04/20/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Το Σάββατο η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά

Απριλίου 20, 2023 0
Το Σάββατο η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά

Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 11.00 στα γραφεία - εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς, θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, στο λαό της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για Ρομά ανακοίνωσε ο Δήμος

Απριλίου 20, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για Ρομά ανακοίνωσε ο Δήμος

Στις 11 Απριλίου 2023 η ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ» με κωδικό ΟΠΣ ΕΟΧ: PDP1 (MIS) 5075006, η οποία συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2014-2021, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, προχώρησε σε δράση ενημέρωσης για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20-44 ετών σε περιθωριοποιημένες ομάδες όπως οι Ρομά».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Δ/νσης Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας, Αγίων Αποστόλων 43, όπου συμμετείχαν άμεσα ενδιαφερόμενοι Ρομά που κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα για τη συνεργασία και ευελπιστούμε για μελλοντικές δράσεις".


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας. Στο οποίο όμως δεν γίνεται λόγος για το αν υπήρχε συμμετοχή, ποιος είχε φροντίσει να ενημερώσει αυτές τις περιθωριοποιημένες ομάδες, όπως οι Ρομά, αλλά κυρίως, ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της ενημέρωσης. 

Φοβούμαστε, ότι οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι για ακόμη μια φορά αυτοί που ενημερώνουν και όχι αυτοί που θα έπρεπε να ενημερωθούν. Ειδάλλλως, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα είχε προνοήσει να στείλει δελτίο τύπου ΠΡΙΝ γίνει αυτή η "δράση" και όχι εκ των υστέρων, ώστε να φαίνονται στη φωτογραφία όχι οι ...ωφελούμενοι του προγράμματος, αλλά οι ενημερωτές...! Θα δείξει...!

Συνέχεια...

Γ. Στύλιος: 9,5 εκατομμύρια ευρώ έλαβαν οι παραγωγοί της Άρτας για το 2022 από τον ΕΛΓΑ

Απριλίου 20, 2023 0
Γ. Στύλιος: "9,5 εκατομμύρια ευρώ έλαβαν οι παραγωγοί της Άρτας για το 2022 από τον ΕΛΓΑ"

"Νέα πληρωμή ύψους €368.000 σε 186 παραγωγούς της Νομού Άρτας από τον ΕΛΓΑ"

Γ. Στύλιος: «Στηρίζουμε με πράξεις τους παραγωγούς. Με αυτή τη πληρωμή των €368.000 σε 186 γεωργούς και κτηνοτρόφους της Άρτας οι πληρωμές για το 2022 φτάνουν τα €9.500.000»

Νέες αποζημιώσεις για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καταβάλει σήμερα σε αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Άρτας ο ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός προχωρά σε πληρωμή ύψους €368.404 σε 186 παραγωγούς. Με αυτή τη καταβολή οι συνολικές πληρωμές στους παραγωγούς του Νομού για ζημιές του έτους 2022 διαμορφώνονται στα €9.500.000.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και άλλη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ. Σημειώνεται ότι επί συνόλου 118 αναγγελιών, έχουν εκκαθαριστεί 102 αναγγελίες και εντός της άνοιξης θα ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς εκκρεμούν πορίσματα από ζημιές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Θυμίζουμε ότι στο Νομό Άρτας, για ζημιές των ετών 2020-2022, έχουν γίνει από τον ΕΛΓΑ πληρωμές συνολικού ύψους €16.112.522.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής ΝΔ Άρτας, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι στηρίζει διαρκώς τον Έλληνα γεωργό και κτηνοτρόφο. Με αυτή τη πληρωμή των €368.000 σε 186 γεωργούς και κτηνοτρόφους της Άρτας οι πληρωμές για το 2022 φτάνουν τα €9.500.000. Επιπλέον ο κ. Στύλιος σημείωσε πως ό,τι αφορά την Άρτα, κατά τη διάρκεια της θητείας της Νέα Δημοκρατίας οι παραγωγοί του Νομού έλαβαν συνολικές αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ. Προσθέτοντας πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή και τον Προϊστάμενο αλλά και όλους τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ Ηπείρου που εργάστηκαν με φιλότιμο, ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με ταχύτητα καταβάλλοντας πιο γρήγορα, από ό,τι συνηθίζονταν, τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Στηρίζουμε με πράξεις τους παραγωγούς. Είμαστε δίπλα τους.

Συνέχεια...

Γ. Στύλιος: "Ένα καλό νέο για την Άρτα, 775 παραγωγοί λαμβάνουν ενισχύσεις άνω των €410.000"

Απριλίου 20, 2023 0
Γ. Στύλιος: "Ένα καλό νέο για την Άρτα, 775 παραγωγοί λαμβάνουν ενισχύσεις άνω των €410.000"

Στύλιος: "Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους γεωργούς μας, στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή"

Ξεκίνησε η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής παραγωγής. Συγκεκριμένα καταβάλλονται ενισχύσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τα πορτοκάλια χυμοποίησης, το βαμβάκι, τα μήλα, τα βρώσιμα όσπρια και τους καρπούς με κέλυφος.

Στο νομό της Άρτας 638 παραγωγοί λαμβάνουν συνολικά €338.000 για την παράδοση πορτοκαλιών χυμοποίησης. Μάλιστα, το ποσό της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα €58 ευρώ ανά στρέμμα.

Πέραν των πορτοκαλιών χυμοποίησης ενισχύσεις καταβάλλονται σε παραγωγούς της Άρτας και για τις ακόλουθες καλλιέργειες: βάμβακος, βρώσιμων οσπρίων, καρπών με κέλυφος, μήλων και σκληρού σίτου. Συνολικά 137 δικαιούχοι λαμβάνουν περισσότερα από €70.000.

Ο τελικός αριθμός των δικαιούχων συνδεδεμένων ενισχύσεων στο νομό της Άρτας διαμορφώνεται στους 775, οι οποίοι θα δουν να πιστώνονται στο λογαριασμό τους συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €410.000.

Με αφορμή την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους δικαιούχους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους γεωργούς μας, στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή. Ενισχύουμε στην πράξη τη βιωσιμότητα των ελληνικών προϊόντων και διασφαλίζουμε την επισιτιστική μας επάρκεια».

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Νέα διαδικτυακή απάτη για υποτιθέμενες παραλαβές μέσω courier...

Απριλίου 20, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Νέα διαδικτυακή απάτη για υποτιθέμενες παραλαβές μέσω courier...

Μια νέα διαδικτυακή απάτη εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Ηγουμενίτσα. Αυτή τη φορά οι απατεώνες, επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες, στέλνοντάς τους μήνυμα το οποίο υποτίθεται στέλνεται από γνωστή εταιρεία courier στο οποίο αναφέρεται ότι οι παραλήπτες θα πρέπει να να δώσουν το pin της πιστωτικής τους κάρτας για να γίνει ανέπαφη συναλλαγή και χωρίς υπογραφή για την παραλαβή του προϊόντος.

Ορισμένοι δεν είχαν παραγγείλει καν κάποιο προϊόν, ενώ λίγη ώρα αργότερα από τη λήψη του μηνύματος, δέχθηκαν τηλεφώνημα υποτίθεται από τα κεντρικά της εταιρείας courier στην Αθήνα για να επιβεβαιώσουν τους κωδικούς της κάρτας και μετά να έρθει ο διανομέας να τους παραδώσει το υποτιθέμενο προϊόν...

Ορισμένοι δυστυχώς, έπεσαν θύματα της απάτης, αφού πλήρωσαν, λαμβάνοντας άδεια πακέτα είτε προϊόντα ευτελούς αξίας πληρώνοντάς τα ακριβά...

Κάθε μέρα, οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την εκρηκτική αύξηση ηλεκτρονικών παραγγελιών σε συνδυασμό με την αφέλεια αρκετών συμπολιτών πάνω σε θέματα τεχνολογίας, αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά με νέες μεθόδους κάθε μέρα.

Εφιστάται η προσοχή σε όλους. Καμία υπηρεσία ή τράπεζα ή εταιρεία courier δεν πρόκειται να ζητήσει κωδικούς τραπεζικών καρτών.

Όσοι αντιλαμβάνονται προσπάθειες εξαπάτησης να επικοινωνούν άμεσα με την αστυνομία!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα