04/26/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τραγικό εργατικό ατύχημα σε λατομείο της περιοχής

Απριλίου 26, 2021 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τραγικό εργατικό ατύχημα σε λατομείο της περιοχής

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μόλις λίγες μέρες μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε δυο συναδέλφους οικοδόμους, σημειώθηκε εργατικό ατύχημα αυτή τη φορά στο νομό μας.

Το νέο εργατικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απρίλη, όταν κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων σε λατομείο εξόρυξης αδρανών υλικών στην Ψάκα Παραμυθιάς, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιοδρόμος του μηχανήματος με αποτέλεσμα ο συνάδελφος μας να χάσει το χέρι του.

Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και στην οικογένειά του και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Όμως για το ατύχημα δεν φταίει ούτε η «κακιά στιγμή» ούτε η κακιά τύχη. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των ουσιαστικών και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και της εντατικοποίησης της εργασίας, που οδηγεί σ’ αυτά τα εργατικά εγκλήματα και αυξάνει τη λίστα των εργατών που χάνουν τη ζωή τους ή σακατεύονται στο βωμό του κέρδους.

Είναι το κυνήγι του κέρδους που οδηγεί στη μη λήψη και τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων για να προχωράνε τα έργα της εργοδοσίας απρόσκοπτα.

Οι ευθύνες τόσο των εργοδοτών, όσο και της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Την ίδια ώρα, που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου, η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο για την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή 10ωρης εργασίας, χωρίς επιπλέον αμοιβή για τους εργαζόμενους.

Αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων, φτιάχνει πλαίσιο που θα χειροτερεύει και θα αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής μας, για να καρπώνονται μεγαλύτερα κέρδη οι εργοδότες.

Κράτος και εργοδότες έχουν τσαλαπατήσει τα όποια πρωτόκολλα προστασίας της ζωής μας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ανύπαρκτα, ελάχιστοι έως καθόλου είναι οι έλεγχοι για πιστοποιήσεις ασφάλειας στα τεχνικά έργα, ανύπαρκτος ο ελεγκτικός μηχανισμός. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποστελεχωμένο. Ειδικά στο Νομό μας δεν υπάρχει καν επόπτης εργασίας εδώ και χρόνια με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούμε τώρα να επαναλειτουργήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νόμο μας στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό που χρειάζεται για να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τόσο στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, όσο και συνολικά σε όλους τους χώρους δουλειάς στο νομό μας, με ευθύνη του υπουργείου εργασίας και της κυβέρνησης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, για να μην θρηνούμε κάθε εβδομάδα συναδέλφους, για να γυρνάμε σπίτι μας υγιείς και αρτιμελείς πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αναγκαία για την προστασία της ζωής μας.

Σε κάθε εργοτάξιο του νομού μας οι οικοδόμοι και όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας στα χέρια μας, συγκροτώντας Σωματειακές επιτροπές για τα δικαιώματα μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
25/4/2021
Συνέχεια...

Η ΑΡΠΗ για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗ: «Για το καλό των παραγωγών και του τόπου»…. Μπόχα και δυσοσμία

Απριλίου 26, 2021 0
Η ΑΡΠΗ για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗ: «Για το καλό των παραγωγών και του τόπου»…. Μπόχα και δυσοσμία

Η ΔΩΔΩΝΗ η πρώην κρατικοσυνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία το στολίδι της Ηπείρου μετά το ξεπούλημά του γίνεται κομμάτι του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Εν μέσω πανδημίας πραγματοποιείται μια ταχύτατη διείσδυση στον αγροτοδιατροφικό τομέα (και όχι μόνο) του πολυεθνικού κεφαλαίου. Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε η εξαγορά του αναγκαίου πλειοψηφικού πακέτου της ΔΩΔΩΝΗ από την CVC, η οποία ελέγχει και άλλες επιχειρήσεις ( ΔΕΛΤΑ, ΚΟΛΙΟΣ κ.α)

Με την εξαγορά αυτή η ΔΩΔΩΝΗ γίνεται κομμάτι Πολυεθνικού Πολυκλαδικού Μονοπωλίου. Τα Πολυκλαδικά Πολυεθνικά Μονοπώλια ληστεύουν την εργατική δύναμη, καταστρέφουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν συνεχώς τη ποιότητα των τροφίμων (στο όνομα της πράσινης οικονομίας!!!), καταστρέφουν μεσαία στρώματα έχοντας στο τιμόνι τους την ακόρεστη δίψα για κέρδος και πλήρη ηγεμονία.

Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ πριν 9 χρόνια συγκέντρωσαν τη παραγωγή σε ακόμη λιγότερα χέρια. Η πολιτική συγκεντροποίησης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής οδήγησε στο ξεκλήρισμα μεγάλο αριθμό φτωχομικρομεσαίων κτηνοτρόφων σε όλη την Ήπειρο.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ (λάτρης αυτής της πολιτικής) συνέχισε με πιο εντατικούς ρυθμούς τη πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων . Από κοντά και η περιφερειακή διοίκηση Καχριμάνη που έκανε ότι πέρναγε από το χέρι της για να υποταχθούν τα πάντα στην αδηφάγο αγορά (στο όνομα της «ανάπτυξης» πάντα…) Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε που διανοήθηκε να ακουμπήσει το μνημονιακό νομικό οπλοστάσιο που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση παντού, ενώ υποτίθεται ότι θα άνοιγε τον φάκελο ΔΩΔΩΝΗ….

Οι πολυεθνικές σε πλήρη συνεργασία με τα κυρίαρχα στρώματα του ντόπιου κεφαλαίου, την ΕΕ και όλο το ευρωενωσιακό αστικό μπλοκ της χώρας για να ανανεώσουν τη κερδοφορία και την κυριαρχία τους, ξευτιλίζουν την εργασία και καταστρέφουν τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Οι φωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να αγωνιστούν για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους , για μείωση του κόστους παραγωγής, για κατάργηση του «Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων», για ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, για δημόσια δωρεάν υγεία - παιδεία και για χτύπημα της ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων.

Οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνδεθούν με την ανάγκη για τη δημιουργία και ολόπλευρη ενίσχυση πρωτοβάθμιων δημοκρατικών παραγωγικών συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας, ενιαίου δημόσιου Φορέα Τροφίμων, με επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής λιπασμάτων-ζωοτροφών- σποροπαραγωγικών κέντρων υπό συνεταιριστική διαχείριση (εργατών/αγροτών) για φθηνά αγροτοκτηνοτροφικά εφόδια.

Ένας αγώνας σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρούς αυτοαπασχολουμένους. Με πρόγραμμα αιτημάτων που οδηγεί σε ρήξη με την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, ενταγμένο στη πάλη για την αποδέσμευση από αυτήν.

η περιφερειακή κίνηση
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο ( Α.Ρ.Π.Η.)
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Παρεμβάσεις καθαρισμού & επαναλειτουργία δημοτικών τουαλετών

Απριλίου 26, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Παρεμβάσεις καθαρισμού & επαναλειτουργία δημοτικών τουαλετών

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 25 Απριλίου, πλύσιμο του πεζόδρομου της Γρ. Λαμπράκη, καθώς και των κάθετων σε αυτή οδών, Ελευθερίου Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, με όλο το διαθέσιμο προσωπικό, πραγματοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού, κλαδέματος και κοπής χόρτων σε ολόκληρο το Δήμο.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες μέρες τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία οι δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Δημαρχείου. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08:00 – 14:00.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι χρέος όλων μας να διατηρούμε καθαρούς τους δημόσιους χώρους, να τους προφυλάσσουμε από βανδαλισμούς, αλλά και να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους υπαλλήλους καθαριότητας.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Χριστίνα Τζέλλου
Συνέχεια...

Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 1.317 σε όλη τη χώρα με 80 νεκρούς και 811 διασωληνωμένους

Απριλίου 26, 2021 0
Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 1.317 σε όλη τη χώρα με 80 νεκρούς και 811 διασωληνωμένους

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 9
ΠΕ Πρέβεζας 2

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.317, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 334.436 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.087 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 811 (63.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.050 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 451 (ημερήσια μεταβολή -6.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 470 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Συνεχίζονται και τη Μ. Εβδομάδα τα δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα

Απριλίου 26, 2021 0
Συνεχίζονται και τη Μ. Εβδομάδα τα δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού, συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου έως και τη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου, 10:00 έως 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Τέλος, γνωστοποιούμε ότι την εβδομάδα 19-23 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 340 rapid test και βρέθηκαν 4 θετικά.

* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού σήμερα σε διάφορες περιοχές της πόλης

Απριλίου 26, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού σήμερα σε διάφορες περιοχές της πόλης

Η Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στον κάμπο Λαδοχωρίου, τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης από τις 8:30 έως 12:30 στις κάτωθι περιοχές:

Λαδοχώρι

Παραλιακή Οδός Αγίων Αποστόλων

Χαμηλή Ζώνη Γρακοχωρίου

Ελβετικά

Περιοχή Γηροκομείου

Μπεζέικα

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων τη Μεγάλη Εβδομάδα (26/4 – 2/5)

Απριλίου 26, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων τη Μεγάλη Εβδομάδα (26/4 – 2/5)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 26 Απριλίου - 2 Μαΐου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

26/04/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

Μ.ΤΡΙΤΗ

27/04/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

28/04/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ

29/04/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα