09/16/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια

Ηγουμενίτσα: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη μεθόδευση για τη δημιουργία του νέου ΚΤΕΛ

Σεπτεμβρίου 16, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη μεθόδευση για τη δημιουργία του νέου ΚΤΕΛ

Διαχρονικός υπερασπιστής των επιχειρηματικών συμφερόντων η Περιφέρεια Ηπείρου:

Έδωσαν άδεια δημιουργίας σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ σε χώρο που προορίζονταν για ελεύθερη χρήση από το λαό - Η λειτουργία του σταθμού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή

Δίπλα στα τεράστια προβλήματα του λαού της Ηγουμενίτσας, λόγω της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και χώρων πέριξ αυτού, η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ ήρθε να προσθέσει επιπλέον προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες της περιοχής. 

Για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των επιχειρηματιών, μετόχων του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, έδωσε άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Η απόφαση αυτή μεθοδεύεται εδώ και χρόνια από τους μετόχους της εταιρείας «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε.», σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα και τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ. Η λειτουργία όμως του σταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα:

Δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των 400 μαθητών του 2ουΛύκειου και των αθλητών του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού έκλεισαν την πρόσβαση από την οδό 49 Μαρτύρων. Η κίνηση των λεωφορείων επιβαρύνει με τα καυσαέρια και το θόρυβο όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος για τους επιβάτες και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, αφού δεν υπάρχει καν άδεια πυρασφάλειας για λειτουργία υπεραστικού σταθμού. Τέλος είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούν την πολιτική που τους επιτρέπει να λεηλατούν τους κοινόχρηστους χώρους προς όφελος του κάθε επιχειρηματία. 

Αυτός ο χώρος έχει παραχωρηθεί από το δήμο Ηγουμενίτσας ήδη από το 2019 στην εταιρία ΚΤΕΛ Α.Ε., ενώ πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο που προοριζόταν για ελεύθερη χρήση από το λαό. 

Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας μάλιστα ενέκρινε τον Απρίλιο του 2021, χωρίς κανένα έλεγχο, οικοδομική άδεια για τη δημιουργία σταθμού υπεραστικών λεωφορείων την όποια αναγκάστηκε να αναθεωρήσει.

Δήμος και Περιφέρεια για να υπηρετήσουν αυτή την πολιτική απόφαση δεν τηρούν ούτε καν τους νόμους και τις αποφάσεις του δικού τους αστικού κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αγνοηθεί προκλητικά η προσφυγή των κατοίκων της περιοχής στην Αποκεντρωμένη και οι αρνητικές για τη δημιουργία σταθμού ΚΤΕΛ απαντήσεις της Αποκεντρωμένης. 

Την ίδια τύχη έχουν τα έγγραφα της Πολεοδομίας που λένε ότι ο σταθμός του ΚΤΕΛ δεν έχει οικοδομική άδεια. Επιπλέον δεν έχει τηρηθεί η στοιχειώδης περιβαλλοντική νομοθεσία που επιβάλλει να υπάρχουν μελέτες και να εκδοθούν άδειες, να τηρείται η νομοθεσία περί πυροπροστασίας, να υπάρχουν σχέδια κινδύνου πλημμύρας κ.α.

Ερωτήματα όμως εγείρονται και για τη στάση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας της ΝΔ, του κ. Πιτούλη, ο οποίος αφού απέρριψε το αίτημα του ΔΣ του ΚΤΕΛ για έκδοση άδειας, εδώ και 10 ημέρες που λειτουργεί ο σταθμός «δεν βλέπει και δεν ακούει» τα λεωφορεία που πηγαινοέρχονται.

Γίνεται φανερό ότι η Περιφέρεια και δήμος Ηγουμενίτσας, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την πολιτική των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών είναι γενναιόδωροι και αποτελεσματικοί. Από την άλλη με αδιαφορία και εχθρότητα στέκονται απέναντι στα αιτήματα του λαού για ασφαλείς, φθηνές μεταφορές και ελεύθερους χώρους σε κάθε πόλη.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στην Περιφέρεια Ηπείρου καλεί το λαό της Ηγουμενίτσας να στηρίξει το αίτημα, που ήδη από το 2019 αναδείχτηκε, για αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου για ανέγερση παιδικής χαράς ή δημόσιου δωρεάν παρκινγκ. 

Να ανακληθεί η απαράδεκτη, επιβαρυντική και επικίνδυνη για το λαό της Ηγουμενίτσας, απόφασης εγκατάστασης του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο κοινόχρηστο χώρο του Ο.Τ. 44.

Καλούμε το λαό στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη να δυναμώσει τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Ηγουμενίτσας και Περιφέρεια Ηπείρου, να εκλέξει περισσότερους αγωνιστές συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης για να δυναμώσει η φωνή εκείνων που θα μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, για να βάζουν εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκή απόφαση

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Παναγιώτη Νταή (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σεπτεμβρίου 16, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Παναγιώτη Νταή (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Angelika Palace στην Ηγουμενίτσα, παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». 


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ανέλυσε το πρόγραμμα του Συνδυασμού, το οποίο διαρθρώνεται σε έξι θεματικούς τομείς: Ανάπτυξη – Πρωτογενής Τομέας – Τουρισμός, Κοινωνική Πολιτική – Πρόνοια – Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Υγεία, Προστασία Περιβάλλοντος – Ανάδειξη και Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Βελτίωση Ποιότητας Ζωής – Πολιτική Προστασία, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Αναδιοργάνωση Δ.Ε.Υ.Α.Η. – Μοντέλο Διοίκησης Δήμου.


Το πρόγραμμα, εξειδικεύεται σε κάθε μία από τις πέντε Δημοτικές Ενότητες: Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Συβότων – Πλαταριάς, Μαργαριτίου και Πέρδικας. Καινοτομία του Συνδυασμού μας, αποτελεί το γεγονός ότι στο πρόγραμμά μας υπάρχει αναφορά στα αναγκαία έργα που πρέπει να εκτελεστούν σε κάθε Κοινότητα του Δήμου. Επίσης, υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, στα οποία θα επιδιωχθεί η ένταξη των έργων και δράσεων.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε κατόπιν μιας μακράς αλλά αποδοτικής διαδικασίας διαβούλευσης με τους συλλογικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας, αλλά και με απλούς πολίτες από όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνδυασμού: www.igoumenitsa-symmaxia.gr


Στη συνέχεια ο Παν. Νταής παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους και προέδρους Κοινοτήτων του Συνδυασμού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων μάχης, αξιοπρέπειας και νίκης του Συνδυασμού, ήταν μια διαδικασία διαλόγου και πειθούς χωρίς κανένα στοιχείο πίεσης, υποσχέσεων και καταναγκασμού. «Δεν πιέσαμε αλλά πείσαμε. Δεν αναγκάσαμε αλλά συζητήσαμε και συμφωνήσαμε. Δεν τάξαμε αλλά μοιραστήκαμε τις ίδιες αξίες» είναι η χαρακτηριστική έκφραση που αποδίδει την ουσία της δημοκρατικής αυτής διαδικασίας.

Ο Συνδυασμός μας ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες συμπολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και τους χιλιάδες που την παρακολούθησαν ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τη συμμετοχή και την υποστήριξη τους, μας δίνουν την αναγκαία δύναμη για να συνεχίσουμε τον νικηφόρο αγώνα, ενόψει της τελικής ευθείας για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. 

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκδήλωση παρουσίασης

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη ημεδαπός με 3 δενδρύλλια κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Σεπτεμβρίου 16, 2023 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη ημεδαπός με 3 δενδρύλλια κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη στις (13-9-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε σε θαμνώδη δασική έκταση -3- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -2,50- έως -3- μέτρα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα