04/23/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Συννεφάκι μου - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απριλίου 23, 2024 0
Συννεφάκι μου - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Σύννεφο, συννεφάκι μου,
γκριζόμαυρο σε βλέπω,
να σεργιανάς στον ουρανό
κι εγώ ελπίδες τρέφω.

Όμορφα όπως σεργιανάς,
μ' άλλα σύννεφα σμίγεις
κι αν ανταμώσετε πολλά,
τους ουρανούς ανοίγεις.

Ξεπλένεις σκόνη και βρωμιά
και ξεδιψάς τη γη μας,
μακάρι να γινότανε
να "πλύνεις" την ψυχή μας!

Έτσι θα σμίγαν οι καρδιές
κι όλοι θ' αγωνιζόταν,
τους πόλεμους θα τέλειωναν,
μαζί θα εργαζόταν!

Θα διώχναν αρρώστια και πληγές,
φτώχεια και δυστυχία
κι οι άνθρωποι θα ζούσανε,
μ' αγάπη κι ευτυχία!

Αν όμως κάποιοι διαφωνούν
για τα συμφέροντα τους,
φρόντισε συννεφάκι μου
να κόψεις τα φτερά τους!!!

Συνέχεια...

Πρωταθλητής Ευρώπης με τους νέους του Ολυμπιακού ο Θεσπρωτός Νίκος Λώλης

Απριλίου 23, 2024 0
Πρωταθλητής Ευρώπης με τους νέους του Ολυμπιακού ο Θεσπρωτός Νίκος Λώλης

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League στη Νιόν και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Ανάμεσα στα παιδιά του Ολυμπιακού κι ένα δικό μας παιδί, ο Νίκος Λώλης από το Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σημαντική εξέλιξη.

Τον συγχαίρουμε για την προσπάθειά του και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες ακόμη στο μέλλον.
Συνέχεια...

Χαιρετισμός Μ. Κάτση στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 23, 2024 0
Χαιρετισμός Μ. Κάτση στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα, που επιτέλους μετά από πολύ καιρό έχει επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι μας, το χαμόγελο η αισιοδοξία.

Μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τους πολιτικούςσυσχετισμούς μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε προοδευτικό όραμα και ελπίδα στον κόσμο.

Η στελέχωση του ψηφοδελτίου από τη βάση υπήρξε καινοτόμος, αναζωογονητική πολιτικά και πετυχημένη και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ που την εμπνεύστηκε!

Κατεβαίνω στη μάχη, προφανώς για να στηρίξω έμπρακτα αλλά και γιατί θέλω να αναδείξω και να παλέψω-εφόσον με τιμήσετε- για τα κρίσιμα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που θέλουμε όλοι να είναι δίκαιη, συμπεριληπτική και βιώσιμη.

Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών όπως η Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ και Gen AI) και οι αλγόριθμοι λήψης αποφάσεων στην οικονομία και την εργασία είναι σαρωτική:

Ένας εργαζόμενος που στο 8ωρό του έκανε 10 tasks , ενέργειες δλδ, πλέον με το AI θα μπορεί να κάνει 100. Αυτή η επαναστατική αύξηση της παραγωγικότητας σημαίνει ότι το νέο διακύβευμα είναι αν τα οφέλη θα τα καρπωθούν μόνο οι μεγάλοι εργοδότες ή θα έχουν οφέλη και οι εργαζόμενοι. Η ευρωπαϊκή δεξιά έχει πολύ σαφές σχέδιο: Πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν ενώ ταυτόχρονα θα φέρνει 6ημερη εργασία.

Εγώ λοιπόν λέω ότι σαν σύγχρονη αριστερά δεν μπορούμε να είμαστε τεχνοφοβικοί και δεν μπορούμε να διεκδικούμε πλέον το 5νθημερο κ 8ωρο που είναι εν πολλοίς κεκτημένο του 19ου αιώνα. Πρέπει να μιλήσουμε για 4ημερη εργασία, ή για μείωση των ωρών εργασίας με την ίδια ή και παραπάνω αμοιβή εφόσον θα υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας. Σταδιακά, με στήριξη των επιχειρήσεων από το κράτος,με σχέδιο.

Η τεχνολογία οφείλει να έχει ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και να απελευθερώνει τον άνθρωπο αλλιώς ο τεχνοκρατισμός χωρίς ηθική είναι τρομακτικός και υποδουλώνει.

Η soft power της ΕΕ είναι η νομοθετική –ρυθμιστική της ισχύ. Θα αφήσουμε αυτό το μέλλον να το σχεδιάσει η ευρωπαϊκή και εγχώρια νεοφιλελεύθερη δεξιά με στυγνό τεχνοκρατισμό ή θα προσδώσουμε ανθρωποκεντρικό και διεπιστημονικό περιεχόμενο που μόνο οι πολιτικοί της σύγχρονης αριστεράς μπορούν να φέρουν;

- Θα εμπιστευτούμε τα προσωπικά δεδομένα μας που παράγουν πλούτο στο κόμμα της Ασημακοπούλου –Κεραμέως Gate?

- Θα εμπιστευτούμε τους αλγορίθμους λήψης αποφάσεων για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες να κάνουν διακρίσεις με βάση τη φυλή , τη θρησκεία το φύλο τα πολιτικά πιστεύω ή θα διεκδικήσουμε ηθικά όρια που επιβάλει το δόγμα της τεχνολογικής ουδετερότητας;

- Και γιατί άραγε να επιλέξει κανείς να στείλει εκπροσώπους από τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο; Για να συγκαλύψουν τα Τέμπη; Για να συγκαλύψουν τις υποκλοπές; Για να παρακωλύουν την έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέα όπως η ίδια δήλωσε; Ή τέλος για να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό για το κράτος δικαίου και τους θεσμούς;

Αυτές οι απαντήσεις θα φέρουν τη νέα γεννιά πίσω στη χώρα της και θα δώσει όραμα να ανοίξει τα φτερά της.

Και μια δέσμευση για το τέλος: Επειδή έχω ζήσει από παλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη νεολαία ΣΥΝ προέρχομαι και θυμάμαι να εκλέγουμε 6 ευρωβουλευτές και να καταλήγουμε με 2. Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι κοιτώντας σας στα μάτια, ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρω την έδρα σπίτι μου, από ένα κόμμα και συντρόφους/σες που μας τίμησαν επανηλειμμένα!

Σας ευχαριστώ πάμε δυνατά, καλούς αγώνες, θα νικήσουμε!


Συνέχεια...

ΜΛ-ΚΚΕ: Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Κάγκελα παντού»

Απριλίου 23, 2024 0
ΜΛ-ΚΚΕ: Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Κάγκελα παντού»

«Άρχισαν τα όργανα» από τα νέα αφεντικά
Θα έρθει και η σειρά των Συβότων, της Πλαταριάς και της Σαγιάδας

Κολονάκια λοιπόν σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο, μεταξύ του πορθμείου προς Κέρκυρα και του παλιού λιμανιού εξωτερικού, που χρόνια τώρα, μιας και δεν χρησιμοποιείται, εξυπηρετούσε τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης, αλλά και τον ποδηλατόδρομο - πεζόδρομο της πόλης.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της σύμβασης ξεπουλήματος του ΟΛΗΓ στον Γκριμάλντι και λίγο πριν από τις μέρες του Πάσχα, όταν η κίνηση αναμένεται αυξημένη και το κυκλοφοριακό έχει γίνει το «υπ΄ αριθμόν ένα» πρόβλημα της Ηγουμενίτσας, τα νέα αφεντικά του λιμανιού και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους, ως «κράτος εν κράτει», χωρίς καμιά ενημέρωση των Αυτοδιοικητικών Αρχών, που υποκλίνονταν όλο τον προηγούμενο καιρό μαζί με τον κυβερνητικό βουλευτή στους «σωτήρες επενδυτές», απέκλεισαν το χώρο και ετοιμάζονται και για άλλα.

Η πρόκληση ήταν τόσο μεγάλη, που πέρα από την οργή και αγανάχτηση των πολιτών, προξένησε την ισχυρή αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή προκάλεσε και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των οχημάτων της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, όμορης στην αποκλεισθείσα περιοχή.

Επειδή μάλιστα κάποιοι μιλάνε για την «ανάπτυξη» που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, για «Μαρίνες» και «Εμπορευματικά Πάρκα», η αποκλεισθείσα περιοχή θα μπορεί κάλλιστα, χωρίς κόστος, να μετατραπεί από τους νέους ιδιοκτήτες, σε χώρο ελλιμενισμού σκαφών και οι τεράστιοι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που τους «χαρίσαμε», να χρησιμοποιηθούν και για εμπορευματικούς σκοπούς.

Αντιλαμβάνεται κανείς πλέον τι θα επακολουθήσει και για τα υπόλοιπα κομμάτια του λιμανιού, αλλά και για τις επιχειρήσεις σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, αφού τα προς την θάλασσα μέτωπα των προβλητών, ανήκουν στον ιδιώτη, που μπορεί να τα αποκλείσει και αυτά. Μια πρώτη γεύση ήδη δόθηκε και από την αύξηση των ενοικίων στα εντός των κτιρίων του Λιμανιού καταστήματα και οι διαθεσιμότητες προσωπικού.

Επιβεβαιώνονται έτσι πολύ γρήγορα οι δυσοίωνες προβλέψεις μας από την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και απ΄ όταν προειδοποιούσαμε σε προκήρυξή μας (12/7/2001), με τίτλο «Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Πύλη της Ευρώπης», ή πηγή πλουτισμού για τους εφοπλιστές, και μόνιμος βραχνάς για την πόλη;»

Το Λιμάνι «Μεγάλη Ιδέα» για κάποιους -λίγους- έφερε και φέρνει ένα σωρό προβλήματα για τους πολλούς: Κυκλοφοριακό, μόνιμες εστίες θορύβου ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, αέρια και θαλάσσια ρύπανση, λειψυδρία από την προμήθεια νερού για τα πλοία, καταστροφή των πράσινων λόφων της «Γωνιάς» για αδρανή υλικά για την κατασκευή του, ακρίβεια της γης, των ενοικίων, των αγαθών, των υπηρεσιών, λόγω των προσδοκιών που γέννησε ο γρήγορος και εύκολος πλουτισμός που θα έρθει από το λιμάνι, ένα άλλο Χρηματιστήριο. Για να μη μιλήσουμε για τα άλλα πολιτιστικά υποπροϊόντα και «αγαθά».

Μήπως όμως και οι άλλες ιδιωτικοποιήσεις που κατ΄ εντολή της ΕΕ πραγματοποιεί η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουν ανάλογα αποτελέσματα; Έγκλημα στα Τέμπη, στους πουλημένους στο ιταλικό κεφάλαιο αντί 45 εκ. σιδηροδρόμους, ιδιωτική υγεία με πληρωμένα από τον κοσμάκη απογευματινά χειρουργεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια (δόθηκε ήδη η πρώτη άδεια, τα πράγματα ήταν έτοιμα από καιρό), πανάκριβα «χρωματιστά» τιμολόγια ρεύματος για τα αρπακτικά της ενέργειας, ξεπούλημα στο ξένο κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ και άλλων βιομηχανιών. Και οι τελευταίες επισκέψεις, του υφυπουργού υποδομών, στην περιοχή, μετά την άρση των «παρεξηγήσεων» με τον Περιφερειάρχη, φέρνουν ιδιώτες με ΣΔΙΤ και διόδια στο μέλλοντα να κατασκευαστεί (;;;) οδικό δίκτυο της περιοχής, που είναι παλιό, προβληματικό και επικίνδυνο.

Φαίνεται τελικά ποιους εξυπηρετούν, κύρια, τα λεγόμενα μεγάλα έργα (Λιμάνι, Εγνατία κλπ.). Την μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων, πρώτων υλών και προσώπων με την ταυτόχρονη αύξηση της κερδοφορίας του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού κεφαλαίου.

Τα «κολονάκια του Grimaldi» βάζουν επιτακτικά το ερώτημα του τι προτίθενται να κάνουν οι φορείς της πόλης, με πρώτο τον Δήμο, το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό και τους άλλους Συλλόγους.

Το πλέον όμως σπουδαίο είναι τι θα κάνουν οι πολίτες αυτής της πόλης.

- Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, με μαζικό δυναμικό τρόπο.

- Να φύγουν άμεσα τα «κάγκελα» και να μην αφήσουμε να μπουν άλλα πουθενά αλλού.

- Να διεκδικήσουμε άμεσα Περιφερειακή οδό για την πόλη.

- Να απαιτήσουμε όχι άλλη υποβάθμιση της ζωής μας.

- Λιμάνια και έργα, δημόσια, για τις ανάγκες και τις υπηρεσίες του λαού, χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους πολίτες,

Αυτό που λέγαμε και άλλες φορές ότι «σε λίγο θα καταλάβουμε ότι είμαστε κλεισμένοι από τείχη που οι ίδιοι αφήσαμε να γίνουν», γίνεται πραγματικότητα. Ας αντιδράσουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά και για να μη λέμε ύστερα, όπως λέει ο ποιητής, «Α, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω».

Ηγουμενίτσα 23-04-2024
Συνέχεια...

Φηφιακά υδρόμετρα προμηθεύεται ο Δήμος Φιλιατών

Απριλίου 23, 2024 0
Φηφιακά υδρόμετρα προμηθεύεται ο Δήμος Φιλιατών

Τη Δευτέρα 15/4/2024 υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης της πράξης: ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και των νόμιμων εκπρόσωπων της αναδόχου εταιρείας «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Ε.Π.Ε.»

Η προμήθεια προϋπολογισμού 1.913.320,00 ευρώ, αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ψηφιακών υδρομετρητών στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φιλιατών. Φορέας χρηματοδότησης της σύμβασης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Next Generation EU.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση για τα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου

Απριλίου 23, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση για τα γηπεδάκια στην οδό Γράμμου

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους Δημότες του ότι τα γηπεδάκια της οδού Γράμμου θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 22/04/2024 έως την Τετάρτη 01/05/2024 με σκοπό την τελική αποκατάσταση του φωτισμού σε αυτά. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνει τμηματική απαγόρευση στάθμευσης για τη χρήση γερανοφόρου οχήματος με σκοπό την αντικατάσταση των πυλώνων.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
και Έργων Αυτεπιστασία
ΝΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Συνέχεια...

Το καψόνι, η… σαρακοφαγωμένη σήραγγα και η απολογία ενώπιον του Υφυπουργού!

Απριλίου 23, 2024 0
Το καψόνι, η… σαρακοφαγωμένη σήραγγα και η απολογία ενώπιον του Υφυπουργού!

Ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος εδώ και δεκαπέντε ημέρες προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές που άναψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με τις άστοχες, όπως αποδεικνύεται αναφορές του, στην σήραγγα της Κατάρας που είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Ο Υφυπουργός χρειάστηκε να βρεθεί δύο φορές στην περιοχή. Την πρώτη ανακοίνωσε το κλείσιμο της σήραγγας στο Μαλακάσι προκειμένου να γίνει ο έλεγχος.

Την δεύτερη, ήρθε στα Γιάννινα και κάθισε απέναντι από τους δημοσιογράφους, χωρίς να κοιτάζει το ρολόι του.. Που σημαίνει ότι αφιέρωσε όσο χρόνο χρειαζόταν για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν και για όλα τα θέματα.

Ο Υφυπουργός κάρφωσε τουλάχιστον τρεις φορές τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τις άστοχες αναφορές που έκανε.

Η πρώτη ήταν όταν είπε ότι χρειάστηκε χρόνος να ταυτοποιηθεί η σήραγγα στην οποία αναφερόταν ο Περιφερειάρχης αφού η αναφορά του ήταν γενικώς στη σήραγγα της Κατάρας.

Η δεύτερη ήταν όταν ευθέως μίλησε για υπερβολές από τον Περιφερειάρχη στην παρουσίαση του προβλήματος της σήραγγας καθώς δεν υπάρχει κανένα στατικό πρόβλημα.

Και η τρίτη όταν μίλησε για το καψόνι του Περιφερειάρχη τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες.

Ο Αλέκος Καχριμάνης μπροστά στον Υφυπουργό προχώρησε στην πρώτη δημόσια αναδίπλωση. Φυσικά επέμενε σε ιδιωτική συζήτηση που έκανε, κάτι που προφανώς δεν ισχύει αφού μιλούσε σε όλα τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής παρόντων των μέσων ενημέρωσης, αλλά αυτή την φορά αναγνώρισε ότι.. είπε μια κουβέντα παραπάνω!

«Ήταν μία ιδιωτική συζήτηση και επιμένω σ’ αυτό. Αν εγώ είπα μια κουβέντα παραπάνω ήταν για να δείξω ότι υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεται βαριά συντήρηση ο δρόμος. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο- μαύρο.. Έτυχε να περάσω από τη σήραγγα και την είδα σαρακοφαγωμένη.. Έτσι μπήκε στο μυαλό μου.. Μη ξεχνάτε ότι το Σεπτέμβριο στο Ανήλιο έριξε 700 χιλιοστά βροχή.. Όλα αυτά με έκαναν να πω ότι θέλει βαριά συντήρηση.. Δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω ένα τεράστιο θέμα όπως έγινε..» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Η τελευταία φράση έμοιαζε περισσότερο με απολογία ενώπιον του Υφυπουργού.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Έκθεση χαρακτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Απριλίου 23, 2024 0
Έκθεση χαρακτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνουν έκθεση χαρακτικών έργων των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας από τις 20 Απριλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2024.

Παρουσιάζονται έργα των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο εργαστήριο Χαρακτικής, καθώς και έργα των διδασκόντων του εργαστηρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

Διάρκεια Έκθεσης: 20 Απριλίου 2024 έως 31 Αυγούστου 2024

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες της Σχολής, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη: Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.00 π.μ. – 20.00 μ.μ. (εκτός Τρίτης). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή του Πάσχα και την ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, επίσημες αργίες του κράτους.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Φαίη Ράλλη, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου, Ράνια Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννα Καλογιάννη


Η αφίσα της έκθεσης φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Γκίκα.

Συνέχεια...

Σήμερα εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (22 - 28/4)

Απριλίου 23, 2024 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (22 - 28/4)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 22 έως 28 Απριλίου 2024 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Θεσπρωτία θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

22/04/2024

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

23/04/2024

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

24/04/2024

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

25/04/2024

 Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

26/04/2024

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

27/04/2024

 Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα