02/15/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ηγουμενίτσα: "Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα" φώναξαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Ηγουμενίτσα: "Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα" φώναξαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας στην στάση εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Ηγουμενίτσα όπου καταθέσαμε το ψήφισμα και επιστρέψαμε το πόρισμα ως απαράδεκτο. Σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει νέα κατηγοριοποίηση του ύψους του επιδόματος που επιβάλλεται για να διευκολύνει την διαίρεση των εργαζομένων.


Στο δικό μας πόρισμα δεν χωρούν μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι το επίδομα ΒΑΕ είναι επίδομα θανάτου. Στο δικό μας πόρισμα προβλέπεται:

- Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο. -Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί

- καμιά υποβάθμιση, καμιά μείωση μισθού.

-Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

Από τις προηγούμενες μέρες προετοιμάστηκε ο κλάδος να δώσει αγωνιστική απάντηση μέσα από συσκέψεις, στους χώρους δουλειάς

Στη συγκέντρωση αναδείχτηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου ΥΦΑΝΤΗ ΣΠΥΡΟ, ο σχεδιασμός και αυτής της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων αλλά και των δημοτικών αρχών που υποτάσσονται στις ανάγκες του κεφαλαίου για την κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο καθαριότητας των δήμων που τσακίζει τους εργάτες και υποδέχεται τα ιδιωτικά κεφάλαια, αναδείχτηκε η ανάγκη ένταξης στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την Παρασκευή 18-02-2022 ΜΕ ΝΕΑ στάση εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΠΟΕ ΟΤΑ, από τις 07:00 έως τις 11:00 το πρωί, και η ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 ως την λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ          ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Συνέχεια...

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΦΚΑ Ηγουμενίτσας: "Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ και βάζει νάρκη στο ασφαλιστικό σύστημα"

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΦΚΑ Ηγουμενίτσας: "Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ και βάζει νάρκη στο ασφαλιστικό σύστημα"

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσπρωτίας αποτελούμενο από το συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θωμά Δημητρίου και το βουλευτή Μάριο Κάτση, επισκέφτηκε το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ηγουμενίτσας εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ.

Συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση τα νέα δεδομένα του οργανισμού που θα φέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς η ΝΔ, μεταξύ άλλων:

- Εισάγει ιδιώτες – “golden boys” με μισθούς των 7.000 ευρώ σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών στον οργανισμό, εκτός ΑΣΕΠ και με λιγότερα προσόντα από ότι ισχύει σήμερα, παραμερίζοντας τα νυν στελέχη του οργανισμού που διαθέτουν προϋπηρεσία, εμπειρία και προσόντα, ενώ αμείβονται με πολύ μικρότερους μισθούς, με βάση το ισχύον ενιαίο μισθολόγιο.

- Μονιμοποιεί το αμαρτωλό σύστημα των απευθείας αναθέσεων σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται συμβάσεις προμηθειών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για ανεξέλεγκτη κατασπατάληση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, από μια κυβέρνηση που δε δίστασε να μοιράσει σε ημετέρους 5 δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία.

- Συστήνει ανώνυμη εταιρεία για το μαζικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, που αποτελείται από 400 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ και αποτελούν σήμερα εγγύηση για την απονομή συντάξεων. Στην εταιρεία θα προσλάβει ακόμα 43 “golden boys” με μισθούς των 4.600 ευρώ για να κάνουν τους μεσίτες με την περιουσία του ελληνικού λαού, που αποκτήθηκε με τον ιδρώτα και τις στερήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα οι εργαζόμενοι ζήτησαν, την αναγνώριση του έργου τους, την υποστήριξη των αιτημάτων τους και την ενίσχυση του οργανισμού με προσωπικό, καθώς σήμερα ο ΕΦΚΑ λειτουργεί πανελλαδικά με τους μισούς υπαλλήλους απ’ όσους χρειάζονται.

Η κυβέρνηση, αντιθέτως, έχει εξαπολύσει μια επικοινωνιακή επίθεση συκοφάντησης και στοχοποίησής τους, για όλες τις διαχρονικές παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ με το νομοσχέδιο συστήνει ειδικές πειθαρχικές διαδικασίες, με στόχο τον εκφοβισμό τους και την απόκρυψη των βαριών πολιτικών ευθυνών της, για τη διάλυση του οργανισμού.

Έφτασε στο σημείο να τους φορτώσει όλη την ευθύνη για την καθυστέρηση των συντάξεων και να προσλάβει για το σκοπό αυτό ιδιώτες, κάτι που κατέληξε σε φιάσκο, καθώς το έργο των ιδιωτών αποδείχτηκε μηδαμινό.

Με αυτά τα κόλπα προσπαθεί να αποποιηθεί της δικές της ευθύνες, για τη απουσία προσλήψεων προσωπικού και να καλύψει την ανικανότητά της να ολοκληρώσει το έργο ψηφιοποίησης των συστημάτων του ΕΦΚΑ, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και θα έπρεπε να λειτουργεί από τις αρχές του 2020, ώστε οι συντάξεις να βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα απ‘ ότι δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 114
ΠΕ Θεσπρωτίας 98
ΠΕ Ιωαννίνων 452
ΠΕ Πρέβεζας 115

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.412, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.216.411 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 395 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.338 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.917 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (75.46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (24.54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.155 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 343 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 393 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Συνελήφθη Ιταλός κυνηγός στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Συνελήφθη Ιταλός κυνηγός στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς

Ένας Ιταλος κυνηγός που ασκούσε παράνομη θήρα συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο Θηροφυλάκων.
Το συμβάν σημειώθηκε στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων της Θηροφυλακής, τα μέλη του κλιμακίου εντόπισαν μία ομάδα αλλοδαπών κυνηγών, να ασκούν θήρα πτερωτών θηραμάτων.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής ομάδας, τόσο στα έντυπα παραστατικά που οφείλουν να έχουν, όσο και στον έλεγχο των κυνηγετικών όπλων, βεβαιώθηκε μία παράβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ομάδα Ιταλών κυνηγών που ελέγχθηκε σχολαστικά από τη θηροφυλακή.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε ένας αλλοδαπός κυνηγός ασκούσε θήρα με παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, καθώς αυτό έφερε πέντε φυσίγγια, ενώ η νομοθεσία ορίζει ως ανώτατο όριο φυσιγγίων τα τρία. Έτσι, κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και η άδεια θήρας του συγκεκριμένου και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό και τις δημόσιες αναφορές που γίνονται για μία ακόμη χρονιά, την ίδια πάντα περίοδο, που χαρακτηρίζεται από τα περάσματα των αποδημητικών πτηνών, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση, κάθε καλόπιστο ή δύσπιστο κριτή, πως οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι καθημερινοί και εντατικοί.

Τη φετινή κυνηγετική περίοδο άσκησης θήρας για τα πτερωτά θηράματα είναι και πάλι αρκετοί οι φίλοι κυνηγοί, ημεδαποί από κάθε περιοχή της χώρας, αλλά και αλλοδαποί, που έχουν εκδώσει άδειες θήρας και ασκούν νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή εδαφικής αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ.

Ωστόσο και σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, όπως διαπιστώνεται από τους καθημερινούς ελέγχους, η συντριπτική πλειονότητα αυτών τηρεί και σέβεται τους κανόνες που διέπουν την άσκηση θήρας, όπως είναι ο μέγιστος αριθμός των θηραμάτων που μπορεί να θηρεύσει ο καθένας και παράλληλα το σύνολο των λοιπών διατάξεων, που αφορούν στην προστασία των ιδιοκτησιών, των κοπαδιών κ.λπ.

Αυτό που έχει καταστεί σαφές από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προς κάθε κατεύθυνση και προς τους κυνηγούς από άλλες περιοχές και προς εκείνους που τους συνοδεύουν, είναι, πως οφείλουν όλοι να σέβονται και να ακολουθούν τους κανόνες της Ρυθμιστικής, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι παρούσα καθημερινά και θα συνεχίσει να ασκεί το ρόλο της, αντιλαμβάνεται όμως ο καθένας, ότι είναι αδύνατο να βρίσκεται ταυτόχρονα σε κάθε σημείο όπου ασκείται θήρα.
Η θήρα στην Ελλάδα ασκείται με βάση Νόμους, διατάξεις και τη Ρυθμιστική που εκδίδεται κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όπως ίσως λανθασμένα, θεωρούν κάποιοι.

Η Ε’ ΚΟΗ απευθύνει ωστόσο και έκκληση προς οποιονδήποτε πολίτη αντιληφθεί κάτι παράτυπο ή παράνομο, να μη διαστάσει και να απευθυνθεί άμεσα στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ή των Δασικών Υπηρεσιών.
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Περιφερειακός της Ηγουμενίτσας"

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Μ. Κάτσης: "Να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Περιφερειακός της Ηγουμενίτσας"

Την ένταξη του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας 
και του κάθετου άξονα Εγνατία-Μαυρομάτι στο Ταμείο Ανάκαμψης, ζητούν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσρπωτίας Μ. Κάτση, σχετικά με την ένταξη της κατασκευής του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, και της παράκαμψης της Ηγουμενίτσας, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Μ. Κάτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Ο κάθετος άξονας που θα συνδέει την Εγνατία οδό με τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι, μέρος του οποίου είναι η περιφερειακή οδός της Ηγουμενίτσας, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, και δεν μπορεί να απουσιάζει από κανέναν στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.

Η κατασκευή του, θα βοηθούσε αποφασιστικά στην ενίσχυση του ρόλου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση της διασυνοριακή κυκλοφορίας, στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης του παράκτιου μετώπου της Ηπείρου με τη Νότια Αλβανία, στη λύση στο έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη της Ηγουμενίτσας ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

Υπενθυμίζω ότι τον Οκτώβριο του 2017, κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη στην Ηγουμενίτσα, είχαμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν οι μελέτες του έργου, όπως και έγινε έναν χρόνο μετά, με την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης προϋπολογισμού 4.900.000€, στο INTERREG Ελλάδα – Αλβανία, με φορέα υλοποίησης της Εγνατία Οδό Α.Ε. Το έργο εφόσον μελετητικά είναι ώριμο χρειάζεται να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης, και τις προτάσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης, το εν λόγω έργο δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ δεν έχει γίνει καμία κίνηση έως σήμερα ώστε να αναζητηθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης της κατασκευής του. Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε μια δημόσια Εγνατία οδό, με δωρεάν διέλευση από τα διόδια της Τύριας όλων των μόνιμων κατοίκων της Θεσπρωτίας, και με σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξή της μέσω και του κάθετου άξονα που θα τη συνδέει με το Μαυρομάτι. Είναι εγκληματικό αντί να χτίσει πάνω σε αυτά, να επιλέγει το ξεπούλημα και την ανατροπή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της. Η Θεσπρωτία φαίνεται ότι είναι εκτός κάθε σχεδίου που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που είναι αόρατη για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με την Ερώτηση μας ζητάμε από την κυβέρνηση να εντάξει την κατασκευή του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι και την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας, στις προτάσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης, ή διαφορετικά να μας πει αναλυτικά την εναλλακτική της πρόταση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Ένταξη της κατασκευής του κάθετου άξονα "Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι/ Παράκαμψη Ηγουμενίτσας" στο Ταμείο Ανάκαμψης»

Τον Οκτώβριο του 2018 έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου Mobility on the Ionian Coast – Comobilion συνολικού προϋπολογισμού 7.200.000€, εντάχθηκε στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020, η χρηματοδότηση της εκπόνησης των μελετών του έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας». Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανήλθε στα 4.900.000€, η συνολική διάρκεια των παρεμβάσεων ορίστηκε στους 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου τέθηκε η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Ο οδικός άξονας που θα συνδέει την Εγνατία οδό με τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι μήκους 20,5 χιλιομέτρων, μέρος του οποίου είναι η περιφερειακή οδός της Ηγουμενίτσας μήκους 5 χιλιομέτρων, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, καθώς δύναται να ενισχύσει τον ρόλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, να αυξήσει τη διασυνοριακή κυκλοφορία συμβάλλοντας στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης του παράκτιου μετώπου της Ηπείρου με τη Νότια Αλβανία, να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, να δώσει λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Ηγουμενίτσας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης, και τις προτάσεις της για την ένταξη νέων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, το εν λόγω έργο δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ δεν έχει αναζητηθεί και κανένα άλλο εργαλείο χρηματοδότησης για την κατασκευή του, παρά το γεγονός ότι το έργο βαδίζει προς την μελετητική του ωρίμανση.

Επειδή η κατασκευή του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας, θα ενισχύσει τον ρόλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα αυξήσει τη διασυνοριακή κυκλοφορία, και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου

Επειδή Θα αποφορτίσει την πόλη της Ηγουμενίτσας από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες

Επειδή θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Επειδή το έργο, παρά τις όποιες καθυστερήσεις των τελευταίων 2 ετών, βαδίζει στη μελετητική του ωρίμανση και θα μπορούσε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται να προτείνει την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, του έργου της κατασκευής του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας;

- Εάν όχι, σε ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο και πότε σχεδιάζει να εντάξει την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, και ποια βήματα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Κάτσης Μάριος
Γεροβασίλη Όλγα
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Τζούφη Μερόπη
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Η Λαϊκή Συσπείρωση για την έναρξη εργασιών στο κτίριο Bvlgari

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Παραμυθιά: Η Λαϊκή Συσπείρωση για την έναρξη εργασιών στο κτίριο Bvlgari

Απο τις παρεμβάσεις στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Είναι σημαντικό το ότι ξεκίνησαν τα έργα για την ανάπλαση του σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου, όμως εκτιμούμε ότι δεν έχει λυθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αυτού του parking στο κέντρο της Παραμυθιάς. Ήδη η παράταξή μας εδώ και 2 έτη έχει ολοκληρωμένα τοποθετηθεί για το θέμα και έχει κάνει πρόταση κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής λειτουργίας. Επίσης πολλάκις έχουμε εκφράσει το φόβο μήπως το νέο ανακαινισμένο κτήριο Βούλγαρη καταντήσει ένα όμορφο κτίσμα όμως νεκρό από πλευράς λειτουργιών μιας που δεν υπάρχει καμιά μέριμνα και καμιά διεκδίκηση για μόνιμο προσωπικό που θα κρατά το κτίριο και τις λειτουργίες του “ζωντανές”. Επαναφέρουμε λοιπόν τη σκέψη μήπως σε κάποια χρόνια μετεγκατασταθεί το Γυμνάσιο Παραμυθιάς στο χώρο αυτό.

Σχολικά κτίρια:
Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα στα σχολικά μας συγκροτήματα είναι σοβαρά και χρόνια. Το συγκρότημα του ΓΕΛ- Γυμνάσιου Παραμυθιάς χρίζει αντισεισμικού ελέγχου. Είναι ένα αίτημα που πρώτη η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Και είναι κάτι που ακόμη δρομολογείται…

Επίσης υπάρχει ήδη αίτημα των σχολείων και των συλλόγων γονέων για τοποθέτηση επιστάτη στο σχολείο και για περίφραξή του χώρου στο οποίο δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Επιπροσθέτως, το ΕΕΕΕΚ (ειδικό σχολείο) βρίσκεται σε ένα άκρως ακατάλληλο χώρο ειδικά αν σκεφτούμε τον χαρακτήρα του σχολείου αυτού. Τέλος επισημάναμε ότι θα πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να προβεί σε υγρομόνωση- στεγάνωση του δώματος και (όχι μόνο) του κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίου- ΓΕΛ στο οποίο έχει τοποθετηθεί νέος τάπητας, διότι το κτίριο, σε απλά ελληνικά, “μπάζει νερά”.

Θέματα προσωπικού:
Με βάση την ενημέρωση που είχαμε από επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους και περιμένουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που έχουν να κάνουν με: απόδοση μέσων ατομικής προστασίας στις εργαζόμενες καθαριότητας των σχολείων, αναγνώριση ΜΚ, ποσά που πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους του “Βοήθεια στο Σπίτι”. Η Δημοτική Αρχή (μέσω του Δημάρχου) δεσμεύτηκε για ικανοποίηση των αιτημάτων. Ως παράταξη περιμένουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων του Δημάρχου.

Ζητήματα απορριμάτων και τέλους ταφής:
Καλέσαμε τον Δήμαρχο για τρίτη φορά να μας ενημερώσει πότε θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με νέα “χαράτσια” που θα κληθούμε να πληρώσουμε και ποια είναι η πρόοδος σχετικά με τους σταθμούς μεταφόρτωσης και την κόντρα ΦΟΔΣΑ, δήμων και Περιφέρειας. Το θέμα του “πολέμου των σκουπιδιών” είναι μείζονος σημασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση το έχει αναδείξει ολοκληρωμένα τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόταση για εγκατάσταση μικρής εκκλησίας στην παλιά πλατεία Γλυκής:
Σεβόμαστε το θρησκευτικό αίσθημα και τη θρησκευτική ελευθερία του κάθε δημότη. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη άσκησης θρησκευτικής λατρείας μέσα από την ύπαρξη και λειτουργία ναών, ειδικά του ορθόδοξου δόγματος, που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας. Από την άλλη όμως είμαστε υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους. Η Ελλαδική Εκκλησία έχει τις δομές της, την περιούσια της, την ιεραρχία της, τους μηχανισμούς της και πιστεύουμε ότι έχει την οικονομική δυνατότητα και να αγοράσει το κατάλληλο οικόπεδο και να δομήσει το νέο αυτό μικρό ναό των 40 τμ. χωρίς να δεσμευτεί ελεύθερος, κοινόχρηστος, δημοτικός χώρος. Παράλληλα με το θέμα αυτό ρωτήσαμε την Δημοτική Αρχή τι θα γίνει επιτέλους με το κοινό παραταξιακό αίτημα περί παραχώρησης του οικοτροφείου από την Μητρόπολη, για την κατασκευή γηροκομείου.

Να ενημερώσουμε τους δημότες ότι παρά την επίσημη επίσκεψη όλων των επικεφαλής και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Δήμαρχο πριν 2 χρόνια και παρά το επίσημο αίτημα που κατατέθηκε στις μητροπολιτικές αρχές, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Το ζήτημα αυτό είναι θέμα αιχμής για την περιοχή μας.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Φίλαθλοι ή εχθροί του αθλητισμού; - Του Κων/νου Τζέκη

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Φίλαθλοι ή εχθροί του αθλητισμού; - Του Κων/νου Τζέκη

Συγκλονίσθηκε η κοινή γνώμη από τη δολοφονία του νεαρού αγοριού στη Θεσσαλονίκη. Άκακο και φιλομαθή παιδί που βγήκε μια βόλτα να ξεσκάσει και δυστυχώς έτυχε να βρεθεί στο μάτι των αγριμιών που καραδοκούσαν και διψούσαν για αίμα. Αίμα αντιπάλου. Αίμα εκείνου που τόλμησε να ακολουθεί μια άλλη ομάδα ή καμία, τι σημασία έχει, για τα αγρίμια που τα όπλισε το μίσος η εκδίκηση, η κακία, η άνανδρη γενναιότητα.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί την αγέλη που πιασμένη στο δόκανο των Αστυνομικών, με τη σειρά τους ο καθένας προφυλακίζεται γκρεμίζοντας τα όνειρα του άτυχου Άλκη, αλλά και των οικογενειών τους. Όμως ούτε σ’ αυτό το σημείο καμπής της ζωής τους είναι άνδρες. Ούτε τώρα δεν συναισθάνονται το κακό που προξένησαν και να ζητήσουν συγνώμη με κλάματα γοερά με μια ειλικρινή μεταμέλεια.

Θα κουραστεί ο Ανακριτής να αποδώσει δικαιοσύνη και να βρει τους πραγματικούς θηρευτές με τα δρεπάνια, σαν τους χάροντες, αφού όλοι τους απολογούμενοι βρίσκονταν εκεί και απλά παρακολουθούσαν το …αόρατο χέρι που θέριζε τα παιδιά. Ας είναι αφού όλοι τους δεν είδαν θα στηθούν στο εδώλιο με την ίδια κατά τα φαινόμενα κατηγορία.

Στοχάζομαι ότι ένα σωρό συνεργοί θα παραμείνουν κρυμμένοι πίσω από τις θαμπές κουρτίνες και θα απολαμβάνουν το ουίσκι τους, ευχαριστημένοι για το απεχθές κατόρθωμά τους. Τέτοιοι είναι όλοι εκείνοι που κατασκεύασαν τέτοιους θηρευτές ζωών.

Η πολιτεία με την κουφή και κοντή μνήμη της, οι υπεύθυνοι των αθλητικών σωματείων που τρέφουν τέτοια παλικάρια, η ατιμωρησία, η επιβράβευση εγκληματικών πράξεων, η κοινωνία που τα ανέχεται αυτά και γρήγορα τα λησμονεί, όπως θα λησμονηθεί κι’ αυτό.

Ο Λιάνης κάποτε απαγόρευσε την μετακίνηση φιλάθλων και τον έφαγαν, ο Ορφανός που εισηγήθηκε εκείνον τον «σκληρό» Νόμο και τον έφαγαν, το ίδιο και για κάθε τίμιο που τόλμησε να αντισταθεί στα άγρια ένστικτα των μαύρων καβαλάρηδων με τα δρεπάνια.

Σύνδεσμοι φιλάθλων χωρίς άδεια, σπηλιές όπλων και ροπάλων με την ανοχή όλων όσων προανέφερα. Όμως ο Νόμος του 1919 για τους συνδέσμους αναφέρει τα εξής:

«Σύνδεσμος φιλάθλων αθλητικού σωματείου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας είναι σωματείο κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί σωματείων. Δεν μπορεί να είναι μέλος συνδέσμου φιλάθλων πρόσωπο στο οποίο συντρέχουν τα κωλύματα των περιπτώσεων β' και γ' της παρ. 1 του άρθρο 3 του παρόντος.

Κάθε σύνδεσμος φιλάθλων υποχρεούται να ζητήσει την παροχή ειδικής φίλαθλης αναγνώρισης. Η ειδική αυτή αναγνώριση χορηγείται ύστερα από αίτηση του Δ.Σ, του συνδέσμου με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού η άλλου από αυτόν εξουσιοδοτημένου οργάνου της κεντρικής η περιφερειακής διοίκησης, εφόσον:
α) υποβάλλει εγκεκριμένο από το αρμόδιο Πρωτοδικείο καταστατικό και πιστοποιητικό έγγραφης στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου, β) υπάρχει πρόταση του οικείου αθλητικού σωματείου ή της οικείας αθλητικής ανώνυμης εταιρείας, γ) υποβάλλει πλήρη κατάλογο μελών, στον οποίο επισυνάπτονται αντίγραφα ποινικού μητρώου των μελών αυτών, από τα οποία να προκύπτει ότι τα μέλη δεν έχουν τελεσίδικη καταδίκη για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις β' και γ της παρ. 1 του άρθρου 3 του παρόντος νόμου και πιστοποιητικό της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής που να βεβαιώνει ότι δεν εκκρεμεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα αυτά.
Ο κάθε σύνδεσμος έχει υποχρέωση το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και του Ιουλίου κάθε έτους να υποβάλλει στη Γ.Γ.Α. ή σε άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο της κεντρικής ή της περιφερειακής διοίκησης κατάλογο τυχόν νέων μελών, συνοδευόμενο με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο έγγραφα.

Κάθε αναγνωρισμένος σύνδεσμος δικαιούται να
λαμβάνει για τα μέλη του αριθμό εισιτηρίων της κατώτερης τιμής από τα αθλητικά σωματεία ή τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού καθορίζονται τα θέματα που αφορούν τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων οτους συνδέσμους και στα μέλη αυτών, οι υποχρεώσεις αυτών, καθώς και οι συνέπειες που συνεπάγεται η παράβαση των παραπάνω υποχρεώσεων».

Στην τελευταία παράγραφο βρίσκεται η απάντηση όλου του καρκινώματος, φυσικά με τις ευλογίες του κράτους. Οι σύνδεσμοι παίρνουν φθηνά εισιτήρια που σχεδόν πάντα είναι δωρεάν και τα κουμάντα των συλλόγων τα διανέμουν στους ενεργητικούς και φασαρτζήδες οπαδούς ή τα πωλούν φυσικά με το αζημίωτο.

Αν κάποιος γνωρίζει ότι εφαρμόσθηκε κάτι από τα παραπάνω ή ότι εφαρμόζεται ας θεωρήσει τον εαυτό του τυχερό που κέρδισε το τζόκερ. Αλλά μάλλον δεν υπάρχουν τυχεροί.

Υπάρχουν αρχές που κλείνουν τα μάτια και παράγοντες που τα ανέχονται. Υπάρχουν και κάτι αγρίμια που περιμένουν να νυχτώσει και να χορτάσουν από το αίμα αθώων ελαφιών που τόλμησαν να πιούν νερό σε ποτάμι γεμάτο δόκανα.
Συνέχεια...

Απάντηση Καχριμάνη σε Ριζόπουλο

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Απάντηση Καχριμάνη σε Ριζόπουλο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» ενώ είναι λαλίστατος στις συνεντεύξεις Τύπου για διάφορα θέματα, στα Περιφερειακά Συμβούλια όπου υπάρχει ο αντίλογος και αποκαλύπτονται οι κενολογίες αποφεύγει να τα θέτει ακολουθώντας τη συνταγή «η σιωπή είναι χρυσός». Μόνο που στην περίπτωσή του ισχύει το αντίθετο.

Ως συνήθως τρέχει μετά τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής. Και αυτό έπραξε σήμερα και στο ζήτημα της αποζημίωσης των εσπεριδοειδών για το οποίο η Περιφέρεια είχε κάνει δύο έγγραφες ολοκληρωμένες εισηγήσεις- προτάσεις (27-11-2020 προς Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και 18-1-2021 προς ΕΛΓΑ), αλλά και στο θέμα της τιμής του γάλακτος, που όπως ομολογεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι κατάλαβε τη δυναμική αύξησης της τιμής του.

Όσον αφορά το ζήτημα του Αγροκτήματος Κατσικά προτρέχει, αποκαλύπτοντας μόνο την πρόθεσή του να σταματήσει κάτι που βρίσκεται υπό σχεδιασμό και το οποίο αναβαθμίζει περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά μια εγκαταλειμμένη περιοχή.

Τέλος, όσον αφορά τον προβληματισμό του για το δημόσιο συμφέρον και τις αναθέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποκτήσει στοιχειώδεις γνώσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός που «διασκέδασε» τον κάθε αδαή της Ηπείρου με το αλησμόνητο ότι κακώς φορέας της περιοχής δεν αποτάθηκε στα δικαστήρια, αλλά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (!).

Για να τον προλάβουμε και από άλλες «κακοτοπιές» ώστε να μην εκτίθεται δημοσίως, αφού -έστω και αργά- αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, τον ενημερώνουμε ότι κακώς διερωτάται «γιατί δεν έχουν προχωρήσει νομικώς τα πράγματα».

Τα πράγματα έχουν προχωρήσει νομικώς «κατόπιν ενεργειών» του ίδιου δημοσιογράφου -που τώρα αυτό-υμνείται, αποκρύπτοντας όμως τόσο από το κοινό όσο και από το πρωτόδικο δικαστήριο -την απόφαση του οποίου επικαλείται- ότι έχει καταθέσει από το 2018 μηνυτήρια αναφορά κατά του Περιφερειάρχη για τις αναθέσεις.

Η αναφορά του αφού ελέγχθηκε ενδελεχώς, αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου και δόθηκαν τεκμηριωμένα για κάθε μια ανάθεση χωριστά, τέθηκε πανηγυρικά στο αρχείο από ανώτερο δικαστικό όργανο (Εισαγγελία Εφετών). Παρόλα αυτά, ο ίδιος δημοσιογράφος, αποκρύβοντας την κρίση ανώτερου δικαστικού οργάνου, κομπορρημονεί για απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που πραγματεύεται άλλο αντικείμενο, στην οποία μάλιστα διάδικος υπήρξε τρίτος. Για να μη συνεχίζει να εκτίθεται του προτείνουμε να είναι πιο προσεκτικός σε δημοσιογραφικές «μεγαλοστομίες» αλλά και «ερμηνείες» δικαστικών αποφάσεων.


Συνέχεια...

Σπύρος Ριζόπουλος: Τραγική εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους αγρότες, κ.α.

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Σπύρος Ριζόπουλος: Τραγική εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους αγρότες, κ.α.

 Νομική διερεύνηση για τις εργασίες στον Κατσικά και τη δικαστική απόφαση στην υπόθεση Καλτσή - Κασσάρου

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο τρεις μέρες για να επιβεβαιωθεί στο ακέραιο ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, σχετικά με το ρόλο των κομματικών παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο της Ηπείρου.

Τα 5 διαφορετικά ψηφίσματα που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση για τον πρωτογενή τομέα είναι ενδεικτικά του πως βλέπουν τον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου όλες οι άλλες παρατάξεις, αφού δεν κατάφεραν ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση που περνούν οι παραγωγοί μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Δυστυχώς ζήσαμε ένα τραγικό περιφερειακό όπου βρεθήκαμε μπροστά σε 5 διαφορετικές προτάσεις για ψηφίσματα για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο βλέπουμε σαν εκλογική πελατεία. Αν μας ενδιέφεραν πραγματικά, οι αρχηγοί θα είχαμε καθίσει να συντάξουμε όλοι μαζί συγκεκριμένες προτάσεις. Προσωπικά, σεβόμενος τον εαυτό μου και βλέποντας μάλιστα και το περιεχόμενο των ψηφισμάτων δεν ψήφησα κανένα», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.
Παράλληλα, τόνισε ότι την ίδια στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά, οι Ορίζοντες Ηπείρου σημείωναν μια μεγάλη επιτυχία καθώς αποφασίστηκε η επιδότηση της κλημεντίνης μαζί με τις ελιές καλαμών, στην βάση της πρότασης που είχαν καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα, χωρίς την βοήθεια ούτε της περιφέρειας, ούτε των βουλευτών», υπογράμμισε ο κ Ριζόπουλος, ο οποίος έκλεισε την αναφορά του στα αγροτικά θέματα κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη για ψεύδη όταν λέει ότι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι εκείνες που ευθύνονται για την αύξηση στην τιμή του γάλακτος.
«Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι σε συνέντευξή μου σας είχα πει ότι η δυναμική του προϊόντος ήταν στο 1,20. Το είπα γιατί εγώ γνωρίζω και βλέπω πως κινείται η αγορά, είναι ψέμα ότι υπήρχε παρέμβαση κι αυξήθηκε η τιμή», είπε χαρακτηριστικά.

Λίμνη Παμβώτιδα
Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την έκταση της πρώην γαλακτοκομικής σχολής στον Κατσικά, καταθέτοντας μια σειρά από προβληματισμούς σχετικά με τις κινήσεις τόσο του Περιφερειάρχη όσο και της βουλευτή Ιωαννίνων.

Αρχικά, παρουσίασε το έγγραφο που έλαβε ανώνυμα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας στις 9 Φεβρουαρίου με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο, τονίζοντας ότι από τότε ούτε η Πολεοδομία, ούτε ο δήμος, ούτε φυσικά η Περιφέρεια έχουν απαντήσει.
Στη συνέχεια ανέγνωσε μέρος της σύμβασης που παραχώρησης της εν λόγω έκτασης μεταξύ του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και της Περιφέρειας, στο οποίο ρητά αναφέρονται οι όροι χρήσης, τονίζοντας ότι η αλλαγή τους θα επιφέρει συνέπειες.

Τέλος, αναρωτήθηκε αν τα όσα έθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων στη συνάντησή της με τον Ακ. Σκέρτσο περί αλλαγής των ζωνών πέριξ της λίμνης είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου ή όχι;.

«Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέμαι αν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα κίνηση στη λογική του είμαστε, δασολόγοι, συγκοινωνιολόγοι, πολεοδόμοι, αγρότες κι αν λείπει ο παππάς παντρεύουμε κιόλας, ή υπάρχει κάτι βαθύτερο που θα μας οδηγήσει σε τετελεσμένα ενόψει της ψήφισης του Π.Δ. της λίμνης;», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη νομική διερεύνηση του ζητήματος.
Αναρωτιέμαι εάν όλες οι ενέργειες είναι προϊόν έλλειψης σοβαρότητας και ανοησίας ή υπάρχει σχέδιο που τα συνδέει όλα. Συμβαίνουν πολλά γεγονότα συγχρόνως για να είναι τυχαία. Αυτό πρέπει να απαντηθεί.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου «Τι προτιθέμεθα να κάνουμε;» , ο κύριος Ριζόπουλος απάντησε,

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα πολιτικά και τα νομικά μέσα που διαθέτουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου για Καλτσή - Κασσάρο
Τέλος, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, ανέφερε ότι έλαβε και ο ίδιος όπως όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι την δικαστική απόφαση που αφορά το δημοσιογράφο Κώστα Καλτσή, τον Περιφερειάρχη και την εταιρία Κασσάρος, στην οποία έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις με διαδικασίες που χρήζουν έρευνας.

«Αυτό ουσιαστικά λέει η απόφαση. Δεν το λέω εγώ. Η απόφαση του δικαστή είναι ένα νομικό κείμενο – μανιφέστο για την ελευθεροτυπία, παράλληλα όμως δεν μένει εκεί αλλά εγείρει και θέμα ηθικής και νομιμότητας των αποφάσεων.» Ανάγνωσε από την απόφαση: «…οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν στον ως άνω Περιφερειάρχη και στον τρόπο που ασκεί την εξουσία του ως προϊστάμενος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και πολιτικό πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγείροντας ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς την ανάθεση συμβάσεων προς τον ενάγοντα, ενόψει και της συγγενικής τους σχέσης» το οποίο έκρινε ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Την ίδια στιγμή κάλεσε τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, μέλη των οποίων συμμετείχαν και στην προηγούμενη θητεία του Περιφερειάρχη να πάρουν θέση, τονίζοντας ότι οι αόριστες καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων δεν έχουν καμία αξία.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα

Όσοι προτίθεστε να προβείτε στην χρήση κοινόχρηστου χώρου έτους 2022, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών αναγκών εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημά σας υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις για την χορήγηση της σχετικής άδειας.

Η παραχώρηση γίνεται κατ εφαρμογή του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστου χώρου, που ψηφίστηκε με την αρίθ. 125/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και προβλέπει αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε Κοινότητα.

Η άδεια εκδίδεται αυθημερόν, είναι ετήσια και ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η χρήση κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια δεν επιτρέπεται. Τυχόν αγνόηση του κανονισμού και περιφρόνηση κοινωνικής ευθύνης επισύρει τις παρακάτω κυρώσεις:

Για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων, επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη πρόστιμο και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων και στέρηση άδειας χρησης κοινόχρηστου χώρου για το επόμενο έτος.

Ελπίζουμε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε τις ποινές.

Με την πεποίθηση ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ότι η τήρηση του κανονισμού, υπακούει στο σεβασμό του κοινωνικού συνόλου, της ελεύθερης κίνηση πολιτών και ΑΜΕΑ, στην ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά και απρόσκοπτη προσέγγιση των μέσων έκτατης βοήθειας, σας εύχομαι καλές δουλειές και καλή χρόνια.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δονάτος Μαρτίνης
Συνέχεια...

Επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας, Πύραρχο κ. Απόστολο Κουρούσια υποδέχθηκε χθες Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Ο κ. Δήμαρχος, αφού συνεχάρη το νέο Διοικητή για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχήθηκε καλή επιτυχία ενώ επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός στο δύσκολο έργο του.
Αμφότεροι συμφώνησαν να διατηρούν στενή συνεργασία σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα εργαστούν με γνώμονα την προστασία των πολιτών.
Συνέχεια...

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Παράρτημα Καναλλακίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συμμετέχει στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, με χορηγό την εταιρεία «ESTEE LAUDER».

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο, υπολογίζεται γύρω στις 7.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, σε χρόνο δηλαδή που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια, σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης, θα βρίσκεται την Κυριακή 13 Μαρτίου και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα.
Τηλέφωνα για ραντεβού 2665028140 και 6907724367 (Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-13:00). Τα ραντεβού θα κλείνονται από 21 Φλεβάρη, με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
 Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
 Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
 Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
 Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων εντός Φ/Γ οχήματος (+ΦΩΤΟ)

Φεβρουαρίου 15, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων εντός Φ/Γ οχήματος (+ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).


Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, εντοπίστηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, επτακόσια σαράντα (740) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.


Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων καθώς και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα