01/31/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Ιανουαρίου 31, 2021 0
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Χθες (30-01-2021) και ώρα 19:50΄, στη χιλιομετρική θέση 20 + 200 της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στο ύψος της Καστροσυκιάς Πρέβεζας), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας. 

Συνέχεια...

Χωρίς κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - 484 σε όλη τη χώρα με 17 θανάτους

Ιανουαρίου 31, 2021 0
Χωρίς κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - 484 σε όλη τη χώρα με 17 θανάτους

Μειωμένα όπως συνηθίζεται κάθε Κυριακή, είναι τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, 484 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156.957, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.953 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.216 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

255 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 187 (73.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.113 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5796 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.406 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Στην Ήπειρο ανακοινώθηκαν μόλις 2 κρούσματα στα Ιωάννινα, ενώ στη Θεσπρωτία δεν ανιχνεύθηκαν νέα κρούσματα.
Συνέχεια...

Αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΕΦΚΑ

Ιανουαρίου 31, 2021 0
Αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΕΦΚΑ

Πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, οι καταγγελίες από προσωπικό του ΕΦΚΑ, για αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στα τμήματα των κατά τόπου διευθύνσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2 του ΠΔ 8/2019 ( Οργανισμός Ηλεκτρονικού Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) σε όλα τα Τμήματα των Τοπικών Διευθύνσεων προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ κλάδου/ειδικότητας Διοικητικού-Οικονομικού ή υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ του κλάδου/ειδικότητας Πληροφορικής ή ΠΕ Αναλογιστών ή ΠΕ Μηχανικών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ κλάδου/ ειδικότητας Διοικητικού-Λογιστικού ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ του κλάδου/ειδικότητας Πληροφορικής ή υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ του κλάδου/ειδικότητας Μηχανικών ή υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ κλάδου/ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων». 

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 1 του ΠΔ 8/2019 « τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα διορισμού ή πρόσληψης καθορίζονται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις για τον καθορισμό των προσόντων διορισμού ή πρόσληψης σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα». 

Τέλος το άρθρο 45 παρ 3 του Ν. 4674/ 2020 το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 84 του ν. 3528/2007 ορίζει ότι « Ως Προϊστάμενοι Τμήματος ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας επιλέγονται υπάλληλοι ΠΕ ή TE ή ΔΕ, κατά τα ειδικώς προβλεπόμενα στις οικείες οργανικές διατάξεις, εφόσον κατά την τελευταία τριετία έχουν αξιολογηθεί τουλάχιστον δύο (2) φορές με βαθμολογία από 75 έως 100 στις εκθέσεις αξιολόγησης, μετά από την οριστικοποίηση αυτών από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και: α) κατέχουν τον βαθμό Α` και έχουν τρία (3) έτη πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας ή β) έχουν τον Α` βαθμό και έχουν ασκήσει για τουλάχιστον ένα (1) έτος καθήκοντα Προϊσταμένου Τμήματος.

Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες, τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι, υπάλληλοι με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από άλλους υπαλλήλους και οι οποίοι δεν έχουν ασκήσει ποτέ τα καθήκοντα του Προϊσταμένου και πως δεν υπήρξε ποτέ από το Φορέα κάποια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις αυτές.

Το βασικότερο δε από όλα και το αναφέρει ρητά ο νόμος 4674/20, ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει προϊστάμενος τμήματος εάν δεν έχει υπηρετήσει σε αυτή την θέση έστω και για ένα χρόνο. Κάτι που φαίνεται να μην έχει τηρηθεί σε όλες τις περιπτώσεις, αδικώντας παράφορα υπαλλήλους που για δεκαετίες έχουν υπηρετήσει ευσυνείδητα την υπηρεσία.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως οι τοποθετήσεις έχουν γίνει καθαρά με κομματικά κριτήρια και θα καλέσουμε την ηγεσία της διοίκησης του ΕΦΚΑ, να επανεξετάσει τις αποφάσεις του.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...