλει να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρό εργασιακό μεσαίωνα για να αυξηθεί η κερδοφορία! 
Φαίνεται ότι η ολοκλήρωση των αναδιαρθρώσεων στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, έχει ως όρο της συμφωνίας την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και η χώρα μας από τις πρώτες παγκοσμίως στην παραγωγή, με πάνω από το 70% να εξάγεται. Η παραγωγή έχει συγκεντρωθεί σε πολύ λίγα χέρια, ενώ μετά τις συγχωνεύσεις το 80% θα ανήκει σε δύο μόλις επιχειρηματικά σχήματα. Το πρώτο που θα προκύψει από τη συγχώνευση "ΝΗΡΕΑ", "ΣΕΛΟΝΤΑ", "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στον κόσμο. 
Τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν τίποτα από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, με εντατικοποίηση, χωρίς μέτρα ασφαλείας, εργατικά ατυχήματα και νεκρούς. Την ίδια στιγμή το ψάρι παραμένει είδος πολυτελείας για το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έβγαλαν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα επιδοτήθηκαν με εκατομμύρια, τους παραχωρήθηκαν μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις κ.τ.λ. 
Τα νέα επιχειρηματικά μεγαθήρια που δημιουργούνται θέλουν ακόμα περισσότερα. Το αντεργατικό αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ τούς έρχεται κουτί. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στις Συλλογικές Συμβάσεις και στην οργάνωση των εργαζομένων, ενώ αφαιρεί εμπόδια από την τήρηση περιβαλλοντικών όρων για την επιχειρηματική δράση. 
Οργανωμένα απαντάμε στην επίθεση εργοδοσίας - κυβερνήσεων 
Καλούμε τα Σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν τις απολύσεις που έκανε η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση. 

Απαιτούμε: 
§ Εδώ και τώρα ανάκληση των απολύσεων 
§ Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα νέα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις 

Διεκδικούμε: 
§ Υπογραφή της "Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών" που προβλέπει αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα
Συνέχεια...

Παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές από τη ΔΩΔΩΝΗ και το Χρήστο Μπάρκα (Κρατς) -ΒΙΝΤΕΟ

Δεκεμβρίου 13, 2019 0
Παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές από τη ΔΩΔΩΝΗ και το Χρήστο Μπάρκα (Κρατς) -ΒΙΝΤΕΟ

H «Παράδοση…αλλιώς» παρέα με τη ΔΩΔΩΝΗ και τον Χρήστο Μπάρκα 
Η νέα YouTube σειρά της εταιρείας για αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές που μαγειρεύονται…αλλιώς! 

Σε συνεργασία με το Χρήστο Μπάρκα προχώρησε η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, για τη δημιουργία της νέας YouTube σειράς «Παράδοση…αλλιώς», μίας σειράς που ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία της. 
Με πρωταγωνιστές τον Χρήστο και τα αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, η νέα YouTube σειρά «Παράδοση…Αλλιώς» αποτελείται από 12 mini επεισόδια. Ήρθε για να εμπνεύσει το κοινό να δημιουργεί αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές με μικρές παραλλαγές, είτε διατηρώντας τη διαχρονική γεύση με μία πρωτότυπη κι εντυπωσιακή εμφάνιση, είτε συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά για να προκύψει μία άλλη εκδοχή της κάθε παραδοσιακής συνταγής. 
Μέσα λοιπόν από την παράδοση, τη φαντασία, το μεράκι και την αγάπη για μαγειρική με αγνά 100% ελληνικά προϊόντα, ο Χρήστος και η ΔΩΔΩΝΗ προσκαλούν το κοινό σε μία διαφορετική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με το σήμερα και τη μαγειρική με τη δημιουργικότητα. 
Στο πρώτο επεισόδιο, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο YouTube κανάλι της ΔΩΔΩΝΗ, ο Χρήστος μαγειρεύει μία παραδοσιακή γιαννιώτικη Κασόπιτα διαφορετικά, με chutney τομάτας και κρέμα τυριού. Κάθε μήνα, θα ανεβαίνει κι ένα νέο επεισόδιο, με νέες δημιουργικές συνταγές, πολλές εκπλήξεις και μοναδικούς διαγωνισμούς. 
Με παρουσία πάνω από μισό αιώνα, η ΔΩΔΩΝΗ πρεσβεύει τη γεύση του καλού και είναι άρρηκτα συνδεμένη με την Ήπειρο, τα Ιωάννινα, την παράδοση, την αυθεντικότητα, την ποιότητα και τη νοστιμιά. Με κυρίαρχο συστατικό το 100% ελληνικό γάλα και τις πιο αγνές πρώτες ύλες, η εταιρεία δημιουργεί αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η πασίγνωστη φέτα, τα αυθεντικά γιαούρτια, τα μοναδικά κίτρινα τυριά και πολλά άλλα, που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα, την πλούσια γεύση και την υψηλή θρεπτική τους αξία. 
Με αυτά τα υπέροχα προϊόντα έχει μεγαλώσει και ο Χρήστος, ο οποίος είναι από τα Γιάννενα και λατρεύει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Στην «Παράδοση…αλλιώς» λοιπόν, ο ίδιος μαζί με την ΔΩΔΩΝΗ, αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει όρεξη και αγάπη, ακόμα και οι πιο φανταστικές μαγειρικές ιδέες μπορούν να πραγματοποιηθούν. 

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση της YouTube σειράς για την ΔΩΔΩΝΗ έχει επιμεληθεί η day6 advertising. 

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)Συνέχεια...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε δυο μεγάλες εκθέσεις για την προβολή του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων

Δεκεμβρίου 13, 2019 0
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε δυο μεγάλες εκθέσεις για την προβολή του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων

Με τη συμμετοχή στην 6η Athens International Tourism Expo και Grecka Panorama ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019 

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δύο μεγάλες εκθέσεις: στην 6η Athens International Tourism Expo και στην Grecka Panorama της Πολωνίας, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019. 

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Grecka Panorama που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ήταν η 4η συνεχόμενη και ήταν μια ακόμη επιτυχημένη συνδυασμένη προβολή των τοπικών προϊόντων και της Ηπείρου, ως προορισμού «τεσσάρων εποχών». 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τους συμμετέχοντες στην αποστολή παραγωγούς και επιχειρηματίες, συνήφθησαν συμφωνίες για εξαγωγές ηπειρωτικών προϊόντων, ενώ ξεπέρασαν τις προσδοκίες των Εκθετών και οι λιανικές πωλήσεις. 

Την Έκθεση επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βαρσοβία, ως επίσης και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας από τα στελέχη και τα μέλη της Αποστολής. 

Στην 6η Athens International Tourism Expo 
Τουριστικοί πράκτορες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, αλλά και πολλοί επισκέπτες, περιηγήθηκαν το περίπτερο της Ηπείρου στην 6η Athens International Tourism Expo. Στελέχη της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ενημέρωναν το κοινό, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν b2b συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από την Αγγλία, τη Δανία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και χώρες των Βαλκανίων. 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου και του Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημητρίου Φραγκάκη. 

Η κα. Γκερέκου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ενημερώθηκε για το γενικό πλαίσιο προβολής της Ηπείρου, που στηρίζεται στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτιστικό της πλούτο και τη γαστρονομία. 
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Παρασκευή 13/12