08/22/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών - Η ομιλία του Δημάρχου

Αυγούστου 22, 2019 0
Πανοσιολογιότατε
Σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας
Κύριοι Βουλευτές
Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριοι Δήμαρχοι
Κύριε Διοικητά του 628 ΜΤΠ Φιλιατών
Κύριε Διοικητά του Α/Τ Φιλιατών
Αγαπητοί συνάδελφοι Α΄ και Β΄ Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ σήμερα στη σεμνή και λιτή τελετή ορκωμοσίας που μόλις τελέσαμε.
· Μια τελετή που προβλέπεται από την νομοθεσία αλλά με σημαντικά μηνύματα ευθύνης και σεβασμού προς όλους μας.
· Μια τελετή που δηλώνει εμφατικά την βούλησή μας για διαρκή, άοκνη και αποτελεσματική προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

Η ολοκλήρωση του κύκλου της πρώτης Δημαρχιακής Θητείας κατά γενική ομολογία και όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Σήμερα είμαστε πάλι εδώ ενώπιον σας δίνοντας όρκο τιμής – ευθύνης –συνέπειας και συνέχειας προς όλους εσάς τους Δημότες μας, στους νόμους, στους θεσμούς του κράτους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και έντιμα χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες, μακριά από ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα.
Η εντολή ευθύνης δεν δόθηκε μόνο στην δική μας παράταξη αλλά και στα μέλη των άλλων παρατάξεων

 
Αναγνωρίζοντας ως θεμιτή την έκφραση διαφορετικής γνώμης και καλόπιστης κριτικής, τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους πολίτες δεν αποτελούν για μας εμπόδιο για συμπόρευση – συνεργασία – συνέργεια και συναντίληψη στα προβλήματα του τόπου. Άλλωστε δεν χρειαζόταν η απλή αναλογική για να κάνουμε πράξη την συνεργασία, το αποδείξαμε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Επομένως οφείλουμε όλοι να δεσμευτούμε για συνέχιση ενεργειών και πράξεων που σκοπό έχουν την πρόοδο του τόπου.
Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαίο όργανο Δημοκρατικής λειτουργίας, με πνεύμα ενότητας – συνεργασίας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.
Οφείλουμε να λειτουργήσουμε με ήθος – νοικοκυροσύνη – διαφάνεια, χωρίς διακρίσεις, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.
Οφείλουμε με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό , αξιολόγηση, ιεράρχηση και συντονισμό των υπηρεσιών να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Σε ένα Δήμο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γερασμένο πληθυσμό η ανελλιπείς παρουσία κοντά στους πολίτες μας βοήθησε να κατανοήσουμε γρηγορότερα τα προβλήματα τους.
Η άριστη συνεργασία των υπηρεσιών, η συμπαράσταση των θεσμικών παραγόντων του τόπου { Περιφερειάρχη, Βουλευτών κ.λπ. } έφερε καλά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος ότι και την επόμενη Δημοτική Περίοδο θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Η νοικοκυροσύνη, η ύδρευση, η καθαριότητα, η αποχέτευση στην πόλη, ο ευπρεπισμός, οι κοινωνικές δομές για την στήριξη των αδυνάτων, ο ηλεκτροφωτισμός, ο πρωτογενής τομέας, ο αθλητισμός και όλα όσα έχουμε δρομολογήσει καθώς και άλλα πολλά ζητήματα αποτελούν πρόκληση και ζητούν λύση σε ένα σύγχρονο Δήμο.
Οφείλουμε να κάνουμε πράξεις όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης, όλων αυτών, αποτελεί η συλλογικότητα, η σύνεση, η διαφάνεια και ο έλεγχος σε ότι κάνουμε - χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ποτέ – ότι το επίκεντρο όλων παραμένει ο άνθρωπος.
Τα προηγούμενα χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρ΄ όλη την οικονομική κρίση έκανε βήματα μπροστά.
Είναι η Τ. Α. που ανέλαβε το μεγάλο βάρος στήριξης των πολιτών.

Μέσω της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ αναδείχτηκαν πολλά προβλήματα και βρήκαν λύσεις. Στον ίδιο δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε τώρα αφήνοντας στην άκρη οριστικά προκαταλήψεις του παρελθόντος, εγκαταλείποντας μικροκομματικές πρακτικές και απαρχαιωμένους σχεδιασμούς αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα των Δήμων και των πολιτών, επιζητώντας επωφελείς λύσεις στα προβλήματά τους.

Αγαπημένοι μου συμπολίτες
Συνεχίζουμε έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα. Δεν έχουμε περιθώριο για χάσιμο χρόνου ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό. Δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε καμμιά πίστωση χρόνου , καμμιά ανοχή.
Είμαστε μακριά από λογικές συμψηφισμού και συναλλαγής.
Ακόμα πιο μακριά από λογικές αντεκδίκησης – εκβιασμών και πιέσεων στους πολίτες.
Φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού δεν γίνονται αποδεκτά.
Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Αναζητάμε και επιδιώκουμε την συνεργασία και την συμμετοχή όλων, ώστε να την μετατρέψουμε σε δημιουργία και έργο.

Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο Δ.Σ. ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο κ. Μηνά Παππά που παρόλες τις διαφωνίες μας σε επιμέρους ζητήματα, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης πορεύτηκε με ήθος – ευπρέπεια – σεβασμό και με πνεύμα συνέργειας και συνεργασίας στηρίζοντας τις προσπάθειες του Δ.Σ.

Να ευχαριστήσω το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου που πραγματικά κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια αυτή την δημοτική περίοδο.
Σ΄ αυτούς οφείλετε κατά μεγάλο ποσοστό η πρόοδος και η ανάδειξη του Δήμου ανάμεσα στους δέκα πρώτους Δήμους της Ελλάδας σε πολλές υπηρεσίες.

Τελειώνοντας να συγχαρώ όλους τους νεοκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, με μια δημιουργική Θητεία.
Η ανανέωση του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους της νέας γενιάς δείχνει το δρόμο για το μέλλον.
Να ευχαριστήσω επίσης όλους εσάς για την σημερινή σας παρουσία.
Να ευχαριστήσω και τους ιερείς που με την ακάματη παρουσία τους κρατούν ανοικτές τις εκκλησίες του τόπου μας.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω πολλούς αγαπημένους φίλους που βρίσκονται εδώ.

Άφησα για το τέλος ένα μήνυμα που αφορά τη δική μου παράταξη και εμένα προσωπικά. Οι πολίτες εκτιμώντας την προσπάθειά μας μας έδωσαν ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις προσδοκίες τους. Με την σεμνότητα ,την ταπεινότητα που μας διέκρινε την προηγούμενη δημοτική περίοδο θα συνεχίσου με και την επόμενη. Δεν λογαριάζω το πολιτικό κόστος.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου για μια ακόμη φορά σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια μας θα είναι άοκνη, χωρίς σκοπιμότητες και πάντα στην αρχή της δίκαιης και χρηστής διοίκησης.

ΥΓΕΙΑ & ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Συνέχεια...