04/08/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η εικόνα σε όλη τη χώρα

Απριλίου 08, 2021 0
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η εικόνα σε όλη τη χώρα

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 22
ΠΕ Πρέβεζας 3

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.228, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 288.230 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 102 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.844 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.680 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 776 (64.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.825 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 595 (ημερήσια μεταβολή +13.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τις μονάδες βιομάζας στα χωριά του Δήμου Σουλίου

Απριλίου 08, 2021 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τις μονάδες βιομάζας στα χωριά του Δήμου Σουλίου

Τα «πράσινα κέρδη» δεν εξασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πάλη και τις διεκδικήσεις της επιτροπής αγώνα κατοίκων κατά των μονάδων καύσης βιομάζας Προδρομίου-Χοικας του Δήμου Σουλίου.

Οι συγκεκριμένες περιοχές, εδώ και δύο μήνες σχεδόν, είναι ένα καζάνι που βράζει μετά την "ανακάλυψη" της εν λόγω «επένδυσης» από τους ίδιους τους κατοίκους.

Παρά την προφανή προσπάθεια απόκρυψης της ενημέρωσης των κατοίκων για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων για τις συγκεκριμένες επενδύσεις, οι ίδιοι έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, προχωρώντας σε διάφορες μορφές διαμαρτυρίας και συγκροτώντας επιτροπή αγώνα με ένα πλαίσιο πάλης που εναντιώνεται στη δημιουργία και λειτουργία τέτοιων επενδύσεων στο Δήμο Σουλίου.

Οι συγκεκριμένες μονάδες και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις (αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ) σε όλη την Ελλάδα αποτελούν κομμάτι των επενδύσεων ΑΠΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας, της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της- στρατηγική πολιτική της ΕΕ για την προώθηση της " πράσινης ανάπτυξης".

Στην πράξη σημαίνουν νέο πεδίο κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δρουν στον τομέα της ενέργειας και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που επιτάχυνε η πανδημία, της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής ,που θέλει να βάλει φραγμούς σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση και αντίδραση, της έντασης της καταστολής που πάει αντάμα με την ένταση της εκμετάλλευσης ενώ παράλληλα δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, ερχόμαστε αντιμέτωποι, και στον τόπο μας, με το μύθο της "πράσινης ανάπτυξης".

Η πείρα και από άλλες περιοχές με τέτοιες εγκαταστάσεις έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Αντίθετα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με:

· Την ρύπανση του περιβάλλοντος σε όλα τα άλλα επίπεδα

· Τον περιορισμό και την αλλοίωση καλλιεργήσιμων ή αξιοποιήσιμων, για αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, αναψυχή κ.α, εκτάσεων γης.

· Την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με ακόμη ακριβότερο ρεύμα, γιατί η ενέργεια είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη και δεύτερον ήδη πληρώνουμε ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ που αναγράφεται σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

· Ανοίγουν τον επικίνδυνο δρόμο των αλλαγών στις μαζικές χρήσεις γης, ακόμα και για περιβαντολλογικά προστατευμένες.


Στο παζάρι της πειθούς για την αντιμετώπιση τέτοιων επενδύσεων ως "καλών για τον τόπο μας" πουλιέται το παραμύθι της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αν και εφόσον υπάρχουν τέτοιες γεννάται ερώτημα: για πόσες, ποιες και τι είδους θέσεις εργασίας μιλάμε-με τι όρους; Τη στιγμή που οι εργασιακές σχέσεις, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, έχουν γίνει λάστιχο, έχουν καταστρατηγηθεί οι ΣΣΕ, ψηφίστηκε η 10ωρη εργασία, προωθείται η ιδιωτική ασφάλιση και όλα αυτά που ανήκουν στο πακέτο της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών νόμων, που ψηφίζονται και από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά προωθήθηκαν και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ).

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Οι συγκεκριμένες μονάδες αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα της επιχείρησης εγκατάστασης τέτοιων επενδύσεων πανευρωπαϊκά, πανελλαδικά και πανηπειρωτικά (βλ. ανεμογεννήτριες Σούλι, φωτοβολταϊκά στους Σπαθαρίους κ.α) και έρχονται ως συνέχεια μιας πολιτικής που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία, το περιβάλλον, την ενέργεια. Μόνο μέσα από το συλλογικό οργανωμένο αγώνα τους μέσα και από την επιτροπή μπορούν οι κάτοικοι να βάλουν φραγμό στα επενδυτικά σχέδια στην περιοχή σε συμπόρευση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Σε συμπόρευση με τους αγρότες που ήδη πλήττονται από τη βαριά αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που κάνει κουρελόχαρτα νόμους έστω υποτυπώδους προστασίας του περιβάλλοντος για «επενδύσεις», ενώ από την άλλη βάζει εμπόδια στην αγροτική παραγωγή. Η δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων σε αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει ακόμη πιο αναγκαία σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα.

Αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους παράλληλα με την πάλη μας εκείνη που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για συγκρότηση οργανωμένης λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική που γεννά βία και αυταρχισμό, νομιμοποιεί τη λεηλασία του περιβάλλοντος, αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, την υγεία και την ενέργεια ως εμπόρευμα. Μαζί με τον αγώνα εκείνο που θέτει στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης να μπει φραγμός στο όργιο καταστολής και αυταρχισμού, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε υγεία, παιδεία, οικονομία και ενέργεια.

Συνέχεια...

Υλοποίηση τηλεδιάσκεψης για τον Εναλλακτικό Τουρισμό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Απριλίου 08, 2021 0
Υλοποίηση τηλεδιάσκεψης για τον Εναλλακτικό Τουρισμό από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργάνωσε τη Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 18:30 τηλεδιάσκεψη ανταλλαγής απόψεων για την ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού της Θεσπρωτίας.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να εντοπιστούν οι δυνατότητες που διαθέτει ο όμορφος τόπος μας, να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία των εμπλεκομένων με δράσεις εναλλακτικού Τουρισμού, να συγκεντρωθούν προτάσεις και παρατηρήσεις και να γίνει μία προσπάθεια στοχεύοντας σε ένα σχέδιο δράσης για την δημιουργία του προϊόντος Εναλλακτικός Τουρισμός στην Θεσπρωτία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της περιοχής μας και επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε παρεμφερείς δραστηριότητες.

Εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις από τους συμμετέχοντες και το Επιμελητήριο διαπιστώνοντας ότι το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό, δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, διοργανώνοντας στο άμεσο μέλλον την συνέχιση των συναντήσεων που θα αποτελέσουν τη βάση για την δημιουργία των προϋποθέσεων ανάδειξης και προβολής του Εναλλακτικού Τουρισμού στην Θεσπρωτία.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Τηλεδιάσκεψη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά

Απριλίου 08, 2021 0
Τηλεδιάσκεψη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02-04-2021, συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Αμυρά.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε μία ατζέντα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και αρμοδιότητας του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, που σχετίζονται με την άσκηση της θήρας, αλλά και με τη λειτουργία των κυνηγετικών οργανώσεων.

Πρώτιστο ζήτημα προτεραιότητας για την Ε’ ΚΟΗ, όπως αναφέρθηκε, είναι η παράταση της άσκησης θήρας στον Αμβρακικό, καθώς παρήλθε το διάστημα του ενός έτους της παράτασης. Παράλληλα, η Ε’ ΚΟΗ επανέφερε το αίτημα να επιτραπεί η άσκηση της θήρας σε μία ακόμη ζώνη (περιοχή Βίγλας), για το οποίο αίτημα έχουν εισηγηθεί θετικά οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας.

Η διοίκηση της Ε’ ΚΟΗ έθεσε υπόψιν του κ. Υφυπουργού τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκάλεσαν οι αποφάσεις περιορισμού των μετακινήσεων για την άσκηση θήρας, λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, καθώς δεν εκδόθηκαν χιλιάδες άδειες θήρας σε όλη τη χώρα, ζητώντας την ενίσχυση των κυνηγετικών οργανώσεων, για τη στήριξη και απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Πάγιο αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας αποτελεί η ενίσχυση της Θηροφυλακής μέσα από το «Πράσινο Ταμείο».

Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Υφυπουργό, να υπογραφεί η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο θήρας το συντομότερο δυνατό, ώστε να δοθεί το περιθώριο στις κυνηγετικές οργανώσεις, να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη συζήτηση επίσης, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ έθεσε υπόψιν του κ. Υφυπουργού και το αίτημα επανεξέτασης του περιεχομένου του Σχεδίου Νόμου για τα «ζώα συντροφιάς», σε σχέση τουλάχιστον με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προβλέπουν πέραν των άλλων και την υποχρεωτική στείρωση και των κυνηγετικών σκύλων. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία έχει ήδη διατυπώσει τις ενστάσεις της στους καθ΄ ύλην αρμόδιους, αλλά αναμένει και την ανάρτηση του Σχεδίου σε δημόσια διαβούλευση, όπου και θα τοποθετηθεί επισήμως.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της Ε’ ΚΟΗ επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν και δεσμεύτηκε πως σύντομα θα μας ενημερώσει για τις θέσεις του υπουργείου.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό κ. Αμυρά για την άριστη συνεργασία μέχρι σήμερα και για τη διάθεσή του, να συμβάλλει στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του, στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια στο σύνολό της, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα και περίτρανα από τις ενέργειες του κ. Αμυρά στην θετική εξέλιξη της παράτασης των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Συλλόγων μέχρι 31-12-2021.

Εκ μέρους της Διοίκησης της Ε’ ΚΟΗ στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Αμυρά και τους συνεργάτες του κα Αναγνωστοπούλου και κ. Λάιο, μετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ Νίκος Παπαγρηγορίου και ο Ταμίας του Δ.Σ Χαράλαμπος Μπρέχας.

Ιωάννινα 06/04/2021
Συνέχεια...

Αστυνομία Ηπείρου: ΠΡΟΣΟΧΗ στις διαδικτυακές απάτες!!!

Απριλίου 08, 2021 0
Αστυνομία Ηπείρου: ΠΡΟΣΟΧΗ στις διαδικτυακές απάτες!!!

Ενημέρωση πολιτών σχετικά με περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing)

Με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με δύο περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης που παρατηρήθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο με την ίδια μεθοδολογία.

Ειδικότερα, ανυποψίαστοι πολίτες έλαβαν γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι ο τραπεζικός τους λογαριασμός είχε ανασταλεί.

Το γραπτό μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, μέσω του οποίου γινόταν ανακατεύθυνση σε ψεύτικη ιστοσελίδα, η οποία μιμούνταν στο μέγιστο την επίσημη της τράπεζας.

Ακολούθως, ζητούνταν η εισαγωγή των προσωπικών κωδικών για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας.

Με τη χρήση των παραπάνω υποκλαπέντων κωδικών, οι επιτήδειοι προέβησαν στη μεταφορά χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, συνολικού ύψους 4.400 ευρώ.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, συστήνεται στους πολίτες:

- Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.

- Να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω υπερσυνδέσμων (links)

- Να πληκτρολογούν στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και να μη μπαίνουν σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές ».

Επιπλέον, πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: "Το σχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς πολιτών και επιχειρήσεων" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 08, 2021 0
Μάριος Κάτσης: "Το σχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς πολιτών και επιχειρήσεων" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριος Κάτσης, ξεκινώντας την ομιλία του σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», απευθύνθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, λέγοντας του ότι «ούτε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν μπορείτε να πείσετε, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που πετάει τη σκούφια του ακούγοντας σας να λέτε ότι όλο το ταμείο ανάκαμψης και οι επιχορηγήσεις θα περάσουν μέσα από το τραπεζικό σύστημα, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες», ενώ συνέχισε την τοποθέτηση του αναρωτώμενος «γιατί στην αίθουσα είναι μόνο ο κ. Σκυλακάκης; Που είναι οι υπόλοιποι παραγωγικοί Υπουργοί; Γιατί ευτελίζουν με την απουσία τους το κοινοβούλιο»;

Περνώντας στο κύριο μέρος της ομιλίας του, που αφορούσε τις, σχετικές με την ψηφιακή μετάβαση, δράσεις του ταμείου ανάκαμψης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως «από τα αρχικά 5.5 δις ευρώ για τα Ψηφιακά και τα έργα ΤΠΕ που μας είχατε πει, βλέπουμε 2.1 δις ευρώ στο Ελλάδα 2.0. Γιατί τέτοια μείωση; Σε ποιους άξονες μεταφέρθηκαν τα κονδύλια; Ως προς τις ψηφιακές δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να αποκτήσουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού ώστε να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, που είναι η εμπλοκή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τέτοιας εξειδικευμένης δράσης; Πουθενά. Εδώ βλέπουμε ένα σχέδιο ύψους 1.2δις ευρώ, τα οποία καταλαβαίνουμε ότι έχουν πάει στο Υπουργείο Εργασίας αποκλειστικά. Μήπως ετοιμάζεστε για ένα ακόμα Σκοιλ Ελικίκου ύψους 1.2δις; Έχουμε μεγάλες ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένους, και ΑμεΑ που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν email και web banking, πως θα αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του gov.gr όλοι αυτοί χωρίς να έχουν αποκτήσει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες; Εμείς προτείναμε να φτιαχτούν δημόσιες σταθερές δομές για δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση αποκλειστικά για ψηφιακές δεξιότητες γενικού πληθυσμού και εργαζομένων. Με τη συνεργασία Πανεπιστημίων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένων επιστημόνων αναλόγως την ομάδα που απευθύνονται τα προγράμματα».

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ σχολιάζοντας το ζήτημα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Επιχειρήσεων, ανέφερε ότι «δεν παρουσιάζετε κανένα σχέδιο σχετικά με το ποιους φορείς θα εμπλέξετε στις απορροφήσεις, και με ποιους θα κάνετε προγραμματικές συμβάσεις, ώστε να εμπλακούν στο σχέδιο ανάκαμψης. Ένας φορέας είναι το ΤΕΕ που θα του δώσετε να τρέξει το έργο του κτηματολογίου. Οι υπόλοιποι ποιοι είναι; Σας έχουμε πει ότι για να μετασχηματιστούν ψηφιακά οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου χρειάζονται κατά τόπους πλατφόρμες e-shop μέσω των επιμελητηρίων, με την επίβλεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Έχει αποδειχτεί ότι η επιδότηση για να φτιάξει η κάθε επιχείρηση το δικό της e-shop δεν αποδίδει».

Σχετικά με τα έργα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου ο κ. Κάτσης ασκώντας έντονη κριτική στο αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε πως «βλέπουμε ότι μεγάλα οριζόντια έργα που παραλάβατε συμβασιοποιημένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων, σέρνονται ενώ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί. Τι έχετε κάνει με το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ, τον ηλεκτρονικό ΟΑΣΘ και τις έξυπνες πόλεις; Εμείς θεωρούμε ως απόλυτη προτεραιότητα την ψηφιακή απονομή των συντάξεων που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες, μετά ειδικά από τις απίστευτες παλινωδίες της κυβέρνησης, που ο κ. Βρούτσης τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις ενώ σήμερα ο κ. Χατζηδάκις τους δίνει 360 € προσωρινή σύνταξη πείνας».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι «Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργήσει ως απλός καταναλωτής έτοιμων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων, αλλά να ενισχύει εσωτερικές παραγωγικές δυνάμεις που θα παράξουν προϊόντα και θα δημιουργήσουν υπεραξία, παράλληλα πρέπει να επιταχυνθεί η ψηφιοποίηση του Δημοσίου με απλούστευση των διαδικασιών ώστε να μην ψηφιοποιούμε τη γραφειοκρατία, απαιτείται να αρθούν οι κάθε είδους ψηφιακοί αποκλεισμοί, και τέλος είναι απόλυτη ανάγκη να διασφαλίζεται η προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, και η ασφάλεια των δημοσίων δεδομένων».Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 13 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Απριλίου 08, 2021 0
Θεσπρωτία: 13 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες 7-04-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 91 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

73 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 37 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

4 παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ως ακολούθως:
· Πρόστιμο (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια - καφενείο) για εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικό χώρο ευθύνης του καταστήματος, καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...